Apa itu Polymath?

Polymath mempermudah proses undang-undang membuat dan menjual token keselamatan. Ini membuat standard token baru, ST20, dan menegakkan pematuhan pemerintah. Hanya “senarai pelabur yang diberi kuasa dan alamat dompet Ethereum mereka ”boleh menyimpan token ST20. Oleh itu, penerbit token tidak perlu bimbang tentang implikasi undang-undang keselamatan mereka ke tangan yang salah.

Untuk melancarkan token yang mematuhi undang-undang, platform Polymath menyatukan penerbit, perwakilan undang-undang, pembangun kontrak pintar, pengesahan KYC, dan pertukaran yang terdesentralisasi. Semua transaksi di platform Polymath berlaku menggunakan token POLY asli. Kerana pemerintahan yang berterusan tindakan keras pada tawaran duit syiling awal, Polymath berharap dapat memberikan Penawaran Token Keselamatan yang sah.

Dalam panduan kami, kami akan melihat:

Masalah

ICO

Pada tahun 2017, ICO mengumpulkan dana lebih dari $ 1.2 bilion dengan menjual token utiliti atau keselamatan. Token utiliti, seperti Waltonchain, memberi anda akses ke rangkaian token dan jauh lebih biasa daripada token keselamatan. Token keselamatan, namun, berikan ekuiti atau tuntutan dividen dari syarikat. Akibatnya, token keselamatan, seperti sekuriti apa pun, tunduk pada peraturan pemerintah.

Piawaian baru Polymath untuk token keselamatan blockchain bertujuan untuk memasukkan keperluan peraturan yang diperlukan ke dalam kontrak pintar dan mematuhi sepenuhnya peraturan keselamatan kerajaan. Oleh itu, Polymath percaya sekuriti kewangan akan berfungsi lebih baik pada blockchain dan mahu ganti istilah pemegang saham dengan pemegang token.

Sekuriti

Peraturan pemerintah “mewajibkan para pelabur untuk menerima informasi material dan material lainnya mengenai sekuriti yang ditawarkan untuk penjualan publik.” Tujuannya adalah untuk “melarang penipuan, pernyataan yang salah, dan penipuan lain dalam penjualan sekuriti.” Nampaknya seperti tujuan mulia memandangkan kekerapan penipuan ICO dan sekurang-kurangnya 46% ICO 2017 sudah gagal.

Untuk tawaran awam, syarikat mesti mendaftarkan sekuriti mereka kepada kerajaan. Malangnya, ini adalah proses yang semakin mahal dan rumit. Sekuriti kemudian “dibeli dan dijual di pasaran sekunder seperti bursa saham dengan yuran antara 0.25% hingga 3%.” Oleh itu, Polymath percaya bahawa ada nilai dalam membantu orang mendaftar token mereka secara sah dan pada masa yang sama memberikan pertukaran yang terdesentralisasi dengan bayaran yang lebih rendah.

Bagaimana Polymath Berfungsi?

Bekalan dan Kelestarian Token

Secara keseluruhan, terdapat satu bilion token POLY yang akan ada. Anda mungkin telah mendaftar untuk pameran udara Polymath sebelum 10 Januari 2018. Selepas itu, peserta airdrop menerima 240 juta token.

Pada ketika ini, pasukan Polymath menyimpan selebihnya untuk kegunaan masa depan. Sekiranya anda terlepas pandang udara, anda perlu menukar POLY di bursa.

Platform Token Sekuriti Polymath

Platform token melibatkan tiga lapisan: lapisan aplikasi, lapisan hukum, dan lapisan protokol untuk memastikan token anda patuh dan tetap patuh. Lapisan ini bertujuan untuk mengurangkan kerumitan undang-undang dan kekaburan sekuriti di samping mengurangkan kos dan meningkatkan kecairan aset.

Lapisan Polymath

Tumpukan Polymath

Melancarkan Token Keselamatan

Polymath meminta berikut maklumat untuk segera membuat token keselamatan standard ST20 anda.

