Cara Membeli Cobinhood (COB)

Cobinhood dilancarkan pada tahun 2017 dengan kad undian unik yang menawarkan sifar yuran kepada peniaga cryptocurrency di seluruh dunia. Dalam artikel ini, kami akan memandu anda melalui langkah-langkah yang anda perlukan mengenai cara membeli koin Cobinhood (COB) menggunakan pertukaran Cobinhood. Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai projek ini, anda harus melihat panduan pemula Cobinhood kami.

Harap maklum bahawa perdagangan di Cobinhood tidak tersedia untuk pelabur New York State atau Jepun pada masa ini.

Crypto atau Mata Wang Tempatan?

Peta jalan Cobinhood telah menjanjikan perdagangan dalam USD dan mata wang fiat lain di platform mereka. Namun, pada peringkat ini, mereka hanya menawarkan pertukaran crypto-to-crypto. Cobinhood belum memberikan tarikh yang tepat ketika pertukaran mata wang fiat akan tersedia tetapi diharapkan, pasukan akan menambahkannya tidak lama lagi. Bitcoin adalah cryptocurrency yang paling popular dan mudah alih (mudah ditukar) di luar sana, jadi pertaruhan terbaik anda ialah mendapatkan Bitcoin terlebih dahulu.

Anda mempunyai beberapa pilihan untuk memilih ketika membeli Bitcoin. Coinbase dan GDAX adalah pertukaran yang sangat baik untuk pemula. Anda mungkin menemui pertukaran yang lebih sesuai di negara anda jika kedua-duanya tidak memenuhi syarat pertukaran anda. Lihat panduan membeli Bitcoin kami untuk proses yang lebih terperinci.

Setelah membeli Bitcoin, sediakan akaun di Cobinhood:

Pendaftaran Akaun Cobinhood

Langkah 1: Navigasi ke Pertukaran persaudaraan atau muat turun aplikasi di anda Android atau iOS peranti. (Panduan ini memfokuskan pada proses desktop. Versi mudah alih mungkin berbeza)

Langkah 2: Klik “Buat Akaun” di tengah-tengah skrin atau “Daftar” di kanan atas.

Skrin utama Cobinhood

Klik “Buat Akaun” atau “Daftar.”

Langkah 3: Pada skrin seterusnya ikuti arahan dan masukkan maklumat akaun anda.

Skrin pendaftaran Cobinhood

Masukkan maklumat akaun.

Langkah 4: Setelah menghantar maklumat anda, anda akan menerima e-mel untuk mengesahkan pendaftaran anda. Klik butang “Aktifkan Akaun Anda”.

E-mel Cobinhood

Klik butang “Aktifkan Akaun Anda” dalam e-mel.

Langkah 5: Setelah sistem mengesahkan akaun anda, anda akan dibawa terus ke bursa. Anda mungkin mahu menyediakan beberapa keselamatan tambahan. Untuk melakukan ini, arahkan tetikus anda di sudut kanan atas skrin anda dan pilih “Akaun”.

Pertukaran Cobinhood

Arahkan kursor ke “Akaun” untuk menetapkan langkah keselamatan.

Langkah 6: Navigasi ke tab “Keselamatan” dan pilih proses pengesahan yang sesuai dengan anda. Kami mengesyorkan pengesahan 2 faktor Google.

Skrin Keselamatan Cobinhood

Pilih kaedah pengesahan.

Membiayai Akaun Anda Dengan Bitcoin

Langkah 7: Klik butang menu dan pilih “Dana.”

Menu Cobinhood

Klik butang menu dan pilih “Dana.”

Langkah 8: Tatal ke bawah untuk mencari baris Bitcoin dan klik pada pautan “Deposit” yang sesuai di baris ini.

Skrin Deposit dan Pengeluaran Cobinhood

Pilih “Deposit” di baris Bitcoin.

Langkah 9: Munculan akan memaparkan alamat deposit Bitcoin anda dan kod QR yang harus anda gunakan untuk memasukkan dana ke dalam akaun Cobinhood anda. Anda boleh mengikuti panduan kami mengenai cara menerima Bitcoin sekiranya anda memerlukan bantuan mengenai perkara ini.

Alamat Bitcoin Cobinhood

Gunakan alamat awam atau kod QR untuk memasukkan BTC.

Tolong pastikan anda hanya hantar bitcoin ke alamat ini. Anda mungkin kehilangan dana jika anda menghantar cryptocurrency lain ke alamat ini. Anda boleh menggunakan laman web seperti Blockchain untuk mengesahkan bahawa transaksi anda telah selesai.

Bagaimana Membeli Cobinhood (COB) di Bursa

Langkah 10: Setelah anda mengesahkan bahawa transaksi Bitcoin anda berjaya, klik menu sekali lagi. Kali ini pilih “Tukar.” Adakah anda bersedia untuk mendapatkan COB pertama anda?

Langkah 11: Di sudut kiri atas, di sebelah logo Cobinhood, klik “Pilih Produk.” Di sini, anda boleh menatal ke bawah untuk memilih pasangan COB / BTC atau mencarinya.

Menu pasangan perdagangan Cobinhood

Cari pasangan perdagangan COB / BTC.

Langkah 12: Paparan pertukaran kini akan memaparkan data khusus untuk COB / BTC. Cari buku pesanan di tengah-tengah paparan pertukaran. Buku pesanan menunjukkan kepada anda harga dan isi padu data untuk pasangan perdagangan yang dipilih.

Dalam contoh di bawah, kita dapat melihat penjual yang menawarkan harga 0,00000575 BTC untuk 1 COB. Pembeli, sebaliknya, menawarkan 0.00000570 BTC untuk 1 COB. Perbezaan dua harga ini dikenali sebagai sebar.

Skrin Pertukaran Cobinhood

Buat pesanan dalam buku pesanan.

Sekiranya anda hanya ingin membeli dengan harga penjual terkini, cari “Borang Pesanan” dan pastikan anda memilih tab “Market”. Dengan yang dipilih, ketik berapa banyak Bitcoin yang anda ingin gunakan untuk perdagangan ini dan tekan “BELI.”

Dalam beberapa kes, COB mungkin tidak tersedia dengan harga terkini. Oleh itu, pertukaran akan memenuhi baki perdagangan anda dengan harga terbaik seterusnya. Tetapi jangan risau, ini semua dikendalikan oleh sistem untuk anda.

Langkah 13: Cobinhood mempunyai lebih banyak panduan lengkap untuk pengguna maju jika anda berminat berniaga dengan pesanan had, berhenti, dan had had.

Di sana anda memilikinya, anda kini menjadi pemilik bangga duit syiling Cobinhood pertama anda. Jangan habiskan semuanya sekaligus.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me