De uitgever van de cryptocurrency-debetkaart Wirex werd het derde blockchain-gebaseerde platform dat een e-geldlicentie ontving van de Britse Financial Conduct Authority (FCA). Deze licentie geeft het bedrijf een breed scala aan nieuwe mogelijkheden. Tot deze nieuwe functionaliteiten behoren toegang tot traditionele bankdiensten.

De FCA is verantwoordelijk voor het vaststellen van financiële voorschriften in het VK. In het verleden worstelde de autoriteit met het concept van cryptocurrencies. Bij meer dan één gelegenheid zei de FCA bedenkingen over oplichting in de crypto-ruimte. De e-geldlicentie toont een meer gebalanceerde benadering van de cryptosfeer.

Het nieuws plaatst Wirex in een exclusieve klasse, waaronder de groep achter Coinbase, de grootste beurs van Noord-Amerika. Coinbase-ontwikkelaars moesten FCA-goedkeuring krijgen omdat hun exchange fiat-to-crypto-uitwisselingen afhandelt. Het platform van Wirex bevat veel van dezelfde functionaliteiten als de Coinbase-uitwisseling. Deze functies omvatten de mogelijkheid om Bitcoin, altcoins en fiat-valuta rechtstreeks uit te wisselen.

Bedrijfsleiders verklaarden dat de licentieverlening op geen enkele manier invloed zou hebben op de werking van het platform. Het belangrijkste verschil komt in de vorm van lagere handelstarieven voor klanten die fiat in cryptocurrency omwisselen.

Wirex

Wirex ambtenaren geregistreerd voor de licentie in 2017. Volgens bedrijfsleiders duurde het goedkeuringsproces negen maanden. Met de e-geldlicentie kan Wirex hun diensten rechtstreeks integreren met traditionele bankactiviteiten. Het bedrijf kan klanten nu de mogelijkheid bieden om fiat rechtstreeks binnen het platform om te zetten in cryptocurrency.

Wirex virtuele kaart

De virtuele Wirex-kaart is een prepaid cryptocurrency-kaart die tijdens het gebruik automatisch geld omzet in fiat-valuta. Een virtuele kaarthouder van Wirex laadt bijvoorbeeld zijn kaart met een van de 50 ondersteunde cryptocurrencies. Het is gratis om de kaart te laden en u kunt geld rechtstreeks van uw bankrekening overboeken om crypto te kopen.

Deze geladen bedragen blijven als cryptovaluta tot het moment dat u uw prepaid-betaalpas doorgeeft. Op dat moment wisselt het platform automatisch het overeenkomstige bedrag aan crypto om in fiat-valuta en betaalt het de verkoper.

Wirex Visa Debot Card via The Coinage Times

Wirex Visa-betaalpas via The Coinage Times

Gebruikers van Wirex-kaart verdienen 0,05 procent in Bitcoin elke keer dat ze hun Wirex Visa-kaart gebruiken om aankopen te doen. U kunt deze crypto-inkomsten direct vanuit het platform inwisselen, converteren en uitgeven. Crypto-betaalpassen zijn het afgelopen jaar populairder geworden en Wirex is niet het enige platform in de ruimte dat deze methode van directe conversie gebruikt. Deze strategie biedt u de mogelijkheid om uw crypto net zo gemakkelijk uit te geven als fiatvaluta, en velen in de ruimte zien deze functies als een cruciale stap naar meer acceptatie..

Crypto-app

De Wirex crypto app kunt u crypto kopen, opslaan, ruilen en uitgeven rechtstreeks vanaf uw door Apple of Android aangedreven smart-apparaat. U kunt wereldwijd gratis geld sturen naar andere app-gebruikers. Deze uitgebreide benadering van de crypto-ruimte biedt Wirex-gebruikers een robuustere crypto-ervaring. De Wirex-portemonnee toont momenteel meer dan 500.000 downloads in de Google Play Store. De app heeft een viersterrenranglijst met meer dan 6000 beoordelingen.

