De cataclysmische politieke situatie in Venezuela stimuleert de acceptatie van cryptocurrency, aangezien een snel stijgende inflatie de economie verwoest. Het is momenteel naar verwachting 10 miljoen bereiken tegen het einde van 2019 volgens de laatste economische voorspelling van het IMF. Bitcoin wordt steeds populairder naarmate de cryptovaluta van Petro flopt.

Gerichte sancties schaden de centrale bank van Venezuela

Met name de Verenigde Staten oefenen voortdurende druk uit op de regering van Maduro door zich te richten op vitale sectoren en zijn binnenste cirkel. Zo werd de Banco Central de Venezuela (de Centrale Bank van Venezuela) onlangs met sancties geslagen.

Volgens een verklaring afgegeven door de minister van Financiën Steven T. Mnuchin, “De Schatkist wijst de Centrale Bank van Venezuela aan om te voorkomen dat deze wordt gebruikt als een instrument van het onwettige Maduro-regime, dat doorgaat met het plunderen van Venezolaanse activa en het exploiteren van overheidsinstellingen om corrupte insiders te verrijken.”

Economische sancties opgelegd door andere westerse mogendheden hebben de situatie verder verslechterd doordat het voor de regering van Maduro moeilijker wordt om de waarde van de Venezolaanse Bolivar, die in een vrije val verkeert, te ondersteunen..

De erbarmelijke toestand van de economie heeft ertoe geleid dat meer Venezolanen crypto omarmen om geblokkeerde internationale geldtransfersystemen te omzeilen om deel te nemen aan de wereldhandel en toegang te krijgen tot overmakingsdiensten.

De Banco Central de Venezuela werd onlangs geslagen met sancties.

Het ministerie van Financiën heeft sancties opgelegd aan de Centrale Bank van Venezuela om te voorkomen dat deze wordt gebruikt om toegang te krijgen tot het Amerikaanse monetaire systeem.​Afbeelding tegoed: WSJ)

Petro versus Bitcoin

De Venezolaanse regering probeert al enige tijd haar digitale Petro-munt internationaal en onder de bevolking te promoten, maar het project is grotendeels een flop. Naar verluidt gesteund door de olie- en mineraalreserves van het land, werd het in 2018 gelanceerd, maar moet het nog worden geaccepteerd door grote internationale cryptocurrency-uitwisselingen.

Zes lokale beurzen waren aanvankelijk gemachtigd om de munt uit te geven en ze omvatten Amberes Coin, Criptolago, Bancar, Cave Blockchain, Afx Trade en Cryptia, maar de huidige handelsvolumes zijn erg laag..

CoinMarketCap geeft aan dat het totale aantal transacties dat de afgelopen 24 uur in Petro is uitgevoerd nul is. Daarentegen handelt bitcoin gemiddeld meer dan $ 20 miljard per dag.

De populariteit van Bitcoin groeit

Vanwege de huidige politieke chaos zijn veel Venezolanen sceptisch over de Petro omdat het bestaan ​​ervan wordt bepaald door de regering aan het roer. Daarom geven veel burgers er nu de voorkeur aan BTC te gebruiken als ruilmiddel en waardeopslag. Maduro’s regeringsperiode is momenteel in onzekerheid gehuld en zijn verwijdering zou het einde kunnen betekenen van de betekenis van de Petro.

De oppositieleider van Venezuela, Juan Guaidó, probeert de macht over te nemen van Maduro, maar is een fervent bitcoin-kruisvaarder en zeer anti-Petro. Sinds de oprichting van de munt heeft hij via sociale media agenda’s verspreid tegen de door de overheid gesteunde cryptocurrency.

Als zodanig zou zijn toetreding tot de macht ertoe kunnen leiden dat de Petro wordt gesloopt. Het is tenslotte ontwikkeld om Amerikaanse sancties te omzeilen die hoogstwaarschijnlijk zullen worden opgeheven als hij het leiderschap overneemt.

De laatste handelsstatistieken geven aan dat BTC-transacties in het land toenemen. Gaan door CoinDance-cijfers, Venezolanen verhandelen nu voor meer dan $ 39 miljard aan bitcoins per week via LocalBitcoins, een P2P-platform.

Sommige grote Venezolaanse retailers accepteren nu Crypto

Enkele grote Venezolaanse retailers hebben zich bij de crypto-bandwagon aangesloten en accepteren nu betalingen in digitale valuta. Traki, een retailbedrijf met 49 verkooppunten, is daar een van en volgens de laatste rapporten accepteert het nu belangrijke digitale valuta zoals Bitcoin Cash, Bitcoin, Dash, Ethereum en Litecoin.

De onderneming is mogelijk gemaakt door een samenwerking met Cryptobuyer Pay, een virtuele verkooppuntverwerker. Traki verkoopt items variërend van mode tot eten.

Cryptocurrency-groepen stimuleren crypto-use-cases

Er zijn talloze liefdadigheidsinitiatieven op het gebied van cryptovaluta in Venezuela die tot doel hebben de ontberingen te verzachten die een grote meerderheid van de bevolking treffen. Aangenomen wordt dat meer dan 80 procent van de bevolking in armoede leeft.

De liefdadigheidsinstellingen bieden tokenized geld zoals bitcoin, Dash en EOS aan aan door armoede geteisterde burgers met als doel niet alleen het gebruik van cryptocurrency te helpen, maar ook aan te moedigen. Een liefdadigheidsorganisatie, GiveCrypto, heeft ongeveer $ 7 per week verstrekt aan gezinnen die niet rond kunnen komen.

Het bedrag is gelijk aan het landelijk gemiddelde minimumloon per maand en wordt via apps naar gezinnen gestuurd. Volgens Joe Waltman, de uitvoerend directeur van de organisatie, is het belangrijkste doel van het initiatief om mensen te helpen cryptocurrencies te adopteren, vooral in gevallen waarin conventionele monetaire systemen worden verbroken en Venezuela een geweldige plek is om te beginnen.

Projectmanager, Efrain Pineda, heeft ook het belang onderstreept van het helpen van de bevolking om bepaalde percepties over digitale activa te overwinnen, waaronder de mythe dat alleen technisch onderlegde individuen transacties kunnen uitvoeren in cryptocurrencies..

De voedselcrisis in het land en de onvoorspelbare blokkades van humanitaire hulp aan de grenzen hebben cryptodonaties een meer haalbare optie gemaakt voor organisaties die arme burgers willen ondersteunen in deze moeilijke tijden.

AirTM is een ander bedrijf dat een op cryptocurrency gebaseerd hulpverleningsproject uitvoert in het Zuid-Amerikaanse land. De onderneming, genaamd Airdrop Venezuela, wordt geleid door Steve Hanke, een professor toegepaste economie aan de John Hopkins University. Het doel is om meer dan $ 1 miljoen op te halen om Venezolanen te helpen en crypto-acceptatie te stimuleren.

Airdrop Venezuela is er tot dusver in geslaagd meer dan $ 290.000 aan donaties op te halen en heeft momenteel ongeveer 60.000 geregistreerde begunstigden.

Featured Image Credit: CNN)