Op 3 december kondigde dhr. Jay Hao, de CEO van OKEX, in het Grand Hyatt Hotel in Zuid-Korea de aanstaande lancering van een nieuw product aan. Het nieuwe product is een speciaal soort futurescontract genaamd eeuwigdurende swaps. Het product wordt officieel gelanceerd op 11 december 2018. De productrelease biedt OKEX de mogelijkheid om een ​​waardevolle nieuwe markt te veroveren. Het geeft OKEX ook de kans op een nieuw begin.

Negatieve publiciteit en nieuwe markten

OKEX is de laatste tijd veel in het nieuws geweest. Helaas is het nieuws nooit goed. Meest recentelijk kwamen de toekomstige contracten van OKEX onder vuur tijdens de hard fork van Bitcoin Cash. Vanuit PR-perspectief moest OKEX echt de lucht zuiveren. De grote PR-campagne voor de lancering van eeuwigdurende swaps is de poging van de in Malta gevestigde cryptocurrency-exchange om een ​​nieuwe stap voorwaarts te zetten.

OKEX heeft niet alleen de kans om toekomstige contracten goed te krijgen, maar ook om een ​​deel van de lucratieve futures-activiteiten van BitMex te veroveren. Volgens de analisten van TokenInsight zijn de meeste transacties op BitMex zogenaamde boetiekfuturescontracten eeuwigdurende contracten.

Wat is een permanente ruil?

BitMex biedt eeuwigdurende contracten. OKEX biedt eeuwigdurende swaps. Het verschil tussen de twee is in wezen marketing. Behalve het verschil in financiering, een eeuwigdurende ruil is in feite de OKEX-versie van BitMex eeuwigdurend contract.

Eeuwigdurende contracten zijn futures-contractenzonder vervaldatum of schikking. Futures-contracten zijn in wezen weddenschappen op de toekomstige staat van iets. Deze dingen zijn typisch handelswaar, zoals Varkensbuikjes. Op cryptocurrency-uitwisselingen zoals BitMex en OKEX zijn futures-contracten echter weddenschappen op de toekomstige waarde van een cryptocurrency (zoals BTC, LTC, BCH, EOS, ETH en andere zeer liquide cryptocurrencies). Futurescontracten zijn daarom afgeleide financiële instrumenten, of derivaten. Hun bestaan ​​is afgeleid van een ander financieel instrument.

Vervaldatum en afwikkeling

Doorgaans vervallen futures-contracten en moeten ze naar nederzetting. Bij afwikkeling worden fondsen gecrediteerd of gedebiteerd van de rekening van de handelaar. Perpetual swaps vervallen niet en gaan dus niet in afwikkeling.

Voordat de mogelijkheid werd geboden om eeuwigdurende swaps af te sluiten, zouden futurescontracten op OKEX binnen een week, twee weken of een kwartaal aflopen..

Marge en hefboomwerking

Om de weddenschap te plaatsen, moet de handelaar een aanbetaling doen. Die aanbetaling wordt de marge. Het is typisch het onderpand voor het maken van een veel grotere weddenschap. De verhouding tussen de waarde van de grotere inzet en de marge wordt genoemd hefboomwerking. Met een marge van 50% (of ‘2x leverage’) kan de handelaar bijvoorbeeld geld lenen van een geldschieter om een ​​futurescontract aan te gaan voor $ 100, terwijl hij slechts $ 50 te storten heeft..

Net als BitMex stelt OKEX traders in staat om tot 100 keer de marge op storting te gebruiken.

Overigens is $ 100 de werkelijke waarde nominale waarde van de permanente ruil van OKEX. Dit betekent dat een van deze speciale, niet-aflopende futurescontracten op dat moment inwisselbaar is voor het BTC-equivalent van $ 100. Een swap kan ook worden ingewisseld in ETC, of ​​elke andere cryptocurrency die uiteindelijk door OKEX wordt toegestaan.

Financiering

Wanneer de handelaar geld leent van een geldschieter voor een contract, ontvangt hij een lening. Op OKEX wordt de lening voor de eeuwigdurende swap verstrekt door de OK PiggyBank. De OK PiggyBank is een peer-to-peer uitleendienst.

De OK PiggyBank leent handelaren tot 100 keer de marge. Handelaren zijn niet verplicht om een ​​lening aan te gaan. Als ze dat echter doen, is hun contract gebruikt.

Zodra het contract is gebruikt, moet de handelaar rente betalen over het geleende bedrag. U dient elke 24 uur te betalen op OKEX. Deze betaling heet financiering. Op BitMex vindt financiering plaats in vaste intervallen van 8 uur.

Gevolgtrekking

Zelfs de Chicago Mercantile Exchange (CME) en de Chicago Board of Exchange (CBOE) staan ​​speculanten toe om Bitcoin-futures te verhandelen. Futurescontracten op Bitcoin zijn niet nieuw. OKEX moet echter zijn service verbeteren en heeft dit nieuwe product misschien zelfs nodig om te overleven.

De eeuwigdurende swaps van OKEX zijn scherp geprijsd. Die handelaren die de beurs liquiditeit verschaffen, zijn over het algemeen beter af gaan met BitMex. Degenen die dat niet zijn, zullen genieten van de lagere van OKEX vergoedingen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me