Apa itu Karmacoin?

Dimulakan pada 7 Mei 2014, Karmacoin meninggal dunia sebagai projek pada tahun 2015. Karmacoin (KARMA) mewakili mata wang digital Karmashares LLC, berdaftar di negeri Wyoming. Karmashares mencadangkan untuk mewujudkan nilai jangka panjang bagi pelabur dengan mengembangkan pelbagai produk dan perkhidmatan.

Pendek kata, Karmashares bertujuan untuk berfungsi sebagai entiti koperasi. Anggota membeli saham, dan secara teorinya mereka mendapat keuntungan setiap suku tahun. Hanya warganegara A.S. dan warga asing A.S. yang layak untuk menjadi ahli. Dan organisasi memberitahu pengguna bahawa syiling yang ditukar dengan keahlian bukan merupakan “pelaburan”. Karmashares menawarkan keahlian hanya secara peribadi, bukan secara terbuka.

Untuk mempromosikan konsep “berbuat baik”, Karmashares membolehkan ahli melaburkan pendapatan mereka ke dalam Dana Karma dan sebab-sebab yang dinyatakan di dalamnya..

Bagaimana Karmacoin Berfungsi?

Koperasi Karmashares merancang untuk membiayai pelbagai projek membuat keuntungan, dan kemudian mereka akan memberi ganjaran kepada anggota syarikat melalui keuntungan.

Mengejar Bayangan

Sebuah mesin carian web bernama Lill merupakan salah satu projek tersebut. Anggota memperoleh ganjaran dengan menggunakan mesin pencari, dan iklan akan menghasilkan pendapatan.

Projek lain termasuk Hireplex (laman web temu ramah pekerjaan video), Wespond (laman web soal jawab video), dan FABRIK (kedai pakaian dan aksesori dalam talian). Pencari kerja menggunakan Hireplex secara percuma, tetapi majikan membayar yuran. Wespond dirancang untuk membolehkan pengguna menghantar soalan dan jawapan di laman media sosial. Sistem ini membenarkan responden memberi bayaran untuk jawapan. FABRIK bertujuan menjual barang berjenama Karma, seperti kemeja dan topi.

Tidak ada bukti yang menunjukkan mana-mana projek ini berkembang menjadi lebih daripada sekadar cakap-cakap.

Rupa-rupanya, Karmashares lari dari Komisi Keselamatan dan Pertukaran A.S. (SEC), dan laman web Setiausaha Negara Wyoming menyenaraikan status Karmashares sebagai “Tidak Aktif – Dibubarkan Secara Pentadbiran (Pajak)” pada 9 Julai 2015, dan laman web ini menggambarkan status cukai syarikat sebagai “Tunggal.”

Bunglon Karma

Kanada-Amerika Antoine Sorel Néron mencipta Karmashares dan mendakwa ia adalah Penawaran Syiling Permulaan (ICO) pertama. Dan pada masa itu frasa Penawaran Awal Awal untuk Koin (IPOCO) menggantikan apa yang sekarang kita panggil ICO. Mr. Sorel juga disebut dengan nama Tony Sorel dan dengan sebutan “Kosmost”.

gambar karmacoin

Dia biografi dalam talian paling tidak untuk membaca yang berwarna-warni. Dia menyebut “pengalaman luas memimpin projek IT besar untuk sebuah bandar besar (1999)”, tetapi dia tidak pernah mengenal pasti bandar tersebut. “Seorang usahawan dari usia lapan tahun, dia juga pernah bekerja di beberapa syarikat terbesar di dunia …”

Kemudian pada usia 20, Mr. Néron menetap untuk bekerja di sebuah firma perhubungan awam kewangan yang disebut Lembaga Perhubungan Kewangan “di mana dia dengan cepat naik ke peringkat untuk menjadi eksekutif termuda dalam sejarah syarikat itu.” LinkedIn menunjukkan Lembaga Perhubungan Kewangan sebagai syarikat yang kurang daripada 20 orang.

Dia menuntut kehormatan “penyertaan dalam Daftar Syarikat, Pengarah dan Eksekutif Standard and Poor’s sebagai ahli termudanya ”. Mencari daftar mendedahkan tidak ada entri di Antoine Sorel Néron.

Akhirnya, dia pindah ke Hong Kong dan mengaku telah memulai “beberapa perniagaan internet berjuta-juta dolar menggunakan dana sendiri.”

Goodomy, Spawn of Karmashares

Awal 2018 menyaksikan Mr. Néron menubuhkan Goodomy menggunakan banyak pengertian yang sama dengan Karmashares. Goodomy bermaksud “ekonomi BAIK”, dan token BAIK saat ini dijual dengan harga sekitar $ 0,001924 USD dengan jumlah bekalan 888,000,000 token BAIK.

gambar karmacoin

Rangkaian blok sosial Goodonomy mendakwa berjalan pada apa yang mereka sebut sebagai platform OTOL, yang mereka katakan sebagai “mesin tindakan” pertama di dunia “. Di platform ini, mereka mengaku menyediakan aplikasi Shopomy, aplikasi mudah alih untuk menjalankan perniagaan tanpa bayaran.