Wirex Mobile-app via startpagina

Wirex mobiele app via homepage

W-Pay Wirex betalingsnetwerk

Het Wirex-betalingsnetwerk is een multi-asset off-chain liquiditeitsnetwerk. Het netwerk maakt vrijwel directe wereldwijde betalingen mogelijk door het gebruik van slimme contracten. Ontwikkelaars noemden het Lightning Network van Bitcoin als de belangrijkste inspiratiebron voor het concept. Het W-Pay-platform is de eerste massaconsumentenservice die met succes cryptocurrency-blockchains integreert met traditionele bankdiensten, met name VISA.

Wirex AML / KYC

Het Wirex-platform heeft zijn e-geldlicentie verkregen door zich te houden aan de strikte Know Your Customer (KYC) en anti-witwaswetgeving (AML). Deze protocollen vereisen dat elke gebruiker zijn ware identiteit bewijst. KYC- en AML-wetten zijn universeel in de traditionele banksector. Nu worden gebruikers van cryptocurrency geconfronteerd met dezelfde wettelijke vereisten voor een groeiend aantal blockchain-gebaseerde platforms.

Bedrijfsgeschiedenis

Wirex kwam op de markt in 2014. De oorspronkelijke naam van het platform was E-coin. Het bedrijf zag onmiddellijk succes en in 2017 had het bedrijf meer dan honderd specialisten in dienst. Wirex kreeg extra grip op de markt nadat het met succes meer dan $ 200.000 had opgehaald op het BnkToTheFuture-platform.

In 2017 behaalde Wirex daarna weer een overwinning op het gebied van fondsenwerving beveiligen $ 3 miljoen aan Serie A-financiering van een van de grootste financiële instellingen van Japan, SBI Group. De SBI-groep is geen onbekende in blockchain-technologie en het bedrijf heeft al partnerschappen met Ripple-, BitPesa- en PrimeChain-technologieën.

Wirex Company Party via website

Wirex Company Party via website

Wirex heeft kantoren in Londen, Tokio, Delaware, Singapore, Kiev en Toronto. De aanbieder van virtuele valutaportefeuilles leverde in 2017 diensten aan meer dan 900.000 gebruikers wereldwijd. In hetzelfde jaar voltooide het platform meer dan $ 1 miljard aan transactievolume. Het platform is enorm populair, met diensten die in 130 landen worden aangeboden.

FCA Crypto-programma’s

Om de steeds groter wordende FinTech-sector beter te begrijpen, besloot de FCA een crypto-regelgeving te openen zandbak. Bedrijven vroegen om toegang om deel uit te maken van het programma, en indien goedgekeurd, helpt de FCA de bedrijven om aan hun strenge eisen te voldoen. Volgens de website van het bedrijf, de FCA verleend veertig van de zestig bedrijven die toegang tot de groep hebben geregistreerd. Van de veertig geaccepteerde zijn er elf op blockchain gebaseerde en gedistribueerde grootboekplatforms.

In een openbare verklaring kondigde de FCA aan dat ze proposities met betrekking tot cryptocurrencies zouden testen. De test zal ambtenaren helpen om de voordelen en risico’s voor de consument van dergelijke platforms in een gecontroleerde omgeving te bepalen. Het project trok al enkele zware slagmannen. Het meest opvallende is dat het platform 20 | 30 partnerschappen heeft met de London Stock Exchange en de financiële dienstverlener Nivaura.

Een nieuw tijdperk voor Crypto

Er is een verschuiving in de crypto-ruimte naarmate er steeds meer door regelgevende instanties goedgekeurde platforms op de markt komen. Deze platforms ruilen de anonimiteit van eerdere cryptocurrency-apps in voor een robuustere en interoperabele crypto-ervaring. Hoewel het inruilen van uw privacy voor meer toegankelijkheid niet ideaal is voor alle partijen, is het perfect geschikt voor individuen die binnen het bereik van traditionele financiële diensten willen blijven.

Wirex slaagde erin om hun bedrijf perfect te positioneren voor de digitalisering van de economie. Het gebruiksgemak dat hun platform biedt, stelt nieuwe crypto-gebruikers in staat om met vertrouwen toegang te krijgen tot de markt. Je kunt verwachten dat er dit jaar meer all-inclusive blockchain-gebaseerde platforms op de cryptomarkt verschijnen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me