Het Weiss Ratings-bureau, een van de oudste professionele en financiële beoordelingsdiensten in de VS, heeft vandaag zijn langverwachte cryptocurrency-ratings vrijgegeven. Door reclame te maken voor de nieuwe cryptogerelateerde cijfers als de eerste in hun soort, kondigde het bedrijf in Palm Beach, Florida zijn plannen aan om vorige week op de website cryptocurrencies te gaan beoordelen. Weiss Ratings-website.

En bij hun officiële release vandaag, 24 januari, kregen ze minder tamtam en meer controverse.

De officieel rapport heeft Bitcoin binnenkomen met een “eerlijke” C + rating, want terwijl grandaddy crypto “uitstekende scores krijgt voor beveiliging en wijdverbreide acceptatie”, “ondervindt het niettemin grote netwerkknelpunten, wat vertragingen en hoge transactiekosten veroorzaakt.”

Ethereum, aan de andere kant, kreeg een “goede” B-klasse, omdat “de op een na meest gebruikte cryptocurrency, profiteert van gemakkelijker te upgraden technologie en betere snelheid, ondanks enkele bottlenecks.”

De enige andere munten die een B- of B-rating krijgen, zijn Cardano, EOS, Neo en Steem, terwijl de meeste munten C-, C- of C + “redelijke” cijfers kregen, in dezelfde geest als Bitcoin. Er waren een paar slechte presteerders in de groep met D-beoordelingen, waaronder PotCoin en Matchpool, maar geen van de 74 munten met een rating slaagde in de eerste beoordeling van Weiss, aangezien geen enkele een A kreeg voor ‘uitstekend’.

In een CNBC Squawk Box interview, Martin D. Weiss onthulde dat het bedrijf naar een aantal factoren kijkt bij het evalueren van de waarde van een crypto, waaronder investeringsrisico / beloning, technologie en de waarschijnlijkheid van adoptie..

“Je kunt een geweldige technologie-index hebben – alle onderdelen zijn aanwezig voor een heel mooie, sterke valuta – maar tenzij het daadwerkelijk op de markt wordt getest, kan het niet lukken, en dat is wat deze laatste, vierde index test,” zei hij in het interview.

In Other News, Ratings Meet Obstacles, a Disgruntled Community

Aan de vooravond van de inauguratie van de ratings viel de website van Weiss Ratings ten prooi aan een gedistribueerde denial of service-aanval, een Weiss Ratings-team blogpost onthult. De DDoS-aanval, waarvan Weiss beweert dat deze afkomstig was uit Korea, verliet de site in de ochtend van 24 januari buiten gebruik..

“Het personeel van Weiss Ratings was gisteravond de hele nacht wakker om Denial of Service-aanvallen vanuit Korea af te weren, zoals blijkt uit talrijke vermeldingen op Koreaanse sociale media van een gecoördineerde oproep om de Weiss Ratings-website te verwijderen”

Martin D. Weiss gelooft dat de aanval werd gecoördineerd als “een poging om de publicatie van [de beoordelingen] vandaag te dwarsbomen”, omdat “commentaar op sociale media grote angst uitdrukte dat [het bureau] op het punt stond negatieve beoordelingen over hun favoriete valuta vrij te geven.”

Om brandstof aan het vuur toe te voegen, nepkopieën van het rapport begon online te circuleren met een releasedatum van 25 januari in plaats van de daadwerkelijke datum van 24 januari. Bovendien lijkt de frauduleuze kopie te zijn opgesteld in Microsoft Excel en krijgt Tron een A ++ – beoordeling, terwijl de hoogste beoordeling van Weiss Ratings A is.+.

Weiss Ratings ging naar Twitter om consumenten te waarschuwen voor de nepbeoordelingen en spoorde hen aan om alleen de informatie op hun cryptocurrency ratings subdomein.

Dringende consumentenwaarschuwing: pas op voor nepcryptocurrency-beoordelingen die op Twitter-accounts en internet worden gepost. De enige echte Weiss Cryptocurrency-beoordelingen zijn op https://t.co/ec61TcJlDE

– Weiss-beoordelingen (@WeissRatings) 24 januari 2018

Ondertussen zijn leden van de cryptocommunity niet zo onder de indruk van de beoordelingen. Reddit berichten hebben de grondgedachte aangevochten waarom Cardano, dat alleen een whitepaper heeft, of EOS, dat nog steeds in testnet staat, vergelijkbare beoordelingen ontving als Ethereum. Nog meer verbijsterend, zij vinden, is het feit dat het grootste deel van het ecosysteem een ​​C-rating kreeg, dezelfde beoordeling Dogecoin, een project waarvan de eigen oprichter het als een grap bestempelde, ontving.

Een waarschuwing voor onze lezers

Beschuldigingen hebben opgedoken dat het officiële rapport oplichterij is en dat de webpagina voor het bestellen van het abonnement op het rapport een domein is dat is opgezet door hackers om onverwachte investeerders te misleiden om te betalen voor een nepdienst.

Op dit moment kunnen we deze aantijgingen niet bevestigen of ontkennen, maar CoinSquare onlangs heeft een artikel bijgewerkt over hun dekking van de beoordelingen die beweren dat Weiss de legitimiteit van zowel de beoordelingen als de abonnementsservice heeft bevestigd.

CNBC heeft ook een verhaal over de beoordelingen gepubliceerd, dus Coin Central had het gevoel dat er genoeg geldigheid was om verder te gaan met dit verhaal. Dat gezegd hebbende, moedigen we beleggers aan om hun eigen onderzoek te doen voordat ze verder gaan met de abonnementsservice voor cryptocurrency-ratings van Weiss. Verder denken we dat het verstandig is om af te wachten of Weiss met meer officiële, transparante aankondigingen over de kwestie komt.

Een kopie van de beoordelingen die momenteel als officieel worden geaccepteerd, vindt u hier.