De State of Cryptocurrency-verordening in Amerika

Amerikaanse functionarissen hebben de afgelopen twee weken meer aandacht besteed aan het onderwerp cryptocurrencies en blockchain dan sinds de oprichting van Bitcoin in 2009. We zijn iets meer dan een week verwijderd van de getuigenissen van Jay Clayton en Christopher Giancarlo voor de Senaatsbankieren, huisvesting, en Urban Affairs Committee, en de Technology Advisory Committee van de CFTC hebben al een openbare bijeenkomst gehouden om crypto te bespreken. De ontmoeting vond plaats op Valentijnsdag, en het resulteerde in een unanieme stemming van de commissie om twee nieuwe subcommissies op te richten die zich toeleggen op blockchain en cryptocurrencies.

En al deze officiële aandacht zorgt ervoor dat Amerikaanse investeerders en enthousiastelingen de liefde voelen, of in ieder geval, ze ademen een zucht van verlichting. De eerste van deze bijeenkomsten brak het stilzwijgen van het Congres over deze kwestie, en beide zijn belangrijke stappen om de mist van regelgevende onduidelijkheid weg te nemen die crypto-activa relatief ongedefinieerd heeft op juridisch niveau in de VS..

“De getuigenis van Clayton en Giancarlo gaf een optimistische kijk op de kracht van financiële en technologische innovatie met blockchain-gebaseerde applicaties,” vertelde Jason Gottlieb, een advocaat bij Morrison Cohen LLP, aan Coin Central in een verklaring over de hoorzitting in de Senaat. “Ze waarschuwden investeerders verder voor de beperkte bescherming die de Commissie in bepaalde omstandigheden kan bieden. Over het algemeen lijken Clayton en Giancarlo diep na te denken over cryptocurrency-problemen en de nodige gesprekken aan te gaan rond deze ontluikende en mogelijk economie veranderende technologieën. “

Coin Central verzocht om commentaar van zowel Jason Gottlieb als Anthony Tu-Sekine, twee advocaten met ervaring in gelijktijdigheidsprocedures. Ze boden enig professioneel inzicht in de Senaatsvergadering en beantwoordden enkele van onze vragen over de gevolgen van deze bijeenkomst voor toekomstige regelgeving. Maar voordat we op die opmerkingen ingaan, laten we eerst eens kijken naar enkele van de opmerkelijke punten van de bijeenkomst van vorige week.

The Senate Crypto Meeting: Some Takeaways

CFTC-hoofd Christopher Giancarlo kwam uit de vergadering en zag eruit als een cheerleader voor de cryptogemeenschap. Een van de meer optimistische voorstanders van crypto en vooral blockchain-technologie, hij verwees zelfs naar HODLing in zijn opmerkingen.

Hij zei dat zijn nicht al lang houder van Bitcoin is, en hij benadrukte dat toezichthouders het aan de jongere generatie verschuldigd zijn om crypto als een legitiem product te behandelen om hun belangen te beschermen..

“We zijn het aan deze nieuwe generatie verschuldigd om hun enthousiasme voor virtuele valuta te respecteren, met een doordachte en evenwichtige reactie, en niet met een afwijzende reactie … we moeten solide regelgevingskaders invoeren om de risico’s voor consumenten te verminderen.” Onderdeel van dit kader omvat onder meer het optreden van kwaadwillende actoren om consumenten te beschermen:

“We zijn van plan zeer agressief te zijn, in ieder geval, zodat mensen zoals mijn nichtje enige zekerheid kunnen hebben dat er geen fraudeurs en manipulatoren zijn – en er zijn er veel, te veel, veel te veel.”

Muntfans – Thx 4 ur enorme respons 2 mijn recente opmerkingen van de Amerikaanse Senaat. Lol. Onthoud bij het beleggen: voorzichtigheid, evenwicht & DYOR.

– Chris Giancarlo (@giancarloCFTC) 8 februari 2018

Zowel Giancarlo als Clayton erkenden de beperkingen van hun respectieve instanties bij het naleven van deze voorschriften. Clayton hield vast aan zijn script dat “elke ICO [die hij] heeft gezien een beveiliging is” en de SEC reguleert ze als zodanig, en Giancarlo gaf toe dat “de CFTC de tientallen handelsplatforms voor virtuele valuta [in de VS] en daarbuiten niet reguleert. “

Senator Crapo reageerde op deze opmerkingen door te vragen, “of [een van beide instanties] voldoende jurisdictie heeft” en of “het Congres zou moeten overwegen [zijn] financiële wet te herzien en te verfijnen, zodat één instantie of een groep van instanties volledige jurisdictie heeft.”

