Kwam voor de tokens, bleef voor het drama

Tezos lanceerde zijn ICO in juli 2017 en na het ophalen van $ 232 mln, werd het een van de meest succesvolle ICO’s van het jaar, op de tweede plaats na Filecoin. Op het moment van drukken is het 780% gestegen ten opzichte van de ICO-prijs die $ 4,16 kostte. Het probleem is dat ICO-deelnemers geen toegang hebben tot hun tokens. Natuurlijk hebben ze bijna een tien-bagger geregistreerd van hun oorspronkelijke investering, maar De huidige prijs van XTZ is gebaseerd op pre-launch futures – niet op daadwerkelijke token-transacties.

Waarom vraagt ​​u zich misschien af? Een rechtszaak hier of daar, administratieve moeilijkheden en een hele puinhoop van gevechten.

Tezos is niet op de hoogte van de SEC van de Verenigde Staten

Sinds het einde van de ICO is Tezos geslagen met ten minste zes class action-rechtszaken, die Tezos in het algemeen beschuldigen van het overtreden van federale veiligheidswetten en het bedriegen van hun bijdragers.

De eerste van deze rechtszaken kwam afgelopen november van de Superior Court of California’s vestiging in San Francisco namens Andrew Baker, een Tezos ICO-deelnemer. Onder andere Taylor-Copeland Law diende de class action in tegen Arthur en Kathleen Breitman, de oprichters van het project, en de voorzitter van de Tezos Foundation, Johannes Gevers. De rechtszaak beschuldigt de beklaagden van het verkopen van niet-geregistreerde effecten en het plegen van effectenfraude.

Latere rechtszaken weerspiegelen dezelfde beschuldigingen, waaronder een in december en een andere in november 2017. Aangespannen op 13 november, betoogt een rechtszaak uit Florida: “[als] een gevolg van de fraude van gedaagden, valse verklaringen en schending van federale en staatseffecten wetten in verband met de Tezos ICO, eiser en de Class Members stellen hun eis dat het [ICO] Contract wordt ontbonden en geannuleerd ‘op basis dat’ het lijkt alsof [deelnemers] geen rendement op hun investeringen kunnen en zullen zien. . “

Over het algemeen zijn de gedaagden van de rechtszaken de Breitmans, Gevers, de Tezos Foundation en Dynamic Ledger Solutions Inc., het in Delaware gevestigde bedrijf van Breitmans..

Terwijl rechtszaken opdoemen, is er veel strijd

Terwijl Tezos in de loop van de juridische problemen kijkt, heeft het ook te maken met zijn eigen ongelukkige schermutselingen.

Deze strijd dateert van oktober tussen de oprichters van het bedrijf Arthur en Kathleen Breitman en Johnnes Gevers. In de kinderschoenen van het project huurden de Breitmans Gevers in om de Tezos Foundation te leiden. De Stichting is gevestigd in Zwitserland en is belast met het beheer van ICO- en projectfinanciering.

Maar een maand voordat ze in aanraking kwamen met juridische kwesties, eisten de Breitmans dat Gevers zou aftreden als voorzitter van het bestuur van de Stichting. Gevers reageert op de verhuizing en stelt dat “de Breitmans hebben geprobeerd de Zwitserse juridische structuur te omzeilen en de controle over de stichting over te nemen, en destructief hebben gehandeld, waardoor het Tezos-project maandenlang vertraging heeft opgelopen”, aldus een Wall Street Journal-artikel.

In een e-mail geciteerd door Fortuin, Kathleen Breitman schoot terug op deze beweringen en beschuldigde Gevers ervan het project te saboteren en fondsen te misbruiken voor eigen gewin:

“Gevers fungeerde als een wegversperring voor de missie van de Stichting – het Tezos-netwerk lanceren en het Tezos-ecosysteem ondersteunen. Johann haalde consequent de deadlines niet, was niet bereid raadsvergaderingen te houden of bij te wonen, en verzuimde werknemers in dienst te nemen om het netwerk op te zetten of mensen te betalen die hij wilde betalen, en was constant niet beschikbaar om stichtingsaangelegenheden af ​​te handelen … [sic] ohann probeerde druk uit te oefenen de andere leden van de stichtingsraad om hem een ​​contract te gunnen dat zichzelf onder andere een bonus van $ 1,5 miljoen zou toekennen bij de dan geldende waardering van het Tezos-token. Hij stelde dit verkeerd voor als zijnde slechts $ 300.000 waard. Nadat Arthur en Kathleen dit gedrag en een aantal andere kwesties onder de aandacht van de raad hadden gebracht, schortte de Tezos Foundation Johann uit zijn operationele rol. “

Op verzoek van een 46 pagina’s tellende juridische brief van de advocaat van Breitmans aan Guido Schmitz-Krummacher, een van de drie bestuursleden van de Stichting, startte de Stichting een onderzoek naar de beschuldigingen. En volgens Schmitz-Krummacher vonden ze niets.

