Bagaimana Wi-Fi Dunia Berfungsi?

Wi-Fi Dunia adalah projek blockchain itu menunjukkan akses kepada penghala wayarles milik peribadi. Konsep di sebalik projek ini adalah mudah. Terdapat banyak rangkaian Wi-Fi peribadi (termasuk banyak kediaman) yang tidak dapat diakses oleh orang ramai. Oleh kerana itu, sebahagian besar lebar jalur yang tersedia biasanya sia-sia.

Dengan menggunakan platform World Wi-Fi, pemilik dapat berkongsi akses kepada penghala dengan selamat dan memperolehi cryptocurrency sebagai balasannya. Orang yang ingin menggunakan penghala yang ada boleh menyambung ke internet secara percuma. Satu-satunya syarat ialah mereka harus menonton video iklan pendek pada awal sesi penyemakan imbas mereka.

Menurut World Wi-Fi, “Pengguna tamu tidak lagi membayar akses ke internet, pemilik router menghasilkan pendapatan dengan berbagi sumber daya mereka, dan pengiklan menjangkau khalayak sasaran mereka.”Ekonomi Wifi Dunia

Rancangan Kejayaan dan Masa Depan Pasaran Awal

Pasukan projek World Wi-Fi telah memperoleh banyak kejayaan bahkan sebelum pengumuman penjualan token. Pasukan ini sudah mapan di ruang ini. Pada tahun 2016, mereka menubuhkan syarikat HotSpot bernama Radius Wi-Fi, dan pada tahun 2017, pasukan ini memperkenalkan Adrenta, sebuah agensi iklan yang memfokuskan pada iklan Wi-Fi.

Pada awal tahun 2018, Adrenta sudah mempunyai lebih daripada 14,000 rangkaian terbuka dan 100+ rakan francais. Syarikat-syarikat ini beroperasi di 80 bandar dan meningkatkan jumlah titik akses Wi-Fi Adrenta sebanyak 784% pada tahun 2017.

Tujuannya adalah untuk mempunyai 20 juta router aktif di platform, sekitar 5% dari router peribadi dunia. Pasukan ini juga berhasrat untuk memperoleh 1 bilion paparan iklan setiap hari menjelang Mac 2021.

Penghala Wi-Fi Dunia

Mengenai WeToken (WT)

Wi-Fi Dunia telah mengumpulkan $ 3.951 juta (pada 8 Mac 2018), melebihi had minimum mereka $ 3.5 juta. Cap keras ditetapkan pada $ 25 juta. Penjualan token secara rasmi berlaku antara 18 Mac dan 18 April, dan 33% token akan tersedia untuk pembelian semasa penjualan.

Jenis token ialah ERC223. Juga, pelabur dari Singapura dan China tidak dibenarkan mengambil bahagian dalam penjualan token.

WeToken (WT)

WeToken (WT) adalah cryptocurrency utiliti yang digunakan untuk projek World Wi-Fi. Nilai tukar selepas penjualan token akan menjadi 1 WT = 30 tera iklan di World Wi-Fi = $ 0.10. Semasa penjualan token, nilainya akan menjadi 1 WT = 10 tera iklan di World Wi-Fi = $ 0.10. Ini memberi bakal pelabur yang ingin mengambil bahagian dalam penjualan token bonus bernilai tiga kali ganda dari harga jualan pasca-token. Pasukan ini akan membakar mana-mana WeTokens yang tidak terjual. Jumlah bekalan adalah 600,000,000 WT.

Pasukan Wi-Fi Dunia memproyeksikan bahawa nilai WT akan terus meningkat kerana jumlah orang yang mempunyai penghala tanpa wayar peribadi dan jumlah orang yang ingin mengakses internet terus meningkat. Sebagai gantinya, pengiklan akan membeli lebih banyak WeTokens agar dapat menjalankan kempen iklan mereka di rangkaian Wi-Fi Dunia.

Ciri-ciri Teknologi Utama

Wi-Fi Dunia mempunyai beberapa ciri utama yang membantu pengiklan memasarkan khalayak mereka dengan lebih baik.

Pertama, ia mempunyai struktur pelbagai lapisan yang membolehkan banyak pihak menerima bayaran iklan. Ini membantu mendorong rakan rangkaian Wi-Fi untuk menghubungkan lebih banyak titik akses ke rangkaian.

