Cobinhood – Pertukaran Cryptocurrency Yuran Dagangan Nol

Katakan Hello Kepada Kekeluargaan, pertukaran cryptocurrency yang mengenakan sifar yuran untuk perdagangan. Ya, anda dengar betul, sifar! Dengan mengambil tema Robinhood, Cobinhood telah memutuskan untuk meneruskan permainan pertukaran crypto tanpa bayaran.

Sudah tentu, perdagangan tanpa sifar bukanlah inovasi baru. Bursa sifar yang berpangkalan di AS Robinhood hanya berdagang di pasaran tradisional dan hanya untuk pelabur AS. Cobinhood telah melangkau batasan ini dan sedang membangun model perniagaan dengan harapan dapat menjangkau peniaga dan pelabur bukan sahaja dari AS tetapi di seluruh dunia.

Cobinhood melancarkan koin mereka sendiri, COB, melalui ICO pada bulan September / Oktober 2017. Walaupun berniat untuk menawarkan pertukaran fiat-ke-kripto, mereka hanya menyediakan pertukaran kripto-ke-kripto di platform mereka pada masa ini. Ini mungkin berubah di masa depan bergantung pada peraturan pemerintah untuk pertukaran fiat-ke-kripto yang saat ini mempengaruhi banyak pertukaran di seluruh dunia.

Sukar untuk mengira sejauh mana kejayaan mereka sejak dilancarkan, namun pasukan Cobinhood PR telah melaporkannya pendaftaran 13 000+ akaun pada hari pertama operasi dengan lebih banyak pengguna melompat ke platform pada hari-hari berikutnya.

Suapan Twitter Cobinhood

Daftar Hari Pertama Cobinhood

Bagaimanakah ia berfungsi?

COB adalah token ERC20 berdasarkan standard Ethereum. Anda boleh menyimpan COB anda sebagai token di dompet Ethereum atau di bursa Cobinhood itu sendiri.

Ciri-ciri utama

Faedah memegang token COB termasuk yang berikut:

 • Token yang ditaja jamin Cobinhood akan lebih murah untuk pemegang COB
 • 50% faedah pinjaman perdagangan margin
 • Diskaun 50% untuk pengeluaran apabila dibayar di COB
 • Token COB yang diperoleh daripada bayaran pengeluaran akan dibakar setiap suku tahun
 • Dikehendaki untuk mengambil bahagian dalam pertandingan perdagangan
 • Diperlukan untuk menerima airdrops

Faedah perdagangan di bursa Cobinhood:

 • Bayaran perdagangan sifar
 • Pelbagai pasangan perdagangan: BTC, ETH, EOS, USDT, COB, BCH
 • Perkhidmatan pelanggan 24/7
 • Pertukaran desentralisasi dalam pembangunan
 • Enjin padanan pesanan berprestasi tinggi
 • Ketelusan dengan dompet dalam talian dan luar talian untuk audit awam
 • Urus niaga dalam talian selamat dengan pengesahan 2 faktor dan pengesahan e-mel
 • Melindungi urus niaga luar talian dengan modul keselamatan dompet dan perkakasan multisignature yang terdapat di negara yang berbeza
 • Semua aset crypto disokong oleh insurans

Cobinhood Berbanding dengan Token Pertukaran Lain

Token COB sepertinya menggunakan kelebihan yang serupa dengan token pertukaran popular lain seperti Binance Coin (BNB) dan Kucoin Shares (KCS). Pemikiran di sebalik ini adalah untuk meningkatkan permintaan token mereka dalam jangka masa panjang dan memihak kepada cryptocurrency lain dengan memberikan beberapa faedah yang sangat menarik, seperti yang disenaraikan di atas. Strategi ini berjaya selama ini untuk Binance kerana permintaan untuk token BNB mereka meningkat. Masih perlu dilihat apakah ini akan menjadi perkembangan positif bagi Cobinhood juga.

