Apa Itu Etos?

Ethos adalah yang berpusat di A.S. syarikat dan cryptocurrency. Misi mereka adalah untuk memudahkan sesiapa sahaja memiliki cryptocurrency. Agar cryptocurrency mendapat penerimaan dalam masyarakat, ia harus mudah digunakan. Ethos mencadangkan gerbang dompet dan fiat universal yang mudah digunakan yang menjadikan pembelian, perdagangan dan pengurusan aset kripto anda mudah.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Ethos dahulunya dikenali sebagai Bitquence sejak debutnya pada tahun 2017. Mereka kemudian menukar nama menjadi Ethos pada bulan November. Dengan nama baru, minat dalam projek ini meningkat dengan mantap setelah ICO. Popularitinya meletup pada minggu pertama 2018, seperti yang dibuktikan dengan harga syiling ETHOS.

Platform dan teknologi asasnya masih dalam pembangunan. Versi pertama dompet sejagat mereka dikeluarkan pada bulan Julai 2018. Matlamat utama platform ini adalah menjadi penyelesaian pengurusan kekayaan pelbagai aset yang lengkap. Oleh itu, para pengasas telah menumpukan pada pengalaman pengguna, ciri-ciri yang berpusatkan orang, dan kepatuhan terhadap peraturan. Dalam artikel ini, kita akan melihat apa yang ada di Ethos dan mengapa projek tersebut menimbulkan kegembiraan.

Dompet Universal Ethos

Inti persembahan Ethos, dan alasan mereka mendapat banyak perhatian, adalah dompet universal mereka. Versi terbaru dari dompet sejagat mereka dikeluarkan pada bulan Ogos 2018. Dompet baru ini menghubungkan dengan dan mengimbas beratus-ratus blok block untuk mengemas kini baki pengguna dalam cryptocurrency utama dan pelbagai altcoin. Dengan lebih dari 150 syiling yang boleh dipindah milik sepenuhnya, Ethos berharap dapat menjadi satu-satunya dompet yang anda perlukan, menghilangkan keperluan untuk membuat dompet baru semasa anda membeli cryptocurrency baru.

perbandingan etos

Carta perbandingan

Ethos Universal Wallet berjanji untuk menyimpan dan memindahkan “nilai dalam bentuk apa pun” secara percuma. Senibina dirancang untuk terbuka untuk individu, institusi, dan pemaju. Dengan akses pembangunan, menambahkan jenis koin baru ke dompet anda semudah mengemas kini versi perisian anda atau memuat turun modifikasi khusus.

Kekunci Pintar Tunggal

Selain menggabungkan semua aset anda dalam satu dompet, Ethos hanya memerlukan satu kunci untuk menguruskan dana anda. Anda masih dapat mengawal sepenuhnya dompet anda. Etos tidak dapat membuat perubahan pada baki duit syiling anda. Walau bagaimanapun, mengizinkan transaksi menjadi lebih mudah. Anda hanya memerlukan satu kunci peribadi untuk semua pelbagai duit syiling anda.

Penyelesaian Smart Key menggunakan persamaan antara pelbagai algoritma utama yang digunakan sekarang. Akar pelbagai kunci individu anda menjadi kunci pintar anda. Kemungkinan orang lain mempunyai kunci pintar yang sama seperti anda kecil. Etos tuntutan mereka dapat membuat 10 bilion Kunci Pintar unik untuk setiap atom di planet Bumi.

Dompet Premium

Dompet Premium alamat adalah untuk syarikat dan individu yang ingin mengenali diri mereka secara terbuka di blockchain. Kelebihan di sini adalah meyakinkan pelanggan tentang identiti yang selamat ketika meminta pembayaran. Pendaftaran rasmi ini juga membolehkan Ethos berfungsi lebih seperti PayPal. Jenama dapat memberi pelanggan alamat seperti e-mel yang mudah untuk pembayaran yang lebih mudah dan lebih sedikit kesalahan daripada menggunakan alamat dompet biasa.

