Stop met het noemen van Facebook’s GlobalCoin een ‘Bitcoin Killer’

Tenzij je de afgelopen maand een internetpauze hebt gehad, heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van het geheimzinnige Project Libra van Facebook en de aanstaande lancering van de GlobalCoin van het bedrijf. Hoewel er nog steeds weinig bekend is over de nieuwe stablecoin, noemen verschillende cijfers en nieuwsuitzendingen het al de volgende Bitcoin-moordenaar. Let op ons opzettelijk gebruik van het woord “volgende”.

New York Times noemt Bitcoin een mislukking

Ah, ja. Bitcoin, de mislukking die momenteel de op een na grootste cryptocurrency overtreft met een factor vijf.​Bron: The New York Times

Ongeveer elk jaar verschijnt er een spannend nieuw cryptocurrency-project, waardoor zelfbenoemde goeroes de bitcoin voorspellen overlijden herhaaldelijk. Toch staat de koning crypto nog steeds en heeft hij de nummer één marktkapitalisatie met een mijl.

Dus hoewel meedogenloze Facebook achter GlobalCoin zit, is het onwaarschijnlijk dat de koning zal onttronen. Laten we eens kijken waarom.

Dominantie op de Bitcoin-markt

Bitcoin is, is en zal hoogstwaarschijnlijk de meest dominante cryptocurrency blijven.​Bron: CoinMarketCap

GlobalCoin is de antithese van Bitcoin

Bitcoin is net zo waardevol als het is omdat het gedecentraliseerd is, bestand tegen hyperinflatie en bestand is tegen censuur. GlobalCoin is het tegenovergestelde.

GlobalCoin is duidelijk gecentraliseerd omdat het onder de monopolistische controle van Facebook staat. Om nog erger te maken, lijkt het erop dat Facebook samenwerkt met dezelfde instellingen die de behoefte aan Bitcoin in de eerste plaats hebben veroorzaakt. De Wall Street Journal meldt dat Visa en Mastercard ook in de mix kunnen zitten. We kunnen niet wachten om te horen over de GlobalCoin-vergoedingen als dat gerucht uitkomt.

Bovendien is GlobalCoin een stablecoin met een mandje met wereldvaluta’s. Dit type cryptocurrency is beter beschermd tegen hyperinflatie dan andere stablecoins die rechtstreeks zijn gekoppeld aan bijvoorbeeld de Amerikaanse dollar, maar het heeft nog steeds zijn fouten.

Wie beslist hoe deze mand wordt uitgebalanceerd? Veranderen de valutawegingen in de loop van de tijd? Wat moet ik doen als een bepaalde valuta te snel stijgt? Het antwoord op al deze vragen vereist een centrale autoriteit die vatbaar is voor corruptie en zelfzuchtige belangen.

Het belangrijkste kenmerk van Bitcoin is de weerstand tegen censuur. Iedereen kan bitcoin bezitten, het overal vandaan ontvangen en naar iedereen sturen die ze willen. Uw geld wordt nooit bevroren en uw transacties kunnen niet worden geblokkeerd. Facebook heeft een geschiedenis van gebruikersaccounts censureren en het verbieden van mensen van zijn platform. We kunnen verwachten dat het hetzelfde doet met uw financiën.

Ten slotte doen er geruchten de ronde dat verschillende knooppunten het GlobalCoin-netwerk zullen exploiteren, wat op het eerste gezicht cryptoliefhebbers blij zou moeten maken. Naar verluidt brengt Facebook echter kosten in rekening $ 10 miljoen om een ​​knooppunt uit te voeren, de gemiddelde Joe uit het “decentralisatie” -proces houden.


Facebook heeft (anti) vertrouwensproblemen

Facebook heeft al een hoop regelgevend toezicht voor zijn Instagram / Whatsapp / Facebook-conglomeraat. Het toevoegen van een financieel product dat met alle drie de producten kan worden geïntegreerd, zal de antitrustzaak niet helpen.

Hoewel een Facebook-explosie, waarbij de Federal Trade Commission (FTC) het bedrijf zou dwingen Instagram en Whatsapp af te splitsen, onwaarschijnlijk is, kan dit een negatieve invloed hebben op het nut van GlobalCoin. Zonder platforminteroperabiliteit is GlobalCoin niet beter dan het huidige geldoverdrachtsysteem van Facebook Messenger.

Ter verdediging van GlobalCoin werkt Facebook naar verluidt samen met de Amerikaanse Commodity and Futures Trading Commission (CFTC) om ervoor te zorgen dat alles in orde is. Omdat de SEC, IRS en andere overheidsinstanties enige controle willen over crypto-activa, is het echter gemakkelijker gezegd dan gedaan om aan de regels te voldoen..

Mark Zuckerberg is hartelozer dan de CEO van een bank

De verhalen van Bitcoin-maker Satoshi Nakamoto schilderen hem in een positief daglicht. Hij lijkt een ongelooflijk intelligente persoon (personen) te zijn die de corruptie van de overheid en financiële instellingen zat waren, en waarschijnlijk nog steeds is..

Satoshi Nakamoto nam “Chancellor on the edge of second bailout for banks” op in het Genesis Bitcoin-blok.​Bron: Bitcoin Wiki

Zuckerberg, aan de andere kant, zou zijn moeder waarschijnlijk verkopen voor een nieuw grijs T-shirt. Zijn bedrijf liep voorop in schandaal na schandaal met betrekking tot de privacy van gebruikers, datalekken en vicieuze zakelijke tactieken. Laten we een paar voorbeelden samenvatten. Facebook:

En de lijst gaat maar door. De hernieuwde bedrijfsfocus van Zuckerberg op privacy houdt niemand voor de gek. Het is slechts een kwestie van tijd voordat we een GlobalCoin-debacle aan de lijst toevoegen.

Bitcoin is hier om te blijven

Of je het nu leuk vindt of niet, Bitcoin gaat nergens heen. GlobalCoin is niets meer dan een gecentraliseerde valuta die volledig de indruk mist van wat een cryptocurrency zou moeten zijn. Zelfs als het enig succes kent, betekent dat niet de dood van Bitcoin.

Bitcoin heeft overheidsverboden, kwaadwillende mijnwerkers, verkeerde informatie, laster, 80 procent prijsdalingen en een groot aantal copycats overleefd. Het is antifragiel en wordt sterker bij elke poging om het te doden.

Dus alsjeblieft, in godsnaam, stop met het noemen van iets de ‘Bitcoin-moordenaar’.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map