Apa itu FOLM Coin (FLM)?

Apa itu FOLM Coin?

FOLM coin (FLM) mendakwa telah mengenal pasti kelemahan dalam rangkaian Bitcoin, dan ia mencadangkan cryptocurrency sebagai penyelesaian untuk masalah yang dirasakan, dan projek itu bermula pada bulan Oktober 2017. Menurut Pemaju duit syiling FOLM Gorkem D., beberapa kekurangan Bitcoin termasuk “masa blok lambat, ukuran blok yang tidak mencukupi, nod penyegerakan blockchain, dan ancaman perlombongan ASIC.”

Sebagai kesimpulannya, duit syiling FOLM menganggap Bitcoin terlalu lambat dan juga rentan terhadap pemusatan melalui serangan 51%. Dalam serangan ini, satu pelombong atau sekumpulan pelombong mengawal rangkaian melalui perkakasan unggul mereka.

Duit syiling FOLM juga menganggap struktur nod Bitcoin menjadi masalah. FOLM menangani perkara ini melalui sistem nod utama. Dalam sistem master node, node induk menggunakan keistimewaan yang lebih besar melalui rangkaian melalui hak mengundi. Dalam beberapa kes, nod utama mempercepat rangkaian.

Seperti Litecoin dan Bitcoin Cash, duit syiling FOLM memberikan ukuran blok yang lebih besar daripada Bitcoin untuk mempercepat masa transaksi. Blok Bitcoin mengandungi satu megabait data. FOLM mengandungi empat megabait data.

Dengan adanya ciri-ciri ini, FOLM menyatakannya kertas putih bahawa ia berharap dapat menjadi sistem pembayaran, dan berharap dapat menyediakan infrastruktur untuk membangun aplikasi dan layanan di atasnya, seperti aplikasi perbankan.

Gambar duit syiling FOLM

Dua Laman Web

Projek ini mengekalkan dua laman web yang berasingan. The Laman web FOLM Universe (juga disebut sebagai FOLM.io) berfungsi terutamanya laman pemasaran dan pengiklanan yang mempublikasikan FOLMServices, FOLMBank, FOLMApps. The Laman web Coin FOLM memberikan lebih banyak maklumat teknikal, dan ia termasuk kertas putih dan sumber-sumber seperti penjelajah blok.

Bagaimana FOLM Coin Berfungsi?

Algoritma PHI1612

Projek duit syiling FOLM membanggakan penggunaan algoritma PHI1612.

Diperkenalkan oleh projek Luxcore untuk LuxCoin, algoritma PHI1612 menyediakan pendekatan konsensus hibrid yang menggabungkan Proof of Work (PoW) dan Proof of Stake (PoS). PHI1612 berupaya menjadi tahan ASIC dan NiceHash. Ini bermaksud pelombong secara kompetitif menghasilkan blok berbanding pelombong lain dengan perkakasan yang lebih mahal dan khusus tanpa kerugian.

ASIC bermaksud Litar Bersepadu Khusus Aplikasi. ASIC memberikan kebolehan komputasi yang kuat yang berguna dalam memenangkan teka-teki kriptografi yang diperlukan oleh Bitcoin untuk membuat blok seterusnya di rantai. Sebagai organisasi Slovenia, NiceHash menyediakan perkhidmatan penambangan awan cryptocurrency di mana pelombong membeli kuasa hashing.

Gambar duit syiling FOLM

Algoritma seperti PHI1612 berusaha untuk meratakan lapangan permainan untuk pelombong. Akibatnya, rangkaian tetap terdesentralisasi dan tahan terhadap serangan 51% di mana satu pelombong atau kumpulan penambang mengawal rangkaian dengan memiliki perkakasan yang paling kuat.

Untuk meningkatkan keselamatan, PHI1612 menggunakan pelbagai algoritma hash, termasuk Skein, JH, Cubehash, Fungue, Gost, dan Echo. Pada dasarnya, fikirkan ini sebagai melindungi rangkaian dengan mengunci kotak di dalam kotak di dalam kotak lain. Oleh itu, untuk menggodam sistem, anda harus memecahkan satu demi satu demi satu.

Algoritma ini juga mendakwa menggunakan lebih sedikit tenaga daripada algoritma PoW tradisi.

