Bagaimana Menjadi Perwakilan EOS

Setelah mendengar bahawa beberapa perwakilan EOS memperoleh sehingga $ 5,000 setiap hari dalam token EOS, anda mungkin tertanya-tanya bagaimana anda boleh mendapatkan sebahagian daripada tindakan itu. Kami ada berita baik untuk anda. Menjadi perwakilan EOS tidak semudah yang anda sangka. Dan, tidak ada batasan mengenai siapa yang boleh menjadi satu.

Dalam panduan ini, kami menunjukkan kepada anda bagaimana menjadi perwakilan EOS dan juga bagaimana meningkatkan peluang anda untuk menjadi salah satu daripada dua puluh satu Pengeluar Blok. Mari kita mulakan.

Amaran Adil: Sekiranya anda ingin menjadi perwakilan EOS, anda harus selesa menggunakan perisian dan perkakasan. Khususnya, Anda harus mengenal GitHub, Interface Line Command (CLI), dan spesifikasi perkakasan mesin yang anda gunakan, paling tidak.

Keperluan Perkakasan Delegate EOS

EOS keperluan perkakasan untuk perwakilan adalah minimum. Menurut pengasas EOS, Dan Larimer, “EOSIO dapat berjalan dengan memori yang sangat sedikit, kurang dari 100MB + saiz fail memori bersama. Keperluan untuk fail memori bersama bergantung pada keadaan aplikasi tempatan anda (jumlah pengguna, dll.) Selain keperluan memori, tidak banyak yang lain.

Cara Mendaftar sebagai Delegasi EOS

Catatan: Arahan ini menganggap anda telah mengklon EOSIO dari Repositori GitHub, dikonfigurasikan alat baris perintah cleos, dan mempunyai dompet EOS dengan beberapa EOS di dalamnya.

Langkah 1. Buat bp_info.json dengan maklumat yang digariskan di Piawaian Maklumat BP EOS.

Langkah 2. Sekiranya anda belum memilikinya, buat laman web untuk perwakilan anda (iaitu, https://EOSCoinCentral.com).

Langkah 3. Tambahkan fail JSON anda ke akar domain laman web anda (iaitu, https // EOSCoinCentral.com / bp.json).

Langkah 4. Daftar sebagai perwakilan EOS dengan menjalankan perintah cleos berikut:

regproducer sistem cleos

  • nama akaun – harus mempunyai sehingga 12 aksara. Setiap watak harus berupa huruf kecil atau angka 1 hingga 5. Karakter pertama harus berupa huruf kecil, bukan angka.
  • pengeluar_kunci – kunci awam dari Producer Keypair anda.
  • url – laman web yang anda siapkan pada langkah 2.
  • lokasi – lokasi relatif untuk penjadualan jiran terdekat

Langkah 5. Sahkan bahawa anda sekarang adalah perwakilan dengan menjalankan perintah:

pengeluar senarai sistem cleos

Anda seharusnya dapat mencari nama akaun anda dalam senarai dengan jumlah suara yang anda miliki.

Bilangan Undian dan Hadiah Blok Harian Sepuluh Delegasi Teratas

Bilangan Undian dan Hadiah Blok Harian Sepuluh Delegasi Teratas

Cara Meningkatkan Peluang Anda Menjadi Pengeluar Blok

EOS Pergi, sebuah organisasi yang dikendalikan oleh masyarakat, membuat senarai lapan kriteria yang harus dimiliki oleh setiap perwakilan. Setiap minggu menjelang pelancaran, EOS Go meninjau perwakilan dan memberi peringkat mengikut kriteria ini. Perwakilan dengan ranking yang lebih tinggi pasti memperoleh lebih banyak suara untuk menjadi Block Producer. Walaupun item ini tidak diperlukan, masyarakat melihat perwakilan dengan mereka lebih tinggi.

