Akaun faedah Cryptocurrency memberi peluang yang kuat untuk penutupan akaun tradisional dengan faedah dengan menawarkan 10x hingga 64x lebih banyak APY. Platform seperti BlockFi dan Celsius menawarkan sekitar 8.6-11% APY pada stablecoin – aset yang disandarkan dolar kini mampu memperoleh 10x hingga 30x lebih daripada pegangan fiat mereka pada akaun simpanan hasil tertinggi.

Sebagai contoh, Ally Bank, sebuah bank “terkemuka di industri”, menawarkan faedah tahunan 0.5% untuk deposit. Secara perbandingan, seseorang akan memperoleh lebih banyak minat dalam 1 bulan pada BlockFi atau Celsius (8,6% / 12 = 0,71% sebulan) dengan stablecoin seperti USDC daripada sepanjang tahun di Ally.

Sekiranya anda membaca artikel ini, anda mungkin berada di jalan yang tepat untuk membuat keputusan sama ada akaun minat cryptocurrency bernilai aset anda – seperti yang anda seharusnya. Bagi pembaca aficionado cryptocurrency, kami melihat akaun faedah crypto lebih besar daripada sekadar kadar faedah. Sebagai HODLers, pilihan terbaik untuk kita dari segi sejarah adalah dengan menggunakan aset digital kita ketika mereka melonggarkan dan menggegarkan gelombang turun naik. Akaun minat cryptocurrency membolehkan kami, dan pengguna cryptocurrency baru, meletakkan aset mereka di suatu tempat yang membawa pulangan yang setanding dengan S&P 500 (purata 10% –11% sejak tahun 1926) dan harta tanah (9.4%.)

Catatan editor: Walaupun kadar faedah yang tinggi terdengar sangat menarik, jangan terlalu cepat melonjak. Akaun faedah cryptocurrency jauh lebih berisiko daripada akaun simpanan fiat kerana alasan yang akan kita sampaikan di bawah. Teruskan membaca &# 128578;

Dalam ulasan berikut mengenai akaun faedah kripto terbaik, kami akan meneroka akaun faedah kripto terbaik di pasaran sekarang:

 1. BlockFi
 2. Celsius
 3. Abra
 4. Crypto.com
 5. Nexo
 6. Linus

Dan yang lebih baik lagi, adakah akaun faedah cryptocurrency sah dan sesuai dengan masa anda? Mari kita pelajari stud dan duds, akaun minat cryptocurrency APY tertinggi, dan pelbagai akaun minat cryptocurrency mendaftar promosi.

Mengapa ini merupakan kajian akaun faedah cryptocurrency terbaik di Internet?

Kami bukan sahaja menemu ramah pasukan kepimpinan banyak syarikat ini (Alex Mashinsky, Pengasas Celsius pada 2018 dan 2020, BlockFi melalui wakil pada 2019), kita juga pelanggan sendiri.

Untuk mendapatkan elemen objektiviti tambahan, kami mempunyai komuniti CoinCentral Insiders yang menggunakan atau menggunakan platform ini secara berkala. Untuk itu, sesiapa sahaja dalam komuniti CoinCentral dipersilakan untuk menghantar e-mel kepada kami atau menghubungi sosial jika pengalaman mereka bertentangan dengan apa yang telah kami tulis.

Jadi, bolehkah anda mempercayai platform seperti BlockFi, Celsius, Abra, atau Crypto.com?

Kami melihat beberapa kriteria utama:

 1. Pelabur terkenal dan pemain sokongan. Pelabur dan perkongsian syarikat akan membantu menavigasi kerumitan peraturan, mengembangkan perniagaan secara berkesinambungan, dan sekurang-kurangnya, tetap larut.
 2. Pasukan kepimpinan. Sudah berlalunya hari di mana kejayaan projek cryptocurrency terlepas dari pasukan kepemimpinannya. Apabila ekosistem cryptocurrency berkembang, begitu juga reputasi. Lebih jauh lagi, adakah setiap platform mempunyai kekuatan profesional untuk menyelesaikan misinya?
 3. Langkah keselamatan. Yang paling penting, seberapa selamat wang anda dalam platform akaun faedah cryptocurrency? Langkah berjaga-jaga apa yang mereka ambil untuk memastikan dana anda selamat?

