Laat de markten je niet voor de gek houden: Bulls Run Amok

De cryptovalutamarkt in 2018 heeft een vrij scherpe overgang doorgemaakt vanaf het einde van 2017. De meeste projecten hebben slechts een vierde van hun hoogste waarde ooit bereikt in 2017, waarbij het vlaggenschip Bitcoin ongeveer 60% van zijn waarde daalde..

marktkapitalisatie

Reddit-communities en forumdiscussies die voorheen opgetogen en borderline-manisch waren, veranderden in meer gedempte, gefocuste tonen. Natuurlijk zorgen tokens met sprongen van 10% en vallen van 20% voor meer sombere discussies dan die welke 200% per week omhoogschieten.

Als afnemende Google-zoektrends een indicatie zijn, lijkt de aandacht van de algemene bevolking ook enigszins te zijn afgenomen.

Het is echter een. Om naar de algemene prijsbeweging op de markten te kijken ernstig beperkt proberen om innovatie in de cryptocurrency-industrie te begrijpen.

Hoewel de daling van de cryptocurrency-prijzen een probleem vormt voor de budgetten van teams die afhankelijk zijn van hun bezit aan tokens om de bedrijfskosten te financieren, zijn er maar heel weinig die tot het punt van insolventie zijn vastgebonden voor contanten..

2017 was het equivalent van een meteoor die de grond trof. De ogenschijnlijk plotselinge explosie van cryptocurrency- en blockchain-projecten op het toneel en in mediakanalen was een spektakel voor iedereen.

De meeste vaste investeerders en doorgewinterde technologieliefhebbers keken echter uit naar 2018 om de rook te zien verdwijnen en te zien welke projecten hun due diligence doen om zinvolle stappen te zetten om hun doelen te bereiken..

Veel blockchain-projecten die goed gefinancierd en klaar voor succes uit 2017 kwamen, hebben met het pedaal naar het metaal gereden, ongeacht marktschommelingen. Teams nemen tientallen ontwikkelaars en talent voor bedrijfsontwikkeling in dienst, en slimme investeerders nemen nota.

Enkele van de vragen die het onderzoeken waard zijn om een ​​diepere duik te nemen dan alleen prijsanalyse zijn:

  • Welke projecten bereiken hun mijlpalen??
  • Welke partnerschappen sluiten deze projecten aan om hun doelen te bereiken??
  • Welke wijzigingen in de strategie (indien van toepassing) ondergaan deze projecten?
  • Hoeveel gebruikers / klanten heeft het project momenteel?
  • Hoe actief is het ontwikkelingsteam en hoe betrouwbaar zijn ze bij het vrijgeven van updates?

De cryptocurrency-investeringswereld is nog steeds actief

Laat de neerwaartse trend van de huidige markten u niet afleiden van de nog steeds gloeiend hete investeringswereld. In 2017 hebben durfkapitalisten en andere investeerders $ 1,06 miljard in de sector gestoken. Tot nu toe bedragen deze investeringen in 2018 al meer dan $ 350 miljoen.

Er komen nog steeds spannende projecten op de voorgrond.

Neem Fusion bijvoorbeeld. Fusion, een openbare blockchain die tot doel heeft een inclusief crypto-financieel platform te creëren voor slimme contracten tussen verschillende ketens, organisatieoverschrijdende en gegevensbronnen., meer dan $ 50 miljoen opgehaald in minder dan 24 uur tijdens zijn tokenaanbieding in februari 2018.

Circle, een digitaal betalingsbedrijf, kocht de cryptocurrency exchange Poloniex voor een meldde $ 400 miljoen. Mede-oprichter en CEO van Circle Jeremy Allaire merkte op: “Deze markten staan ​​nog in de kinderschoenen, maar ze houden een enorme belofte in. Misschien zal het eerste bedrijf ter wereld van $ 1 biljoen in deze ruimte worden opgericht.”

Op 15 maart 2018 bracht Lightning Labs hun eerste mainnet-bèta uit en kondigde een financieringsronde aan van onder meer Jack Dorsey (CEO van Twitter en Square, een van de grootste P2P-betalingsplatforms), David Sacks (voormalig PayPal COO), Vlad Tenev (mede-oprichter Robinhood), Charlie Lee (maker van Litecoin).

Laatste gedachten:

Het overkoepelende verhaal voor 2018 legt de basis en de verwachtingen voor wat een snel blockchain-project te danken heeft aan zijn investeerders.

2017 was een tijd waarin je letterlijk een whitepaper kon plagiëren voor een dubieus concept en een paar miljoen dollar kon inzamelen, maar de bearish Q1-markt van 2018 voegde nog een laag van scepticisme bij investeerders toe dat deze vreselijke, achterbakse benadering minst).

Dit is het jaar waarin veel van de vooraanstaande innovators op het gebied van cryptocurrency en blockchain een stap moeten zetten en investeerders, toeschouwers en toezichthouders een reden moeten geven om te blijven geloven.

Daarom hebben zoveel mensen hun ogen gericht op projecten als Ethereum, NEO, STEEM, EOS en Monero om er maar een paar te noemen. Natuurlijk is de lijst kortheidshalve beperkt, maar het punt is dat 2018 het jaar is dat mensen willen dat mensen en teams samenwerken om de functionaliteit van deze potentieel revolutionaire projecten verder uit te werken..

2018 is het jaar waarin beleggers in cryptocurrency zullen leren dat een astronomische stijging van de tokenprijs geen maatstaf is voor mogelijk projectsucces. Er is een strategie om innovatie te spotten, en de eerste vereiste is een gewetenloze nieuwsgierigheid gecombineerd met een sterk geloof in het team achter het project.