Sebagai sejarah berulang, tidak ada bukti yang menunjukkan OTOL dan Shopomy wujud sebagai apa-apa selain bercakap. Dan Goodomy mempunyai 5 pengikut di LinkedIn.

Kod Karmacoin

Karmashares dibuat yang dibuat Repositori GitHub untuk kod sumber perisiannya. Satu-satunya pengaturcara yang berkaitan dengan projek ini bernama Leo Ribeiro dari Benteng Lauderdale, Florida. Projek yang dijumpai di sana terdiri daripada satu fail C ++ dengan 135 baris, termasuk ruang kosong. Untuk meletakkan ini dalam konteks, ini menggambarkan tentang ukuran tugas kerja pelajar pengaturcaraan. Sebagai perbandingan, projek Bitcoin termasuk beratus-ratus fail, dan ia mungkin melibatkan sekitar seratus ribu baris kod.

Pasukan Karmacoin juga menyediakan repositori GitHub yang lain untuk projeknya. Projek ini juga merangkumi hanya satu pengaturcara, tetapi tidak memberikan nama pengaturcara. Ini menyediakan koleksi kod yang jauh lebih luas. Kemas kini terakhir kod ini berlaku pada Februari 2014. Kod ini nampaknya telah diklon dari kedua-dua projek Bitcoin dan juga projek Litecoin.

Seperti Litecoin, projek Karmacoin bertujuan untuk menjadi versi Bitcoin ringan.

Dewan Cermin

Instant Karma akan membuat anda, dan membezakan Karmacoin dari sebilangan besar cryptocurrency yang serupa juga terbukti menjadi cabaran. Token ERC-20 dipanggil Karmatoken (KTN) menggunakan banyak retorik yang sama dengan Karmashares. Produk yang dipanggil Karma Koin menyediakan mata wang maya pada kad debit untuk membayar permainan dalam talian. Dan produk lain yang disebut Karma (KRM) menyediakan ekosistem pinjaman rentas sempadan, peer-to-peer yang terdesentralisasi.

Bekalan dan Kelestarian Karmacoin

Projek Karmacoin dirancang untuk memberi ganjaran kepada pelombong awal lebih baik daripada pelombong kemudian, tidak diragukan untuk mendorong penggunaan awal. Mereka merancang untuk melombong maksimum 92 bilion syiling. Proses perlombongan menggabungkan protokol X11. Pertama kali diperkenalkan oleh Dash, protokol X11 mendakwa meningkatkan keselamatan.

Sejarah Perdagangan

CoinMarketCap kini menyenaraikan Karmacoin sekitar $ 0,001074 USD, jadi untuk setiap 10 Karmacoins yang anda miliki, anda mempunyai satu sen. CoinMarketCap meletakkan tanda tanya pada Market Cap dan Edaran Bekalan duit syiling. Akibatnya, mereka tetap menjadi misteri. Tetapi aktiviti perdagangan memang ada. Seseorang kelihatan memunggah duit syiling mereka dengan sebaik mungkin.

gambar karmacoin

Di mana anda boleh membeli Karmacoin?

Di mana anda boleh pergi untuk membeli impian mati hari-hari yang berlalu?

Anehnya, anda dapat mencari pertukaran yang terus menyenaraikan Karmacoin.

Salah satunya bernama YObit.net.

Begitu juga pertukaran yang dipanggil Yang besar nampaknya terus berdagang di Karmacoin sebagai pertukaran EOS.

Akhirnya, OTCBTC juga memperdagangkan Karmacoin untuk EOS.

Di mana anda boleh menyimpan Karmacoin?

The Penyimpanan kod Sumber Pasukan Karmacode termasuk perisian untuk dompet yang akan dibina sebagai sebahagian daripada projek.

Mengklik pada pautan yang disediakan oleh CoinMarketCap menuju ke laman web untuk Dompet Atom. Walau bagaimanapun, Karmacoin tidak muncul di Senarai Aset Dompet Atom sebagai salah satu cryptocurrency yang disokong. Ada kemungkinan Atomic Wallet berfungsi sebagai tujuan lalai untuk pautan dompet CoinMarketCap, atau ada kemungkinan Atomic Wallet menyokong Karmacoin pada masa lalu.

Kertas putih Karmashares menyenaraikan hyperlink untuk “Windows wallet”, “Mac wallet”, dan “Linux wallet”. Tetapi jika anda mengklik pautan tersebut, anda akan diarahkan ke laman permainan pornografi animasi. Nah, organisasi itu perlu menjana pendapatan entah bagaimana.