Kod Sumber Perisian

Untuk membuat projek duit syiling FOLM, pemaju FOLM mengklonkan projek Bitcoin, dan kemudian mereka menyalin kod dari beberapa projek cryptocurrency lain seperti Bulwark.

GitHub menjadi tuan rumah pangkalan kod FOLM sebagai projek sumber terbuka, dan kodnya diprogramkan dalam bahasa C ++. Seorang pengaturcara mengusahakan projek tersebut.

Sebagai tambahan kepada repositori projek utama, GitHub juga menjadi tuan rumah projek FOLM sekunder untuk membina dompet kertas. Dikod dalam Javascript, pasukan FOLM mengklonkan kod untuk dompet ini dari projek dompet Electron.

Pasukan FOLM dan Kertas Putih

Keseluruhan pasukan untuk FOLM tinggal di Istanbul, Turki, dan hanya satu individu dalam pasukan yang menyenaraikan FOLM sebagai tempat kerjanya. Di LinkedIn, Gorken D. menyenaraikan kedudukannya di FOLM.io sebagai Pengasas Bersama / Pengarah Pembangunan Perisian dan Perniagaan. Sejarah pekerjaannya merangkumi sejumlah jawatan pengembangan perisian sejak tahun 2008. Sebaliknya, Volkan Inanc menyenaraikan dirinya sebagai CEO di laman web syarikat, tetapi di LinkedIn menyenaraikan Veron Bilisim A.S. sebagai pekerjaan hariannya.

Gambar duit syiling FOLM

Fungsi utama projek FOLM adalah untuk memudahkan pembayaran, dan Kertas Putih Syiling FOLM memberikan perincian tambahan mengenai matlamat dan teknologi projek.

Bekalan dan kesinambungan syiling

FOLM mengambil perspektif bahawa kejayaan rangkaian bergantung kepada pelombong. Oleh itu, mereka berhasrat untuk mengekalkan keuntungan perlombongan dalam jangka masa panjang. Dan untuk memberi insentif kepada pelombong untuk terus berada dalam sistem dari masa ke masa, FOLM memberi penghargaan kepada pelombong lebih banyak pada tahun kedua mereka di rangkaian daripada yang pertama.

Dan faedah rintangan ASIC dan rintangan NiceHash menyumbang kepada falsafah penghargaan ini. Dengan algoritma PHI1612 memberikan persaingan yang setara, sistem ini memberi kuasa kepada semua pelombong untuk memperoleh ganjaran.

Syarikat itu memilih 5% duit syiling untuk membiayai projek ini. Tahun pertama menjangkakan 7,884,000 FLM dilombong, dan tahun kedua menambang 5,256,000 FLM. 23,001,916 FLM mengatasi jumlah penawaran syiling, dan perlombongan dijangka berakhir dalam 32 tahun.

Gambar duit syiling FOLM

Sejarah perdagangan

Sejauh ini, kehadiran duit syiling FOLM di pasaran perdagangan terus terbang di bawah radar. CoinMarketCap gagal menyenaraikan duit syiling sama sekali.

Di mana anda boleh membeli duit syiling FOLM?

Senaraikan beberapa pertukaran, pautan dalaman ke beberapa panduan kami. Sekiranya kami tidak mempunyai pilihan pada panduan kami, beritahu kami dan kami akan menambahkannya (mata bonus dan $ jika anda menulisnya supaya kami dapat menampalnya di sana!)

Beberapa bursa kecil pada masa ini menyenaraikan FLM, terutamanya sebagai pasangan untuk berdagang dengan Bitcoin. Ini termasuk CoinExchange.io, yang CryptoBridge pertukaran terdesentralisasi, dan BitexLive.

Di Mana Anda Boleh Menyimpan FOLM Coin?

Sebagai tambahan kepada repositori GitHub yang disebutkan sebelumnya untuk dompet kertas yang ditulis dalam Javascript dan diklon dari projek dompet Electron, repositori projek utama termasuk kod sumber untuk dompet di C++, diklon dari projek Bitcoin asal dan juga projek crypt lain.

Dan FOLM Universe menawarkan pelbagai pilihan muat turun dompet untuk desktop, web, dan mudah alih. Ini dijalankan pada Mac, Windows, Linux, iOS, dan Android.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map