tZERO menawarkan sejumlah penyelesaian berkemampuan blockchain termasuk teknologi lejar diedarkan yang membolehkan sistem perdagangan alternatif (ATS) melalui. Peniaga broker tZERO yang dimiliki sepenuhnya, PRO Securities atau perkongsian JZ tZERO dengan BOX Digital Markets, yang mewujudkan pertukaran sekuriti nasional pertama untuk perdagangan token keselamatan.

tZERO pemaju berharap dapat mencipta alternatif kepada pasaran saham yang ada. The syarikat tujuannya adalah merevolusikan Wall Street melalui penyatuan struktur pasaran baru.

tZERO bukan hanya beberapa permulaan yang berusaha mencari jalan di pasaran; syarikat itu adalah anak syarikat Overstock.com (NASDAQ: OSTK). tZERO, melalui BOX JVnya, juga dalam perjalanan untuk menjadi penerbitan dan pertukaran perdagangan Token Keselamatan terkawal SEC pertama di AS. Syarikat mengemukakan borang SEC D pada awal tahun ini. Pengisian borang D membenarkan syarikat menjual sekuriti. Pada bulan Ogos, syarikat itu dikemas kini pemfailan Reg D untuk memasukkan protokol token keselamatan.

tZERO melalui Halaman Utama

Maklumat platform melalui laman utama tZERO

tZERO mengintegrasikan peraturan secara langsung dalam protokol pembuatan token. Mereka menawarkan penyelesaian blockchain peringkat perusahaan termasuk penerbitan token, pengurusan, dan perdagangan. Strategi ini menjimatkan perniagaan yang berusaha untuk mengintegrasikan teknologi blockchain dalam jumlah besar dalam penyelidikan, pengembangan, dan biaya pengawalseliaan.

Bercakap mengenai konsep itu, pengasas Overstock, Patrick Byrne memanggil token keselamatan sebagai “inovasi perkadaran bersejarah.” Byrne bukan satu-satunya eksekutif yang teruja dengan platform ini. Syarikat sudah diumumkan surat niat $ 270 juta dari GSR Capital yang berpangkalan di Hong Kong tahun ini. Apa yang menjadikan perjanjian itu lebih menguntungkan bagi syarikat itu adalah hasrat GSR Capital untuk membelanjakan $ 104.55 juta tambahan untuk sekitar 3.1 juta saham di Overstock, ditambah, $ 30 juta lagi untuk STO tZERO. Secara keseluruhan, tZERO STO mengumpulkan $ 134 juta.

Bagaimana tZERO Berfungsi?

Platform tZERO menggunakan lejar terdistribusi yang selamat secara kriptografi untuk menyelaraskan sistem pasaran yang ada. Penyepaduan teknologi blockchain meningkatkan kebolehtukaran, ketelusan, dan kecekapan dalam proses pasaran tradisional. Selain itu, integrasi blockchain mengurangkan kos dan masa transaksi. Setelah platform tZERO ditayangkan, perniagaan boleh mengeluarkan token keselamatan untuk tujuan penggalangan dana melalui pertukaran.

Sejarah Ringkas

tZero ditubuhkan pada Oktober 2014 untuk memanfaatkan teknologi blockchain sebagai kenderaan untuk merevolusikan Wall Street. Pembangun menyedari bahawa proses kewangan di platform kurang dilihat pada struktur pasaran institusi tradisional dan kerosakan dan ketidakstabilan kewangan yang kadang-kadang berlaku.

tZERO adalah syarikat portfolio Medici Ventures, anak syarikat blockchain Overstock.com. Medici Ventures mempunyai portfolio pelaburan yang berfokus pada blockchain yang semakin meningkat.

Pada tahun 2012, ketika tidak ada firma pendapatan $ 1 juta yang belum menerima bitcoin sebagai kaedah pembayaran, orientasi politik pro-kebebasan Patrick Byrne mendorongnya untuk memutuskan bahawa Overstock.com, gergasi runcit eCommerce yang popular dengan pendapatan tahunan $ 1.4 bilion, harus menerima mata wang digital. Sebagai penyokong lama Bitcoin dan cryptocurrency, Byrne memperoleh keakraban dengan blockchain. Ini mendorongnya untuk mewujudkan Medici Ventures, anak syarikat Overstock yang memfokuskan diri untuk menguruskan pelaburan syarikat dalam projek berasaskan blockchain dan yang berkaitan.

Pada tahun 2015, Byrne menggunakan platform perdagangan sekuriti Medici Venture tZERO untuk menjadi orang pertama yang membeli bon digital sepenuhnya pada blockchain bitcoin.

