De concurrentie tussen cryptohardwarefabrikanten Trezor en Ledger neemt toe. De twee bedrijven hebben bijna gelijktijdig nieuwe productinnovaties gelanceerd. Sony heeft zojuist de ontwikkeling aangekondigd van een nieuw crypto-hardwareapparaat.

Beginnend met de aankondiging van Sony heeft het technologiebedrijf een apparaat ontwikkeld waarmee crypto-gebruikers hun digitale valuta veilig kunnen opslaan. Volgens de persbericht, de technische ontwikkelingsafdeling van Computer Science Laboratories heeft een veilige hardwareportefeuille ontwikkeld die werkt met behulp van contactloze geïntegreerde circuittechnologie.

Deze innovatieve functie wordt geprezen als een extra gemak voor gebruikers. Traditionele crypto-hardware wallet-apparaten van concurrenten, zoals Trezor en Ledger, gebruiken een USB-kabel.

U krijgt toegang tot de draadloze portemonnee met apparaten met een Near Field Communication-chip (NFC). Het is opgezet om een ​​assortiment cryptocurrencies te bevatten, waaronder Bitcoin, Litecoin en Ethereum. Bovendien heeft het een geïntegreerde fraudebestendige module voor verbeterde beveiliging en is het blijkbaar in staat om verschillende applicaties met betrekking tot de blockchain uit te voeren.

De verhuizing werd door industrieanalisten beschouwd als een sterk signaal dat het bedrijf serieus overweegt om de blockchain-ruimte in te gaan. Het Sony-rapport benadrukt echter dat de ontwikkeling nog steeds gaande is en gericht is op het op de markt brengen van het apparaat.

In april heeft Sony een op blockchain gebaseerd Digital Rights Management-patent ingediend dat mogelijk verband houdt met het apparaat. Het systeem zou gebruikersrechten op blockchain-platforms kunnen verifiëren door unieke gebruikers-identificatiesleutels te genereren. In augustus diende het bedrijf ook een patent op gedistribueerde grootboektechnologie in voor een apparaat om toegang te krijgen tot blockchain-platforms.

Het apparaat zou toegang tot platforms mogelijk maken via talloze virtuele elektronische knooppunten. De technologie biedt verbeterde beveiligingsmogelijkheden en stelt apparaten in staat een reeks transacties uit te voeren op basis van een consensusmechanisme.

Het nieuwe nieuws over de ontwikkeling van crypto-hardware komt na de felle concurrentie binnen de industrie tussen grote spelers.

Een nieuw Blockchain Crypto-hardwareapparaat

Net zoals Sony zijn geavanceerde crypto-hardwaretechnologie heeft aangekondigd, Blockchain.com lanceerde een nieuw apparaat ontwikkeld in samenwerking met Ledger. Het heet de Blockchain Lockbox en is compatibel met het platform van het bedrijf.

Met het apparaat kunt u hun cryptocurrency-bezit van het platform naar de portemonnee overbrengen. U kunt het ook gebruiken om toegang te krijgen tot online gebruikersaccounts en klanten in staat te stellen crypto-naar-crypto-transacties uit te voeren. Het ondersteunt Bitcoin, Ethereum en Bitcoin Cash. Volgens Ledger President, Pascal Gauthier, het is de mogelijkheid om onmiddellijk van een koude naar een warme opslagportemonnee te gaan die het product echt uniek maakt.

Ledger heeft belangrijke marktbewegingen ondernomen om zijn succes te versterken na het bereiken van de mijlpaal van één miljoen verkopen aan het begin van het jaar. Op 30 oktober kwam de crypto-portemonnee-fabrikant bekend gemaakt dat het zijn activiteiten in Hong Kong zou uitbreiden, met Benjamin Soong als hoofd van de regio Azië-Pacific (APAC).

De verhuizing zal het bedrijf helpen te voldoen aan de groeiende vraag naar zowel de Ledger Vault, een oplossing voor het beheer van cryptocurrency-portefeuilles, als het Nano S-product..

