Apa itu QASH? | Panduan untuk Blockchain Berfokus Kecairan

Apa itu QASH?

QASH (diucapkan “tunai”) adalah mata wang asli untuk platform Cecair Quoine (disebut “syiling”). Quoine adalah global firma cryptocurrency berusaha untuk menyelesaikan masalah kecairan yang muncul dengan pelaburan kripto.

Sekiranya anda telah lama melabur dalam cryptocurrency, anda mungkin pernah mengalami masalah mudah tunai ini secara langsung. Melabur dalam apa sahaja di luar beberapa syiling teratas biasanya melibatkan banyak akaun pertukaran, pertukaran antara mereka, dan perdagangan tiga arah antara fiat, Bitcoin / Ethereum, dan duit syiling yang anda mahukan. Mengeluarkan wang ke dalam fiat sama sukarnya.

Kerana sebilangan besar orang menganggap cryptocurrency sebagai pelaburan, kecairannya menghalang pertumbuhan keseluruhan industri.

Dalam panduan QASH ini, kita akan membincangkan:

Bagaimana Cecair Quoine Berfungsi?

Quoine Liquid membawa kecairan ke ruang cryptocurrency dengan menyediakan kaedah untuk anda membeli cryptocurrency dengan mudah dengan dan wang tunai ke fiat.

Pada masa ini, setiap pertukaran crypto mempunyai tahap kecairan tersendiri yang berbeza antara pasangan perdagangan yang ditawarkannya. Ini menghasilkan silo individu yang mungkin mempunyai kecairan yang besar pada satu pertukaran tetapi tidak pada pertukaran yang lain. Platform Liquid menghubungkan silo ini ke dalam satu kumpulan gabungan untuk memberi anda kecairan sebanyak mungkin. Untuk melakukan ini, Quoine Liquid merangkumi dua persembahan utama:

  • Buku Dunia
  • Pembrokeran Perdana

Platform cecair QUOINE

Ekosistem Cecair Quoine

Buku Dunia

Buku Dunia Cecair menyusun pesanan dan harga dari pertukaran di seluruh dunia menjadi buku pesanan untuk anda gunakan. Ini memberikan kepada mana-mana pedagang, tidak kira lokasinya, kemampuan untuk menggunakan mata wang fiat pilihan mereka ketika membeli atau menjual kripto. Ini menghilangkan silo kecairan bursa yang berasingan dan memberikan lebih banyak kuasa perdagangan ke pasaran yang sebelumnya tidak dilayan.

Menggunakan campuran a Buku Pesanan Dalaman dan sebuah Buku Pesanan Agregat Luaran, Liquid menggunakan pasaran pertukaran asing (FX) untuk membuat pasangan perdagangan untuk mata wang fiat yang mungkin tidak ada.

The World Book menggunakan tiga fungsi utama untuk memberikan tahap kecairan yang ditingkatkan yang dijanjikan oleh Quoine:

  1. Mesin Pencocokan (ME)
  2. Mesin Penukaran Mata Wang Silang (CCCE)
  3. Laluan Pesanan Pintar (SOR)

AKU adalah peneraju industri dengan kemampuan untuk memproses beberapa juta transaksi sesaat. Ini termasuk sokongan asli untuk pasangan token utama dan dibina dengan cara untuk membuat skala dan menambah pasangan baru dengan mudah ketika mereka muncul.

CCCE berkuasa penukaran automatik dan hampir seketika antara mata wang. Ini adalah kaedah di sebalik perdagangan yang kelihatan mustahil antara pengguna. Sebagai contoh, menukar melalui CCCE membolehkan seseorang mencari Pasangan ETH / EUR untuk berdagang dengan orang lain untuk mencari BTC / SGD. Oleh kerana ini menjadi lebih cekap, jumlah kemungkinan perlawanan akan meningkat cukup untuk mewujudkan pasaran yang benar-benar lancar.

Pasangan perdagangan QUOINE

Contoh Pertukaran Cecair

Teknologi SOR memantau semua pertukaran utama dan menyelesaikan pesanan secara luaran yang tidak dapat diisi secara dalaman dari World Book.

Pembrokeran Perdana

Prime Brokerage separuh daripada platform Quoine Liquid pada dasarnya memberi anda akses kepada ciri-ciri yang digariskan di bahagian Buku Dunia sebelumnya.

