Rangkaian XYO, kependekan dari XY Oracle Network, menawarkan rangkaian lokasi bertenaga orang yang dibina di blockchain. Ringkasnya, Rangkaian XYO adalah rangkaian lokasi kriptografi tanpa kepercayaan yang membolehkan pengesahan lokasi berlapis di banyak peranti dan protokol. Rangkaian menggunakan cryptocurrency yang dipanggil XYO untuk berfungsi.

XYO memasuki blockchain Ethereum untuk membolehkan pengguna “memanggil” untuk pertanyaan tertentu yang berkisar pada permintaan lokasi.

Jaringan XYO adalah projek yang dilancarkan oleh sebuah syarikat bernama XY, yang telah wujud sejak 2012 penyelesaian teknologi lokasi bangunan untuk drone autonomi, kenderaan memandu sendiri, bandar pintar, dan penerokaan ruang angkasa. Produk pertama yang dilancarkan XY adalah XY Boleh didapati, rangkaian lebih dari 1 juta orang yang dihubungkan dengan peranti Bluetooth dan GPS. Peranti ini pada dasarnya adalah fob kecil yang dapat dilekatkan pada barang yang sering salah tempat seperti kunci, ransel, kolar anjing, dll..

Bagaimana Rangkaian XYO Berfungsi?

Rangkaian XYO mengandungi empat tiang utama: Sentinels (The Data Gatherers), Bridges (The Data Relayers), Archivists (The Data Storers), dan Diviners (The Answers Aggregators).

 1. Sentinel mengumpulkan maklumat lokasi melalui radio, sensor, dan kaedah lain. Ini bertindak sebagai saksi lokasi.
 2. Jambatan mengambil data dari Sentinels dan menyampaikannya kepada Arkib. Ini bertindak sebagai jurubahasa data lokasi.
 3. Arkib simpan maklumat untuk Diviners untuk menganalisisnya.
 4. Pembahagi berfungsi sebagai oracle dan menganalisis semua heuristik lokasi untuk memberi jawapan kepada pertanyaan dan memberikan skor ketepatan. Pembahagi kemudian menyampaikan jawapan ini kembali ke kontrak pintar.

Rangkaian XYO melancarkan algoritma konsensus Proof of Origin yang asli yang digabungkan dengan Rantai Kunci Transien untuk memastikan bahawa lejar yang mengalir ke rangkaian adalah sah sambil menjadikan mustahil untuk memalsukan rantai asal data. Rangkaian XYO menyimpan maklumat pada blockchain awam yang disebut XYOMainChain.

Siapa Yang Akan Menggunakan Rangkaian XYO?

Di luar keberanian teknikal Rangkaian XYO meletakkan banyak kes penggunaan yang merangkumi beberapa industri.

Contoh yang dinyatakan dalam kertas putih adalah untuk pedagang eCommerce yang menggunakan XYO untuk menawarkan perkhidmatan “pembayaran semasa penghantaran” premium kepada pelanggannya. Pedagang akan menulis kontrak pintar (di platform Ethereum), XYO akan melacak lokasi bungkusan setiap langkah hingga pemenuhan, dan hanya setelah tiba, penjual akan dibayar.

Jualan Token XYO

XYO hanya boleh dijual di peringkat antarabangsa kerana kurang jelas dari pengawal selia A.S..

Walau bagaimanapun, pelabur A.S. boleh melabur di XYO sebagai SEC Reg A + Equity. Ini pada dasarnya membolehkan pelabur A.S. melabur dalam syarikat induk XY, ​​yang membolehkan mereka mendapat keuntungan secara hipotetis dari kenaikan XY dan juga Rangkaian XYO.

Inilah pecahan bagi pelabur A.S..

 1. XY adalah Delaware C-Corporation A.S. yang diatur oleh undang-undang dan piawaian yang diawasi oleh A.S. & Suruhanjaya Pertukaran.
 2. XY mempunyai 850,000,000 Token XYO (dianggarkan 3.5% kumpulan token). Selain itu, XY mengendalikan dana Rizab Cryptoeconomic XYO, yang diperuntukkan pada asas 1 hingga 1 untuk setiap Token XYO yang dijual di Jualan Awam
 3. XY telah menjana pendapatan kira-kira $ 10 juta hingga kini.

Berikut adalah Pemfailan dan dokumentasi SEC.

Penjualan token awam mempunyai struktur harga bertingkat yang bermula pada 1 ETH: 100,000 XYO dan maksimum pada 1 ETH: 33,333 XYO.

 • Platform kontrak pintar: Ethereum
 • Jenis Kontrak: ERC20
 • Token: XYO
 • Nama Token: Token Utiliti Rangkaian XYO
 • Jumlah penerbitan: Terhad dan terhad pada jumlah yang dicapai setelah Token Main Sale
 • Proyeksi XYO Token Cap: $ 48 Juta
 • Token yang tidak terjual dan tidak diperuntukkan: Dibakar selepas acara penjualan token

Tidak ada token XYO lagi yang akan dihasilkan setelah Jualan Utama berakhir.

Harga Token XYO

XYO kini berdagang di IDEX, DDEX, Bitmart, dan beberapa bursa yang lebih kecil, dan pada masa ini mempunyai cap pasaran sekitar $ 12,692,705 USD.

Pemikiran Akhir – “Urut seperti GPS, tolak monopoli pemerintah”

Penawaran Rangkaian XYO sesuai dengan salah satu naratif paling popular mengenai revolusi blockchain dan cryptocurrency: penghapusan dan penggantian perantara pihak ketiga dengan penyelesaian terdesentralisasi dan lebih maju dari segi teknologi untuk memberi kuasa dan memberi insentif kepada pengguna akhir. XYO bertujuan untuk menggantikan GPS sebagaimana adanya dengan sistem berasaskan blockchain yang terdesentralisasi.

Untuk maklumat lebih lanjut, lihat di Buku putih Rangkaian XYO dan Laman web XYO Network.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me