SEC en CFTC pleiten voor Crypto-voorschriften voor de senaat

The Buck begint hier: een oproep voor regelgeving

Vandaag zullen Jay Clayton, voorzitter van de SEC, en J. Christopher Giancarlo, hoofd van de CFTC, voor de Senaat verschijnen. De agenda heeft als titel “Virtuele valuta’s: de toezichthoudende rol van SEC en CFTC”, en zowel Clayton als Giancarlo zullen getuigenissen afleggen voor de commissie voor bankzaken, huisvesting en stedelijke aangelegenheden van de senaat. In beide getuigenissen zullen beide toezichthouders pleiten voor de regulering van cryptocurrencies door hun organisatie, en in het bijzonder cryptocurrency-uitwisselingen..

“Cryptocurrencies, ICO’s en aanverwante onderwerpen zijn de laatste in een groot aantal marktkwesties waarop wij en ons personeel nauw hebben samengewerkt om onze kapitaalmarkten voor investeerders en marktdeelnemers te versterken”, aldus Clayton’s getuigenis leest.

De SEC heeft ICO’s al gereguleerd als effecten, benadrukt de getuigenis. Nu zal Clayton een verzoekschrift indienen bij de Senaat met betrekking tot “of strengere federale regulering van cryptocurrency-handelsplatforms noodzakelijk of gepast is”, aangezien noch de SEC noch de CFTC regelgevende macht hebben over beurzen. Aangezien beurzen geldtransmissiediensten aanbieden, zijn ze per staat gelicentieerd en gereguleerd.

Een kopie van Giancarlo’s eigen exemplaar getuigenis sluit zich aan bij Clayton’s oproep tot regelgeving om een ​​gezonde markt te bevorderen. Giancarlo benadrukte dat de CFTC geen jurisdictie heeft over “markten of platforms die contant geld of” spot “-transacties uitvoeren in virtuele valuta of andere grondstoffen of over deelnemers op dergelijke platforms.” Maar het heeft “handhavingsbevoegdheid om onderzoek te doen door middel van dagvaarding en andere onderzoeksbevoegdheden … virtuele valutaderivatenmarkten en in onderliggende virtuele valutaspotmarkten.” Dit omvat “zowel regelgevende als handhavingsbevoegdheid … over derivaten op virtuele valuta’s die in de Verenigde Staten worden verhandeld”, zoals Bitcoin-futures.

De CFTC zou dan geen regelgevende zeggenschap hebben over uitwisselingen, maar zou dienen als de onderzoekstak van de wet. We hebben het zelfs al zo’n rol zien spelen in de dagvaardingen die het in december aan Bitfinex en Tether heeft afgegeven.

Aan het einde van zijn getuigenis pleit Giancarlo echter voor een federaal gereguleerd uitwisselingslandschap. Hij is van mening dat “aandacht moet worden geschonken aan de tekortkomingen van de huidige benadering van licentieverlening voor geldtransmissies per staat die lacunes in de bescherming laat voor virtuele valutahandelaren en investeerders”, met het argument dat “een gerationaliseerd federaal de integriteit van de onderliggende markt waarborgen “

Voor Amerikaanse burgers, een stap in een duidelijkere richting

In vergelijking met sommige van hun Europese en Aziatische tegenhangers, hebben de Verenigde Staten weinig gedaan aan wetgeving om het standpunt van de regering over cryptocurrencies te verduidelijken. Bovendien zijn de voorschriften schaars en zijn er bij alle inspanningen kleine stappen gemaakt in plaats van grote stappen om het vermogen van de jonge kinderen te huisvesten.

Het weinige dat we wel weten, is dat de SEC ICO’s (en de meeste tokens) als effecten heeft gedefinieerd, waardoor ze onderworpen zijn aan de huidige effectenwetten. De IRS heeft cryptocurrencies ook als eigendommen bestempeld, terwijl eventuele winsten op investeringen moeten worden meegerekend in de inkomstenbelasting van een persoon. Ten slotte hebben staten het voortouw genomen – zoals de wet vereist – om burgers te beschermen tegen frauduleuze platforms en uitwisselingen, zoals de staakt-en-stop-orders aan Bitconnect van Texas en North Carolina hebben aangetoond.

Zowel Clayton als Giancarlo zijn van mening dat meer federale regelgeving, duidelijkheid in de wetgeving en algemeen toezicht nodig zijn om investeerders te beschermen en een gezondere markt te bevorderen. Deze initiatieven, zo stellen hun getuigenissen, zouden de weg moeten banen voor de toekomst van cryptocurrency, een toekomst die volgens beide regelgevers rooskleurig is en niet mag worden genegeerd:


“Simpel gezegd, we moeten het nastreven van technologische vooruitgang omarmen, evenals nieuwe en innovatieve technieken voor het aantrekken van kapitaal, maar niet ten koste van de principes die onze goed onderbouwde en bewezen aanpak om investeerders en markten te beschermen, ondermijnen”, zal Clayton vertellen. de senaat in zijn slotopmerkingen vandaag.

En Giancarlo is het volledig eens:

“We betreden een nieuw digitaal tijdperk op de financiële wereldmarkten. Zoals we zagen bij de ontwikkeling van internet, kunnen we de technologiegeest niet terug in de fles stoppen. Virtuele valuta markeren een paradigmaverschuiving in de manier waarop we denken over betalingen, traditionele financiële processen en het uitoefenen van economische activiteit. Door deze ontwikkelingen te negeren, zullen ze niet verdwijnen, en het is evenmin een verantwoordelijke regelgevende reactie. De evolutie van deze activa, hun volatiliteit en de interesse die ze trekken van een groeiende wereldwijde millenniumbevolking vereisen serieus onderzoek. ”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map