“Tot op heden heb ik geen enkel resultaat dat de beschuldigingen in de brief zodanig onderbouwt of ondersteunt dat het – volgens de wettelijke regels voor stichtingen – een belangrijke reden zou zijn om Johann Gevers te ontslaan”, zei hij in een interview met Reuters. Bovendien waren deze “resultaten de Breitmans niet in de smaak”, onthulde hij, waarbij hij verklaarde, “ze probeerden me op verschillende manieren te bedreigen en zetten me onder druk.”

Schmitz-Krummacher beweert dat de Breitmans een heksenjacht voeren op Gevers, een die een “catastrofe” heeft veroorzaakt voor het hele project. “Tezos kan vertraging oplopen of niet worden bereikt, vooral als het conflict voortduurt”, denkt hij.

Tezos Community Sides with Breitmans, Fuel to the Fire

We zijn ongeveer een maand in 2018 en het melodrama heeft zijn finale nog niet bereikt.

Na het onderzoek heeft Schmitz-Krummacher ontslag genomen bij de Stichting, daarbij verwijzend naar “destructieve activiteiten”, zoals chantage, die het bestuur ervan weerhouden correct te besturen. Gezien de loyaliteit van de Tezos-gemeenschap aan de Bretimans, kun je je afvragen of deze ‘destructieve activiteiten’ mogelijk afkomstig zijn van de Tezos-gemeenschap.

Bepaalde leden hebben in ieder geval hun distaat voor Gevers bewezen. Samenvallend met een vergadering achter gesloten deuren tussen de Breitmans en Gevers tijdens een conferentie in St. Moritz, schreven sommige leden van de gemeenschap een niet-vleiende Biografie van 17 pagina’s van de man.

Het document, dat Finews bestempeld als een lastercampagne, onderzoekt Gevers ‘professionele geschiedenis om “enig licht te werpen op hoe de Tezos Foundation in zo’n vreselijke staat is terechtgekomen met hem aan het roer.”

Dit document werd mogelijk opgestookt door een tweet die Gevers plaatste na de bijeenkomst in St. Moritz. Sommigen hebben gespeculeerd dat deze tweet de intentie van Gevers onthult om de Stichting te kapen en te regeren zonder de toestemming van Breitmans.

Nu we weer in staat zijn om te handelen, bouwt de Tezos Foundation een team van wereldklasse om haar missie uit te voeren. We rekruteren bewezen presteerders in drie categorieën: 1. bestuur 2. adviseurs 3. uitvoerend team.

Aangevuld door professionele dienstverleners van het hoogste niveau.

– Johann Gevers (@johanngevers) 19 januari 2018

Aan het einde van het jaar bijwerken, de Breitmans verzochten hun gemeenschap van investeerders en ontwikkelaars om steun in het licht van de beproevingen van het project.

Enkele afhaalrestaurants

Het is belangrijk om te begrijpen dat, hoewel de Breitmans controle hebben over de code en ontwikkeling van hun project, Gevers en de Foundation controle hebben over de financiën. Dus dit touwtrekken voor controle blokkeert beide kanten. Zonder toegang tot de schatkist van de Stichting kunnen de Breitmans niet verder met ontwikkeling; zonder het vertrouwen van de Breitmans zijn de Stichting – en de inspanningen van Gever om te regeren – zinloos als er geen vooruitgang wordt geboekt op het project.

Goed nieuws is dat de fondsen van investeerders veilig zijn en toch bevroren totdat dit geschil is opgelost, maar dat is waarschijnlijk weinig troost voor bijdragers die al meer dan een half jaar wachten op de distributie van hun tokens..

De Breitmans hebben de leden van de gemeenschap verzekerd dat er in februari tokens beschikbaar zullen zijn, maar voordat dit gebeurt, moet Schmitz-Krummacher worden vervangen, en Gever en de Breitmans moeten hun geschil bijleggen..

Met alle moddergooien, juridische procedures en off-the-record vergaderingen is het moeilijk te zeggen waar de schuld valt in dit conflict dat een maand duurt. In het heetst van de strijd lijken vocale gemeenschapsleden de oprichters van Tezos te vertrouwen. Een online petitie spreekt namens die vertrouwende leden en stelt dat ze “ernstig bezorgd zijn over de heer Johann Gevers en zijn falen om het doel van de Tezos Foundation te realiseren”.

Zoals zijn ontslag en opmerkingen suggereren, kiest Schmitz-Krummacher de kant van Gevers, in de overtuiging dat de Bretimanen niet al te onschuldig zijn in het ongeluk van het bedrijf. Tenminste op de subreddit van het project, investeerders en Tezos-diehards zijn niet overtuigd. De subreddit blijft een broeinest van steun voor de Breitmans.

Er is hier genoeg om in te verdwalen, dus doe wat extra graafwerk, krijg meerdere perspectieven en kom tot je eigen conclusie over wat dit allemaal betekent voor de betrokken acteurs en de toekomst van Tezos. Zoals het er nu uitziet, is het een moeilijk begin van wat al snel een van de meest veelbelovende projecten in de ruimte werd, dus het is gemakkelijk te begrijpen waarom de spanningen hoog zijn en de meningen sterk zijn over deze ongunstige ontwikkelingen.