Vitalik Buterin verbant gecentraliseerde uitwisselingen naar de hel

Het komt niet vaak voor dat je een Russisch-Canadese programmeerwondervonnis ziet gecentraliseerde uitwisselingen in de hel, maar bezoekers van TC-sessies: Blockchain moet het live zien.

Vitalik Buterin, mede-oprichter van Ethereum, legde de gevoelens vast van een cryptocurrency-gemeenschap die gefrustreerd was door de zwaartekracht van de industrie naar centralisatie door te zeggen: “Ik hoop absoluut dat gecentraliseerde uitwisselingen zoveel mogelijk in de hel gaan branden.”

Centralisatie is een steeds populairder onderwerp geworden nu talloze gedecentraliseerde uitwisselingen en gedecentraliseerde projecten zijn overgestapt op het testen en lanceren van hun projecten. Het is echter de moeite waard om een ​​duik te nemen in de redenering achter de vijandigheid tegenover het gecentraliseerde land.

Het goede, het slechte en het gecentraliseerde

Ondanks alle haat die gecentraliseerde uitwisselingen krijgen, is het oordeel nog steeds niet bekend of ze het echt verdienen. Zonder een gecentraliseerde gateway voor nieuwe gebruikers om toegang te krijgen tot de enorm verwarrende wereld van eigendom en handel in cryptocurrency, zou de industrie waarschijnlijk slechts een fractie zijn van wat haar huidige gebruikersbestand vandaag is..

Natuurlijk is het gemakkelijk om de fakkels en hooivorken op een beurs als Coinbase los te laten vanwege hun relatief hoge transactiekosten en klantenservice, maar het biedt (of deed) de beste optie voor nieuwe gebruikers om hun tenen in het crypto-water te dompelen.

Don Mosites, medeoprichter van AirSwap-notities, “Gecentraliseerde beurzen vereisen ons vertrouwen op drie manieren: als bank, makelaar en verrekenkantoor. Door deze centralisatie nemen hacks, misbruik en ruimte voor fouten dramatisch toe. ”

“Centralisatie is gevaarlijk in het crypto-ecosysteem omdat het het vertrouwen van een tussenpersoon vereist om veilige handelssystemen te creëren. U moet erop vertrouwen dat operators zorgvuldig met uw vermogen omgaan, transacties afwikkelen en uw transacties op een eerlijke en conforme manier uitvoeren.

Het is echter vermeldenswaard dat veel van de negatieve gevoelens ten aanzien van gecentraliseerde beurzen noodzakelijkerwijs gericht zijn op de huidige beurzen zoals ze nu zijn, maar meer nog op de potentiële beweging naar centralisatie voor de sector als geheel..

Met gedecentraliseerde uitwisselingen aan de horizon, woedt het debat tussen de gilde cryptocurrency-elite en doorgewinterde gebruikers tegen de vorming van gecentraliseerde machten die te sterk worden om te stoppen.

Een van de belangrijkste ethos voor de cryptocurrency-wereld is het concept van decentralisatie. Een generatie internetbewuste gebruikers was de frustraties en tekortkomingen van centrale banken en betalingsverwerkingsbedrijven zo beu dat ze hun eigen (gedecentraliseerde) wereld gingen creëren. En toch zien ze precies dezelfde frustraties in de voorhoede van enkele van de snelst groeiende bedrijven in de cryptocurrency-ruimte.

De strijd tegen concentratie

Kijk – eekhoorn!

Nee, niet dat soort concentratie.


Een grote bedreiging voor het gedecentraliseerde ecosysteem is de concentratie van macht – een tijdloze fout van gecentraliseerde systemen.

Elke entiteit die de meerderheid van de macht op een netwerk heeft, heeft niet alleen een extreem hoge mate van vertrouwen nodig om dit juweeltje van invloed vast te houden, het blijkt ook dat dit juweeltje eigenlijk een heel hete aardappel is die op elk moment kan vallen.

Een centrale figuur is in wezen een schietoefening voor kwaadwillende spelers die de jackpot willen winnen. Een kleine boef zal bijvoorbeeld over het algemeen een veel hogere uitbetaling hebben en de kassier van de supermarkt beroven in plaats van de tientallen klanten rond het verhaal.

Noot van de redactie: beroof geen supermarkten. Dit is een voorbeeld voor vermaak en is geen financieel advies.

Zelfs als we uitgaan van de hoogste altruïstische waarden van een gecentraliseerde entiteit in een gedecentraliseerd netwerk, hoe dichter het bij het bezit van 51% controle komt, hoe groter het doel wordt voor anderen. E

Een van de vele verschillende soorten blockchain-hacks, de 51% -aanval vindt plaats wanneer een partij de meerderheid van de hash-stroom op een netwerk bezit, waardoor ze blokken sneller kunnen minen dan de rest van het netwerk gecombineerd en vervolgens munten dubbel uitgeven die technisch al zijn uitgegeven.

Bitmain, de bitcoin mining-molochs, komt bijvoorbeeld verontrustend dichtbij het bezit van 51% van de hash-snelheid van het Bitcoin-netwerk. Dit heeft ertoe geleid dat veel mensen verdachte blikken naar de Bitmain-crew zijn gaan werpen.

De kern van het argument tegen centralisatie is gericht op het behoud van de zuiverheid van een gedecentraliseerd netwerk dat afwezig is van kwaadwillende derden, onmiddellijke regelgevende wurggrepen en winstgevende monopolies.

Laatste gedachten – Decentralisatie invoeren

Decentralisatie is echter niet alleen maar zonneschijn en regenbogen.

De huidige staat van decentralisatie is iets meer dan embryonaal. Hoewel er een groot aantal projecten in de ruimte is die werken aan geweldige oplossingen die alles zouden garanderen, van gedecentraliseerde uitwisseling van tokens, opslag en algemene netwerkgezondheid, wordt de technologie nog steeds verfijnd..

Een van de kerncomponenten van het huidige systeem van decentralisatie is een onfeilbare gebruikersinterface.

Een gedecentraliseerd netwerk is doorgaans afhankelijk van honderden, duizenden of miljoenen onafhankelijke entiteiten die het netwerk ondersteunen voor hun eigen wederzijds voordeel.

Maar wat gebeurt er als de individuele entiteiten in een gedecentraliseerd netwerk ongeveer net zo effectief zijn als kikkervisjes op asfalt tijdens een hete zomer? De slimste hebben de neiging om te clusteren, en het netwerk neigt over het algemeen naar centralisatie.

“Om gedecentraliseerde handel te definiëren, moet je eerst de blockchain erkennen – en de aard van blockchain is gedecentraliseerd. Dit ecosysteem is als een stapel de ene laag op de andere gebouwd. Als het fundament van de handel wordt verbroken, kan het ecosysteem zich daarbuiten niet verder ontwikkelen.

Om het ecosysteem naar gedecentraliseerde handel te migreren, moeten we risico’s elimineren en pariteit handhaven – goed zijn voor marktmakers en een goede marktdekking bieden. Dat is hoe we de liquiditeit van gecentraliseerde systemen in de handen van individuen brengen. “

Don Mosites, AirSwap Mede-oprichter

Er zijn oplossingen, zoals de eerder genoemde AirSwap die tot doel hebben de cryptocurrency-sfeer te begeleiden tijdens de tocht van de huidige gecentraliseerde uitwisselingsdominantie naar een meer gedecentraliseerd handelsecosysteem. Als ze hierin effectief zijn, zullen we de macrostroom van gebruikers en de uiteindelijke efficiëntie van de platforms moeten volgen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map