De Ledger Vault draait op BOLOS, aangepaste software die rechtstreeks in de hardware-chip is geïntegreerd. De zoektocht van het bedrijf naar de Aziatische markt zal naar verwachting ook een positieve invloed hebben op de verkoop van zijn populaire Ledger Nano S-hardware wallet.

De Ledger Nano S-portemonnee voor cryptocurrency-hardware.

Ledger bereikte eerder dit jaar de mijlpaal van één miljoen verkopen. Afbeelding tegoed: Ledger

Trezor Wallet-update

Slechts enkele dagen voor de aankondiging van de Ledger Blockchain crypto hardware release, kondigde Trezor de toevoeging van een uitwisselingsfunctie aan zijn portemonnee aan. De ingebouwde functie zou de Shapeshift- en Changelly-platforms gebruiken om transacties uit te voeren. Trezor wallets momenteel ondersteunen meer dan 690 munten, inclusief de meest populaire digitale valuta’s zoals Bitcoin, Ripple, Ethereum, Dash, NEM (XEM) en VeChain.

De Crypto-hardwaremarkt groeit

De hardwaremarkt voor cryptocurrency is in de loop der jaren gestaag gegroeid en werd in 2017 gewaardeerd op $ 94,61 miljoen. naar verwachting 391,64 miljoen bereiken tegen 2023. Met meer dan 250.000 cryptocurrency-transacties die elke dag plaatsvinden, wordt veilige hardware voor koude opslag voor digitale activa snel een prioriteit.

Momenteel vertegenwoordigen USB-crypto-wallets ongeveer 88 procent van de markt. Schermloze versies, die over het algemeen minder veilig zijn, zijn de goedkoopste. Ze zijn grotendeels verantwoordelijk voor het stimuleren van de groei van de basismarkt en komen vooral veel voor bij beginnende enthousiastelingen.

Op de lange termijn wordt van bedrijven verwacht dat ze de innovatie in dit segment vergroten om de acquisitiekosten te verlagen. Dit lijkt momenteel de belangrijkste hindernis te zijn die de snelle uitbreiding van de cryptohardwaremarkt beperkt.

Op dit moment streven grote marktspelers ernaar klanten de meest veelzijdige, veilige apparaten aan te bieden tegen betaalbare tarieven.

Wat stimuleert marktgroei

Nu cryptocurrency-platformhacks vaker dan ooit voorkomen, zijn investeerders in cryptocurrency, HODLers en enthousiastelingen op zoek naar veilige en betrouwbare opslagopties. Over het debat over virtuele versus hardware-portemonnee is de algemene consensus dat koude opslag van digitale activa op offline hardware veel veiliger is.

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen cryptohardwareportefeuilles als veiliger beschouwen, is omdat privésleutels offline worden bewaard, waardoor de blootstelling aan hackers beperkt is. De meeste hardwareportefeuilles voor cryptovaluta, vooral van gevestigde bedrijven, hebben ook point-to-point-mechanismen die virusinfecties voorkomen.

Bovendien moet u transacties via het apparaat bevestigen om toegang te krijgen tot functies voor digitaal valutabeheer. Om nog maar te zwijgen over het feit dat veel geavanceerde portefeuilles pincodebeveiliging hebben. In het geval dat een hardwareportefeuille verloren gaat, kunt u privésleutels opnieuw genereren met behulp van de seed-zin.

Online crypto-wallets zijn gevoeliger voor malware en een groot aantal methoden voor het onderscheppen van gegevens. Een hacker kan bijvoorbeeld gemakkelijk sleuteldetails vastleggen via een niet-versleutelde verbinding met behulp van malware. Virtuele portefeuilles die het opnieuw instellen van wachtwoorden via e-mail mogelijk maken, zijn ook kwetsbaar omdat e-mailadressen kunnen worden gehackt om platformwachtwoorden te resetten en ongeautoriseerde toegang te krijgen.

(Featured Image Credit: Pixabay)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me