Had Pengeluaran Cobinhood

Cobinhood telah menetapkan had pengeluaran berikut untuk melindungi dana pengguna. Anda harus mengingatnya sekiranya anda merancang untuk menyimpan sejumlah besar COB di bursa:

Had Dana Cobinhood

Had Dana Cobinhood

Sekiranya anda ingin meningkatkan had ini, anda perlu memberikan pengesahan tambahan sesuai dengan mengetahui amalan pelanggan anda (KYC) dan anti pencucian wang (AML) yang diperkenalkan ke dalam industri pertukaran secara keseluruhan.

Pengalaman pengguna & Antara muka

Antaramuka perdagangan cukup licin dan intuitif dan menggunakan alat biasa yang diperlukan untuk memperdagangkan cryptocurrency pilihan anda. Oleh itu, pakej peta dengan buku pesanan, borang pesanan, sejarah perdagangan, dan baki duit syiling adalah standard dalam versi antara muka ini.

Pertukaran ini sudah mempunyai pelbagai jenis cryptocurrency termasuk topi besar dan sejumlah token yang lebih kecil yang dapat diperdagangkan terhadap Bitcoin, Ethereum, Tether dan tentu saja token COB asli.

Antaramuka Cobinhood

Antaramuka Cobinhood

Cryptocurrency adalah fenomena global dan Cobinhood memahaminya dengan memberikan sokongan untuk 13 bahasa yang berbeza. Inggeris, Jerman, Sepanyol, Perancis, Itali, Korea, Belanda, Portugis, Rusia, Turki, Vietnam, Tradisional & Bahasa Cina ringkas semuanya disokong. Perdagangan di Cobinhood boleh didapati melalui antara muka web mereka dan juga melalui telefon bimbit untuk iOS dan Android.

Dokumentasi yang komprehensif pada pelbagai topik (mulai dari perdagangan hingga keselamatan akaun dan sebagainya) juga tersedia sekiranya anda memerlukan tutorial terperinci. Tambahan pula, Cobinhood bertujuan untuk menyediakan perkhidmatan pelanggan dalam talian 24/7 dan pasukan kejayaan pelanggan yang akan menjawab pertanyaan dalam sehari.

Pasukan Cobinhood

Pengasas Popo Chen dan pengasas bersama Wei-Ning Huang menubuhkan syarikat itu pada tahun 2017 dengan ibu pejabat di Taipei, Taiwan. Tony Scott, bekas Ketua Pegawai Maklumat Persekutuan A.S., adalah penasihat utama untuk projek ini.

Visi utama Cobinhood adalah platform perdagangan tanpa bayaran yang memaksimumkan keuntungan bagi peniaga baik di pasaran perdagangan spot dan margin.

Akhbar Cobinhood

Foto Dengan ihsan Cobinhood

Popo Chen, Pengasas

Chen Tai Yuan merujuk kepada dirinya sebagai usahawan bersiri. Setelah lulus dengan ijazah dalam bidang Kejuruteraan Elektrik, dia kemudian mencari perkhidmatan streaming langsung yang popular untuk pasaran Asia. 17 Live Streaming serupa dengan Periscope dengan lebih daripada 5 juta pengguna aktif setiap hari.

Wei-Ning Huang, Pengasas Bersama

Wei-Ning bekerja di ruang sumber terbuka selama beberapa tahun dan secara aktif menyumbang kepada projek sumber terbuka. Dia kemudiannya menjadikan dirinya sebagai peranan kejuruteraan perisian untuk Google antara 2014 dan 2017. Dia pakar dalam aplikasi web berskala besar yang memerlukan hasil yang tinggi. Dengan pengalaman blockchain selama 5 tahun, dia mempunyai teknologi yang sangat baik.

