Walaupun merupakan salah satu cryptocurrency terbesar dalam permodalan pasaran, pada masa ini terdapat jumlah pertukaran yang sangat terhad di mana anda boleh membeli IOTA. Oleh itu, saya akan menunjukkan kepada anda pilihan paling popular yang sedang digunakan dan menerangkan proses pembelian syiling IOTA.

Cara Membeli IOTA

Pada masa ini hanya ada dua pertukaran dengan jumlah perdagangan IOTA yang besar, yang mana satu pun tidak menerima deposit mata wang fiat (USD, EUR, dll.). Sekiranya anda belum memiliki cryptocurrency lain dan ingin membeli IOTA, pertama anda perlu membeli Bitcoin atau Ethereum. Anda kemudian boleh menghantar Bitcoin atau Ethereum anda ke salah satu pertukaran berikut dan memperdagangkannya untuk IOTA:

  • Bitfinex – Berasaskan dari Hong Kong, Bitfinex secara konsisten mempunyai beberapa jumlah perdagangan harian terbesar dari semua pertukaran cryptocurrency. Malangnya bagi pelabur yang berpangkalan di A.S., baru-baru ini Bitfinex tidak lagi melayani pelanggan individu A.S..
  • Binance – Binance adalah pertukaran yang sangat baru. Syarikat itu mengumpulkan $ 15 Juta melalui Penawaran Syiling Permulaan (ICO) mereka hanya dalam 3 minit pada 3 Julai 2017. Kurang dari dua minggu kemudian, pertukaran itu disiarkan pada 14 Julai. Walaupun wajar untuk berhati-hati dengan pertukaran baru seperti itu, Binance dengan cepat membina pangkalan pengguna, kini secara konsisten menduduki tempat dalam 10 perdagangan harian teratas dari semua pertukaran cryptocurrency.

Di bawah ini saya akan menunjukkan kepada anda cara menggunakan setiap pertukaran untuk membeli IOTA. Perlu diingat, anda perlu memiliki cryptocurrency lain (seperti Bitcoin atau Ethereum) terlebih dahulu untuk membuat deposit dan perdagangan untuk IOTA.

Cara Membeli IOTA di Binance

Binance cukup mudah untuk menggunakan IOTA. Berikut adalah panduan langkah demi langkah yang akan menunjukkan proses yang tepat.

1) Daftar Akaun Binance

Langkah pertama adalah membuat akaun Binance. Menggunakan borang pendaftaran terdapat di sini, anda perlu memberikan e-mel dan kata laluan anda. Seperti biasa, pastikan anda memilih kata laluan unik yang kuat. Anda akan dihantar e-mel untuk mengesahkan alamat e-mel anda setelah mendaftar.

Daftarkan Akaun di Binance

2) Log masuk

Selepas anda mengklik pautan dalam e-mel yang dihantar kepada anda dari Binance, akaun anda akan diaktifkan. Klik pautan untuk Masuk.

Akaun Binance Diaktifkan

Log masuk ke akaun anda.

Masuk Binance

3) Teruskan Menyiapkan Akaun Anda

Setelah log masuk, anda akan dibawa ke Binance halaman akaun.

Kami selalu mengesyorkan agar anda mengaktifkan Pengesahan 2-Faktor (2FA) pada sebarang pertukaran yang anda gunakan untuk memperdagangkan cryptocurrency untuk meningkatkan keselamatan akaun anda. Secara khusus, kami mengesyorkan menggunakan aplikasi Google Authenticator, kerana SMS 2FA mempunyai pelbagai kelemahan keselamatan. Google Authenticator adalah percuma untuk digunakan dari kedua Kedai Google Play dan Kedai Apple IOS.

Pada mulanya had pengeluaran akaun anda akan ditetapkan kepada 2 BTC setara setiap 24 jam, tetapi anda boleh meningkatkan had ini dengan melengkapkan Pengesahan Identiti Binance.

Pengesahan Identiti Binance

4) Deposit Cryptocurrency ke Binance

Terdapat sebilangan besar mata wang kripto yang tersedia untuk disimpan Binance, walaupun pasangan perdagangan dinyatakan dalam Bitcoin, Ethereum, dan USDT (Tether). Untuk contoh ini, saya akan memasukkan Ethereum.

