Noord-Korea is een land dat de afgelopen jaren hard is getroffen door Amerikaanse sancties, aangezien de internationale gemeenschap, en met name de regering van de Verenigde Staten, probeert haar agenda over bepaald beleid te pushen.

Dit betreft vooral mensenrechtenschendingen en het intimiderende nucleaire programma van het Noord-Koreaanse regime. Sancties die door de Verenigde Staten aan de Noord-Koreaanse regering zijn opgelegd, verbieden een persoon of bedrijf om handel te drijven met het land.

Ook de export van goederen en diensten naar Noord-Korea en technologie is verboden. Alleen geselecteerde niet-gouvernementele organisaties mogen een aantal beperkte diensten verlenen, middelen sturen en humanitaire technologie aan de staat overdragen. En terwijl de Amerikaanse sancties bijten, haast de heremietennatie zich om meer manieren te vinden om ze te omzeilen, en vertrouwt ze blijkbaar meer op cryptocurrencies..

Volgens een onderzoek dat is uitgevoerd door Lourdes Miranda, een onafhankelijke analist op het gebied van financiële misdrijven, en Ross Delston, een Amerikaanse advocaat, zijn er eerder en nu meldingen geweest dat de Noord-Koreaanse regering momenteel geavanceerde cryptocurrency-middelen heeft om de effectiviteit van de VS te ondermijnen. sancties.

Door grote cryptocurrencies te gebruiken, kan het land betalen voor goederen onder embargo van de buitenwereld, inclusief de Verenigde Staten. Dat onthulden Lourdes en Delston via een gezamenlijke verklaring verzonden naar The Asian Times.

Volgens het duo is de situatie in Noord-Korea bijzonder uniek omdat de regering bereid is financiering te verstrekken en de handen uit de mouwen te steken om manieren te vinden om de sancties te omzeilen. De twee schetsten verschillende manieren waarop Pyongyang dit kan bereiken door middel van cryptocurrencies.

Door bijvoorbeeld een eigen reeks cryptocurrencies en blockchain te lanceren, kunnen overheidsactoren openbare grootboekrecords manipuleren en de oorsprong van munten verhullen, wat een belangrijk aspect is van het witwassen van crypto. Door dit aspect in zijn regelingen te integreren, zou de Democratische Volksrepubliek Korea (DVK) zijn eigen crypto-hot wallets kunnen gebruiken om geld over te dragen naar de Europese markt en uiteindelijk naar Amerikaanse beurzen om Amerikaanse dollars te verwerven..

De Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse Kim Jong Un schudden elkaar de hand tijdens de top.

De Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse Kim Jong Un schudden elkaar de hand op de Noord-Koreaanse top in Singapore.

Als alternatief zou het regime kunnen beginnen door de oorsprong van cryptomunten te verdoezelen met behulp van meerdere cryptocurrency-tumbler-services. Ze combineren digitale munten van klanten met valuta uit een breed scala aan bronnen. Door de munten vaak te verschuiven en te mengen, kan hun lineaire patroon worden doorbroken terwijl het digitale valutatype behouden blijft. De complexiteit van het ondernemen hiervan kan aanzienlijk verschillen naargelang de omstandigheden.

Agenten uit de DVK zouden dan Russische platforms kunnen gebruiken om virtuele crypto-portefeuilles te openen en te financieren. De portemonnees kunnen worden gebruikt om munten naar een Bulgaars platform te sturen en van daaruit naar bijvoorbeeld een dienst in Griekenland te sturen..

In dit stadium kunnen mensen die in staat zijn om kwalificerende persoonlijk identificeerbare informatie (PII) te verstrekken, worden ingehuurd om de fondsen te bewaren of ze vrijelijk over te dragen binnen EU-gebaseerde netwerken. De digitale valuta kan dan de Amerikaanse markt betreden.

De laatste stappen zijn het verzenden van de munten naar grote cryptocurrency-beurzen die crypto voor fiat-services aanbieden. Dit komt doordat de meeste mixdiensten dit niet bieden, vanwege reguleringsvereisten van de financiële markten die worden opgelegd door overheden, waaraan de meesten niet zouden willen voldoen.

Door fiat te verwerven van grote valutawissels zou de DVK de broodnodige internationale valuta’s kunnen bemachtigen, waardoor het zou kunnen blijven deelnemen aan de internationale handel. Dit zou een beperkt drijfvermogen geven aan zijn dalende economie.

Financiering in crypto voor topgeheime projecten

Noord Korea, verdient naar verluidt elk jaar meer dan $ 100 miljoen in fiat-valuta om crypto om te zetten in contanten. Er is waargenomen dat het Oost-Aziatische land deelneemt aan tal van projecten in landen als India, de Filippijnen en Maleisië.

Als zodanig moet het op de een of andere manier geld krijgen voor deze projecten, aangezien het land is uitgesloten van het internationale SWIFT-geldoverdrachtsysteem. De beste gok tot nu toe waren betalingen met cryptocurrencies, vooral omdat de projecten ook topgeheim zijn.

Featured Image Credit: The Australian)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me