Apa itu Pepe Cash?

Pernahkah anda terfikir, “Sial, saya harap saya dapat memiliki Pepe langka saya sendiri.”

Anda mungkin tidak, tetapi orang lain mempunyai. Dan bahawa seseorang memutuskan untuk menggunakan blockchain untuk mengubah Pepe menjadi komoditi.

Jangan gurau, ada keseluruhan ekosistem karya seni Pepe yang beredar di blockchain Bitcoin, dan jika harganya tepat, orang bersedia membayar dengan harga yang tinggi untuk beberapa kepingan ini. Sebut saja konyol, sebut saja sia-sia, tetapi jika CryptoKitties telah mengajar kita apa-apa, itu adalah nilai benar-benar di mata orang yang melihatnya. Bagi Pepe, ini bermaksud bahawa meme satu lelaki adalah karya agung lelaki lain.

pepek jarang

Bagaimana Perdagangan Pepe Berfungsi?

Pepe the Frog pertama kali bermula pada tahun 2005 sebagai ahli Boy’s Club, sebuah siri komik dalam talian oleh Matt Furie. Sejak kelahirannya, Pepe telah dipilih bersama oleh komuniti dalam talian seperti 4chan yang telah memperluas meta Pepe untuk bercakap, meniru semula watak dengan banyak putaran dan rekreasi. Selama dekad dan beberapa perubahan yang ada di sekitarnya, Pepe telah menjadi salah satu meme yang paling dikenali di internet. Oh, dan kempen Hillary Clinton mencapainya sebagai simbol ketuanan kulit putih semasa pilihan raya 2016 Kesal Matt Furie.

Semua ini boleh dikatakan, Pepe tidak pernah malu dengan kenaikan (dan perdebatan) menjadi bintang, jadi mudah untuk melihat mengapa dia mempunyai kelab peminat yang bersedia menjatuhkan sejumlah wang pada karya seni yang diilhamkan oleh meme.

Dan ia adalah seni. Paling tidak, itulah yang akan diberitahu oleh anggota Pepesphere yang diisytiharkan sendiri. Pepesphere adalah mengenai apa yang anda bayangkan: dunia dalam talian abstrak di mana Pepes yang diperdagangkan diperdagangkan. Dalam dunia ini – lebih khusus, rarepepewallet.com–Pengguna dapat membeli dan menjual Pepes langka mereka untuk Pepe Cash, mata wang asli ekonomi Pepe.

Setiap Pepe disimpan di blockchain Bitcoin dalam bentuk transaksi. Karya-karya seni ini dibina di Counterparty, jadi setiap karya seni direkam ke buku besar Bitcoin sebagai aset uniknya sendiri. Lebih-lebih lagi, setiap karya seni dilengkapi dengan sejumlah masalah, kerana seniman dapat memilih untuk membuat 1, 100, atau bahkan 99,999 salinan ciptaan mereka bergantung pada niat mereka. Setiap karya dimasukkan dalam satu siri, dan setiap seri adalah puncak dari pengiriman baru ke Direktori Pepe Langka. Pada masa penulisan ini, terdapat 36 siri dan pasukan sedang berusaha untuk memilih yang ke-37.

Oleh kerana blockchain menyimpan rujukan untuk setiap bahagian, hash transaksi berfungsi sebagai sijil keaslian untuk setiap karya seni. Oleh itu, setiap kali anda membeli Pepe dari pengguna atau direktori lain, anda akan menerima token untuk Pepe ini di dompet pepe anda yang jarang berlaku untuk mengesahkan bahawa anda memilikinya. Sudah tentu, anda boleh pergi ke Direktori Rare Pepe dan menyalin karya seni untuk diri sendiri tanpa membayar, tetapi seperti memuat turun jpeg Starry Night Van Gogh, ia tidak sama dengan pemilikan bonafide tulen.

Menurut laman web projek, setiap minggu, separuh daripada hasil direktori dibakar, dan saya memetik, “kepada Kek untuk semoga berjaya. (Ini menjadikan PepeCash deflasi). “

Menyerahkan Karya Seni Pepe ke Direktori Rare Pepe

Mungkin anda lebih suka menyumbang daripada mengambil. Sekiranya demikian, Pepesphere memerlukan karya seni untuk menjaga ekonomi meme tetap bertahan, dan Direktori Rare Pepe bahkan memiliki proses pengiriman formal.