Pada bulan Disember 2016 Overstock adalah syarikat pertama yang mengeluarkan saham syarikat awam yang menggunakan teknologi blockchain.

Pada 18 Disember 2017, tZERO melancarkan ICOnya dan mendapat minat yang tinggi dan menaikkan $ 250 juta dalam ICO yang sedang berlangsung.

Jumpa Patrick Bryne

Patrick Byrne adalah ketua eksekutif tZERO. Pengusaha inventif ini berjaya membina Overstock ke pasaran global bernilai $ 1.8 bilion dolar.

Byrne adalah penyokong crypto dan blockchain lama. Pada tahun 2012, dia mendorong Overstock untuk menjadi peruncit dalam talian pertama yang menerima pembayaran Bitcoin. Pada tahun 2015, Byrne kembali menjadi tajuk utama crypto setelah dia menjadi orang pertama yang membeli bon digital dengan teknologi blockchain menggunakan platform Medici.

Ketua Pegawai Eksekutif Overstock.com Patrick Byrne melalui The Business Journals

Ketua Pegawai Eksekutif Overstock Patrick Byrne menerusi The Business Journals

Melanggar Halangan Perdagangan

Pada tahun 2016, tZERO melancarkan keselamatan digital awam pertama di dunia yang disebut OSTKP. Bercakap mengenai pencapaian itu, ketua eksekutif tZERO menyebut produk itu milik syarikat Chuck Yeager sekejap. Memandangkan bahawa ini adalah pengenalan global untuk penyelesaian perdagangan masa nyata, sangat pantas untuk membandingkan momen ketika Chuck Yeager pertama kali memecahkan penghalang suara.

SELAMAT

Pada bulan Disember 2017, tZERO mula menjual perjanjian mudah untuk ekuiti masa depan (SAFE). SELAMAT menyediakan syarikat dengan kaedah alternatif untuk mengumpulkan modal di luar pasaran sekuriti. Syarikat aset digital sering menggunakan SELAMAT. tZERO hanya menjual produk ini kepada pelabur yang bertauliah.

Perbezaan antara pelabur terakreditasi dan tidak terakreditasi adalah bahawa yang kemudiannya tidak memenuhi syarat nilai bersih minimum SEC $ 1 juta atau ujian lain. Dilaporkan bahawa minat pelaburan begitu tinggi pada masa syarikat berjaya mendapat $ 100 juta dalam komitmen kewangan dalam 12 jam pertama.

STO

Pada 6 Oktober 2018, tZERO mengakhiri tawaran token keselamatan mereka. Syarikat itu mengumpulkan $ 134 juta dari lebih 1,000 pelabur global. tZERO berharap dapat mengumpulkan $ 250 juta pada acara tersebut. Walaupun terdapat kekurangan dalam acara tersebut, CEO tZERO, Saum Noursalehi, memanggil masa ini sebagai “tonggak yang menarik untuk tZERO.” Pada 16 Oktober, pelabur menerima token keselamatan tZERO mereka di dompet mereka.

Walaupun pelabur sudah menerima token mereka, semua TZRO tetap terkunci sehingga 10 Januari 2019. Tempoh 90 hari ini sesuai dengan undang-undang dan peraturan sekuriti persekutuan. Mereka boleh berdagang, menjual, atau memindahkan TZRO mereka ke platform sekunder hanya setelah tempoh menunggu 90 hari tamat. tZERO tidak mencari pelaburan tambahan.

tZERO juga merancang untuk mengembangkan platform perdagangan yang diluluskan SEC pada 6 Ogos 2019, menurut sebuah syarikat siaran akhbar. Matlamat platform ini adalah untuk menambahkan kecairan ke pasaran. Untuk melaksanakan tugas ini, tZERO membolehkan peserta menjual token mereka kepada pelabur yang tidak bertauliah.

Di mana saya boleh membeli tZERO?

Malangnya, anda perlu menunggu sehingga tarikh akhir 10 Januari 2019 untuk mendapatkan beberapa token tZERO dalam urus niaga sekunder jika anda terlepas acara STO mereka.

Di mana saya boleh menyimpan tZERO?

tZERO adalah token yang mematuhi ERC-20. Pada masa ini, semua TZRO berada dalam dompet kustodian mengikut peraturan sekuriti. Pengguna boleh menyimpan tZERO mereka di mana-mana dompet yang mematuhi ERC-20 setelah tempoh menunggu 90 hari yang ditetapkan tamat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me