Sebelum kita menyelami semua ini, mari kita fahami bagaimana akaun faedah cryptocurrency berbeza dengan akaun simpanan biasa.

Akaun “Simpanan” Crypto Vs. Akaun Simpanan Biasa: Yang Perlu Anda Ketahui

Sebelum anda memindahkan Satoshi atau stablecoin tunggal dari dompet dan pertukaran anda yang lain, anda perlu jelas mengenai beberapa aspek akaun minat cryptocurrency.

 1. Adakah akaun cryptocurrency berisiko? Tidak, tetapi tidak bebas risiko. Akaun faedah cryptocurrency harus dilihat sebagai pelaburan dan bukan akaun simpanan. Deposit bukan USD tidak diinsuranskan oleh FDIC, yang bermaksud bahawa jika sesuatu berlaku pada cryptocurrency anda, kerugian anda tidak akan dilindungi oleh insurans persekutuan. Memanggil mereka akaun simpanan cryptocurrency adalah keliru – mereka adalah pelaburan.
 2. Adakah kadar faedah cryptocurrency dijamin? Secara teori, tidak, tetapi dalam praktiknya, kadar faedah cryptocurrency kekal stabil antara 6-12%.
 3. Adakah saya hanya perlu menggunakan satu akaun minat cryptocurrency? Tidak, kerana banyak akaun ini menawarkan harga yang setanding, beberapa pengguna mungkin mendapat nilai dalam memastikan telur cryptocurrency mereka tersebar di beberapa bakul.
 4. Bagaimana pembayaran faedah tinggi terhadap deposit cryptocurrency dapat bertahan? Penyedia akaun faedah Cryptocurrency seperti BlockFi dan Celsius menghasilkan wang mereka dengan meminjamkan deposit pengguna, seperti bank tradisional. Oleh itu, anda juga boleh mendapatkan pinjaman cryptocurrency dari mana-mana penyedia ini.

Gambaran Keseluruhan Akaun Industri Cryptocurrency

Industri akaun industri cryptocurrency agak baru, seperti ekosistem cryptocurrency yang lebih besar. Namun, ia penuh dengan persaingan korporat yang mesra dan tidak begitu mesra.

Terdapat beberapa pemimpin terkenal:

BlockFi – BlockFi yang berpusat di NYC ditubuhkan pada tahun 2017 oleh Zac Prince dan Flori Marquez. Syarikat ini telah menarik barisan pelaburan modal teroka yang bertaburan bintang, mengumpulkan lebih dari $ 158 juta dari Valar Ventures (disokong oleh Peter Thiel), Winklevoss Capital, Galaxy Digital, ConsenSys Ventures, Morgan Creek Digital, dan banyak lagi.

Anda boleh membaca ulasan BlockFi berprestasi terbaik kami di sini.

Awak boleh dapatkan sehingga $ 250 (bermula dari $ 25) dalam USDC semasa anda membuka akaun BlockFi baru dengan sekurang-kurangnya $ 500.

akaun faedah celsius

Celsius – Celsius ditubuhkan pada tahun 2017 oleh Alex Mashinsky (CEO), seorang usahawan yang berpusat di NYC dengan penghargaan seperti keluar $ 3 bilion dan dua jalan keluar utama yang disokong oleh usaha niaga NYC sejak tahun 2000. Mashinsky menyatakan bahawa Celsius didirikan pada premis membawa 7.5B orang dari dunia kewangan tradisional ke dalam bidang cryptocurrency. Pasukan Celsius menawarkan pulangan 80% dari pendapatan syarikat kepada pengguna.

Anda boleh membaca ulasan Celsius penuh kami di sini.

Anda boleh mendapat $ 20 dalam BTC dengan pemindahan pertama anda sebanyak $ 200 atau lebih pada Celsius.

akaun faedah abra

AbraAbra membolehkan pengguna memperoleh sekitar 10% dan 4.5% faedah pada duit syiling stabil dan Bitcoin masing-masing, dengan hanya $ 5. Paling baik, ia dikompaun setiap hari.

