Forbes brengt Crypto Rich List: Ripple Royalty, Winklevoss Twins uit, & Tim Draper

In een schijnbaar meedogenloze markt zijn er duidelijk winnaars en verliezers. Van vroege investeerders tot ondernemers in de industrie, laten we eens kijken naar de ultra-rijke blockchain-winnaars die tevreden grijnzen terwijl ze in het deeg rollen … of zullen we zeggen munten.

forbes rijke lijst

1. Chris Larsen – 57 jaar – nettowaarde van $ 7,5 tot $ 8 miljard – medeoprichter van Ripple

Op de eerste plaats hebben we Chris Larsen, een inwoner van San Francisco die bekend staat om het mede-oprichten van bekende Silicon Valley-startups zoals E-Loan en Prosper Marketplace. Op dit moment bezit de zakenmagnaat 5,2 miljard XRP en probeert hij Ripple te laten groeien via verschillende partnerschappen in de blockchain-wereld als uitvoerend voorzitter.

2. Joseph Lubin – 53 jaar – nettowaarde van $ 1 tot 5 miljard – medeoprichter van Ethereum

Het gerucht gaat dat Lubin ongeveer $ 10 miljard aan Ether vasthoudt en een van de grootste investeerders was in zijn crowdsale. Hij zegt echter dat hij de munten langzaam aan het verkopen is om de financiering van het project te betalen. Bovendien is Lubin de oprichter van ConsenSys, een blockchain-softwaretechnologiebedrijf met ongeveer 600 werknemers en momenteel 6 kantoren in 5 landen..

3. Changpeng Zhao – Leeftijd 41 – Nettowaarde $ 1,1 tot $ 2 miljard – CEO van Binance & Oprichter

In de zomer van 2017 lanceerde Zhao Binance, een eens obscure beurs die nu meer dan 6 miljoen gebruikers bedient. Volgens Forbes is het momenteel ‘s werelds grootste crypto-exchange. Terwijl hij geld verdient met de site, zou Zhao ook de belangrijkste houder zijn van de native digitale activa Binance Coin (BNB) van de uitwisselingen, die een totaal aanbod heeft van bijna 200 miljard BNB en wordt verhandeld voor ongeveer $ 8 per munt.

4. Cameron & Tyler Winklevoss – 36 jaar – Nettowaarde van $ 900 tot $ 1,1 miljard – Vroege Bitcoin-investeerders & Gemini-oprichters

Mensen herinneren zich vaak de Winklevoss-tweeling uit hun beroemde rechtszaak met Mark Zuckerberg die de inspiratiebron was voor de film “The Social Network”. Met de miljoenen die ze van de schikking ontvingen, namen ze een deel van die fondsen en investeerden ze in Bitcoin tijdens de kinderschoenen rond 2012. Nu bezitten ze het populaire handelsplatform Gemini.

5. Matthew Mellon – 54 jaar – individuele investeerder – $ 900 tot $ 1 miljard – individuele investeerder

Mellon is momenteel de voorzitter van de financiële commissie van de Republikeinse Partij van New York. Een paar jaar geleden begon hij te investeren in cryptocurrency en het gerucht gaat dat hij zijn fortuin heeft verdiend door zijn geld voornamelijk te investeren in de vroege stadia van Ripple’s XRP..

6. Brian Armstrong – 35 jaar – Nettowaarde van $ 900 tot $ 1 miljard – CEO van Coinbase

Coinbase, opgericht door Armstrong in 2012 met het hoofdkantoor in San Francisco, is een dominante kracht in de wereldwijde cryptocurrency exchange-industrie en een van de weinige exchanges waar gebruikers cryptovaluta kunnen kopen met fiatgeld.

7. Matthew Roszak – Leeftijd 45 – Nettowaarde van $ 900 tot $ 1 miljard – Medeoprichter van Bloq

8. Anthony Di Iorio – Leeftijd 43 – Nettowaarde van $ 750 tot $ 1 miljard – Medeoprichter van Ethereum

9. Brock Pierce – Leeftijd 37 – Nettowaarde van $ 700 tot $ 1 miljard – Voorzitter van de Bitcoin Foundation

10. Michael Novogratz – 53 jaar – nettowaarde van $ 700 tot $ 1 miljard – CEO van Galaxy Digital

11. Brendan Blumer – 31 jaar – Nettowaarde van $ 600 tot $ 700 miljoen – Block.one CEO

12. Dan Larimer – 35 jaar – Nettowaarde van $ 600 tot $ 700 miljoen – Block.one CTO

13. Valery Vavilov – Leeftijd 38 – Nettowaarde van $ 500 tot $ 700 miljoen – CEO van Bitfury

14. Charles Hoskinson – 30 jaar – Nettowaarde van $ 500 tot $ 6600 miljoen – Medeoprichter van Ethereum

15. Brad Garlinghouse – 47 jaar – nettowaarde van $ 400 tot $ 500 miljoen – CEO van Ripple

Garlinghouse, geboren in Topeka, Kansas met een MBA van Harvard, was de voormalige president van consumententoepassingen bij AOL en voorheen de CEO en voorzitter van cloudservicebedrijf Hightail. Nu is Garlinghouse CEO bij Ripple en zou hij een aanzienlijk aantal XRP-munten bezitten.

16. Barry Silbert – 41 jaar – Nettowaarde van $ 400 tot $ 500 miljoen – CEO van Digital Currency Group

17. Vitalik Buterin – Leeftijd 24 – Nettowaarde $ 400 tot $ 500 miljoen – Schepper van Ethereum

Het jongste lid op deze lijst op 24-jarige leeftijd, Buterin stelde Ethereum voor in 2013, het had de crowdsale in 2014 en de technologie ging live in 2015. Terwijl het project 60 miljoen tokens verkocht tijdens de crowdsale, hielden ze 12 miljoen voor het team. Met een waarde van ongeveer $ 800 per token, verkeert het voor de hand liggende Buterin in een goede financiële positie.

18. Tim Draper – Leeftijd 59 – Nettowaarde van $ 350 tot $ 500 miljoen – Oprichter van Draper Associates

Bekend als een prominente venture capitalist in Silicon Valley en een die-hard liefhebber van cryptocurrency, begon Draper te investeren in Bitcoin “voordat het cool was”. Draper is nu op zoek om zijn liefde voor blockchain uit te breiden naar het publiek door de lancering van de Draper Blockchain Intensief aan de Draper University in San Mateo, Californië.

19. Song Chi-Hyung – Nettowaarde van $ 350 tot $ 500 miljoen – Oprichter van Upbit

Hoe hebben deze mannen de lijst gemaakt??

Om Forbes allereerste cryptocurrency-rijke lijst te maken, moesten deze welvarende digitale valutadragers minimaal $ 350 miljoen waard zijn en afkomstig zijn van de cryptocurrency-industrie. Opgemerkt moet worden dat de nettowaarden schattingen zijn. Ga voor meer informatie over elke vermelde investeerder naar de origineel artikel over Forbes.