Reka Bentuk Intuitif, Bergerak Pertama

Oleh kerana Ethos mahu menjadi penyelesaian intuitif yang berfokus kepada orang ramai, pengalaman pengguna adalah kunci. Dari peringkat awal ini, platform telah menyewa pereka UX untuk membina pengalaman pengguna yang intuitif dari awal. Penekanan pada reka bentuk ini adalah elemen penting dalam rancangan perniagaan mereka. Ini juga membezakan mereka daripada banyak permulaan cryptocurrency. ICO biasa sangat menumpukan pada masalah teknikal, tetapi mendapatkan adopsi secara besar-besaran adalah cabaran yang sama pentingnya untuk ruang crypto. Reka bentuk intuitif harus banyak membantu masalah itu.

Smartwallet etos

SmartWallet menggunakan satu kunci peribadi untuk menguruskan beberapa dompet.

Ethos juga direka untuk menjadi yang pertama. Ini sangat sesuai dengan apa yang kita tahu mengenai tingkah laku pengguna. Orang semakin menggunakan telefon mereka melalui komputer. Papan pemuka akan memudahkan mengurus dan memantau duit syiling di mana sahaja. Anda juga boleh menghantar duit syiling ETHOS ke sebarang nombor telefon, e-mel, atau ID Etos.

Pindah & Tukar dengan Rangkaian Kecairan Ethos

Selain dompet yang dirancang dengan baik, Ethos menawarkan perkhidmatan pemindahan dan pertukaran. Ini adalah bahagian penting dari teka-teki untuk menjadi penyelesaian pengurusan aset yang lengkap. Sebaik-baiknya, anda akan dapat mengimbangkan semula pegangan cryptocurrency anda dari platform Ethos.

ciri teras etos

Ciri Teras

Ini bermaksud menukar cryptocurrency dengan serta-merta. Ini juga bermaksud kemampuan untuk memperdagangkan mana-mana pasangan cryptocurrency, menggunakan ETHOS duit syiling sebagai rangkaian kecairan. Anda akan dapat mendeposit dan mengeluarkan dana dari dompet luaran, dan Ethos akan menyokong penukaran menjadi fiat dalam masa terdekat.

Fiat Gateway

Gerbang fiat adalah bahagian penting lain dalam model perniagaan Ethos. Oleh kerana bertujuan untuk bersahabat dengan pelabur baru, ia memerlukan kaedah untuk menukar mata wang tradisional menjadi crypto. Versi pertama platform tidak menyokong penukaran fiat. Walau bagaimanapun, melaksanakan gateway fiat adalah keutamaan tinggi untuk Ethos, kerana ia adalah fungsi teras untuk kejayaan platform. Rancangan untuk pintu masuk fiat disusun dalam Ethos kertas putih.

Projek ini mempunyai baru bekerjasama dengan Voyager Invest untuk menyediakan perkhidmatan fiat gateway.

Kepelbagaian Segera dan Crypto “Reksa Dana”

Dalam pelaburan tradisional, sangat penting anda mempelbagaikan pegangan anda dan mengimbangkan portfolio anda antara jenis aset. Ini membantu mengurangkan risiko dari satu aset runtuh. Perkara yang sama berlaku untuk cryptocurrency. Kebanyakan pelabur cryptocurrency secara intuitif memahami bahawa mereka perlu melabur dalam banyak projek kerana seseorang boleh bangkrut pada bila-bila masa. Walau bagaimanapun, jarang bagi pelabur untuk melakukannya secara formal dan dipantau dengan baik.

Ethos berharap dapat menyelesaikan masalah ini dengan mengautomasikannya. Mereka menawarkan perkhidmatan kepelbagaian segera yang memperuntukkan pegangan anda antara banyak mata wang yang berbeza. Anda boleh mengatur peruntukan aset anda sendiri (dalam peratusan portfolio) dan meminta Ethos mengimbangkan semula portfolio anda untuk anda. Atau, anda boleh memilih dari bakul yang telah dibuat dari komuniti pengguna.

Melabur dalam bakul bersama dengan pelabur lain adalah serupa dengan dana bersama. Bakul tertentu yang disatukan ke pasar dapat berfungsi sebagai dana indeks untuk komuniti kripto. Menawarkan pelbagai aset seperti ini akan meredakan turun naik pasaran cryptocurrency dan mendorong lebih banyak pelaburan.