Anda boleh membaca ulasan Abra penuh kami di sini.

Crypto.comCrypto.com yang berpusat di Hong Kong ditubuhkan pada tahun 2016, dan menyenaraikan empat pengasas bersama: CEO Kris Marszalek, CFO Rafael Melo, CTO Gary Or, dan Ketua Pembangunan Korporat Bobby Bao. Syarikat ini menawarkan kad debit Visa, pertukaran aplikasi, produk pinjaman segera, dan produk cryptocurrency “crypto earn”.

Anda boleh mendapat $ 25 USD sebagai bonus pendaftaran di Crypto.com

akaun faedah nexo

Nexo – Nexo menawarkan akaun simpanan hasil tinggi untuk pemegang cryptocurrency, dan nampaknya memenuhi khidmatnya kepada pelanggan di Eropah lebih banyak daripada pesaingnya. Nexo menggunakan BitGo sebagai penjaga, syarikat yang disokong oleh Goldman Sachs dan mematuhi CCSS Level 3 dan SOC 2. Token Nexo, NEXO, memberikan pemegang saham 30% daripada keuntungan syarikat.

akaun linus crypto

Linus Linus sangat kuat dengan slogan “apa yang telah dilakukan bank anda akhir-akhir ini”. Produk akaun minat Linus adalah unik dalam senarai ini kerana ia hanya menerima dan membenarkan pengeluaran dalam USD, sambil mengaburkan lapisan cryptocurrency untuk pengguna akhir. Akaun membayar 4% hingga 4.5% pada deposit USD, yang merupakan 64x yang diiklankan daripada akaun simpanan USD tradisional. Perlu diingat bahawa deposit tidak diinsuranskan oleh FDIC, walaupun dalam jumlah yang tetap.

Deposit $ 100 atau lebih untuk Linus dan dapatkan $ 20.

Apakah Platform Akaun Minat Cryptocurrency Terbaik?

Setelah usaha wajar CoinCentral, yang terdiri daripada menggunakan perkhidmatan sendiri untuk jangka masa yang panjang, membuka pertanyaan sokongan pelanggan, menemu ramah pasukan syarikat, kami telah menentukan platform akaun minat cryptocurrency terbaik, buat masa ini, adalah BlockFi, dengan Celsius masuk sebagai detik terakhir.

BlockFi memenangi moniker Akaun Kepentingan Cryptocurrency Terbaik kami kerana sebab berikut:

Keselamatan dana: BlockFi menggunakan pertukaran cryptocurrency Gemini sebagai penjaga. Dengan kata lain, BlockFi bergantung pada rakan kongsi Gemini untuk menjaga keselamatan dana. Gemini tidak hanya melakukan pekerjaan luar biasa dalam bekerja dengan pengawal selia di negara nasional, dan boleh dikatakan dengan pengawal selia kewangan NYC yang lebih sukar, ia menawarkan insurans sendiri untuk deposit. Gemini Insurans Aset Digital menggunakan penaja jamin pihak ketiga untuk menampung kerugian yang disebabkan oleh pencurian atau pemindahan palsu.

Komen keselamatan BlockFi, dari bahagian FAQ di laman webnya

Penyokong syarikat: BlockFi adalah permulaan cryptocurrency yang berkembang, dan telah mendapat sokongan daripada banyak syarikat pelaburan terbaik di dunia. Seperti biasa di syarikat FinTech yang disokong oleh VC, meningkatkan pemerolehan pengguna dan mengurangkan perputaran pengguna cenderung menjadi keutamaan bagi syarikat. Secara teori, ini harus menyelaraskan BlockFi dengan memberikan pengalaman pengguna yang lebih baik (buat masa ini) untuk menunjukkan kadar pertumbuhan yang baik kepada pelabur, sekiranya mempertimbangkan untuk meningkatkan pusingan berikutnya.

Senarai pelabur BlockFi, melalui tangkapan skrin dari laman webnya.

Kemudahan pengguna: BlockFi menawarkan aplikasi mudah alih dan desktop, yang meletakkannya di atas pesaing yang belum memiliki satu atau yang lain. Celsius, misalnya, tidak mempunyai aplikasi desktop. BlockFi membayar setiap bulan, dan pengalaman kami dengan mereka sangat lancar.

