Apa itu Groestlcoin?

Groestlcoin adalah Cryptocurrency tahan ASIC yang mempunyai “hampir bayaran ZERO”. Walaupun duit syiling itu sendiri hanya palsu-anonim (seperti Bitcoin), pasukan pembangunan telah memasukkan dompet (Samourai) untuk memberi anda nama penuh.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Seperti kebanyakan orang, soalan pertama anda mungkin, “Apa itu ‘groestl’?” Cryptocurrency menggunakan algoritma perlombongan Grøstl-512, jadi pasukan dengan tepat menamakan projek itu “Groestlcoin.” Banyak orang dalam komuniti meminta penjenamaan semula untuk membantu penggunaannya nampaknya seperti itu akan berlaku.

Dalam panduan ini, kami dapat melihat semua butiran Groestlcoin penting seperti:

Bagaimana Groestlcoin Berfungsi?

Groestlcoin adalah cryptocurrency untuk pembayaran peer-to-peer (p2p). Duit syiling ini berfungsi sebagai tujuan akhir yang sama dengan kripto transaksional lain seperti Bitcoin dan Litecoin tetapi mencapai matlamat itu dengan set atribut yang berbeza.

Atribut

Pertama. Groestlcoin mencapai beberapa “pertama” yang signifikan dengan set fiturnya. Ini adalah duit syiling pertama yang melaksanakan Segregated Witness (SegWit) dan yang pertama melakukan transaksi Lightning Network di mainnet.

Bayaran. Dengan pelaksanaan Lightning Network, Groestlcoin mempunyai yuran minimum. Memindahkan 10,000 GRS (~ $ 6000 pada masa penulisan ini) berharga pecahan pecahan satu sen. Walaupun harga GRS naik 1000x, yuran urus niaga hanya beberapa sen.

Bayaran mungkin sedikit berbeza bergantung pada dompet yang anda gunakan untuk menerima GRS.

Perlombongan. Groestlcoin menggunakan dua pusingan Grøstl-512 untuk algoritma perlombongannya. Algo perlombongan ini tahan ASIC, buat masa ini.

Samourai. Bukan ciri langsung dari blockchain itu sendiri, tetapi Groestlcoin mempunyai dompet tanpa nama dan peribadi, Samourai. Dompet tidak mengitar semula alamat, mempunyai sokongan Tor, dan termasuk Urus niaga CoinJoin-esque. Dompet ini juga mempunyai Stealth Mode di mana ia hilang dari skrin utama, senarai aplikasi, dan pelancar telefon anda.

groestlcoin samourai

Antaramuka Groestlcoin Samourai pada Android

Bekalan dan Blok GRS

Terdapat bekalan maksimum 105 juta GRS, dan sekitar 70 juta sudah beredar.

Buat masa ini, Groestlcoin mempunyai ukuran blok satu MB, tetapi pembangun telah menyatakan bahawa mereka akan meningkatkannya jika 80 transaksi sesaat terlalu sedikit untuk menangani peningkatan jumlah.

Ganjaran perlombongan bermula pada 512 GRS setiap blok dengan separuh yang berlaku setiap minggu. Bayarannya sekarang adalah 5 GRS setiap blok dan akan kekal pada tahap itu seumur hidup Groestlcoin.

Petua Groestl

Petua Groestl adalah perkhidmatan pemberian maklumat yang dibina oleh anggota komuniti untuk penstriman video. Twitch streamer, misalnya, dapat mengintegrasikan perkhidmatan ke dalam video langsung mereka untuk menerima petua Groestlcoin dari penonton mereka. Selain daripada bayaran rangkaian biasa, tidak ada caj tambahan untuk menggunakan perkhidmatan ini.

Pasukan & Kemajuan

Seorang pemaju yang menggunakan nama pengguna Bitcointalk “Gruve_P” melancarkan Groestlcoin pada 22 Mac 2014. Sejak itu, pasukan ini telah berkembang menjadi lebih 20 orang tersebar di seluruh dunia. Sebilangan besar ahli pasukan lebih suka kekal tanpa nama, hanya berkongsi nama pertama dan negara asal di laman web.

Pasukan ini telah konsisten dalam melepaskan versi baru platform setiap tiga bulan. Dengan konsistensi sedemikian, anda tidak perlu terkejut mendengar semua yang telah mereka capai dalam empat tahun kebelakangan ini.

Pasukan ini mengaktifkan SegWit pada Januari 2017 dan kini sedang mengerjakan pelepasan Lightning Network untuk dompet mudah alih dan desktop mereka.

Pasukan dan komuniti juga telah membina sebelas dompet Android yang berbeza, sepuluh dompet yang berbeza untuk Blackberry, dan tiga untuk iOS. Mereka juga membuat lebih dari sepuluh dompet desktop.