‘Om heel direct te zijn’, begint Clayton, ‘moeten we allemaal samenkomen – de Federal Banking-toezichthouders, de CFTC, de SEC, er zijn ook staten bij betrokken – en een gecoördineerd plan hebben voor het omgaan met de virtuele valutahandelmarkt. ” Hij is ook van mening dat het Congres “misschien” de financiële wetgeving moet herschrijven indien nodig, maar dat regelgevers de situatie grondiger moeten evalueren voordat ze tot deze conclusie komen..

Giancarlo was het op beide fronten eens en bleef zeggen dat “de eerste stap is om te erkennen waar de kloof is.” Zoals het er nu uitziet, is de kloof voor de CFTC niet in staat om “de normen vast te stellen voor [cryptocurrency spotmarkten]” (d.w.z. niet-futuresbeurzen), terwijl de SEC beperkt is tot het reguleren van ICO’s en tokens die effecten zijn.

Senator Warner herhaalde deze oproepen tot collectieve regelgevende inspanningen, met het argument dat “[we] misschien bovenop iets transformationeels staan”, in de overtuiging dat deze, gezien de exponentiële toename van de cryptocurrency-markt, tegen 2020 “ten noorden van $ 20 biljoen” zou kunnen zijn.

“Het potentieel dat groot wordt geschreven onder crypto-activa en de onderliggende blockchain zou net zo transformationeel kunnen zijn als jaren geleden,” zei Warner. “Ik denk dat we een veel meer gecoördineerde inspanning nodig hebben.”

Ik was een vroege investeerder in mobiele telefoons in de jaren 80, en dat geloof ik #blokkering heeft het potentieel om net zo transformationeel te zijn als mobiele telefoons. Zoals onze regering begint te kijken #crypto, Ik denk niet dat je kunt scheiden #cryptocurrencies van de technologie waarop ze zijn gebaseerd. pic.twitter.com/EneUMfcgJ3

– Mark Warner (@MarkWarner) 6 februari 2018

Warner was niet de enige in zijn gevoelens. Over het algemeen klonk er tijdens de bijeenkomst een toon van optimisme om de blockchain te prijzen, aangezien zowel Giancarlo als Clayton van mening zijn dat de technologie meer is dan alleen een nieuwigheid..

“Ik denk dat deze gedistribueerde grootboektechnologie een enorm potentieel heeft. Nu, hoe het zal worden gerealiseerd, wanneer het zal worden gerealiseerd, zijn uitdagingen, en die kunnen we niet zeggen, ”zei Giancarlo. Clayton, hoewel voorzichtig met de huidige waarde van de markt, verklaarde: “Ik hoop dat mensen [blockchain] krachtig nastreven.”

Wat dit alles betekent voor de toekomst van Amerikaanse regelgeving

Coin Central nam contact op met Jason P. Gottlieb van Morrison Cohen LLP en Anthony Tu-Sekine van Seward & Kissel LLP voor commentaar op de hoorzitting. Beide advocaten boden enig inzicht in de besproken onderwerpen, evenals wat we in de toekomst kunnen zien.

Hoe uitwisselingen te benaderen

In hun getuigenissen gaven zowel Clayton als Giancarlo toe dat hun agentschappen geen regelgevende macht hebben over uitwisselingen.

“Cryptocurrency-uitwisselingen worden momenteel gereguleerd als geldtransmissiediensten, met licenties die per staat worden verleend”, vertelde Gottlieb aan Coin Central. “Ik kan me niet voorstellen dat de SEC en CFTC staten graag willen laten concurreren in een regelgevende” race naar de bodem “(zoals de federale toezichthouders het zouden zien), waardoor een staat zaken kan winnen door uitwisselingsvriendelijk te zijn, maar de bescherming van investeerders zwak. . ”

Gottlieb ziet dus twee mogelijkheden om de lacune in de regelgeving te dichten. Ten eerste zouden de SEC en CFTC cryptocurrency-uitwisselingen kunnen reguleren als formele effecten- / grondstoffenbeurzen. Of “moet cryptocurrency-handel meer een kenmerk van de markteconomie worden”, vervolgde hij, “een nieuwe regel [zoals de Nationale marktsystemen regel kan] het creëren van cryptocurrency-uitwisselingen mogelijk maken. “

Tu-Sekine is het eens met de gevoelens van Gottlieb en stelt dat “dit een gebied is waar er [meer federale] wetgevende of misschien wel regelgevende maatregelen kunnen worden genomen, misschien vergelijkbaar met Japan dat kapitaal-, operationele en veiligheidsvereisten heeft opgelegd aan cryptocurrency-uitwisselingen.”