Penasihat Cobinhood

Tony Scott, Penasihat

Tony berkhidmat sebagai Ketua Pegawai Maklumat Persekutuan A.S. yang ketiga dari 2015-2017. Selama periode ini dia terlibat dalam sejumlah proyek bertema blockchain serta meningkatkan keamanan siber pemerintah. Dia kini menjalankan kumpulan Tony Scott yang menyediakan khidmat nasihat dan khidmat nasihat IT kepada sektor awam dan swasta.

Bekalan Syiling, Peruntukan Dana & Kelestarian

Sejauh yang kami tahu, pasukan telah menarik kertas putih (menggambarkan ekonomi token projek) dari laman web. Didalam Reddit siaran, seorang wakil Cobinhood terus menerangkan bahawa kertas putih ICO tidak lagi berlaku dan bahawa versi terkini sedang disiapkan.

Pelabur menyumbang 13 Juta dolar untuk ICO. Peserta ini menerima 50% token sementara 40% pergi ke pasukan. Selebihnya 10% pergi ke penempatan peribadi.

Bekalan Syiling Cobinhood

Peruntukan Token ICO

Semua dana yang dikumpulkan untuk pasukan Cobinhood akan dikhaskan untuk saluran berikut:

 • 40% – Pembangunan Produk
 • 20% – Operasi
 • 20% – Pemasaran
 • 10% – Pengauditan & Pematuhan Keselamatan
 • 10% – Hal Ehwal Undang-Undang

CoinMarketCap menyenaraikan jumlah penawaran sebanyak 1 bilion COB (1 000 000 000). Penawaran yang beredar (pada masa penerbitan) berjumlah sekitar 362 juta atau 36% daripada semua syiling.

Sejarah Perdagangan

Pasukan pengembangan melancarkan pertukaran Cobinhood pada 18 Disember 2018 bersama dengan peluang untuk berdagang COB untuk pertama kalinya dalam talian. COB melancarkan sekitar tahap $ 0.33 sebelum mencapai tahap tertinggi sepanjang masa $ 1.50 pada puncak gelembung spekulatif tahun lalu (2017). Pasaran cryptocurrency secara keseluruhan terus laku sejak mencapai tahap tertinggi sepanjang bulan Disember. Pada masa penerbitan, COB diperdagangkan sekitar $ 0,04.

Terdapat sebilangan faktor yang mempengaruhi pasaran sekarang. COB tidak begitu mantap seperti pesaing Asia. Tetapi jika dan ketika berlakunya kenaikan harga cryptocurrency seterusnya, mungkin ada sekumpulan peniaga baru yang berduyun-duyun ke Cobinhood untuk memanfaatkan bayaran sifar.

Carta Cobinhood

Carta Dengan ihsan CoinMarketCap

Di Mana Anda Boleh Membeli Coin Cobinhood?

Anda boleh membeli Cobinhood terutamanya pada mereka pertukaran rasmi. Terdapat beberapa alternatif, namun. CoinMarketCap menyenaraikan Mercatox dan pertukaran EtherDelta yang terdesentralisasi sebagai pertukaran alternatif. Jumlah dagangan agak rendah di bursa ini dan di samping itu, banyak peniaga menganggap EtherDelta sebagai platform untuk pengguna maju. Sekiranya anda baru berniaga, pertukaran rasmi Cobinhood mungkin merupakan pilihan terbaik anda.

Di Mana Anda Boleh Menyimpannya?

Seperti yang disebutkan sebelumnya COB adalah token ERC20. Dengan membina di atas Ethereum blockchain Cobinhood memastikan token mereka disokong dengan baik. Anda mempunyai sejumlah pilihan semasa menyimpan COB anda. Lihat panduan dompet Ethereum kami untuk beberapa pilihan. The Ledger Nano S dan Trezor adalah penyelesaian popular di bahagian depan perkakasan sementara Exodus dan Jaxx adalah beberapa dompet pilihan di bahagian perisian.