Penyerahan cenderung dilakukan secara terbuka, jadi jika pasukan tidak menerima penyerahan baru ketika anda ingin melepaskan beberapa OC baru, jangan risau – hanya bersabar. Sekiranya mereka terbuka, bagaimanapun, anda memerlukan 200 PEPECASH dan ciptaan asli, dan anda harus mengikuti panduan ini mengikut Direktori Rare Pepe laman web:

Peraturan:

1) Pepe mestilah berukuran 400 x 560. Mereka boleh kelihatan seperti kad perdagangan tetapi tidak diperlukan.

2) Kad boleh dianimasikan sebagai gif tetapi tetap berukuran 1. 5 MB atau kurang. Gunakan Pemampatan.

2) Penerbitan mesti DIKunci sehingga Pepe anda tidak dapat melambung tinggi.

3) Pepe anda tidak boleh dibahagikan. <- pastikan!!

4) Pastikan karya seni anda sekurang-kurangnya ada kaitan dengan Pepe.

5) Tiada kandungan NSFW. Cuba untuk menjadikannya ringan buat masa ini. (Pepe mempunyai banyak tekanan buruk). Sekiranya ragu mesej @ nola1978 di telegram sebelum membuat aset anda.

6) Semasa membuat token anda mesti mempunyai sekurang-kurangnya 100 Saham dan 100k Saham maksimum.

7) Tiada laman web .. Kod QR.

8) Hanya 1 penghantaran setiap hari bagi setiap artis. Ingin mempunyai pelbagai.

9) Tunggu 24 hingga 48 jam sebelum mengganggu pakar kami mengenai penyerahan anda.

Pasukan

Jujur pada diri sendiri, adakah anda benar-benar mengharapkan projek ini mempunyai pasukan yang telus? Tidak semestinya, tetapi ahli tanpa nama tetap aktif Telegram.

Tempat Beli Pepe Cash

Tidak menghairankan, Pepe Cash tidak berdagang di bursa utama. Pasaran yang paling aktif adalah pertukaran Jepun Zaif, di mana anda boleh membelinya dengan harga JPY atau BTC. Sebagai alternatif, anda juga boleh membeli Pepe Cash dari Tux Exchange untuk BTC atau melalui DEX Counterparty untuk XCP.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“skrip”);

var embedder = scripts [scripts.length – 1];

(fungsi () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

jika (appName == “”) {appName = “tempatan”;}

var s = document.createElement (“skrip”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = benar;

var theUrl = baseUrl + ’serv / v3 / coin / chart? fsym = PEPECASH&tsyms = USD, EUR, CNY, GBP, BTC ‘;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:”? “) +” App = “+ appName;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

Setelah anda memiliki Pepe Cash, anda boleh menggunakannya untuk memulakan perdagangan Pepes yang jarang berlaku rarepepewallet.com atau rarepepedirectory.com.

Tempat menyimpan Pepe Cash dan Pepe Langka anda

Rare Pepe Wallet (URL yang sama seperti di atas) merangkumi semua keperluan penyimpanan anda, baik untuk Pepe Cash dan karya seni Pepe anda. Buku Orbs juga dilengkapi aplikasi mudah alih sebagai pilihan penyimpanan.

Pemikiran Akhir

Tidak cukup pesaing tetapi melayani tujuan yang serupa, Pepe Cash meneruskan misi Dogecoin untuk membawa aset meme-tier ke alam cryptocurrency. Terlebih lagi, Pepe Cash menunjukkan kepada kita sejauh mana orang akan memilih dan mengewangkan budaya khusus menggunakan teknologi blockchain.

Ini juga menunjukkan bahawa orang bersedia menggunakan teknologi ini untuk mengesahkan dan membeli / menjual karya seni digital. Ya, Pepe langka mungkin tidak berkaliber artistik yang sama dengan Monet asli atau- Miro, tetapi dengan kira-kira 1,500+ Pepes yang jarang didaftarkan di Direktori Rare Pepe, cukup untuk mengatakan, ada subkultur aktif yang melihat nilai lebih dari cukup untuk dibuat , memilih, dan mengedarkan artifak ikonografi budaya ini.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me