Menjadikan Crypto Investing Social

Seiring dengan matlamat untuk menjadi pengurus aset dan dompet yang berpusatkan orang, Ethos juga menawarkan aspek sosial ke platform. Pengguna boleh menyumbang ke forum, menjawab soalan, diberi penilaian atas nasihat mereka, dan diberi penghargaan kerana berkongsi pandangan dengan komuniti. Ini membolehkan pengguna mengikuti pakar kegemaran mereka untuk menerima nasihat pelaburan. Mereka juga boleh membuat tinjauan pendapat orang ramai mengenai keputusan pelaburan.

Sebagai penyumbang, anda dapat memperoleh ganjaran dan mata kepercayaan kerana menolong orang lain. Kumpulkan penilaian dan ulasan yang cukup baik, dan anda akan menjadi Pakar Etos dengan kemampuan untuk menguruskan bakul dan memberi nasihat.

ciri tambahan etos

Ciri-ciri tambahan

Dibina untuk Pematuhan Peraturan

Etos yang menagih diri sebagai platform pengurusan aset bermaksud mereka memahami bahawa kebanyakan cryptocurrency adalah sekuriti yang boleh diperdagangkan. Menurut kebanyakan ahli, hanya menunggu masa sehingga pasaran cryptocurrency dikawal.

Ethos sedang membina platform mereka dengan penuh perhatian. Mereka berpusat di A.S., jadi mereka memberi tumpuan kepada undang-undang sekuriti Amerika Utara. Pintu masuk fiat dilengkapi dengan built-in KYC dan AML langkah-langkah. Walau bagaimanapun, pengoperasian dompet asas tetap tidak memerlukan pengesahan identiti.

Anda juga dapat mengeksport aktiviti akaun anda dengan mudah untuk membuat pelaporan cukai lebih mudah.

Pasukan ini juga telah menekankan bahawa duit syiling ETHOS bermaksud token berfungsi. Ini dengan harapan mengelakkan peraturan sekuriti. Menurut mereka Soalan Lazim:

“ETHOS bukan keamanan, atau Keamanan Tokenized, kerana tidak memenuhi definisi undang-undang keselamatan yang berlaku di Amerika Syarikat, Kanada, Singapura, United Kingdom atau bidang kuasa OECD lain. Di Amerika Syarikat, ini lebih biasa disebut ‘Howey Test’ “

Token Ethos & Yayasan Teknikal

Pasukan ini telah merancang Ethos Token (ETHOS) untuk menjadi token fungsional yang mendorong platform. Anda boleh mengakses ciri dan membayar yuran di Ethos dengan duit syiling. Ia juga membantu dengan mudah tunai, berfungsi sebagai antara pasangan aset yang diperdagangkan dengan frekuensi rendah. Akhirnya, pembangun menggunakan ETHOS untuk membayar panggilan API ketika berkembang di sekitar platform.

Token ETHOS dijalankan di Ethereum, begitu juga dengan banyak perkhidmatan berasaskan blockchain yang disediakan oleh platform. Walau bagaimanapun, Ethos bukan syarikat blockchain sahaja. Sebilangan besar perkhidmatannya disediakan sebagai antara muka web standard yang dihoskan di pelayan. Melakukannya menjadikannya lebih berskala, terkawal, dan dapat dikewangkan. Perlu diingat bahawa ini adalah syarikat swasta yang beroperasi sebagai pertukaran dan dompet cryptocurrency. Mereka tidak akan mendesentralisasi segalanya.

