Apa Itu Rangkaian Pastel?

Rangkaian Pastel (Pastel, pendeknya) adalah a platform bertenaga blockchain untuk artis dan pengumpul untuk menerbitkan dan membeli seni digital. Platform ini menjadikan karya digital menjadi aset digital yang tidak mudah terjejas sehingga anda dapat memperdagangkannya secara bebas tanpa memerlukan perantara.

Memperbanyakkan aset digital mempunyai beberapa faedah. Selain menurunkan yuran perdagangan mereka, ia memberikan keaslian yang terbukti, asalnya yang dapat dipercayai, dan jalan penerbitan tanpa penapisan. Mari kita pelajari bagaimana Pastel menggunakan blockchain untuk membawa faedah ini membuahkan hasil.

Dalam panduan Pastel ini, kita akan melihat:

Catatan Editor: CoinCentral mempunyai hubungan yang terjalin dan perkongsian strategik dengan pasukan Pastel. Semua kandungan dalam artikel ini objektif dan bukan promosi.

Bagaimana Rangkaian Pastel Berfungsi?

Menariknya, Pastel menarik inspirasi seni bina dari beberapa projek cryptocurrency yang berbeza.

Pasukan ini membina rangkaian di atas ZCash, sebuah garpu Bitcoin. Oleh itu, ia menggunakan algoritma hash EquiHash, menghasilkan blok baru setiap dua setengah minit, dan menerapkan Zk-SNARK untuk transaksi peribadi, dalam rantai. Namun, tidak seperti ZCash, Pastel tidak mempunyai penghargaan pengasas untuk membiayai operasi.

Sebagai gantinya, mereka telah menerapkan sistem Masternodes yang diilhamkan oleh Dash yang memilih hadiah.

Pastel Masternodes

Walaupun rangkaian Pastel masih mempunyai penambang yang menghasilkan blok baru, Masternodes adalah inti sistem. Mereka memeriksa dan menyimpan gambar seni serta memudahkan perdagangan antara pengguna. Sebagai balasan, mereka menerima pembayaran token PSL. Masternodes juga mendapat ganjaran PSL dari setiap blok baru.

Rangkaian Pastel menerapkan sistem peringkat dan reputasi untuk memastikan bahawa Masternode yang berniat jahat, atau sekumpulan Masternodes, tidak menjejaskan blockchain. Tanpa terlalu terperinci, rangkaian Pastel menerapkan metrik jarak XOR untuk memastikan bahawa tidak ada permainan busuk antara Masternodes. Metrik jarak XOR mula-mula dipopularkan oleh Dash dan secara berkesan menempatkan Masternodes mengikut urutan yang mana satu harus menerima ganjaran blok seterusnya.

Proses Rangkaian Pastel

Rangkaian Pastel merangkumi beberapa ciri yang semestinya memberi manfaat kepada seni dan perdagangan digital. Yang paling penting ialah pendaftaran karya seni di blockchain Pastel. Prosesnya berjalan seperti ini:

  1. Sebagai artis, anda membuat ID Pastel yang mengenal pasti anda secara unik.
  2. Dengan ID tersebut, anda memuat naik fail gambar untuk seni digital anda menggunakan platform Pastel.
  3. Anda menandatangani fail ini dengan kunci peribadi ID Pastel anda. Tandatangannya memastikan bahawa pihak lain, seperti salah satu dari Masternodes, tidak dapat mengganggu karya seni anda.
  4. Rangkaian Pastel menggunakan sistem pemeringkatan jarak XOR untuk menentukan Masternodes mana yang menerima karya seni anda.
  5. The Masternodes memeriksa karya seni untuk kandungan atau penipuan yang tidak senonoh. Sebagai balasan untuk perkhidmatan ini, anda membayar mereka a yuran pendaftaran.
  6. Setelah tiga Masternode menerima pendaftaran anda, Masternode peringkat tertinggi akan menulis tiket anda ke blockchain Pastel.
  7. Akhirnya, tiket seni menjadi aktif di rangkaian setelah transaksi yang berkaitan disahkan.