 • Nama yang sah:
 • Jenis Entiti Undang-undang:
 • Jenis Keselamatan:
 • Huraian Projek:
 • Logo:
 • KARAKTERISTIK TOKEN
 • Hak Mengundi:
 • Dividen:
 • Kekerapan Dividen:
 • Tadbir urus korporat:
 • Rakan Integrasi Tadbir Urus:
 • Ciri-ciri tambahan:
 • PERUNTUKAN TOKEN

  • Token untuk Membuat:
  • Peratusan Token yang Dipegang oleh Syarikat:
  • Peratusan Ekuiti Syarikat yang Diagihkan Dengan Token:
  • Harga setiap Token dalam USD:
  • BUTIRAN UNDANG-UNDANG

   • Mengeluarkan Bidang Kuasa:
   • Menawarkan Keselamatan Kepada:
   • Pelabur Mesti Diakreditasi:
   • Pelabur KYC Diperlukan:
   • Rakan Integrasi KYC:
   • Token Bebas Dagangan:
   • BUTIRAN KENALAN

    • Nama Perhubungan:
    • Kedudukan di Syarikat:
    • Nombor Telefon Perhubungan:
    • E-mel hubungan:
    • Permit Kenalan dari Polymath:
    • Memilih Perwakilan Undang-Undang

     Setelah membuat token baru anda, ia masih tidak dapat dipindahtangankan sehingga perwakilan sah mengesahkan “bahawa langkah-langkah telah selesai untuk token dikeluarkan.”

     Anda akan menerima beberapa tawaran dari perwakilan undang-undang, peguam, tetapi terpulang kepada anda untuk melakukan usaha wajar dan membandingkan yurannya. Sebaik sahaja anda memilih perwakilan sah, anda menghantar POLY dengan bayaran mereka ke kontrak pintar dan mula bekerjasama di platform Polymath dengan menghantar dokumen yang diperlukan dengan selamat dan melalui proses pematuhan.

     Sebahagian daripada proses ini melibatkan perwakilan yang bekerja sama pemaju untuk membina kontrak pintar khusus untuk token anda. Kemudian, kontrak pintar menguatkan keperluan pelabur seperti bidang kuasa pelabur, jenis penawaran, masa tunggu sebelum token dapat dijual semula dan lain-lain. Setelah dokumen yang diperlukan dihantar dan kontrak pintar selesai, perwakilan sah akan menetapkan alamat penawaran awal anda kontrak. Anda akhirnya bersedia untuk memulakan perdagangan.

     Menjadi Pelabur

     Sekiranya anda ingin membeli token di platform Polymath, pertama-tama anda perlu mengesahkan status identiti dan pentauliahan anda oleh penyedia KYC (kenal pelanggan anda). Anda boleh mencari dan memilih penyedia KYC di rangkaian Polymath. Seterusnya, anda akan menghantar bilangan token POLY yang diperlukan ke escrow sehingga proses KYC anda selesai. Setelah menyerahkan dokumen yang diperlukan, penyedia KYC dapat menghantar maklumat ke kontrak pintar Polymath yang menyatakan perincian mengenai kemampuan anda membeli sekuriti. Maklumat yang disimpan dalam kontrak pintar juga akan menentukan jumlah wang yang boleh anda laburkan dalam sekuriti dan di mana anda boleh memperdagangkannya.

     Token Keselamatan

     Walaupun kebanyakan token mudah diperdagangkan di bursa, token keselamatan mengikuti peraturan yang berbeza kerana banyak implikasi undang-undang. Penting untuk mengetahui siapa yang memiliki token keselamatan setiap saat kerana sekuriti yang berpotensi memberikan hak suara, dividen, atau pendapatan lain dengan implikasi cukai. Bursa pada masa ini mengelakkan penyenaraian sebarang token yang berpotensi dianggap sebagai keselamatan untuk mengelakkan pengawal keselamatan.

     Namun, dengan token yang dibuat melalui Polymath, kontrak pintar mengesahkan siapa yang dapat membeli dan menjual token tersebut. Hanya pelabur yang diberi kuasa di bawah penyedia KYC Polymath yang dapat memegang token tersebut. Ini secara teori dapat menghilangkan yuran yang berkaitan dengan pertukaran terpusat yang memastikan kepatuhan keselamatan.