Kalkulator minat dari BlockFi

Kalkulator minat dari BlockFi

BlockFi Vs. Celsius: Mana Yang Lebih Baik?

BlockFi dan Celsius adalah pilihan terbaik untuk akaun minat cryptocurrency, dan banyak anggota komuniti kami yang mempunyai akaun minat cryptocurrency cenderung mempunyai kedua-duanya.

Celsius menawarkan beberapa ciri yang tidak dimiliki oleh BlockFi.

Celsius menawarkan pembayaran mingguan: BlockFi hanya membayar sekali sebulan, sedangkan pengguna Celsius dapat menantikan pemberitahuan mingguan mengenai deposit faedah yang diperoleh.

Celsius nampaknya lebih seperti usaha akar umbi: Walaupun BlockFi banyak bergantung pada pembiayaan modal teroka, Celsius mengumpulkan sebagian besar modalnya melalui ICO (salah satu daripada beberapa syarikat yang sebenarnya dilakukan ICO untuk mencapai banyak perkara.) Ia mempunyai aktif Komuniti Telegram lebih daripada 17,000 orang

Celsius mempunyai Alex Mashinsky. Kami telah beberapa kali menemu ramah Alex dan keperibadiannya serta visi untuk komuniti cryptocurrency setara dengan resume sebagai usahawan bersiri yang berjaya.

Bagaimana dengan yang lain? Adakah Abra, Crypto.com, Nexo, Linus, dan Bernilai Masa Anda?

Selebihnya masih merupakan pilihan yang baik untuk akaun minat cryptocurrency, jika tidak, mereka tidak akan membuat senarai ini.

Yang dikatakan, pemimpin pak, BlockFi, dan Celsius adalah kepala dan bahu penuh di depan.

Nexo ditubuhkan pada tahun 2018 dan diketuai oleh CEO Antoni Trenchev.

Komunikasi laman web sangat bergantung pada model pinjamannya; secara optimis, ini menunjukkan syarikat mengembangkan model perniagaan lestari yang didorong oleh pinjaman.

Ini memiliki pilihan “Dapatkan di Nexo” yang serupa dengan Celsius (Dapatkan di CEL), dari mana pengguna mendapat peningkatan 2% per aset. Tanpa pilihan “Dapatkan di Nexo”, pelanggan Nexo dapat memperoleh sekitar 10% APY pada stablecoin, pulangan yang lebih tinggi daripada BlockFi tetapi lebih rendah daripada Celsius.

Platform ini seolah-olah memenuhi khidmatnya kepada khalayak antarabangsa, dan ini boleh menjadi pilihan yang sangat baik untuk pembaca kami di Eropah.

Crypto.com nampaknya mempunyai keterlihatan yang paling banyak dari kategori “lain” dan ia hampir setanding dengan tahap yang sama dengan BlockFi dan Celsius, tetapi kami mendapati pengalaman crypto.com sangat kurang, tidak perlu rumit, dan lebih rendah dari rakan sebayanya.

Pada asasnya, untuk memperoleh harga yang hampir sama dengan BlockFi atau Celsius, anda harus membeli beberapa token meragukan Crypto.com (kami turun sebanyak 50% semasa menulis artikel ini, jangan katakan kami tidak pernah melakukan apa-apa untuk kalian) dan menguncinya untuk mencapai tahap pendapatan tertinggi.

Platform Crypto.com sangat membingungkan sehingga kami menjadikan pembaca kami tidak baik dengan menerangkannya dalam artikel ini. Bukan hanya platform yang sangat rumit untuk pengguna baru, harganya hanya memimpin industri ini (jika anda memutuskan untuk mengunci dana dan token mereka.)

Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenainya di panduan crypto.com kami.

Abra menawarkan faedah gabungan setiap hari, yang unik di ruang tersebut. Dengan 10% faedah ke atas deposit stablecoin dan antara muka yang sangat intuitif, ia adalah pilihan yang kuat bagi sesiapa sahaja yang ingin mula memperoleh minat terhadap cryptocurrency mereka.