EOS Go sejak itu menghentikan ulasan mingguan mereka. Walau bagaimanapun, anda masih harus mematuhi piawaian jika anda ingin menjadi Pembuat Blok. Lapan standard tersebut adalah:

URL Laman Web Awam (Dan Akaun Media Sosial)

Kehadiran masyarakat sangat penting bagi perwakilan. Anda harus mempunyai laman web yang boleh dikunjungi ahli komuniti untuk mengetahui lebih lanjut mengenai rancangan anda sebagai perwakilan. Apakah matlamat anda? Bagaimana anda akan memanfaatkan ekosistem EOS?

Gunakan akaun media sosial anda untuk berinteraksi dengan orang lain. Mereka adalah platform terbaik untuk membuat pengumuman dan menjawab soalan.

Pautan ke Maklumat ID

Buat pautan dan sediakan maklumat berikut untuk umum:

  • Nama calon pengeluar blok rasmi
  • Lokasi ibu pejabat syarikat
  • Lokasi pelayan yang dijangkakan
  • Jenis pelayan (awan, logam kosong, dll.)
  • Senarai pekerja dan gambar sekurang-kurangnya 67% kakitangan
  • Kelayakan latar belakang yang relevan untuk sekurang-kurangnya 67% kakitangan

Pemegang token EOS mengambil berat tentang maklumat ini. Mereka tidak mahu menghabiskan berjam-jam untuk mencarinya.

Spesifikasi Teknikal dan Perbelanjaan Sumber

Di bahagian ini, anda harus menganggarkan berapa kos operasi anda sebagai perwakilan. Jelaskan jenis perkakasan yang anda gunakan dan apa yang anda lakukan untuk mengekalkannya.

Pelan Penimbangan Perkakasan

Semasa rangkaian EOS berkembang, anda perlu mempunyai rancangan bagaimana menangani ini sebagai perwakilan.

Garis Besar Projek Faedah Komuniti

Penyokong EOS bersikeras mengenai perwakilan menggunakan sebahagian daripada ganjaran blok mereka untuk projek komuniti. Apabila anda memperoleh $ 500 hingga $ 5,000 sehari (dengan harga semasa), anda mampu memberikan sedikit.

Senarai Nama Nod Telegram dan Testnet

Menyenaraikan maklumat Telegram anda membolehkan ahli komuniti menghubungi jika mereka mempunyai pertanyaan atau komen. Menyediakan nama node pada testnet membolehkan penyertaan dan pengujian komuniti testnet komuniti.

Peta Jalan Calon Pengeluar Blok

Peta jalan adalah dokumen yang lebih mendalam yang menggariskan beberapa perkara sebelumnya. Ia merangkumi “Nilai, garis masa projek masyarakat, kewangan, ketelusan, atau topik lain yang dianggap penting oleh calon.”

Kedudukan pada Dividen

Terakhir, anda harus mendokumentasikan sama ada anda akan mengagihkan ganjaran inflasi EOS kepada pemegang token atau tidak, dan jika ya, bagaimana anda akan melakukannya.

Menjadi Perwakilan EOS yang Layak?

Terpulang pada awak. Melakukan minimum untuk menjadi perwakilan EOS hanya memerlukan anda menjalankan beberapa arahan dari CLI anda. Namun, mendapatkan perkakasan yang sesuai dengan rangkaian, membangun kepercayaan masyarakat, dan memperoleh suara yang cukup untuk mendapatkan pendapatan akan menjadi cabaran.

Pengeluar Blok Semasa mempunyai sekurang-kurangnya 60 juta undi. Dan perwakilan yang memperoleh ganjaran dengan jumlah undi paling sedikit masih mempunyai hampir 16 juta.

Pada ketika ini, ini akan menjadi pertempuran berat untuk anda. Tetapi perwakilan pasti akan datang dan pergi dalam beberapa tahun akan datang. Jadi, tidak pernah terlambat untuk mula mencuba.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me