Menukar Bitcoin menjadi USD

Bagi pendatang baru cryptocurrency, salah satu perkara paling biasa yang ingin mereka fahami adalah bagaimana mengaut wang Bitcoin atau mengeluarkan dari Bitcoin ke mata wang fiat (USD, EUR, dll.).

Terlepas dari alasannya, mungkin ada masanya di mana anda ingin mengubah Bitcoin anda menjadi mata wang yang dikeluarkan oleh kerajaan.

Jadi bagaimana sebenarnya anda boleh mendapatkan wang tunai atau dolar untuk Bitcoin anda?

Cara Mengubah Bitcoin menjadi USD atau Mata Wang Fiat lain

Ketika menjual Bitcoin anda, pada dasarnya anda mempunyai dua pilihan. Walaupun kedua-duanya mempunyai kelebihan dan kekurangan, keduanya mengalami cabaran yang sama seperti kurangnya kesedaran pengguna secara besar-besaran dan proses pemulihan yang tidak jelas.

Jual Bitcoin Melalui Bursa

Sejauh ini kaedah yang paling popular untuk mengubah Bitcoin menjadi mata wang fiat adalah melalui pertukaran terpusat seperti Coinbase dan Gemini.

Dengan antara muka pengguna yang ramping dan proses KYC (Kenali Pelanggan Anda) yang diperlukan sebagai sebahagian daripada pembuatan akaun, pertukaran ini akan membolehkan anda menghubungkan akaun bank pembiayaan anda untuk pengeluaran menjadikan prosesnya mudah dan tidak menyakitkan.

Cara mengubah Bitcoin menjadi USD melalui Coinbase

Jadi, anda mempunyai Pangkalan Wang Syiling dompet dengan Bitcoin anda berada di dalamnya dan anda bersedia untuk menghantar dana anda kembali ke akaun bank tempatan anda. Ikut langkah-langkah ini:

Navigasi ke bahagian Beli / Jual dompet anda

Jual beli Coinbase

Setelah anda berada di bahagian jual dompet, anda boleh memilih dompet yang ingin anda jual dan akaun bank yang ingin anda depositkan.

Tentukan berapa banyak yang anda mahu hasilkan

Masukkan jumlah USD yang anda mahukan daripada menjual BTC anda. Apabila anda memasukkan jumlah USD Coinbase ini secara automatik akan mengira jumlah BTC yang akan dikenakan untuk mendapatkan jumlah USD yang sepadan.

Sekiranya anda tidak mempunyai jumlah Bitcoin di dompet anda? Coinbase akan memberitahu anda dan memberitahu anda untuk memasukkan jumlah baru.

Had Tunai Bitcoin Coinbase

Apa Yang Harus Diharapkan Setelah Meminta Wang Tunai

Sahkan jumlah yang anda ingin jual, perhatikan yuran (mereka akan ditunjukkan sebelum anda menjual), dan kemudian klik “Jual Bitcoin”.

Sistem ACH yang digunakan oleh Pangkalan Wang Syiling biasanya memerlukan beberapa hari bekerja untuk diselesaikan setelah penjualan atau pengeluaran dibuat.

Pengeluaran Tunai Coinbase

Cara mengubah Bitcoin menjadi USD melalui Gemini

Satu lagi pilihan popular di mana pengguna boleh membeli, menjual dan menukar Bitcoin mereka menjadi USD adalah Gemini. Dengan beberapa ciri perdagangan yang paling menarik, Gemini akan membolehkan anda menyukai Coinbase untuk mendapatkan Wang Tunai untuk Bitcoin anda dengan cepat dan mudah.

Bersedia untuk menjual Bitcoin anda

Jual Beli Gemini

Pergi ke bahagian Jual Gemini untuk memilih bagaimana anda ingin menjual Bitcoin anda dan harga yang anda rela menjual Bitcoin anda secara fiat. Tidak seperti Coinbase, anda perlu terlebih dahulu memperdagangkan Bitcoin anda untuk mata wang fiat, sebelum dapat menariknya ke akaun bank anda.