Linus tawaran 4% hingga 4.5% pada deposit USD, dan hanya membenarkan deposit dan pengeluaran dalam USD. Bagi pembaca kami yang agak teragak-agak untuk memasuki industri cryptocurrency tetapi ingin mengaut keuntungan, Linus adalah pilihan yang sangat baik. Walau bagaimanapun, ia tidak bebas risiko – depositnya tidak diinsuranskan oleh FDIC.

Model perniagaannya unik: pengguna memasukkan dolar ke Linus, Linus menukarnya dengan pelbagai aset cryptocurrency untuk dipinjamkan, dan ketika pengguna ingin menarik diri, Linus menukar crypto kembali menjadi fiat. Semua yang dilihat pengguna akhir adalah USD, sedangkan Linus mengurus pertukaran fiat-crypto. Kemudahan ini mendapat pulangan sekitar 4,6% – 6% lebih sedikit daripada pesaing lain, tetapi mungkin sesuai untuk sekumpulan pelanggan tertentu yang lebih suka ciri ini.

Apakah akaun faedah cryptocurrency APY tertinggi?

Akaun minat cryptocurrency APY tertinggi adalah crypto.com … tetapi ada yang menarik.

Crypto.com menawarkan 12% APY pada stablecoin JIKA anda mengunci deposit anda selama tiga bulan, beli dan pegang saham (lock-up) 25,000 CRO (kira-kira $ 2,000). Minat ini juga minat harian sederhana dan tidak akan dikompaun.

Sekarang, jangan salah faham, ekosistem Crypto.com tidak begitu buruk. Ia menyediakan pelbagai kad kredit dengan tahap penguncian CRO – 25,000 CRO memberi anda 3% pulangan perbelanjaan dan pembayaran balik (dalam CRO) untuk Spotify dan Netflix.

Walau bagaimanapun, jika kita hanya bercakap tentang kuningan di sini, crypto.com mempunyai banyak lagi peluang untuk dilalui daripada pesaingnya.

Celsius, sebagai contoh, tawaran 10.5% APY pada stablecoin, dibayar setiap minggu, tanpa tempoh lokap atau keperluan token. Abra menawarkan 10%.

BlockFi menawarkan 8.6% pada stablecoin, dibayar setiap bulan tanpa tempoh lokap atau keperluan token.

Promosi Akaun Minat Cryptocurrency

Promosi akaun minat crypto berikut aktif, tetapi boleh berubah. Kami akan melakukan yang terbaik untuk memperbaharui ini, tetapi dapatkannya semasa panas sekiranya anda mahukannya.

BlockFi: Terima hingga $ 250 (mulai $ 25) dalam Bonus Terbuka USDC dan Dana Akaun BlockFi Baru dengan Paling sedikit $ 500. Syarat Berlaku.

Celsius: Daftar dan dapatkan $ 20 dalam BTC dengan pemindahan pertama anda $ 200 atau lebih!

Crypto.com: Daftar dan dapatkan $ 25 USD untuk mendaftar ke Crypto.com. Anda mungkin perlu mempertaruhkan 2500 CRO (kira-kira $ 200) – promosi tidak jelas.

Linus: Tanda naik dan deposit $ 100 atau lebih dan dapatkan $ 20.

Soalan Lazim Akaun Faedah Cryptocurrency

Adakah akaun faedah cryptocurrency FDIC diinsuranskan?

Walaupun sebahagian besar akaun bank di Amerika Syarikat dilindungi sehingga $ 250,000 oleh insurans FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation), akaun cryptocurrency tidak.

Aset digital seperti Bitcoin, Ethereum, dan juga deposit stablecoin yang disatukan dengan fiat seperti USDC, GUSD, dan USDT tidak dilindungi oleh insurans FDIC.

Walau bagaimanapun, beberapa platform akaun faedah cryptocurrency seperti BlockFi dijamin oleh insurans swasta; dalam hal BlockFi, kerana ia menggunakan pertukaran cryptocurrency Gemini sebagai perkhidmatan kustodiannya (BlockFi bergantung pada Gemini untuk menyimpan dan menjamin depositnya), ia dilindungi oleh insurans swasta Gemini yang dipelopori untuk menawarkan liputan kepada aset digital di platform Gemini.