Valuta, goederen, veiligheid?

Tijdens zijn getuigenis stelde Giancarlo dat “wat zo uitdagend is aan Bitcoin, is dat het kenmerken heeft van meerdere verschillende dingen.” Als ruilmiddel fungeert het als een valuta, terwijl het als waardeopslag fungeert als een handelswaar, stelt hij. Ondertussen voert Clayton in zijn getuigenis het argument aan dat ICO’s (en hun tokens) als effecten moeten worden behandeld.

Tu-Sekine gelooft dat geen ‘U.S. toezichthouder zou bereid zijn om een ​​crypto-activum als valuta te beschouwen, wat een term is die doorgaans wordt gebruikt voor een instrument dat wettig betaalmiddel is. ”

“Voor Amerikaanse doeleinden zijn crypto-activa ofwel grondstoffen of effecten ”, vervolgde hij, eraan toevoegend dat hij` `niet verwacht dat er door deze twee toezichthouders een ander type classificatie zal ontstaan. ” Voor effecten denkt Tu-Sekine dat “bestaande tests zoals de Howey-test zullen worden gebruikt om te bepalen wat wel of niet een effect is”.

“Het is zeer waarschijnlijk dat de komende jaren een classificatiesysteem zal ontstaan, maar ik vrees dat het misschien voortkomt uit een mengelmoes van jurisprudentie en niet uit een systeem van formele voorschriften”, reageerde Gottlieb op onze vraag over het onderwerp. Dit zou waarschijnlijk het gevolg zijn van een hele reeks rechtszaken waarin ICO-emittenten de classificatie van hun token als beveiliging aanvechten. De SEC zal waarschijnlijk niet wijken van zijn ‘standpunt dat alle tokens effecten zijn’, gelooft Gottlieb, dus het is waarschijnlijk dat het ‘ongelukkige resultaat zal zijn dat een nauwkeuriger classificatiesysteem langer zal duren, meer eigenzinnig zal zijn en noodzakelijkerwijs een element van regelgevende reikwijdte met betrekking tot die tokens waarvan uiteindelijk wordt vastgesteld dat ze geen effecten zijn.

Gottlieb gaf wel aan dat het hem niet zou verbazen dat rechtbanken zouden concluderen dat bepaalde tokens geen effecten zijn, afhankelijk van de feiten en omstandigheden van dat token. Uit deze mogelijke beslissingen “kunnen we de contouren van een taxonomie zien ontstaan.”

De volgende stap voor regelgeving

Op de vraag wat Amerikaanse burgers kunnen verwachten voor de uitbreiding van het regelgevingslandschap van crypto, zeiden beide advocaten dat ze een lange, langzame opmars zien naar uitgebreide regelgeving die zal worden geleid door de SEC en CFTC..

“De SEC en CFTC zullen op korte termijn waarschijnlijk een” regulering door handhaving “-benadering volgen. De wet- en regelgeving is bekend en begrepen, en voor zover deelnemers uit de branche deze regels overtreden, zullen handhavingsmaatregelen volgen. We hebben dit al zien gebeuren, ”verklaarde Gottlieb.

“Op middellange termijn onderzoekt een taskforce die is bijeengeroepen door minister van Financiën Mnuchin of nieuwe regelgeving of wettelijke autoriteit nodig is”, voegde hij eraan toe, terwijl hij concludeerde dat “elk wettelijk of regelgevend proces een langetermijnproject zal zijn.”

Tu-Sekine nam een ​​soortgelijk standpunt in. Hij en zijn firma “verwachten geen enorme druk om nieuwe regelgeving af te kondigen”, blijven zeggen dat “zelfs als er zo’n druk was, elke nieuwe regelgeving het vereiste proces moet doorlopen, inclusief openbare opmerkingen en dat is geen snel proces. . “

“In plaats daarvan denken we dat de toezichthouders al de nodige instrumenten in hun gereedschapskist hebben, en de handhavingsmaatregelen van de SEC en de CFTC (en bij gelegenheid bepaalde effectenregelgevers van de staat) tonen aan dat de toezichthouders gewapend zijn met de nodige bevoegdheden en zijn bereid ze te hanteren. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me