Kategori Seni Rangkaian Pastel

Kategori Seni Rangkaian Pastel

Tukar Pertukaran Animecoin (ANI) ke Pastel Coin (PSL)

Rangkaian Pastel mempunyai latar belakang yang tidak biasa. Projek ini adalah garpu Animecoin (ANI) baru-baru ini, projek yang kini tidak berfungsi dengan fokus seni digital yang serupa kecuali, jelas, dengan lebih banyak anime.

Pasca garpu, hanya pemegang ANI yang aktif yang dapat mengambil bahagian dalam pertukaran token. Oleh itu, jika anda menyimpan ANI di dompet, anda perlu menghantar satu ANI ke alamat dompet PSL yang tidak dapat ditunda selewat-lewatnya pada tengah malam UTC pada 1 April 2019. Pada masa itu, Pastel akan mengambil gambar setiap peserta yang mengambil bahagian alamat dompet pemegang dan sebarkan sejumlah PSL yang berkadar. Pasukan Pastel akan mengumumkan alamat dompet beberapa saat sebelum pertukaran.

Pembahagian Syiling Pastel

Semasa pertukaran token, pasukan koin Pastel akan mengedarkan separuh daripada 21 bilion bekalan PSL kepada pemegang ANI sebelumnya. Token yang tinggal mengikuti jadual pelepasan yang serupa dengan Bitcoin / ZCash.

Tokenomics Koin Pastel

Tokenomics Koin Pastel

Pada mulanya, ganjaran blok ditetapkan kepada 12.500 PSL setiap blok dan akan berkurang setiap empat tahun sehingga semua 21 bilion PSL beredar.

Pasukan Rangkaian Pastel

Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengasas Jeff Emmanuel memimpin koin Pastel pasukan. Sebagai peminat seni kontemporari dengan pengalaman lebih dari sepuluh tahun sebagai penganalisis pelaburan di pelbagai firma lindung nilai, dia mempunyai dua dari tiga kemahiran yang anda harapkan dapat dilihat dalam projek seperti Pastel.

Pasukan Koin Pastel

Pasukan Koin Pastel

CTO rangkaian pastel, dengan nama Airk42, mengisi jurang teknologi. Airk42 telah mengusahakan perisian perusahaan selama lebih dari 25 tahun, yang mengkhusus dalam keselamatan dan kriptografi. Dia juga menyumbang kepada Bitcoin Private fork.

Di mana untuk membeli PSL

Koin pastel belum tersedia, tetapi jika anda ingin terlibat, anda masih boleh membeli ANI sebelum pertukaran. Untuk melakukannya, pergi ke Cryptopia dan tukar Bitcoin, Litecoin, atau Dogecoin untuk Animecoin. Pastikan anda mengikuti perkembangan pengumuman Pastel untuk mengetahui bila anda boleh mengambil bahagian dalam pertukaran token.

Tempat menyimpan PSL

Kami biasanya tidak mengesyorkan menyimpan duit syiling di bursa. Walau bagaimanapun, dengan garpu yang akan datang dan kekurangan dompet yang mempunyai reputasi baik, sebaiknya simpan ANI anda di Cryptopia sehingga pertukaran token. Dari sana, nantikan pengumuman dari pasukan koin Pastel mengenai dompet rasmi yang akan digunakan.

Pemikiran Akhir

Seni digital dan blockchain berganding seperti Satoshi dan Bitcoin. Walaupun banyak projek blockchain bekerja dengan karya seni (Pepe Cash, Codex Protocol, Maecenas), koin Pastel unik dalam pelaksanaannya Masternodes dalam usaha untuk mewujudkan sistem yang sepenuhnya terdesentralisasi.

Projek ini masih muda dengan banyak bukti. Tetapi jika pasukan dapat memasarkan produk mereka dengan cepat dan cekap, koin pastel dapat menjadi standard baru untuk seni digital yang jarang berlaku.

Sumber Pastel Tambahan

Laman web

Kertas putih

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me