Terdapat juga pengaturan pintar yang memungkinkan pengiklan di rangkaian menyimpan statistik iklan yang disasarkan dari semua titik akses yang terhubung. Dengan ciri ini, pengiklan memiliki data yang mereka perlukan untuk memahami seberapa berkesan iklan mereka di platform. Ini juga membolehkan mereka membuat keputusan perniagaan yang lebih bijak. Sebagai contoh, pengiklan dapat mengubah pengaturan yang berkaitan dengan siapa iklan ditampilkan dan harga minimum iklan yang diterima.

Ciri penting lain ialah Model BPA / BPS, yang memberikan dua jenis transaksi kepada pengiklan: Kos Setiap Batu (BPS) dan Kos Per Tindakan (CPA). CPM didasarkan pada berapa banyak pengiklan membayar untuk melihat iklan. CPA didasarkan pada berapa banyak pengiklan membayar untuk tindakan yang diambil (iaitu melalui klik ke laman web iklan) oleh tetamu yang menyambung ke rangkaian wayarles.

Teknologi Blockchain

Masih belum banyak butiran mengenai teknologi blockchain yang dilaksanakan pada projek ini. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa perkara yang perlu diperhatikan dari kertas putih.

Pasukan Wi-Fi Dunia kemungkinan akan menerapkan Graphene, teknologi blockchain sumber terbuka. Graphene menggunakan Delegated Proof of Stake (DPoS), yang merupakan variasi PoS yang menggunakan nod pihak ke-3 untuk membuat blok baru. Graphene dikatakan 10 kali lebih cekap daripada teknologi penyebaran blok lain. Projek yang kini menggunakan Graphene merangkumi EOS, BitShares, dan Steem.

Wi-Fi Dunia akan menggunakan DPoS untuk mencegah kemungkinan pembuatan data. Ia juga dapat mengesahkan bahawa pemilik penghala diberi ganjaran yang betul untuk setiap paparan iklan. Interaksi penghala dan Penemuan P2P akan berfungsi tidak kira sistem penyimpanan pangkalan data atau jenis blockchain yang dilaksanakan.

Wi-Fi Dunia akan menawarkan program ganjaran untuk perwakilan. Perwakilan akan dapat menyimpan maklumat penting mengenai mana-mana pengguna di rangkaian dan menirunya sebagai pangkalan data. Maklumat yang disimpan akan merangkumi maklumat pengguna seperti geocoordinates router, jumlah pengguna, umur dan minat. Perwakilan juga akan menyimpan maklumat mengenai kempen iklan seperti ROI dan kadar penukaran.

Rajah Blockchain Wi-Fi Dunia

Skalabiliti

Buku putih menyatakan bahawa projek ini tidak seharusnya mempunyai masalah dengan skalabiliti. Operasi diproses di pusat data projek (rangkaian diedarkan tersedia untuk rakan Wi-Fi Dunia). Urus niaga disahkan dengan penggunaan beberapa nod, yang membolehkan pemprosesan lebih cepat.

Sistem ini sudah dirancang untuk menangani puluhan transaksi sesaat. Oleh kerana pengiklan pada umumnya akan menjadi orang yang menjual dan menjual WeTokens, tidak perlu mempunyai skalabiliti sebanyak yang diperlukan oleh projek seperti Ethereum atau Bitcoin.

Satu transaksi sama dengan satu kempen iklan. Wi-Fi Dunia akan dapat mengekalkan skalabilitas dan kelajuan blockchain pangkalan data kerana operasi input / output beban tinggi tidak akan berfungsi secara langsung dengan komponen blockchain.

Peta Jalan Dunia Wi-Fi

Seperti yang ditunjukkan dalam grafik di bawah ini, projek ini mempunyai rancangan bercita-cita tinggi untuk menjadi platform untuk Wi-Fi percuma global, terdesentralisasi,.

Peta Jalan Wi-Fi Dunia

Tempat Membeli WeToken

Semasa penjualan pra-penjualan dan token, WeToken hanya dapat dibeli dari laman web projek. BTC atau ETH boleh digunakan untuk membeli WT. Lebih banyak maklumat boleh didapati di World Wi-Fi Halaman sederhana.

Pemikiran Akhir

Idea untuk mewujudkan infrastruktur internet tanpa wayar global yang bersifat tokenized adalah konsep yang nampaknya sangat menjanjikan dan berpotensi bermanfaat bagi berjuta-juta orang di seluruh dunia. Fakta bahawa pengasas Wi-Fi Dunia telah membuktikan bahawa mereka dapat melaksanakannya di pasar ini dengan Radius Wi-Fi dan Adrenta adalah petanda yang baik.

Akan menarik untuk melihat bagaimana Wi-Fi Dunia menimbang model perniagaannya dan membawa akses Wi-Fi percuma ke lokasi baru di seluruh dunia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me