Sejarah Perdagangan

Token dilancarkan pada bulan Julai 2017. Sebelum menukar nama, token asal dikenali sebagai Bitquence (BQX). Jualan tersebut mengagihkan 30 peratus token kepada orang ramai. 30 peratus lagi pergi ke Ethos untuk pembangunan. Selebihnya 40 peratus diperuntukkan untuk memberikan kecairan setelah platform dilancarkan.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“skrip”);

var embedder = scripts [scripts.length – 1];

(fungsi () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

jika (appName == “”) {appName = “tempatan”;}

var s = document.createElement (“skrip”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = benar;

var theUrl = baseUrl + ’serv / v3 / coin / chart? fsym = ETHOS&tsyms = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:”? “) +” App = “+ appName;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

ETHOS telah mengikuti trend khas pasaran crypto sejak tahun lalu, memuncak pada 7 Januari 2018, pada harga $ 10.41. Sepanjang musim bunga token terus kehilangan nilai, memuncak beberapa kali lagi, sekali pada bulan Mac dan sekali pada bulan Mei. Akhirnya, ia mencapai tahap tertinggi terakhir, bertepatan dengan pelepasan dompet sejagat, pada 3 Julai, pada $ 2.61 hampir satu perempat dari nilai tertinggi. Hari ini, duit syiling berada pada sekitar $ 0,30, perkembangan yang tidak mengejutkan di pasaran semasa.

Tempat Beli ETHOS

Anda boleh membeli ETHOS di Binance, Bithumb, CoinExchange, dan HitBTC.

Ethos Bedrock

Pemproses pembayaran, Jalur, telah mendapat penggunaan dan pujian yang meluas untuk kod pemprosesan pembayaran sumber terbuka. Ethos berusaha untuk melakukan perkara yang sama untuk pasaran cryptocurrency. Mereka menyediakan kecairan, dompet tuan rumah, dan berfungsi sebagai pertukaran melalui mereka API Bedrock.

Pembangun juga dapat memanggil data blockchain dan mengesahkan identiti melalui API. Tujuannya adalah untuk mewujudkan sistem kewangan yang mantap di blockchain. Bedrock berintegrasi dengan institusi kewangan dengan lancar. Pasukan ini mendakwa ini akan membuat aplikasi “generasi baru FinTech” untuk bank dan pengguna. Baru-baru ini syarikat itu mengumumkan kerjasama dengan Pelayaran untuk mengembangkan lagi kemampuan Bedrock API.

Pasukan

ceo pengasas etos

Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Shingo Lavine

Pelajar Universiti Brown berusia 19 tahun, Shingo Lavine, memimpin sebagai CEO. Dia menulis kertas putih asli untuk penyedia dompet dan kecairan universal. Walaupun masih muda CEO, Lavine telah mengumpulkan pasukan yang berpengalaman dan pelbagai. Sebilangan besar pasukan berasal dari sektor kewangan, termasuk bank utama, pemberi pinjaman, dan M&Sebuah firma. Mereka juga mempunyai anggota pasukan yang bertanggungjawab terhadap kepatuhan dan beberapa pereka bekerja bersama pakar kod dan kriptografi untuk mengembangkan platform.

Peta Jalan

Dari mana Ethos merancang untuk pergi dari sini, berikutan pelancaran 2018 dompet universal dan Bedrock API? Mari Lavine memberitahu kami sendiri, dari catatan blog pada 20 November 2018:

Fokus kami akan datang adalah pada masa depan gerbang fiat, meningkatkan sokongan token pada Universal Wallet dan Bedrock dan mengembangkan seni bina blockchain tambahan untuk aplikasi pada skala besar.

Syarikat itu mengumumkan perkembangan terbaru mereka pada bulan November. Pengenalan Ethos Status, program yang menambahkan fungsi tambahan pada token, termasuk peningkatan kuasa suara, menunjukkan komen, dan pengaruh pada platform.

Kesimpulannya

Idea di sebalik Ethos menarik dan menarik. Ia berpotensi membuka cryptocurrency kepada segmen baru pelabur runcit. Dengan pelancaran dompet sejagat, Ethos mengambil langkah ke arah yang betul dan memberikan pilihan dompet yang berharga kepada mereka yang mempunyai banyak syiling. Kami akan melihat apakah mereka benar-benar dapat membina “masa depan kewangan yang terbuka, selamat dan adil untuk semua orang.”

Catatan Editor: Artikel ini dikemas kini oleh Rachel Lantz pada 21 November 2018 untuk mencerminkan perubahan terkini projek ini.

Sumber tambahan

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me