De Zcash-privacymunt is de afgelopen maanden enorm populair geworden onder mijnwerkers, omdat veel ontgoochelde enthousiastelingen op zoek zijn naar digitale valuta met grotere beloningen en minder kapitaalinvesteringen.

Volgens de laatste statistieken heeft de hash-snelheid van de munt met meer dan 400 procent gegroeid sinds juli vorig jaar en bleef onveranderlijk, zelfs na de grillige prijsdaling in november. De hash-snelheid van Bitcoin en Ethereum daalde in de nasleep van het veranderende landschap terwijl mijnwerkers moeite hadden om break-even te draaien.

De winstgevendheid van de mijnbouw is de belangrijkste reden waarom meer mijnwerkers op de Zcash-kar springen. Mijnbouw Zcash is nog steeds winstgevend in vergelijking met andere cryptocurrencies. Volgens CryptoCompare statistieken zijn veel Zcash-mijnwerkers nog steeds in staat om bijna 100 procent winst te behalen tijdens het delven van Zcash.

Bij een stroomverbruik van 1000 watt en tegen een kostprijs van $ 0,12 kilowatt per uur, kan de mijnbouwwinst van Zcash ongeveer $ 85 per maand bedragen. Dit vertaalt zich naar iets meer dan $ 1.000 per jaar. Goed geschaald, kunnen mijnwerkers aanzienlijke winsten behalen.

Degenen met efficiëntere mijnwerkers en toegang tot goedkope cryptomining-power staan ​​klaar om een ​​enorm rendement te behalen op de winstgevendheid. Aan de andere kant zullen veel Bitcoin-mijnwerkers verliezen lijden die oplopen tot 81 procent, terwijl mijnbouw met een hashing-snelheid van 4730 GH / s en een stroomverbruik van 1293 watt. Het stroomverbruik van de vermelde cijfers kost $ 0,12 KWh. Ethereum-mijnbouw doet het ook niet zo goed. De winstgevendheid van de mijnbouw staat in het rood bij een verlies van 41 procent.

Het is belangrijk op te merken dat de geïllustreerde gegevens een algemeen gemiddelde zijn en geen rekening houden met de efficiëntie van mijnbouwapparatuur.

Het probleem met de inflatie van Zcash

Dat gezegd hebbende, heeft het positieve rendement en de daaropvolgende groei van het Zcash-netwerk enkele onvoorziene naeffecten veroorzaakt. Onder hen is een stijgende inflatie. Op dit moment heeft het netwerk naar verluidt een dagelijkse inflatie van 0,1 procent.

De dagelijkse uitgifte van digitale valuta heeft het equivalent bereikt van ongeveer $ 400.000. Hoewel deze cijfers hopeloos lijken, tellen ze aanzienlijk op bij het berekenen van de jaarlijkse inflatie en kunnen ze in de toekomst een groot probleem worden. Een hoge inflatie betekent dat munten in de loop van de tijd devalueren, en dit zal een negatief effect hebben op het ecosysteem.

Op dit moment is er Lopend debat of Harmony Mining het probleem kan oplossen als het wordt opgenomen in de Blossom-upgrade die gepland staat voor oktober. De upgrade is ingesteld om dubbele proof-of-work-mogelijkheden te bevatten, die naar verwachting zullen helpen bij het herdistribueren van tokens door twee mining-algoritmen te gebruiken.

Meer dan één algoritme betekent meer mijnopties. Mijnwerkers zullen zowel GPU- als ASIC-mijnwerkers kunnen gebruiken en vervolgens politieke invloed kunnen verspreiden.

Bitcoin, de meest dominante cryptocurrency qua marktkapitalisatie, heeft een inflatiepercentage van ongeveer 4 procent per jaar, wat een stuk minder is dan Zcash.

Hoe andere netwerken de inflatie bestrijden

Het Bitcoin-anti-inflatiemechanisme

Het is vermeldenswaard dat Bitcoin, de moeder van alle cryptocurrencies, is gemaakt om een ​​gedecentraliseerd valuta-alternatief te zijn in het geval dat de wereldeconomie door hyperinflatie zou worden opgeschud. Als zodanig heeft het een inflatie-reguleringsmechanisme ingebouwd in zijn protocol.

De lodestar-cryptocurrency is uitgevonden tijdens de financiële wereldcrisis van 2008 en volgens het witboek geschreven door Satoshi Nakamoto, was het algoritme ontworpen om het aanbod van bitcoin te reguleren door de moeilijkheidsgraad aan te passen. De moeilijkheid zou toenemen als het netwerk een toename van de mijnactiviteiten zou ervaren en omgekeerd zou dalen als het aantal mijnwerkers zou afnemen. Het netwerk is ook geprogrammeerd om het delven van nieuwe munten op 21 miljoen te stoppen.

Dit zou onvermijdelijk leiden tot schaarste en een stijgende vraag die als gevolg daarvan de inflatie zouden tegengaan en daarmee een waardestijging tot gevolg hebben. Nu de mijnbouwoptie niet meer mogelijk is, zouden bitcoin-transacties toenemen en zou de inflatie afnemen. Op dit moment zijn er meer dan 17,4 miljoen bitcoins gedolven.

Het Bitcoin-algoritme is ingesteld om mijnwerkersbeloningen in 2020 te halveren via een proces dat halvering wordt genoemd. Het proces is door de jaren heen een belangrijke katalysator voor prijsstijgingen voor bitcoin geweest. Het heeft historisch gezien geleid tot een prijsstijging in de maanden voorafgaand aan het evenement.

De daaropvolgende schaarste die ongetwijfeld zal optreden, zal leiden tot een waardestijging, een trend waar crypto-investeerders op moeten letten. Een prijsstijging in afwachting van halvering begint historisch ongeveer een jaar voorafgaand aan het evenement en zal in dit geval naar verwachting starten in mei 2019. De halvering van blokbeloningen zal naar verwachting plaatsvinden op 25 mei 2020. De prijzen zullen naar verwachting weer stijgen en vestigen op een punt van evenwicht.

De laatste twee halveringsgebeurtenissen leidden tot enorme prijsescalaties. Het halveringsevenement van 2012, dat plaatsvond in november, zorgde ervoor dat de prijs van bitcoin binnen zes maanden steeg van $ 12 naar $ 240. En het laatste halveringsevenement, dat plaatsvond op 9 juli 2016, leidde binnen een paar maanden tot een ongekende prijsstijging van $ 580 naar $ 900..

Het tegengaan van het inflatiepercentage van Ethereum

Het inflatiepercentage van Ethereum zal ongetwijfeld dalen na de upgrade van Constantinopel, die momenteel gepland staat voor februari. Verwacht wordt dat het aanbod van de digitale valuta met 33 procent zal dalen. Deskundigen voorzien dat Ethereum hierdoor in waarde zal stijgen. Over het algemeen wordt verwacht dat de harde vork voor meer prijsstabiliteit zal zorgen.

(Feature Image Credit: Pixabay)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me