Terwijl de cryptomarkt aan het bijkomen van de plotselinge inzinking die plaatsvond in november 2018, hebben bitcoin-walvissen blijkbaar hun crypto-bezit vergroot..

Dit is volgens Weiss Ratings. Het financiële onderzoeksbureau dat gespecialiseerd is in asset rating meldt dat er in de afgelopen 60 dagen maar liefst 150.000 bitcoins zijn verzameld door cryptovalvissen. De huidige waardering van deze belangen is $ 570 miljoen.

Dat heeft het bedrijf onlangs onthuld via een tweet verklaren: “100 grootste #BTC-portefeuilles (de uitwisselingen niet meegerekend) hebben de afgelopen 60 dagen meer dan 150.000 aan #bitcoin verzameld. Ze deden dit hoogstwaarschijnlijk om op het hoogste niveau te verkopen en vervolgens tegen een lagere prijs in te kopen. Goed voor hen.”

100 grootste #BTC wallets (de uitwisselingen niet meegerekend) hebben meer dan 150.000 aan #bitcoin gedurende de afgelopen 60 dagen. Ze deden dit hoogstwaarschijnlijk om op het hoogste niveau te verkopen en vervolgens tegen een lagere prijs in te kopen. Goed voor hen.

– Weiss-beoordelingen (@WeissRatings) 27 februari 2019

Hoewel het bureau heeft nagelaten in te gaan op de ins en outs van hoe het tot het cijfer is gekomen, worden zijn beoordelingen hoog aangeschreven vanwege zijn geschiedenis van marktonderzoek. Het scenario voor het accumuleren van bitcoin is op dit moment waarschijnlijk omdat cryptovalvissen anders reageren op marktbewegingen. Terwijl regelmatige enthousiastelingen obsessief op zoek zijn naar uitverkoopposities op korte termijn, beschouwen walvissen prijsdalingen als kansen om meer marktmanipulatiekracht te vergaren.

Dit is een belangrijk negatief punt dat wordt herhaald door experts uit de industrie, omdat het indruist tegen de grondbeginselen van bitcoin. De door Satoshi Nakamoto ontwikkelde cryptocurrency is oorspronkelijk ontwikkeld om de valutacontrole van grootmachten te decentraliseren. Over het algemeen maakt een grotere crypto-accumulatie door de walvissen het ecosysteem minder democratisch.

Het voordeel is dat de walvissen, door middel van manipulatie, de markt op een gegeven moment in bearish posities zullen moeten drukken om substantiële winsten te boeken. Op dit moment zal de verhuizing positief zijn voor kleinere beleggers.

Dat gezegd hebbende, zal er waarschijnlijk een marktcrash plaatsvinden die door dit lot wordt veroorzaakt nadat de cryptoprijzen een piek hebben bereikt. De groep zal enorme uitverkoop van cryptovaluta uitvoeren die de vraag inhalen en vervolgens een marktcrash veroorzaken. Het is belangrijk voor beleggers om rekening te houden met deze reactieve patronen bij het investeren in cryptocurrencies.

Institutionele investeerders die walvissen volgen

Terwijl de crypto-sector moeite heeft om in bullish posities in te breken, wedden grote investeerders nog steeds op de markt. Grayscale, naar verluidt een investeringsmaatschappij voor digitale activa verkregen meer dan $ 230 miljoen in financiering van investeerders vorig jaar om toe te voegen aan zijn cryptocurrency-oorlogskas. Dit blijkt uit cijfers die zijn vermeld in het rapport over het vierde kwartaal van 2018.

Hoewel $ 230 miljoen een magere figuur lijkt in de blue-chip-investeringswereld, verandert dergelijke kapitaalinstroom in aanzienlijke fiat-versterkers in de cryptosfeer en helpt het de totale waarde van alle cryptocurrencies te consolideren..

Volgens schattingen van JP Morgan, een kapitaalinstroom van slechts $ 2 miljard in 2017 duwde de totale cryptomarktkapitalisatie van een waardering van $ 15 miljard naar $ 250 miljard in 12 maanden. In dit geval gaven benaderingen een 117,5 fiat-versterker aan.

Natuurlijk lopen de schattingen van fiat-versterkers sterk uiteen, vooral in tijden van grote instroom en uitstroom van kapitaal. Dit maakt het moeilijk om actuele waarden te plaatsen, maar toch zijn veel analisten van mening dat ze een impact hebben op de totale nominale marktwaarde. De huidige instroom van fiat wordt gezien als een belangrijk instrument voor drijfvermogen voor het algehele ecosysteem en daarom is de toename van institutioneel geld een enorm positief.

OTC-marktconcurrentie voor institutionele beleggers en walvissen warmt op

Hoewel het sentiment van retailbeleggers is afgenomen, willen durfkapitalisten, net als de walvissen, nog steeds graag in de sector investeren via OTC-platforms. Het scenario werd herhaald door een Morgan Stanley verslag doen van eind vorig jaar uitgebracht.

Het onderstreept de stijgende vraag naar crypto OTC-desks. En nu willen grote beurzen zoals Binance en Bittrex deze hoogwaardige demografie binnenhalen.

Binance onlangs aangekondigd de lancering van zijn OTC-dienst die zich zal richten op een cliënteel dat transacties van meer dan 20 BTC verhandelt. Deals worden afgerond met behulp van de rekeningen van de beurs en volgens het communiqué kunnen klanten vrijwel onmiddellijk transacties uitvoeren in grote hoeveelheden digitale activa.

Ze kunnen ook transacties uitvoeren in meer dan 80 grote cryptocurrencies. Directe afwikkeling en verbeterde privacy worden aangeprezen als belangrijkste kenmerken. Het product is ingesteld om de OTC-suite van Circle te evenaren. Het bedrijf wordt beschouwd als een van de marktleiders in het OTC-segment.

Cirkel gemeld een handelsvolume van crypto-activa van ongeveer $ 24 miljard, dat vorig jaar binnen 12 maanden werd bereikt. Het bureau heeft in 2018 blijkbaar meer dan 10.000 OTC-transacties afgehandeld. Het benadrukt momenteel dat het maandelijkse handelsvolume meer dan $ 2 miljard bedraagt. Zijn klantenkring omvat naar verluidt mijnwerkers, projectontwikkelaars, beurzen en oprichters.

Naarmate de concurrentie in het crypto OTC-segment toeneemt, heeft Wirex een serieus genomen servicecampagne beledigend waardoor zijn klanten, groot en klein, toegang krijgen tot deze premiumfunctie. Volgens de aankondiging zullen alle Wirex-gebruikers kunnen genieten van OTC-markttarieven. Financiering kan worden gedaan via creditcard of met behulp van digitale valuta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me