Sudah tentu, jika anda lebih suka kemudahan, anda boleh meninggalkan duit syiling anda di bursa dan menjimatkan yuran pemindahan ke dan dari dompet luar. Perlu diingat bahawa dompet cryptocurrency luaran, khususnya perkakasan, adalah pilihan yang lebih selamat sekiranya Cobinhood menghadapi sebarang masalah hak penjagaan. Bergantung pada seberapa kerap anda berdagang akan menentukan keperluan anda untuk keselamatan dan kemudahan.

Perkembangan Lanjut

Pasukan pengasas Cobinhood baru-baru ini (Mei 2018) mengumumkan pelancaran platform yang terdesentralisasi dipanggil DEXON di Blockshow Europe 2018 di Berlin.

“DEXON adalah platform kisi blok yang dibangun di atas algoritma konsensus DEXON yang mencapai teknologi lejar diedarkan tanpa izin tanpa batas.”

IDG Capital, sebuah firma pelaburan yang pakar dalam modal teroka, akan melabur dalam pelancaran DEXON. Perkembangan baru ini akan mempengaruhi garis masa asal yang dicadangkan oleh Cobinhood sejak ICO mereka:

Peta Jalan Cobinhood

Peta Jalan Cobinhood Dengan hormat KimJhonUn

Hasil daripada pengumuman tersebut, komuniti Cobinhood mengemukakan beberapa persoalan mengenai hubungan antara COB dan platform DEXON yang sedang dalam pembangunan. Pasukan menjelaskan bahawa Cobinhood akan menjadi rakan eksklusif ICO untuk DEXON, yang menyediakan perdagangan & Perkhidmatan pengunderaitan ICO untuk DEXON. Hasilnya, pemegang COB akan mendapat 2 faedah berikut:

 • ICO yang dilancarkan di atas DEXON akan lebih murah untuk pemegang COB
 • Pemegang COB akan menerima duit syiling DEXON melalui udara pada tarikh yang akan datang. Perincian untuk diikuti lebih dekat dengan pelancaran rangkaian utama.

Pertukaran desentralisasi Cobinhood masih dalam pembangunan tetapi sekarang tidak jelas kapan ini akan diselesaikan dan disatukan ke DEXON.

Pengguna juga harus sedar bahawa setelah DEXON disiarkan secara langsung, COB kemungkinan besar tidak lagi disokong sebagai token Ethereum ERC20 dan sebaliknya akan disahkan pada blockchain DEXON. Kami akan mengemas kini butiran penyimpanan dan pelaksanaan dalam catatan ini sebaik sahaja kami menerimanya.

Kesimpulannya

Ruang pertukaran cryptocurrency semakin panas dan sebilangan pemain berebut mendapatkan sepotong pai di pasaran yang sangat menguntungkan ini. Paling ketara, Ketua Pegawai Eksekutif Binance Changpeng Zhao awal tahun ini mendedahkan keuntungan sebanyak $ 200 juta untuk suku ke-2 2018. Angka ini sangat besar memandangkan Binance hanya ditubuhkan pada bulan Julai 2017.

Tidak hairanlah jika banyak pemain baru memasuki industri ini. Nampaknya masih ada banyak peluang untuk pertukaran baru ketika permintaan untuk cryptocurrency meningkat. Kekeluargaan sedang berusaha memenuhi pasaran khusus dengan menyediakan struktur insentif tanpa bayaran. Peniaga menyukai bayaran sifar tetapi adakah bayaran sifar cukup untuk memastikan pelanggan berada dalam ruang yang kompetitif? Pertukaran cryptocurrency yang baik dibina dengan mempertimbangkan banyak faktor.

Cobinhood merancang untuk membayar yuran yang hilang dengan menarik pangkalan pelanggan yang besar dan mengenakan yuran untuk perkhidmatan premium seperti senarai ICO dan ciri perdagangan maju tertentu. Hanya masa yang akan memberitahu sama ada pendekatan ini akan terbukti menguntungkan.

Untuk maklumat dan kemas kini lebih lanjut mengenai Cobinhood, anda boleh mengikutinya di saluran berikut: