Apa Kesepakatan dengan Huobi Token (HT)?

Huobi, pertukaran cryptocurrency ketiga terbesar di dunia, baru-baru ini mengumumkan dan melancarkan mata wang baru. Huobi Token (HT) memberi ganjaran kepada pengguna pertukaran kerana kesetiaan mereka dengan yuran transaksi yang lebih rendah dan juga membawa nilai sendiri dalam pasangan yang boleh diperdagangkan berbanding mata wang popular. Harapannya adalah untuk memberi nilai yang lebih besar kepada jutaan pengguna Huobi, yang kebanyakannya berada di negara-negara Asia.

Pelancaran Token Huobi mengikuti jejak token membina kesetiaan lain yang dilancarkan oleh pertukaran lain. Token pertama dan paling berjaya adalah Binance Coin (BNB). Penciptaan BNB menjamin tempat Binance sebagai pertukaran terkemuka di dunia. Ia menawarkan potongan harga perdagangan sebagai pertukaran untuk kesetiaan pelanggan, terutama berfungsi sebagai sistem penghargaan kesetiaan. Namun, ketika permintaan untuk Binance Coin meningkat, begitu juga harganya. Binance masih merupakan pertukaran terbesar di dunia, dan token BNB berada dalam dua puluh cryptocurrency teratas.

Oleh kerana Huobi adalah pertukaran kripto terbesar ketiga, pencipta Token Huobi mengharapkan kejayaan yang serupa. Untuk mencapai tahap itu, mereka telah menambahkan faedah tambahan pada penawaran Huobi Token di atas dan di luar peta jalan yang ditetapkan oleh BNB. Selain itu, mereka telah menyusun sebaran token dengan sedikit berbeza. Artikel ini akan meneroka semua faedah, perincian dan banyak lagi untuk membuat panduan komprehensif untuk Huobi Token.

Latar Belakang Token Huobi

Huobi secara rasmi mengumumkan niatnya untuk melancarkan token baru pada 22 Januari 2018. Sepanjang 15 hari, Huobi akan mengedarkan 300 juta HT (60% daripada jumlah penawaran) kepada pengguna pro-nya yang membeli pakej perkhidmatan dengan potongan harga. Setiap pagi, kumpulan HT baru akan tersedia berdasarkan urutan pertama, pertama dilayan. Huobi menyatakan skema pengedaran token ini, “bukan ICO,” kerana sifat penawaran. Pengguna membeli pakej perkhidmatan tertentu, yang sebahagiannya termasuk HT yang memberikan potongan harga perdagangan.

Bursa melancarkan Token Huobi sebagai sebahagian daripada strategi keseluruhan untuk memulihkan pangkalan penggunanya setelah mengetatkan peraturan di China yang sangat terhad perdagangan cryptocurrency. Dalam sebuah temu ramah dengan CoinDesk, Leon Li, pengasas Huobi, mendedahkan bahawa perubahan peraturan China telah mengurangkan jumlah perdagangan di Huobi sebanyak 95% antara 15 September dan 1 November 2017. Walaupun perdagangan secara beransur-ansur pulih, pasukan kepemimpinan melihat Huobi Token sebagai peluang untuk meningkatkan penglibatan pelanggan, terutamanya dengan penawaran produk premium mereka.

Pelancaran Huobi Token juga bertepatan dengan pengumuman Huobi mengenai rancangan untuk melancarkan dana indeks untuk pasaran cryptocurrency. Bersama-sama, inisiatif ini menetapkan arah baru untuk pertukaran dan menunjukkan kepada pengguna dan penonton bahawa Huobi sedang dalam perjalanan untuk kembali. Ini sangat penting untuk persepsi global Huobi, kerana pelabur A.S. tidak dapat mengambil bahagian dalam pertukaran secara sah, tetapi mereka mengawasi dengan teliti bagaimana pertukaran global terbesar ketiga dan pengaruhnya terhadap pasaran.