     Proses pelaburan Polymath

     Proses pelaburan Polymath

     Proses pelaburan Polymath

     Proses Pelaburan Polymath

     Mengenai Polymath

     Token Polymath (POLY)

     Semua pembayaran di rangkaian Polymath memerlukan POLY, token ERC20. Berikut adalah beberapa contoh penggunaannya:

     Penerbit

     Seorang penerbit dapat memposting hadiah dalam token POLY untuk “mendorong perwakilan dan pengembang undang-undang untuk membuat tawaran dalam menyediakan perkhidmatan.” Semakin rumit keselamatan anda, semakin banyak POLY yang mungkin anda perlu bayar.

     Pemaju

     Pembangun memperoleh POLY kerana membuat kontrak pintar STO.

     Penyedia KYC

     Penyedia KYC membayar dalam POLY untuk bergabung dalam rangkaian dan kemudian memperoleh POLY daripada mengesahkan pelabur.

     Pelabur

     Untuk menyertai senarai putih bakal pelabur untuk mendapatkan token keselamatan, pelabur mesti membayar penyedia KYC dalam token POLY untuk perkhidmatan mereka.

     Perwakilan Undang-Undang

     Perwakilan undang-undang memperoleh POLY dengan dipilih untuk mengeluarkan token keselamatan baru.

     Menggunakan POLY

     Cara Memperolehi POLY sebagai Delegasi Undang-Undang

     Pasukan

     Pasukan ini diketuai oleh Trevor Koverko, seorang veteran di Silicon Valley dan cryptocurrency. Dia juga pengasas DAI, sebuah syarikat ekuiti swasta. Terdapat pepatah dalam perniagaan bahawa anda ingin meluncur ke mana arah jalannya, bukan di mana ia berada. Memandangkan Trevor secara harfiah digubal oleh New York Rangers dari Liga Hoki Nasional, kemungkinan dia tahu ke mana arahnya. Dia menunjukkan kemahiran ini pada masa lalu, membeli BTC ketika itu adalah 20 dolar dan Ethereum ketika 1 BTC akan memberi Anda 2000 ETH. Bersama dengan Trevor, terdapat lebih daripada 30 ‘pembina’ dan penasihat yang terlibat dengan Polymath.

     Pasukan Polymath

     Pembina Teras Projek Polymath

     Projek dan Peta Jalan Masa Depan

     Peta Jalan Polymath

     Projek ini sudah mapan dengan token baru yang kini dilancarkan di platform mereka.

     Ketua Pegawai Eksekutif Polymath Trevor Koverko baru-baru ini bercakap pada Persidangan Futuris Blockchain di Toronto dan mengumumkan pelancaran lima token keselamatan pertama yang akan diservis oleh platform:

     • Minthealth – Ekosistem kesihatan yang berpusatkan pesakit
     • 7Pass – Syarikat pelaburan ganja
     • Corl – Pembiayaan blockchain untuk permulaan
     • IPwe – Pendaftaran paten berkemampuan Blockchain
     • BlockEstate – dana pengurusan harta tanah yang berpangkalan di AS yang ingin mengautenkan aset

     Koverko dan pasukannya memilih pelbagai projek untuk menyoroti bagaimana Polymath dapat melayani seluruh pasaran dari hari pertama. Selain pelancaran, Polymath juga telah bekerjasama dengan pelbagai pakar untuk membuat standard token keselamatan pertama.

     Tujuannya di sini ialah pelabur dan penerbit token akan mempunyai kerangka kerja untuk melancarkan proses pelancaran projek pada masa akan datang. Anda boleh mengikuti proses ini di sini.

     Perkongsian

     Yang pasti, kejayaan Polymath bergantung pada perkongsian. Secara khusus, mereka harus membawa delegasi hukum, penyedia KYC, pemaju, pembeli, dan penerbit.

     Dengan ini, mereka bekerjasama IdentityMind untuk membawa penyedia KYC ke kapal. Tidak lama kemudian, mereka mengesahkan ribuan identiti di ruang udara POLY.