Walaupun platform yang diliputi dalam artikel ini melalui protokol keselamatan yang luas dan masih belum mengalami peretasan, kami akan membuat pembaca tidak menguntungkan dengan tidak menyebutkan risiko, walaupun minimum, yang terlibat dengan mempercayakan cryptocurrency anda kepada penyedia pihak ketiga.

Sebilangan besar akaun cryptocurrency faedah ini sering disebut sebagai akaun simpanan cryptocurrency, ia harus dilihat sebagai pelaburan dan bukannya akaun simpanan tradisional.

Bolehkah saya mempercayai akaun minat cryptocurrency?

Kami telah menganggap semua akaun faedah cryptocurrency dalam senarai ini boleh dipercayai, tetapi sekali lagi, jangan melabur apa-apa yang anda tidak mampu kehilangan.

Bagaimana syarikat akaun faedah cryptocurrency menjana wang?

Sebilangan besar syarikat ini meminjamkan kripto anda kepada peminjam dengan kadar faedah yang cukup tinggi. Untuk lebih memahami bagaimana syarikat minat cryptocurrency menghasilkan wang, anda harus mengupas bawang untuk mengetahui siapa sebenarnya yang meminjam cryptocurrency dari mereka. Sebilangan orang meminjam crypto untuk mendapatkan lebih banyak keuntungan dari perdagangan mereka, yang lain lebih suka kesederhanaan pinjaman crypto sehenti berbanding jalan pinjaman tradisional, dan ada yang mungkin tidak mahu mencairkan aset cryptocurrency mereka (untuk tujuan cukai atau apa sahaja) tetapi memerlukan modal.

Pemikiran Akhir – Adakah Akaun Faedah Cryptocurrency Berbaloi?

Sekiranya anda seorang yang ingin mempelbagaikan portfolio anda dengan membeli dan memegang cryptocurrency, kami sangat mengesyorkan untuk melihat akaun minat cryptocurrency untuk diri anda sendiri.

Kami menggesa pembaca kami untuk selalu membuat kajian sendiri. Lakukan perbualan ini dengan penasihat kewangan, dan jangan ragu untuk menghantar artikel ini kepada mereka sebagai asas perbincangan. Akaun faedah cryptocurrency seperti BlockFi dan Celsius sebenarnya adalah pelaburan dan pulangannya tidak dijamin. Kandungan kami semata-mata bertujuan untuk pendidikan dan maklumat. Satu dolar atau sedikit tidak boleh meninggalkan dompet anda tanpa nasihat profesional.

Oleh itu, kami adalah pasukan editorial yang cukup paranoid yang mengakui etos “jadilah bank anda sendiri” dan “bukan kunci peribadi anda, bukan bitcoin anda” dalam industri cryptocurrency.

Akaun minat kripto terbaik di dunia cuba memenuhi keselamatan pengguna, tetapi pada akhirnya, bila-bila masa dana anda meninggalkan dompet perkakasan anda, anda berada di tangan dunia digital. Risiko adalah tanggungjawab anda, dan hanya anda yang perlu buat.

Sebelum kami melepaskan anda, mari tinggalkan idea ini: jika lebih banyak pemegang aset digital selesa menyimpan dana mereka di platform minat cryptocurrency, ditempatkan dengan pulangan yang berisiko rendah dan relatif, turun naik boleh menurun dalam jangka masa panjang.

Dengan aset digital seperti Bitcoin dilihat tidak stabil kerana semakin sedikit orang yang menjual Bitcoin, kes modal institusi memasuki ekosistem menjadi lebih kuat.

Kami percaya akaun minat cryptocurrency adalah bahagian kecil, tetapi sangat penting, untuk matang cryptocurrency sebagai kelas aset.

Untuk lebih memahami mengapa akaun minat cryptocurrency penting, dan hanya dengan mengetahui yang terbaik, kami mengesyorkan membaca wawancara kami dengan Celsius Founder, Alex Mashinsky, eksklusif di CoinCentral.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me