Apa itu Logam?

Metal ingin memberi anda token MTL percuma kerana hanya membelanjakan wang tunai atau menukar fiat menjadi cryptocurrency. Apabila anda membelanjakan, menghantar, atau menerima wang dalam aplikasi Metal Pay, anda dapat memperoleh kembali hingga 5% dalam token MTL. Contohnya, apabila membelanjakan $ 100 dengan aplikasi Metal Pay, anda dan penerima dapat memperoleh sehingga $ 5 dalam MTL. Anda juga boleh menganggap token ini sebagai Logam cair kerana mereka dapat dengan mudah diperdagangkan untuk mata wang kripto lain di bursa atau ditukar menjadi wang tunai dalam aplikasi. Tetapi, jika anda hanya mahu memegang Metal anda, ada hadiah untuknya juga. Metal mempermudah proses pembayaran sambil memberikan jalan masuk yang mudah ke dunia cryptocurrency.

Vault Logam

Mari kita mulakan dengan aplikasi pertama Metal, Metal Vault, dompet web untuk token Metal, Bitcoin, Ethereum, dan ERC20. Terdapat rancangan untuk menambah lebih banyak duit syiling seperti Litecoin dan Monero pada masa akan datang. Di atas kepelbagaian duit syiling yang tersimpan di dompet ini, ada juga rancangan untuk menambahkan akaun bank yang diinsuranskan FDIC ke Metal Vault. Dengan akaun bank, anda dapat membeli Metal dalam Metal Vault, menghasilkan lebih banyak Metal dalam prosesnya.

Vault Logam

Bayaran Logam

Metal Pay adalah aplikasi pemprosesan pembayaran untuk iOS yang dijadualkan akan dikeluarkan pada Q1 tahun 2018. Aplikasi ini membolehkan anda mengirim wang tunai atau MTL kepada rakan dan peniaga. Penyediaan aplikasi hanya memerlukan beberapa minit.

Kami sangat teruja untuk berkongsi pandangan ini mengenai proses onboarding untuk masa akan datang #iOS aplikasi #MetalPay!

1. Masukkan Nombor Telefon

2. Tetapkan Kata Laluan

3. Pautkan Akaun Bank

4. Tetapkan Gambar Profil

5. Dapatkan Muncul!$ MTL #blockchain #fintech pic.twitter.com/gLXWPA2OI1

– Logam (@metalpaysme) 21 Januari 2018

Terdapat beberapa ciri utama yang membezakan Metal Pay daripada persaingan. Pertama, anda memperoleh token MTL dengan menghantar wang tunai kepada rakan anda, atau hanya menjemput mereka ke aplikasi. Kedua, aplikasi ini membolehkan anda menghantar MTL dan bukannya wang tunai. Ketiga, MTL yang anda peroleh dengan mudah boleh ditukar menjadi wang tunai dalam aplikasi Metal Pay. Bukan hanya ada bayaran untuk menghantar wang tunai kepada rakan, anda berdua sebenarnya memperoleh MTL dalam prosesnya. Walaupun anda mungkin tergoda untuk segera mengeluarkan MTL anda atau menukarnya di bursa, akan ada faedah untuk menyimpan sejumlah logam di aplikasi, tetapi ciri-ciri tersebut belum ditentukan pada masa ini.

Orang sudah menggunakan aplikasi pembayaran untuk menghantar wang kepada rakan, tetapi mengapa tidak memperoleh cryptocurrency percuma dalam prosesnya? Bayangkan meyakinkan tuan tanah anda untuk membiarkan anda menghantar sewa melalui Metal Pay. Sekiranya anda menghantar $ 1000 setiap bulan, anda berdua akan memperoleh $ 50 MTL dalam prosesnya. Metal Pay benar-benar merupakan inti masa depan projek kerana membawa orang ke dalam ekosistem mereka. Malah orang yang sama sekali tidak mengenal cryptocurrency boleh bergabung dan menikmati aplikasinya.

Berikut adalah beberapa demo menarik aplikasi Metal Pay yang sedang beraksi.

Bukti Pembayaran Diproses

Metal memberi ganjaran kepada anda dalam token MTL melalui proses yang disebut Bukti Pembayaran Terproses, atau PoPP. Daripada mengedarkan syiling kepada pelombong melalui Proof of Work, PoPP adalah kaedah Metal untuk mengedarkan syiling kepada orang lain. Setelah mengesahkan identiti anda dengan Metal, anda akan diberi ganjaran dalam MTL melalui PoPP kerana menghantar fiat atau menukar fiat menjadi crypto.

PoPP

Walau bagaimanapun, Bukti Pembayaran Diproses sedikit lebih canggih daripada memberikan MTL pada setiap transaksi. Pertama, terdapat had ganjaran MTL $ 1000 setiap bulan untuk individu dan $ 5000 untuk peniaga. Kedua, PoPP memberi penghargaan kepada tingkah laku yang baik. Oleh itu, jika anda dan rakan dengan cepat menghantar $ 100 yang sama berulang-ulang, anda akan dilarang menerima ganjaran MTL dengan cepat. Namun, setelah transaksi yang sah disahkan, anda akan dapat PoPP dan mengunci token MTL anda. Akhirnya, Metal merancang untuk menawarkan PoPP semasa menghantar MTL, tetapi mereka merasa perlu terlebih dahulu meningkatkan algoritma anti-penipuan untuk mengelakkan orang bermain sistem.