Pesaing

Sudah tentu, Bitcoin adalah pesaing Groestlcoin yang paling terkenal. Tetapi seperti kata pepatah lama, “Baling batu ke arah mana pun, dan anda pasti akan memukul pesaing Groestlcoin.” Baiklah, mungkin bukan itu yang berlaku; namun, terdapat sejumlah projek serupa yang nampaknya tidak terbatas.

Anda mempunyai Litecoin yang bertujuan untuk menjadi versi Bitcoin yang lebih mesra transaksi. Syiling tahan ASIC seperti Vertcoin dan Bitcoin Gold berkongsi banyak ciri yang sama seperti Groestlcoin. Dan, cryptocurrency yang berfokus pada privasi seperti Monero dan Dash bersaing dengan dompet Samourai tanpa nama Groestlcoin.

Berniaga

Harga GRS telah berada di rollercoaster sejak pelancarannya pada tahun 2014. Bukan juga pelawak kiddie. Kami bercakap mengenai muntah sepenuhnya di tengah-tengah jenis coaster.

Harga kekal relatif selama tiga tahun selepas pelancaran kekal antara $ 0,002 dan $ 0,003. Pada awal tahun 2017, perdagangan mulai menarik.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“skrip”);

var embedder = scripts [scripts.length – 1];

(fungsi () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

jika (appName == “”) {appName = “tempatan”;}

var s = document.createElement (“skrip”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = benar;

var theUrl = baseUrl + ’serv / v3 / coin / chart? fsym = GRS&tsyms = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:”? “) +” App = “+ appName;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

Harga naik dari sekitar $ 0.001 (~ 0.00000126 BTC) menjadi lebih dari $ 0.35 (~ 0.00015 BTC) hanya dalam masa tujuh bulan sebelum turun kembali ke harga hampir sebelum kenaikan dua bulan kemudian. Kemudian, dengan segera, harga melonjak hingga $ 1,18 (~ 0,00018 BTC) – pulangan lebih dari 10x dalam masa kurang dari satu minggu. Keuntungan astronomi ini nampaknya bertepatan dengan peningkatan besar minat pelabur terhadap syiling tahan ASIC.

Sejak lonjakan itu, Groestlcoin telah naik turun naik dari tahap rendah sekitar $ 0.287 (~ 0.000043 BTC) ke paras tertinggi $ 2.36 (~ 0.000142 BTC). Harga pada saat penulisan ini berada pada sekitar $ 0.58.

Penggunaan yang jelas dan sederhana, peningkatan akan menjadi pemangkin yang paling ketara untuk kenaikan harga yang lain. Harga juga dapat melihat beberapa tindakan yang menentukan dengan kenaikan harga Bitcoin.

Tempat Beli GRS

Anda boleh menukar BTC untuk GRS di Binance dan Bittrex. Selain itu, anda boleh membeli GRS secara langsung dengan KRW dihidupkan Upbit – pilihan paling popular di seluruh dunia dengan hampir 80 peratus jumlah dagangan.

Sekiranya anda tidak pasti cara memulakannya, lihat panduan kami untuk membeli Bitcoin.

Perlombongan juga merupakan pilihan untuk memperoleh GRS. Cara paling mudah untuk menambang GRS adalah dengan menggunakan Groestlcoin Pembekal Mudah. Easyminer secara automatik menyerahkan anda ke kolam perlombongan Dwarfpool, tetapi ada juga beberapa pilihan kolam lain.

Tempat menyimpan GRS

Seperti yang dinyatakan di atas, anda seharusnya dapat mencari dompet yang boleh diterima daripada sebilangan besar yang ada.

Sekiranya anda mahu menyimpan dompet di desktop anda, Groestlcoin Teras dan juga Electrum GRS kedua-duanya adalah pilihan yang kukuh.

Mungkin anda lebih banyak pengguna mudah alih. Sekiranya demikian, anda mesti melihat Groestlcoin dompet mudah alih. Atau, jika anonimiti menjadi tumpuan anda, Dompet Samourai adalah cara untuk pergi.

Pemilik buku besar dan Trezor juga bernasib baik. Kedua-duanya akan menyokong GRS pada tahun ini.

Kesimpulannya

Pasukan Groestlcoin bertujuan untuk memperbaiki masalah yang mereka lihat di Bitcoin. Penambahbaikan ini termasuk menjadikan cryptocurrency tahan ASIC, hampir terasa, dan berada di barisan hadapan kemajuan teknologi.

Sukar untuk membayangkan Groestlcoin menjadi kripto de facto untuk transaksi dan pembayaran. Tetapi, seperti yang kita semua tahu, segala-galanya boleh dilakukan dalam crypto. Penjenamaan semula dan pemasaran boleh menjadi permulaan untuk projek ini menjadi terkenal.

Sumber Groestlcoin Tambahan

Twitter

Reddit

Telegram

Sedang

GitHub

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me