Dapatkan nilai USD untuk Bitcoin anda dan bersiap untuk mengeluarkannya ke akaun bank anda yang bersambung

Kini tiba masanya untuk mengirim USD yang baru anda masuk ke akaun bank yang disambungkan.

Pilih destinasi penarikan yang anda biasa dan jumlah USD yang anda mahu memindahkan dana secara rasmi.

Seperti Coinbase, Gemini memerlukan beberapa hari bekerja untuk menghantar dana kepada anda.

Itu sahaja yang diperlukan. Sebaik sahaja anda mempunyai bitcoin di bursa, seperti Coinbase dan Gemini, anda boleh menjualnya tanpa rasa sakit.

Ubah Bitcoin anda menjadi Tunai Fizikal dengan LocalBitcoins.com

Bagi anda yang ingin memperdagangkan Bitcoin anda secara langsung dengan wang tunai fizikal, LocalBitcoins.com mungkin penyelesaian yang lebih baik.

LocalBitcoins adalah laman perdagangan orang ke orang di mana orang boleh mengemukakan tawaran mereka sendiri untuk membeli dan menjual Bitcoin ke USD atau mata wang fiat tempatan yang lain.

Bukan hanya tidak ada pengesahan identiti, tetapi kadang-kadang ada peluang timbang tara yang besar bergantung pada betapa terdesaknya seseorang membeli bitcoin dan berapa banyak penjual lain yang ada di kawasan itu. Ini dapat mewujudkan kemampuan menjual Bitcoin anda di atas nilai pasaran.

Jadi bagaimana ia berfungsi?

Cari atau Kirimkan Tawaran anda

Setelah menentukan jumlah BTC yang ingin anda jual, cari tawaran yang sesuai dengan kaedah pembayaran anda (mengikut mata wang) atau siarkan senarai anda sendiri.

Bitcoin tempatan memberikan setiap pengguna skor maklum balas yang serupa dengan eBay di mana pengguna dapat merasa selesa dengan sejarah dan jumlah tawaran yang telah diselesaikan pembeli melalui bitcoin tempatan.

Memulakan Perdagangan

Sekarang setelah anda mengetahui pembeli anda, hantarkan butiran mengenai apa yang anda mahukan dari mereka dan pastikan anda mematuhi syarat perdagangan. Ini akan memberitahu anda di mana dan bagaimana anda akan menerima pembayaran USD anda.

Juga, ingat untuk membiayai alamat dompet Bitcoin tempatan anda supaya anda dapat memulakan transaksi berdasarkan minimum mengenai BTC yang dirujuk dalam permintaan perdagangan.

Sekiranya anda tidak mempunyai BTC yang mencukupi Bitcoin tempatan dompet, anda tidak akan dapat membuat perdagangan, kerana anda diminta untuk menghantar BTC ini ke akaun escrow

Selesaikan ttebusan

Sekarang setelah semua pihak telah bersetuju untuk melakukan transaksi tersebut dan menetap secara spesifik di bahagian kotak masuk LocalBitcoins, Bitcoin anda akan dipindahkan dari dompet anda ke escrow perdagangan.

Pada ketika ini, pembeli akan mendapatkan butiran pembayaran anda (bagaimana anda mahu mendapatkan bayaran untuk BTC anda) dan melepaskan wang tunai setara USD kepada anda melalui cara yang dipersetujui.

Apabila anda telah menerima pembayaran, anda akan mengesahkan kepada Localbitcoins.com bahawa pembayaran telah dilakukan dan BTC akan dilepaskan kepada pembeli dari escrow perdagangan. Itu sahaja perdagangan dilakukan!

Kesimpulannya

Oleh kerana bitcoin dan cryptocurrency terus melonjak populariti, semakin banyak perkhidmatan datang dalam talian untuk membantu pengguna mendapatkan bitcoin langsung atau mengubah bitcoin mereka menjadi USD atau mata wang fiat lain dengan cara yang cepat dan berkesan.

Walaupun banyak perhatian adalah bagaimana memperoleh Bitcoin, penting untuk memahami pilihan yang anda ada untuk mengeluarkan Bitcoin anda dan cara terbaik untuk melakukannya.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me