Chinese cryptomijnwerkers zijn razend over tweedehands bitcoin-mijnbouwapparaten na de recente prijsstijging waarbij de waarde van de digitale Lodestar-munt binnen 48 uur steeg van minder dan $ 4.000 naar iets meer dan $ 5.000..

De plotselinge verandering in het markttraject heeft het gebruik van eerder afgedankte mijnwerkers nieuw leven ingeblazen naarmate de winstgevendheid van de mijnbouw stijgt tot duurzame niveaus. Volgens een nieuw Diar-rapport, mijnwerkers haalden in april iets meer dan $ 290 miljoen binnen, een stijging van bijna 30 procent vergeleken met de inkomsten die in maart werden geboekt.

En nu, volgens Coindesk, de prijzen van gebruikte mijnbouwplatforms zijn sinds april meer dan verdubbeld. Biedoorlogen over de apparatuur zijn grotendeels de oorzaak van de trend. AntMiner S9-eenheden werden bijvoorbeeld verkocht voor $ 140 voordat de cryptomarkt omhoog ging, maar kosten nu meer dan $ 250. Sommige kopers plaatsen momenteel $ 320 bestellingen en dit verhoogt de benchmarkprijzen.

Er is een aannemelijk vermoeden dat sommige groothandels hun voorraden aan het opbouwen zijn terwijl ze wachten tot de tarieven stijgen. De trend zou een kunstmatig tekort kunnen veroorzaken als deze niet wordt tegengegaan.

De situatie wordt nog verergerd door de trage productie van nieuwe apparatuur door fabrikanten. Bedrijven nemen de tijd voordat ze grotere zendingen verzenden en het kan maanden duren voordat de zaken weer normaal worden.

Bitmain’s AntMiner T17, bijvoorbeeld, werd in april uitgebracht, maar de verzending begint deze maand en krijgt prioriteit op basis van eerst gekocht, het eerst maalt. Het beschikt over een hash-snelheid van 40 TH / s, verbeterde stabiliteit en een efficiënt energieverbruik van 55J / TH.

MicroBT, dat onlangs zijn WhatsMiner M20S-mijnbouwhardware heeft gelanceerd, zal deze maand ook ongeveer 1.500 eenheden verzenden. Het apparaat heeft een rekensnelheid van 70TH / s. Volgens de oprichter van het bedrijf, Zuoxing Yang, zullen de zendingen van meer dan 10.000 eenheden waarschijnlijk in juli en augustus beginnen.

Als zodanig profiteren handelaars van tweedehands mijnbouwapparatuur van de vensterperiode om hun verkoopmarges aanzienlijk te vergroten.

Mijnwerkers maximaliseren de winstgevendheid met behulp van gebruikte platforms

Michael Zhong, een crypto-analist bij TokenInsight, legt uit dat het belangrijkste doel voor de meeste miners is om een ​​terugverdientijd van ongeveer 200 dagen te behalen. Dit is voor hen een veilige gok gezien de onstuimige aard van het crypto-ecosysteem. Het doel is ook zeer haalbaar met gebruikte mijnbouwapparatuur, aangezien deze laag geprijsd zijn.

De realiteit is echter dat de trend de prijzen van apparatuur opdrijft en de terugverdientijd verlengt tot na de verwachte 200 dagen..

Het natte seizoen van Sichuan

De huidige haast in China om cryptominingmachines te kopen, wordt gekatalyseerd door het natte seizoen van de provincie Sichuan. De regio is een grote trekpleister voor mijnwerkers vanwege de goedkope stroom die meestal in de zomer beschikbaar is.

Het heeft regelmatig een overvloed aan goedkope hydro-elektrische energie gedurende deze tijd vanwege de zware regenval. Het omgekeerde doet zich voor tijdens het droge seizoen, wanneer Chinese mijnwerkers naar andere locaties in het land migreren. Vóór de prijsstijging van bitcoin die plaatsvond in 2017, werd geschat dat meer dan 70 procent van de hashrate van bitcoin afkomstig was van boerderijen in de provincie Sichuan.

De regio wordt bevoorraad door vier grote rivieren, Jialing, Tuo, Min en Jinsha (of Wu), die de waterkrachtcentrales aandrijven. De energiekosten dalen aanzienlijk tijdens het natte seizoen en bedragen $ 0,01 per kWh, maar overschrijden gemakkelijk $ 0,04 per kilowatt tijdens het droge seizoen. De zomer begint in mei en eindigt in augustus.

Volgens analisten zal het aantal mijnbouwmachines in Sichuan deze keer waarschijnlijk de mijlpaal van één miljoen bereiken, waardoor de hashrate voor mijnbouw op crypto-netwerken toeneemt. De hashrate van Bitcoin zal naar verwachting het hoogste record ooit van 60 terahashes per seconde overschrijden naarmate het seizoen vordert. De huidige belasting van het netwerk is ongeveer 50 TH / s.

Het Bitcoin Halving-evenement

Het halveringsevenement van Bitcoin vindt plaats over ongeveer 12 maanden vanaf nu en hoogstwaarschijnlijk op 24 mei volgend jaar. Het zal leiden tot een daling van de mijnbeloning per blok van 12,5 BTC naar 6,25 BTC. De gebeurtenis zal een aanzienlijk effect hebben op de cryptosfeer, aangezien de moeilijkheidsgraad van de mijnbouw aanzienlijk zal toenemen, waardoor de winstgevendheid afneemt.

Dit zal leiden tot een verhoogde vraag naar de digitale munten in omloop, waardoor hun waarde toeneemt. De prijs van bitcoin zal naar verwachting stijgen naarmate het evenement nadert.

Mijnwerkers verwachten dat het fenomeen van halvering hun fortuin op het gebied van digitale activa zal vergroten.

(Afbeelding tegoed: Pixabay)