Mana-mana duit syiling crypto yang anda pilih, klik deposit kemudian hantarkan dana ke alamat yang diberikan.

Kaedah Deposit Binance

Anda akan dapat melihat deposit yang belum selesai semasa anda menunggu transaksi disahkan.

Deposit Ethereum Binance Pending

Apabila deposit anda disahkan sepenuhnya, anda sekarang akan melihatnya ditunjukkan dalam baki yang ada.

Deposit Ethereum Selesai Binance

5) Beli IOTA Dengan Bitcoin atau Ethereum

Setelah deposit anda selesai, inilah masanya untuk menukar cryptocurrency yang anda depositkan untuk IOTA. Klik butang “Tukar” di menu.

Pertukaran lokasi Binance

IOTA diperdagangkan di pasaran Bitcoin dan Ethereum. Cari IOTA di pasaran yang ingin anda jual.

Binance Cari IOTA

Buat pesanan Beli IOTA menggunakan had atau pesanan pasaran. Binance mengenakan yuran .1% untuk perdagangan. Demi kesederhanaan, saya membeli 300 IOTA menggunakan pesanan pasaran. Sekiranya anda membuat pesanan pasaran, anda boleh memilih peratusan baki Ethereum (atau Bitcoin) anda yang ingin anda gunakan untuk membeli IOTA.

Pesanan Market akan membeli jumlah maksimum IOTA yang tersedia untuk jumlah Ethereum yang telah anda pilih untuk dibelanjakan. Ia akan membeli IOTA yang paling murah sehingga ia memenuhi jumlah ini.

Pesanan Binance IOTA

Setelah pesanan anda diisi, pesanan akan ditunjukkan dalam baki IOTA yang ada. Anda kemudian boleh mengeluarkan IOTA anda dari Binance ke dompet pilihan anda.

Dana dan Pengeluaran Binance IOTA

Membeli IOTA di Bitfinex

Proses pembelian IOTA di Bitfinex sangat serupa dengan proses di Binance. Atas sebab itu, saya sedikit memperkemas garis besar Bitfinex.

1) Daftar dan Sahkan E-mel

Sudah tentu, langkah pertama adalah daftar untuk akaun Bitfinex dan sahkan e-mel anda.

Pendaftaran Bitfinex

Anda boleh mengaktifkan 2FA di bahagian keselamatan akaun anda untuk menjadikannya lebih selamat.

Bitfinex 2FA

2) Deposit Cryptocurrency ke Bitfinex

Klik tab deposit dan pilih cryptocurrency yang ingin anda depositkan. Seperti Binance, Binfinex memperdagangkan IOTA di Bitcoin dan Ethereum Markets.

Deposit Bitfinex

Sekali lagi, saya memilih untuk menyimpan Ethereum.

3) Beli IOTA Menggunakan Bitcoin atau Ethereum

Cari pasangan perdagangan yang ingin anda jual Bitfinex. Dalam contoh ini, saya akan memperdagangkan pasaran IOTA / ETH.

Bitfinex Cari Pasar IOTA

Seperti di Binance, terdapat pelbagai jenis pesanan, dengan yang paling mudah adalah pesanan pasaran. Untuk mendapatkan Bitfinex secara automatik membeli jumlah maksimum pada harga Market, klik bulatan hijau yang ditunjukkan pada gambar di bawah, kemudian klik “Exchange Buy”.

Bitfinex Beli IOTA Dengan Ether

Setelah pesanan anda diisi, IOTA anda akan tersedia di dompet pertukaran IOTA anda.

Imbangan IOTA

Ringkasan

Walaupun IOTA belum disokong oleh pertukaran sebanyak altcoin lain, ia masih mudah dibeli. Perlu diingat, bahawa jika anda belum mempunyai cryptocurrency untuk berdagang untuk IOTA, anda perlu membeli beberapa dengan mata wang fiat dari bursa yang berasingan daripada dari mana anda boleh membeli IOTA.

Perlu juga diperhatikan bahawa terdapat sejumlah dompet IOTA yang tersedia pada masa ini. Pertaruhan terbaik anda adalah menggunakan rasmi Pelanggan Wallet IOTA GUI, jika anda ingin menyimpan wang anda dari pertukaran.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me