Er is een langdurige obsessie geweest met de doorvoer van transacties voor de Ethereum-gemeenschap. Velen zijn van mening dat technologie geen toekomst heeft, tenzij dit wordt opgelost. Dit treft vooral handelaren, vooral degenen die loyaal zijn aan DEX’s, en het streven om dit op te lossen heeft tot veel spannende wegen geleid.

Hele blockchains zijn geboren rond het schaalbaarheidsdilemma, zoals Algorand. Ethereum heeft het probleem vanaf het begin in de kern van zijn bestaan ​​gehad. Nu blijkt het Raiden-netwerk een mogelijke oplossing voor het netwerk te zijn.

Voor Bitcoin is er het Lightning Network.

Wat is Raiden?

Nu fungeert het Raiden-platform als een betaalkanaal op de tweede laag voor Ethereum. Het ETH-netwerk is de op een na meest gebruikte openbare blockchain ter wereld, deels omdat het de eerste is die slimme contracten in de blockchain toestaat. Maar de huidige traagheid als het bij het verwerken van betalingen het een slechte concurrent maakt voor bedrijven als een verkooppunt (POS) -service voor boodschappen en andere benodigdheden.

De gouden standaard voor de cryptowereld is het VISA-betaalnetwerk met zijn grote transacties per seconde capaciteit en gebruiksgemak. Bovendien, als Etehreum op grote schaal wordt gebruikt, zullen de transactiekosten stijgen om de toepassing in evenwicht te brengen, beperking is potentieel. Ethereum moet worden geschaald om algemeen geaccepteerd te worden.

Betreed het Raiden-netwerk met een algoritme genaamd Balance of Proofs om de snelheid en veiligheid te verhogen. Het belangrijkste voordeel is dat Raiden geen wereldwijde consensus nodig heeft, zoals het belangrijkste Ethereum-netwerk, waardoor transactiebevestiging snel en gemakkelijk is.

Omdat Raiden buiten het hoofdnetwerk werkt, staat het bekend als een off-chain oplossing of laag twee oplossingen. Niet alle transacties hoeven in het hoofd Ethereum-netwerk te worden geregistreerd om bevestiging op het Raiden-platform te laten plaatsvinden.

Bij gebruik van dit netwerk is het Ethereum Ledger niet de ruggengraat van transactie-authenticatie. Het wordt alleen gebruikt om te verifiëren wat Raiden noemt “nettoclaims die voortvloeien uit transacties buiten de keten”. Dit betekent mogelijk dat Raiden kan worden aangeklaagd om meer transacties per seconde te pushen zonder volledige hoofdnetverificatie.

Stel je een reeks landwegen voor die twee grote steden met elkaar verbinden. De auto’s erop kunnen alleen met een lage snelheid rijden, omdat de breedte smal is en er voortdurend opstoppingen zijn. Nu komen de twee steden bij elkaar en bouwen een grote snelweg die de twee verbindt. De reizigers die sneller op hun bestemming willen aankomen, hebben de mogelijkheid om naar de snelweg te gaan en, tegen betaling, sneller te gaan dan de mensen op de wegen.

Hoe kan Raiden werken?

Omdat het protocol een off-chain-oplossing is, vergrendelt het platform de ether die voor de transactie wordt gebruikt in een slim contract dat het geld vrijmaakt zodra de operatie is voltooid. Het slimme contract is bidirectioneel, wat betekent dat beide partijen bij het gebruik van de contracten met elkaar kunnen handelen. Het kanaal is open, in de vorm van het slimme contract, totdat alle betrokken partijen besluiten om het te beëindigen.

De accounts die deelnemen aan de oprichting van een kanaal, krijgen bij aanvang van het proces certificaten. Niet alle controles zijn echter nodig, aangezien de gebruikers alleen de laatste hoeven te kennen om als lid door te gaan. Dit is het werk van het algoritme dat is ontwikkeld door het project en dat alle controles in het kanaal op een bepaald moment vastlegt. Dit betekent dat de economische activiteit in het netwerk wordt beveiligd door het Balance of Proofs-protocol.

Zodra het kanaal zijn functie heeft vervuld en de betrokken partijen willen bestaan ​​en hun respectieve fondsen willen ophalen, gaan ze naar het hoofdnetwerk. Het slimme contract kwantificeert de balans voor alle betrokken partijen en maakt het geld over, waardoor het kanaal uiteindelijk wordt gesloten. Nadat alle betrokken partijen hun bewijslast hebben gepresenteerd, kan het geld uit het slimme contract worden opgenomen.

Als een partijlid zijn saldo niet geeft binnen de toegestane tijd, is het kanaal nog steeds gesloten. Het saldo van het sluitende lid wordt gebruikt om het geld van de stille partij te berekenen, en alle Ether wordt nog steeds overgedragen. Dit is het mechanisme dat Raiden heeft geïmplementeerd om te voorkomen dat een lid het geld op een rekening houdt.

Voordelen van het gebruik van Raiden

Alle transacties op het Ethereum-netwerk vinden plaats met de bijbehorende gasprijs die wordt gebruikt om berekeningen te belasten. Er is dus een verbroken verbinding wanneer we het hebben over de vergoeding in relatie tot de hoeveelheid ether of een token die is overgedragen. Als het netwerk veel wordt gebruikt, wordt een kleine overdracht afgeraden omdat de kosten te hoog worden. De push-pull-relatie tussen gasvergoedingen en on-chain transacties maakt plaats voor periodes waarin de economische prikkels tegen zijn om Ethereum voor kleine bedragen te gebruiken.

Dit is niet het geval op het Raiden-netwerk, waar grote of kleine bedragen economisch haalbaar zijn gezien de vergoedingsstructuren. Ook kan de betaling worden opgesplitst in kleinere stukjes over een langere periode, allemaal voor dezelfde vergoeding.

De bonus is dat de tijd om bevestiging te bereiken niet langer afhankelijk is van de parameters van het hoofdnetwerk, en het wordt praktisch onmiddellijk. Dit komt omdat verificatie op het hoofdnetwerk afhankelijk is van het genereren van blokken, in combinatie met de tijd die een miner nodig heeft om de records toe te voegen aan het blok dat wordt gemaakt op basis van de verschillende onrustige transacties. Dit is niet langer een noodzakelijk proces wanneer Raiden, het slimme contract, als het Proof of Balance, de doorvoer kan verwerken met de snelheid van een sms-bericht.

Lees meer over blokgrootte en de reden waarom er een blok limiet.

Onnodig te zeggen dat deze methode rechtstreeks van invloed is op de schaalbaarheid van het Ethereum-protocol. De transacties per seconde op een blockchain zijn beperkte blokgrootte en blokbevestigingstijd, ongeacht hoeveel actieve knooppunten deelnemen. Aan de andere kant schaalt de bovengrens van het Raiden-protocol lineair mee met het aantal deelnemers, wat resulteert in een schaalbare en veilige oplossing voor toekomstige transacties.

De innovatie die het Raiden-netwerk naar Ethereum bracht, is moeilijk te onderschatten. Het hoofdnetwerk wordt benut voor zijn veiligheid, terwijl het Raiden-protocol snelheid en flexibiliteit biedt.