Faedah Token Huobi

Huobi Token menawarkan beberapa kelebihan kepada pengguna. Sebilangan besar faedah ini diperoleh dari token yang berasal dari pertukaran lain, seperti BNB. Walau bagaimanapun, yang lain unik untuk HT, dan dirancang untuk mendorong kecairan, permintaan, dan akhirnya harga.

faedahnya

Bahan pemasaran rasmi mengenai faedah Huobi Token

Faedah ini menjadikan HT kelihatan seperti banyak di atas kertas, dan sejarah harga HT membuktikan hujah itu. Nilainya sudah meningkat dua kali lipat sejak dilancarkan awal tahun ini.

1. Potongan Yuran Transaksi

Pengguna boleh menggunakan HT untuk membeli pelbagai tahap status VIP di bursa Huobi. Status VIP berfungsi berdasarkan langganan, dengan pengguna membayar setiap bulan. Yang tertinggi dari tahap ini memberikan potongan 50% untuk yuran transaksi. Tahap diskaun ini serupa dengan skim diskaun Binance. Walau bagaimanapun, tidak seperti Binance, tidak ada had masa bila status VIP tamat. Selagi anda meneruskan langganan VIP bulanan, anda dapat mengekalkan potongan 50% selama bertahun-tahun.

diskaun vip token huobi

Potongan VIP dan Bayaran Langganan Bulanan untuk Huobi Pro

Potongan harga mungkin bernilai bagi peniaga runcit. Yang lebih penting lagi, ia mempunyai implikasi yang sangat besar bagi pedagang ikan paus dan frekuensi tinggi di mana pengurangan 50% yuran transaksi membuat perbezaan yang sangat besar ke garis bawah. Jangkakan ikan paus akan mendorong permintaan Token Huobi untuk membeli dan mengekalkan status VIP di bursa.

2. Pembelian Semula Kecairan

Dari masa ke masa, Huobi akan menggunakan pendapatan dari yuran transaksi untuk membeli kembali Token Huobi. Matlamat pembelian balik bermusim adalah dua kali ganda. Pertama, ini mendorong kecairan dalam perdagangan dan harga HT dan tidak menggalakkan penimbunan token. Kedua, pembelian semula mengisi Dana Perlindungan Pengguna Huobi dengan HT. Huobi mentadbir Dana Perlindungan untuk melindungi dari tingkah laku perdagangan yang manipulatif atau penipuan dan mengimbangi kerugian sekiranya berlaku kecemasan.

3. Akses Awal & Acara

Akses awal adalah keuntungan yang agak kabur, tetapi ia terbukti sangat berharga. Sebagai sebahagian daripada perkhidmatan langganan VIP, pengguna dapat memperoleh akses awal ke aset yang akan diperdagangkan di Huobi atau acara khas. Dalam beberapa cara, skema akses VIP terasa seperti senario bayar untuk bermain dan dipersoalkan secara beretika. Walau bagaimanapun, sukar untuk mengatakan dengan tepat apa faedah yang diterima pelanggan VIP setakat ini kerana acara dan akses awal itu bersifat peribadi. Sama ada ini samar-samar atau di atas masih boleh dibahaskan.

4. Boleh Berdagang Berbanding Mata Wang Popular

Huobi menyokong pasangan perdagangan untuk Tether, Ethereum, dan Bitcoin langsung dari kotak. Salah satu faedah menjadi cryptocurrency yang dibuat pertukaran adalah penyenaraian langsung di bursa. Pada hari Huobi Token menyelesaikan acara pembuatan token, ia disenaraikan di Huobi.

Anda mungkin tidak menggunakan Huobi atau ingin membeli pakej VIP, tetapi anda masih boleh membeli Token Huobi untuk membuat spekulasi mengenai nilai masa depan.