     Kedua-duanya SelfKey, sistem identiti digital, dan BnkToTheFuture, syarikat lain yang bersekutu dengan KYC, telah bekerjasama dengan Polymath untuk menyediakan ribuan pelabur bertauliah.

     Untuk menunjukkan, Polymath menasihati tZERO di ICO mereka, yang mengumpulkan $ 100 juta hanya dalam 12 jam. tZERO bertujuan untuk membina pertukaran untuk menyediakan kecairan bagi pemegang token keselamatan undang-undang.

     Paling ketara, pada tahun 2018, Corl Financial Technologies, SeriesX, dan Ethereum Capital semua merancang untuk mempunyai token sekuriti yang dibuat di platform Polymath.

     Pertandingan

     tZERO juga sedang membina pertukaran untuk token keselamatan yang dikawal selia. Walau bagaimanapun, kemungkinan platform mereka memberikan lebih banyak sinergi daripada persaingan. Semakin banyak orang yang terlibat dengan mengembangkan token keselamatan yang mematuhi undang-undang, semakin baik.

     Pesaing utama Polymath adalah kaedah tradisional untuk mendaftarkan keselamatan dengan SEC. Walau bagaimanapun, anda dapat melihat bahawa agak sukar untuk difailkan dengan melihat permintaan DropBox baru-baru ini untuk tawaran awam awal di sini.

     Sejarah Perdagangan

     Polymath menurunkan tokennya pada 24 Januari 2018. Ia mula diperdagangkan dengan nilai AS $ 0.789. Walau bagaimanapun, ia tidak lama lagi mencapai tahap tertinggi $ 1.64. Pada akhirnya, harga POLY akan bergantung pada utiliti platform Polymath. Sekiranya anda melihat lebih banyak duit syiling dilancarkan pada standard ST20, perhatikan harga POLY.

     Di Mana Anda Boleh Membeli POLY?

     Permintaan untuk POLY tetap tinggi di bursa Asia dengan jumlah dagangan yang diperdagangkan di Upbit dan Binance. Semasa duit syiling pertama kali dilancarkan, hanya beberapa bursa yang memberi akses kepada token tersebut. Nasib baik, anda sekarang mempunyai pelbagai pilihan termasuk Bittrex jika anda mencari pertukaran Amerika.

     Di Mana Anda Boleh Menyimpan POLY?

     Oleh kerana POLY adalah token ERC20, anda boleh menggunakan MyEtherWallet untuk penyimpanan. Pasukan Polymath juga menyediakan sumber bagaimana melihat token POLY anda di sini.

     Anda juga boleh menggunakan dompet perkakasan yang popular, seperti Ledger Nano S, untuk menyimpan POLY anda.

     Kesimpulannya

     Di dunia ideal Polymath, semua bentuk sekuriti menjadi token yang dapat diprogramkan. Hasilnya, perniagaan dari pelbagai ukuran mempunyai akses kepada modal. Pelabur juga mempunyai akses kepada maklumat yang telus dan dapat mengelakkan penipuan. Pasukan Polymath mengenal pasti ketidakcekapan sekuriti masa kini. Platform ini mungkin menawarkan alternatif yang lebih baik. Sekarang, persoalannya, dapatkah mereka membawa pelabur ke dalam ekosistem mereka?

     Menurut kertas putih, “the pasaran sekuriti global terdiri daripada tiga jenis instrumen utama: ekuiti, hutang, dan derivatif. Pada tahun 2016, ketiga-tiga pasar ini memiliki nilai notional masing-masing US $ 67 trilion, $ 99 trilion, dan $ 1.2 kuadrillion. “

     Selama bertahun-tahun akan datang, akan menarik untuk melihat berapa peratus pasaran yang dapat ditangkap oleh Polymath.

     Catatan Editor: Artikel ini dikemas kini oleh Ryan Smith pada 5 November 2018 untuk mencerminkan perubahan terkini projek ini.

     Sumber tambahan

     Facebook

     Twitter

     Reddit

     Sedang

     Github

     Mike Owergreen Administrator
     Sorry! The Author has not filled his profile.
     follow me