Metal memilih 5% sebagai tahap ganjaran untuk meletakkan diri mereka di hadapan ganjaran kad kredit biasa. Tetapi dengan jumlah MTL yang terhad yang pernah ada, anda mungkin berfikir, tidakkah hadiah akan habis satu hari nanti? Sekiranya MTL menjadi popular dan berguna, nilai token MTL dapat meningkat, menyebabkan kadar pengedaran token MTL menurun. Sekiranya aplikasi Metal menjadi sangat popular sehingga semua MTL diedarkan, syarikat merasakan mereka akan berjaya menembusi pasaran sehingga mereka “menang” dan Metal akan menjadi media yang layak untuk pertukaran.

Pedagang

Walaupun rakan sebaya adalah percuma, Metal mengenakan yuran untuk pemprosesan pedagang. Walau bagaimanapun, peniaga dapat kredit platform pembelian dengan MTL untuk “memberi mereka diskaun untuk semua yuran pemprosesan pembayaran yang berkaitan dan potongan untuk perkhidmatan pedagang.” Pedagang “juga menerima tambahan 5% yuran pemprosesan pembayaran kerana menawarkan potongan ketika membayar dengan MTL.” Sebagai pengguna, pastinya sangat menggembirakan untuk mendapatkan diskaun hanya dengan membayar dengan cryptocurrency.

Perniagaan kecil yang ingin menjadi pengguna awal boleh pergi di sini.

Hanya 100 perniagaan yang layak untuk “Inisiatif Metal PoPP.”

  • 50 Perniagaan di San Francisco, CA
  • 15 Perniagaan di Los Angeles, CA
  • 15 Perniagaan di New York, NY
  • 20 Perniagaan untuk Dunia

Metal mungkin sangat menarik untuk perniagaan hanya tunai yang tidak mempunyai hubungan terbaik dengan industri perbankan. Menurut laporan putih mereka, projek itu mensasarkan “pedagang berisiko tinggi, pedagang berintensifkan tunai dan mereka yang ingin menerima cryptocurrency.” Industri ganja di Amerika, misalnya, adalah sah di peringkat negeri tertentu tetapi menyalahi undang-undang di peringkat persekutuan, menjadikan bank-bank berwaspada untuk terlibat.

Pada akhirnya, ini pasti mendorong peniaga untuk mencuba dan menggunakan MTL jika mereka percaya ia dapat menurunkan yuran pemprosesan pembayaran mereka dan pada masa yang sama memperoleh token MTL percuma melalui PoPP.

Pesaing

Coinbase Commerce membolehkan perniagaan menerima pembayaran mata wang digital tetapi tidak memberikan ganjaran. Pulangan 5% dalam MTL adalah pertanggungjawaban Metal untuk menonjol di ruang pemprosesan pembayaran yang kompetitif.

Aplikasi Roti mempunyai token asli sendiri dalam bentuk BRD untuk memberi insentif kepada pengguna Roti. Namun, anda tidak akan menerima BRD percuma dalam masa terdekat kerana hanya menghantar wang.

Perlu diingat, untuk mengelakkan kekeliruan, bahawa sudah ada aplikasi di kedai iOS bernama Metalpay yang memungkinkan untuk membeli dan menjual emas atau perak. Mereka tidak mempunyai kaitan dengan Metal tetapi akan menarik untuk melihat tindak balas mereka terhadap perkara ini di masa depan.

Terdapat pelbagai platform pembayaran mudah alih termasuk Venmo, Paypal, WeChat pay, dan Alipay. Buat masa ini, platform ini tidak mempunyai integrasi cryptocurrency tetapi dengan Paypal baru-baru ini cuba memfailkan paten yang berkaitan dengan crypto, kemungkinan besar mereka menyedari pesaing.

Bekalan dan Kemampanan Syiling

Terdapat 66,588,888 token MTL yang dibina di ERC20 standard token Ethereum. Dua juta dipegang oleh Metal asas dengan hampir 3.8 juta diperuntukkan untuk pekerja dan penasihat. Kira-kira 13.3 juta dikunci selama satu tahun di kumpulan operasi untuk Projek Logam. Dan, 21 juta token beredar dengan 26 juta diperuntukkan untuk diedarkan melalui PoPP.

Pada Q4 tahun 2017, Venmo memproses lebih dari 10 bilion dolar dalam urus niaga. Sekiranya Metal mencapai tahap skala itu, nilai MTL mesti meningkat atau semua token akan wujud PoPP dengan cepat.

