LEO ialah token utiliti yang boleh anda gunakan di semua platform iFinex, termasuk Bitfinex dan Ethfinex. Token itu mendapat namanya dari “Unus Sed Leo,” cogan kata iFinex syarikat. Frasa Latin menggambarkan sebuah kisah di mana seekor sow memaki singa kerana hanya mempunyai satu anak. Singa setuju sebagai tindak balas tetapi menyatakan bahawa anak yang satu adalah singa, berhujah untuk kualiti berbanding kuantiti.

Dalam panduan ringkas dan ringkas ini, kami akan merangkumi:

Bagaimana LEO Berfungsi?

Dalam keadaan yang sama dengan Binance Coin (BNB), iFinex memberikan potongan kepada pengguna LEO dan membakar token pada tarikh yang ditetapkan.

Utiliti LEO

Sekiranya anda memegang LEO, anda secara automatik akan menerima pengambil 15 peratus potongan yuran pada sebarang perdagangan yang anda buat. Baki LEO lebih besar daripada $ 5,000 mendapat diskaun tambahan 10 peratus untuk yuran pengambil. Di luar tahap itu, semakin banyak token yang anda miliki, semakin tinggi penurunan anda.

Carta diskaun token LEO

Potongan harga anda meningkat apabila anda terus memegang lebih banyak token. | Sumber: Whitepaper

iFinex juga mengumpulkan 25 peratus daripada kos perdagangan anda di LEO, jika anda memegangnya.

Diskaun lain yang anda perolehi untuk memegang LEO termasuk:

  • Diskaun sehingga 25 peratus untuk deposit dan pengeluaran kripto
  • Diskaun sehingga lima peratus untuk pinjaman kewangan peer-to-peer
  • Potongan harga masa depan untuk platform iFinex akan datang

Pembakaran Token

Setiap bulan, iFinex membeli beberapa token LEO dari pasaran yang setara, sekurang-kurangnya, 27 peratus daripada pendapatan kasar gabungan bulan sebelumnya. Syarikat akan meneruskan pembakaran bulanan ini sehingga tidak ada lagi token yang beredar secara komersial.

Pembakaran token LEO

iFinex telah membakar sejumlah besar token pada bulan lalu. | Sumber: Laman web token

Selain itu, iFinex akan menggunakan 80 peratus dana yang diperolehnya dari hack Bitfinex 2016 dan 95 peratus wang yang diperolehnya dari penyitaan Crypto Capital 2018 untuk membeli dan membakar lebih banyak LEO.

Berniaga

iFinex mengadakan tawaran pertukaran awal (IEO) untuk LEO pada bulan Mei (penjualan peribadi) dan Jun (penjualan awam) tahun ini. Syarikat itu menjual satu bilion token untuk satu USDT setiap satu.

LEO dengan cepat meningkat dalam kedudukan cap pasaran, berada di kedudukan ke-13 pada saat penulisan ini. Bagi harganya, ia terus meningkat sejak IEO, mencapai paras tertinggi $ 1.98 pada 12 Jun. Pada masa ini, harganya melambung sekitar $ 1.90.

Dengan kenaikan token terus mengurangkan penawaran dan permintaan yang lebih tinggi kerana produk baru dan pertumbuhan pengguna, harganya semestinya terus meningkat. Pasaran cryptocurrency tidak selalu rasional, jadi mungkin sebaliknya berlaku.

keuntungan iFinex

iFinex berjaya mengaut keuntungan walaupun di pasaran bear 2018. | Sumber: Whitepaper

Peta Jalan

Pasukan iFinex belum memasukkan banyak butiran mengenai utiliti LEO masa depan. Namun, mereka menjelaskan bahawa produk masa depan akan memberikan potongan dan faedah tambahan kepada pemegang LEO.

Dalam kertas putih, iFinex menggariskan beberapa platform di kaki langit. Setiap hari sekarang, anda boleh menjangkakan pelancaran eosfinex, pertukaran terdesentralisasi (DEX) pada blockchain EOS.

iFinex juga merancang untuk menjadi tuan rumah penjualan token pra-diperiksa pada platform IEO di Bitfinex dan Ethfinex. Salah satu matlamat syarikat yang lebih tinggi adalah untuk melepaskan pertukaran sekuriti berlesen dan terkawal sepenuhnya.

Platform yang lebih kecil di peta jalan termasuk:

  • Dazaar, pasar data yang terdesentralisasi
  • Betfinex, platform pertaruhan yang mematuhi undang-undang
  • μFinex, sekumpulan alat dan perpustakaan untuk membina pasaran pertukaran dan derivatif

Di mana untuk membeli LEO

Jelas sekali, platform paling popular untuk membeli LEO adalah Bitfinex. Ia tersedia sebagai pasangan perdagangan dengan USD, USDT, EOS, BTC, dan ETH di bursa tersebut.

Sekiranya anda mencari pilihan lain, ia juga tersedia di OKEx dan IDEX.

Pemikiran Akhir

Sekiranya anda peminat BNB, anda mungkin juga melihat perkara hebat di LEO. Utiliti duit syiling merangkumi setiap produk dalam suite iFinex semasa (dan masa depan). Selain itu, iFinex menjadualkan pembakaran bulanan, yang semestinya memberi sokongan kepada harga token.

Oleh itu, beberapa ahli komuniti crypto ragu-ragu terhadap LEO kerana masa lalu Bitfinex dan Tether yang tidak jelas – dan memang demikian. Walaupun asas token kelihatan bagus di atas kertas, anda harus menghampiri pelaburan ini dengan hati-hati.

Sumber tambahan

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me