5. Tinjauan & Hak Mengundi

Yang sering diabaikan tetapi keuntungan yang mungkin signifikan dari pemilikan HT adalah hak suara atas keputusan pertukaran, termasuk aset baru yang akan disenaraikan di bursa. Pada mulanya, ini seperti cara demokratik untuk menyelesaikan masalah keutamaan penyenaraian aset. Ikuti idea itu sehingga kesimpulan logiknya, dan anda menyedari bahawa aset yang ingin disenaraikan di Huobi hanya perlu membeli banyak HT dan memilih sendiri. Projek dengan wang yang paling banyak untuk didedikasikan untuk pembelian HT kemungkinan akan disenaraikan dalam senario berpotensi bayar untuk bermain yang lain. Walau bagaimanapun, bagi pelabur yang tontonan, keadaan seperti ini mungkin bererti permintaan tinggi terhadap token, mendorong harga.

Jumlah Bekalan & Peruntukan

Pengedaran token HT bermula pada 24 Januari dan berakhir pada 7 Februari 2018. Setiap hari pengedaran, berjuta-juta token habis dijual hanya dalam beberapa minit setelah mula dijual. Pada ketika itu, 300 juta HT telah diedarkan kepada ahli Huobi Pro yang membeli pakej. Itulah 60% daripada jumlah bekalan yang sedang dalam edaran awam.

peruntukan token

Peruntukan Token Huobi

200 juta HT lagi, 40% daripada jumlah bekalan, disisihkan. 20% menuju ke ganjaran pengguna dan operasi platform. 20% yang lain diberikan selama empat tahun dan merupakan ganjaran pasukan.

Sejarah Harga

Selepas pelancaran, harga HT melambung antara $ 1,00 dan $ 1,50 sehingga kenaikan pertama pada 13 Februari 2018, sehingga lebih dari $ 2,00. Harga tidak pernah turun di bawah $ 2 lagi. HT mencapai tahap tertinggi sepanjang masa pada awal bulan Jun ketika hampir mencecah $ 6. Penurunan secara beransur-ansur sejak itu telah membawa harga ke julat $ 3,00- $ 3,50 dalam beberapa minggu terakhir.

Cara Membeli Token Huobi (HT)

Tempat paling mudah untuk membeli Token Huobi jelas ada di Huobi. Mereka mempunyai banyak pasangan perdagangan yang ada. Walau bagaimanapun, bagi kebanyakan pelabur A.S., anda boleh menggunakan HT dengan mudah. Token tersebut telah disenaraikan di LBank dan Gate.io, jadi jika anda mempunyai akaun dengan salah satu pertukaran tersebut, anda boleh membeli HT di sana.

Selalunya, membeli HT masuk akal bagi pengguna Huobi. Sekiranya anda tidak mempunyai akses ke Huobi, satu-satunya tujuan mendapatkan token adalah membuat spekulasi tentang harganya.

Cara Menyimpan Token Huobi (HT)

Huobi Token adalah duit syiling ERC-20. Jadi, mana-mana dompet yang menyokong Ethereum juga boleh menyimpan token Huobi. Anda mungkin perlu mengarahkan dompet ke alamat kontrak pintar Huobi Token jika awalnya anda tidak melihat dana di dompet anda: 0xe824ec0f8384600f3187967f8b098014e31892f2

Kami mengesyorkan Ledger Nano S sebagai penyelesaian dompet perkakasan yang baik untuk token ERC-20. Sebagai alternatif, gunakan dompet kertas dari MyEtherWallet atau penyedia dompet kertas selamat yang serupa.

Kesimpulannya

Huobi Token memberikan peluang menarik bagi peniaga berskala besar seperti ikan paus dan operasi frekuensi tinggi untuk menurunkan perbelanjaan mereka di Huobi. Huobi sendiri telah menyatakan bahawa pakej VIPnya sengaja mensasarkan pelabur institusi. Selain itu, suara untuk fungsi penyenaraian baru koin menjadikan kesukaran untuk token baru untuk mengutamakan membeli HT. Sejauh ini, tanda itu nampaknya telah diterima pakai secara beransur-ansur dan stabil. Sekiranya tren itu berterusan, harapkan permintaan untuk penawaran token yang sukar ditingkatkan dan naikkan harga token lebih tinggi seiring dengan itu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me