Pasukan Logam

Pasukan Metal Pay memulakan pembangunan pada tahun 2016 di San Francisco. Mereka diketuai oleh CEO dan pengasas Marshall Hayner. Permulaan Hayner sebelumnya, Trees, bertujuan untuk menyampaikan ganja melalui drone. Namun, projek itu ditangguhkan sekarang kerana Hayner memiliki prospek Metal Pay yang tinggi. Kenalannya dalam industri ganja seharusnya sangat berguna kerana mereka adalah salah satu demografi sasaran untuk menggunakan pemprosesan pedagang Metal Pay. Selain Hayner, Sid Parihar dari Apple bergabung dengan pasukan untuk memimpin reka bentuk aplikasi iOS. Pasukan ini terdiri daripada banyak jurutera, pereka, pelabur, dan penasihat lain.

Pasukan Logam

Peta Jalan dan Kemajuan

Walaupun Metal Pay mempunyai banyak rancangan yang akan dibuat, mereka lebih suka tidak meletakkan item pada peta jalan kecuali mereka dijamin akan mencapai sasaran. Ini bertentangan dengan peta jalan yang sangat bercita-cita tinggi dari banyak cryptocurrency. Mereka percaya bahawa pada musim bunga 2018 mereka dapat melancarkan akaun bank Metal. Dengan akaun bank yang diinsuranskan FDIC, pasukan telah membincangkan kemungkinan pinjaman dan perkhidmatan escrow.

Pada Musim Sejuk 2018 mereka berencana untuk memiliki “integrasi gaya Shopify, plugin untuk perniagaan dalam talian, [terminal ketuk untuk membayar perkakasan NFC bersepadu, dan banyak lagi.” Sama seperti syarikat seperti Litepay, mereka juga ingin menawarkan kemampuan kepada pedagang untuk menukar pembayaran cryptocurrency menjadi fiat dengan serta-merta untuk mengelakkan turun naik harga.

Metal Pay berharap suatu hari nanti menggabungkan ciri pembayaran split. Bayangkan semua PoPP percuma menggunakan Metal Pay untuk membeli makanan anda dan kemudian membuat invois rakan anda untuk lebih banyak PoPP. Oleh kerana transaksi MTL dalam aplikasi Metal Pay dilakukan di luar rangkaian, ini juga membuka kemungkinan untuk melakukan transaksi mikro. Untuk kemas kini aplikasi iOS, anda boleh mendaftar di sini dan berpotensi menyertai program beta.

Sejarah Perdagangan

Setelah dilancarkan pada bulan Julai 2017, MTL akhirnya mencapai harga $ 14. Jika dibandingkan dengan harga pra-penjualan, MTL telah berjaya dalam masa yang singkat.

Pra-penjualan Logam

Seperti kebanyakan syiling pada tahun 2018, harga Metal mengalami penurunan. Namun, harganya mengagumkan memandangkan Metal Pay belum dilancarkan. Masa depan harga akan bergantung pada beberapa faktor yang berbeza. Pasukan perlu mulai mencapai tujuan mereka, bermula dengan Metal Pay dan integrasi pedagang. Kemudian mereka perlu memberi insentif kepada orang-orang untuk benar-benar memegang MTL mereka dan bukannya segera menjadi cair. Sekiranya orang terbiasa dengan cepat mencairkan semua MTL mereka dari PoPP, itu tidak bagus untuk harganya, tetapi anda masih akan menerima ganjaran 5% kerana berbelanja.

Di mana anda boleh membeli MTL?

Sebaik-baiknya, anda akan dapat memperoleh MTL melalui PoPP atau membelinya melalui aplikasi Metal. Namun, buat masa ini, anda perlu menggunakan pasangan Binance dengan Bitcoin atau Ethereum. Terdapat beberapa volume di Huobi dengan pasangan Bitcoin tetapi kira-kira 90% daripada jumlah ini berlaku di Binance.

Di mana anda boleh menyimpan MTL?

Anda boleh menyimpan MTL anda di Metal Bilik kebal atau dompet lain yang menyokong token ERC20. Oleh kerana Metal Vault kini hanya dompet web, anda juga boleh mempertimbangkan Coinomi atau Jaxx untuk telefon bimbit.

Kesimpulannya

Sebilangan besar penduduk dunia masih tidak memahami atau memiliki cryptocurrency. Walau bagaimanapun, aplikasi pembayaran mudah alih semakin biasa. Logam dapat membentuk jambatan penting antara keduanya. Dengan menawarkan MTL percuma, orang mungkin mula meneroka kelebihan cryptocurrency. Memandangkan pilihan antara banyak aplikasi yang tidak memberikan ganjaran, dan yang menawarkan hadiah 5%, keputusannya mudah. Apabila aplikasi pembayaran dilancarkan, tidak ada kekurangan untuk mencuba aplikasi dan mengumpulkan MTL percuma melalui bukti pembayaran yang diproses. Dan anda tidak pernah tahu, mungkin setelah anda PoPP, anda tidak boleh berhenti.

Sumber tambahan

Twitter

Reddit

Blog

Facebook

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me