Dengan Prime Brokerage, anda mempunyai akses pasaran langsung ke semua bursa di World Book tanpa perlu membuat akaun di setiap pertukaran individu. Selanjutnya, Quoine telah menjalin kerjasama dengan rangkaian bank sejak beberapa tahun kebelakangan ini untuk memastikan pemindahan dana fiat anda dengan cepat.

Menggunakan Prime Brokerage, anda juga dapat memperluas kredit dan memanfaatkan perdagangan menggunakan baki yang ada.

Pasar ICO

Sejak dilancarkan, pasukan Liquid juga telah menambahkan Pasaran ICO ke bursa. Kawasan baru ini membolehkan anda mempelajari dan menyumbang kepada ICO yang dihoskan oleh platform. Pada masa ini, Pasar ICO hanya mengandungi dua ICO.

Token QASH

QASH adalah sebuah Token ERC20 anda gunakan untuk membayar perkhidmatan di platform Liquid. Di luar itu, pemegang QASH juga dapat menerima potongan harga, produk promosi, dan peluang pelaburan ICO dengan duit syiling yang dapat dilancarkan oleh Quoine. Pasukan ini juga menekankan dalam buku putih mereka bahawa organisasi lain boleh menggunakannya untuk tujuan mereka sendiri seperti bagaimana beberapa institusi kewangan menggunakan token Ripple XRP.

Pasukan itu dicetak 1,000,000,000 QASH dengan 350,000,000 (35%) diedarkan kepada peserta ICO. Token yang tinggal:

  • 300,000,000 QASH (30%) diperuntukkan kepada komuniti / ekosistem
  • 200,000,000 QASH (20%) adalah milik pasukan dan pemegang saham
  • 150,000,000 QASH (15%) dipegang oleh rakan strategik dan pembeli institusi

Menjelang Q2 2019, Quoine akan membuat blockchain sendiri dan memindahkan semua token QASH ke blockchain baru. Pada masa ini, mereka juga akan menjenamakan semula QASH ke Liquid.

Pasukan Quoine & Kemajuan

Mike Kayamori (CEO) dan Mario Gomez Lozada (Presiden dan CTO) mengasaskan Quoine pada tahun 2014. Kayamori sebelum ini merupakan Naib Presiden Kanan di SoftBank Group dan merupakan Ketua Pegawai Pelaburan Gungho Asia. Lozada adalah CTO Merrill Lynch di Jepun selama 11 tahun sebelum menjawat jawatan Ketua Pegawai Maklumat di Credit Suisse Japan.

Quoine adalah firma cryptocurrency pertama di dunia yang dilesenkan secara rasmi oleh Japan Financial Services Agency (FSA). Platform Liquid sebenarnya adalah hasil gabungan dua platform sebelumnya, Quoinex dan Qryptos. Pada satu masa, kedua platform perdagangan tersebut menunjukkan prestasi lebih daripada $ 12 bilion transaksi setiap tahun.

Pasukan Quoine kini sedang berusaha untuk membuat blockchain mereka sendiri dengan pelepasan alpha tidak lama lagi. Selain itu, aplikasi mudah alih sedang dijalankan. Namun, mereka belum menentukan tarikh pelancaran untuk kedua-dua perkara tersebut.

Pertandingan

Oleh kerana Quoine memasuki beberapa sektor kewangan yang berbeza, syarikat ini mempunyai beberapa pesaing. Sebagai kemudahan kredit, syarikat itu bersaing dengan SALT. Di sisi pertukaran, terdapat banyak perniagaan lain seperti Binance yang mengkhususkan diri dalam syiling alternatif atau Gemini dan Coinbase yang memfokuskan pada penukaran fiat ke kripto. Malah Robinhood ada dalam gambar sekarang.

Protokol Bancor adalah projek yang paling serupa dengan Quoine dan QASH kerana ia membawa kecairan kepada semua token yang menggunakan protokol.

Quoine unik dalam menawarkan rangkaian fungsi ini melalui satu platform. Dengan akar bermula pada tahun 2014, Quoine adalah salah satu pesaing tertua juga.

Berniaga

QASH mempunyai permulaan yang tidak stabil sejak mula diperdagangkan pada bulan November 2017. Selepas ICO, harga duit syiling dengan cepat naik ke paras tertinggi $ 1.48 (0.00013 BTC) sebelum perlahan-lahan jatuh ke sekitar $ 0.60 (~ 0.00004 BTC) pada pertengahan Disember.

QASH mengalami dua kenaikan harga yang ketara sejak itu – satu pada pertengahan Disember setelah keluar dan satu pada awal Januari. Kedua-dua lonjakan ini sepertinya tidak disebabkan oleh sebarang berita atau perkembangan tertentu, jadi kemungkinan besar kami dapat mengaitkannya dengan keadaan pasaran lembu pada waktu itu..

QASH telah jatuh sepanjang baki tahun 2018 tetapi baru-baru ini mula menunjukkan tanda-tanda kehidupan. Duit syiling itu naik dari paras kira-kira $ 0,20 (~ 0,000035 BTC) pada pertengahan November dan kini berada pada harga lebih dari $ 0,22 (~ 0.000055 BTC). Walaupun ini hanya kenaikan 10 peratus dalam USD, kenaikan BTC hampir 60 peratus.

Kerana QASH adalah token utiliti, pengguna Liquid tambahan dan pertumbuhan platform semestinya mendorong kenaikan harga. Awasi untuk melihat tonggak peta jalan masa depan seperti pelepasan blockchain Liquid.

Di mana untuk membeli QASH

Walaupun anda boleh membeli QASH secara langsung di Cecair, ia diperdagangkan dengan jumlah yang jauh lebih tinggi di Huobi. Sebelum menukar QASH di Huobi, anda perlu terlebih dahulu membeli Bitcoin atau Ethereum dan memindahkannya. Lihat Gemini atau GDAX untuk mendapatkan kedua-duanya.

Pada Liquid, anda terutamanya boleh menggunakan JPY atau USD untuk membeli QASH.

CoinMarketCap termasuk senarai pertukaran penuh di mana QASH tersedia.

Tempat menyimpan QASH

Sekarang, QASH adalah token ERC20, jadi anda dapat menyimpannya di dompet mana pun dengan sokongan token ERC20. MyEtherWallet adalah pilihan storan dalam talian yang paling popular dan dompet padat yang boleh anda gunakan.

Sekiranya anda berminat dengan keselamatan yang lebih (dan yang tidak), anda harus mempertimbangkan untuk membeli dompet perkakasan. Pilihan seperti Ledger Nano S lebih mahal daripada rakan mereka yang percuma tetapi memberi anda perlindungan tambahan dan ketenangan fikiran.

Namun, ingatlah bahawa pasukan Quoine mempunyai rancangan untuk memindahkan QASH ke blockchain sendiri. Apabila ini berlaku, dompet yang anda gunakan untuk menyimpan dana anda mungkin tidak menyokong token lagi. Berhati-hatilah dengan sebarang pengumuman dan arahan QASH mengenai apa yang harus dilakukan apabila pertukaran ini berlaku.

Kesimpulannya

Quoine bertujuan untuk membawa kecairan pada pelaburan cryptocurrency melalui World Book, platform Cair, dan token QASH mereka. Dengan menggabungkan buku pesanan pertukaran dari seluruh dunia, platform Quoine Liquid berfungsi untuk memastikan bahawa pelabur mempunyai masa yang mudah untuk menukar fiat ke cryptocurrency apa pun dan sebaliknya.

Pasukan ini sepertinya mempunyai pengalaman dan perkongsian perniagaan untuk berjaya, tetapi ini adalah projek yang bercita-cita tinggi. Dengan pelancaran blockchain rasmi yang masih dalam pengembangan, beberapa tahun ke depan akan menjadi tempoh membuat atau berehat bagi syarikat.

Sekiranya pasukan itu terus mencapai pencapaian mereka dengan kadar yang sama, Quoine akan mengubah industri cryptocurrency menjadi lebih baik. Kecairan yang meningkat akan baik untuk mata wang, bagus untuk pelabur, dan mengagumkan untuk industri blockchain secara keseluruhan.

Catatan Editor: Artikel ini dikemas kini oleh Steven Buchko pada 12.04.2018 untuk mencerminkan perubahan terkini projek ini.

Sumber QASH Tambahan

Laman web

Telegram

Twitter

Facebook

Reddit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map