Jadi, anda mahu menambang Dogecoin. Berita baiknya ialah anda datang ke tempat yang tepat untuk memulakan perlombongan meme coin yang paling berjaya yang ada pada umat manusia.

Selamat datang ke komuniti yang menghantar Bobsleigh Jamaica pasukan ke Sukan Olimpik 2014, membantu bawa air bersih ke Desa Afrika yang terpencil, dan menaja pemandu NASCAR di Talladega Superspeedway – dan semua di bawah payung Shiba Inu Jepun yang diingati.

Catatan editor: Ulasan perlombongan Dogecoin ini pada mulanya diterbitkan pada bulan November 2018. Sejak itu diperbaharui untuk mencerminkan maklumat baru dan kemas kini pasaran. Sila rujuk panduan Dogecoin kami untuk analisis yang lebih terperinci.

Dogecoin: Sejarah yang Sangat Ringkas

Dogecoin diasaskan oleh Jackson Palmer dengan bantuan Billy Markus. Tetapi untuk mengatakan bahawa didirikan sedikit mengelirukan sejak Dogecoin bermula sebagai jenaka, parodi bulan mengejar komuniti crypto.

Dogecoin, jenaka itu, dimulakan oleh Jackson Palmer pada mulanya di Twitter dan kemudian sebagai laman web yang dia bina. Dogecoin, cryptocurrency, dikeluarkan pada tahun 2013 oleh Palmer dan Billy Markus dengan harapan dapat menjadikan cryptocurrency sedikit lebih menyeronokkan dan mudah didekati.

Pada masa lalu, Doge telah digunakan untuk mengumpulkan dana amal dan membiayai tajaan sukan. Baru-baru ini, cryptocurrency semakin meningkat penggunaan pengguna dan mencari kes penggunaan yang lebih baik di luar komuniti Dogecoin yang bertenaga.

Jadi, apa itu Dogecoin? Ini adalah altcoin / komuniti / meme yang menyeronokkan, kadangkala bernilai lebih dari satu bilion dolar.

Pengenalan kepada Dogecoin Mining

Berikut adalah beberapa butiran Dogecoin asas berbanding dengan cryptocurrency lain seperti Bitcoin dan Litecoin. Perhatikan bahawa Litecoin dan Dogecoin kedua-duanya menggunakan algoritma hash Scrypt. Kesamaan ini telah membolehkan penggabungan gabungan antara kedua-dua syiling tersebut dan membolehkan Dogecoin dan Litecoin ditambang secara serentak. Ia seperti mendapat dua harga satu.

Sehingga 25 Oktober 2018 (*) coinwarz.com (**) onchainfx.com

Terdapat dua pendekatan untuk melombong Dogecoin. Pertama, anda boleh menambang sendiri, yang bermaksud anda memberikan kekuatan hashing sendiri dan satu-satunya pemberi kebaikan ketika mengesahkan blok. Perlombongan solo sering sukar dibuat untuk menguntungkan dalam skala kecil dan sangat sesuai untuk operasi yang lebih besar. Kecuali anda hanya bermain-main, dalam kes itu, bermain-main, tetapi mengharapkan kerugian.

Anda juga harus sedar bahawa ada idea untuk mengatakan bahawa Dogecoin perlombongan solo Telah mati. Kesimpulannya adalah bahawa penambang Litecoin ASIC telah meningkatkan kadar hash dalam perlombongan Dogecoin begitu tinggi sehingga ganjaran biasanya merupakan hasil tidak langsung dari penggabungan perlombongan Litecoin dan tidak secara langsung melombong Dogecoin.

Perlombongan yang dikumpulkan, untuk penambang pemula, adalah pendekatan yang lebih baik jika anda mencari pulangan pelaburan yang lebih tinggi. Perlombongan yang dikumpulkan adalah usaha kolaborasi antara ahli yang menyumbang kekuatan hash mereka. Ganjaran blok dikongsi secara berkadar di antara ahli apabila blok disahkan.

Semasa pertama kali memulakan, anda harus menyertai kolam perlombongan Dogecoin. Persaingan sengit dan terdapat beberapa kekuatan hash yang serius di luar sana, termasuk ASIC. Penggabungan penggabungan Litecoin yang lebih menguntungkan oleh ASICs bermaksud bahawa sebahagian daripada kekuatan hashing juga digunakan di rangkaian Doge. Penggabungan jumlah kekuatan hashing yang sederhana dapat memberi anda kemampuan untuk bersaing untuk mendapatkan blok walaupun menentang operasi perlombongan yang lebih besar. Lagipun, “sen, sen menghasilkan satu dolar.”

Apa yang Anda Perlu Memulakan Perlombongan Dogecoin

Sebelum anda memulakan perlombongan dan seterusnya menjadikannya Doge hujan, anda memerlukan beberapa perkara untuk mewujudkannya.

 • Perkakasan. Untuk memulakan, mana-mana sistem Windows, Mac OS, atau Linux akan berfungsi. Mesin asas sangat bagus untuk dicuba tetapi penskalaan memerlukan beberapa perkakasan yang lebih serius termasuk GPU dan ASIC.
 • Perisian. Bergantung pada OS dan perkakasan anda, perisian boleh berbeza-beza. Berikut adalah beberapa contoh.
 • Dompet Dogecoin. Anda memerlukan tempat untuk menghantar Doge yang dilombong.
 • Pada ketika ini, anda boleh menceburkan diri dalam perlombongan, tetapi ingat bahawa melakukannya sendiri dan melombong Dogecoin secara solo sangat sukar untuk memperoleh keuntungan, terutama yang bernilai masa anda. Sebagai gantinya, masuk ke kolam perlombongan Dogecoin dan manfaatkan beberapa sinergi manis manis itu.

  • Kolam Perlombongan. Anda memerlukan kolam yang menyokong perlombongan Scrypt, berikut adalah beberapa yang baik untuk memulakan anda.
  • Prohashing: Kolam perlombongan X11, Equihash, SHA-256, dan Scrypt.
  • Multipool: Menyokong penggabungan Litecoin dan Dogecoin gabungan.
 • Petua profesional: Sekiranya Dogecoin adalah permainan akhir mutlak anda di sini, pertimbangkan untuk melombong syiling Scrypt lain dan menjualnya untuk Dogecoin. Anda dapat menjaring lebih banyak Doge dengan kekuatan hashing yang lebih sedikit.
 • Perlombongan Dogecoin di Prohashing

  Lihat papan pemuka Prohashing pelombong

  Sebagai alternatif, Dogecoin Mining in the Cloud

  Terdapat kaedah yang lebih mudah untuk menambang Dogecoin dan itulah perlombongan awan. Pendekatan hands-off ini membolehkan anda lebih kurang membeli operasi perlombongan. Anda tidak memiliki apa-apa, sebaliknya, anda menyewa perkakasan dari pusat data yang lebih besar. Mereka menjalankan perlombongan untuk anda dan mengambil jalan keluarnya, serta biasanya mengenakan bayaran elektrik kepada anda.

  Perlombongan awan boleh menjadi pilihan yang kuat bagi sesiapa sahaja yang tidak mahu berkomitmen terhadap perkakasan atau berminat menguruskan perlombongan. Walau bagaimanapun, perlombongan awan boleh berisiko kerana kebanyakan kontrak terkunci pada masa. Maksudnya jika anda mengambil kontrak perlombongan Dogecoin selama satu tahun dari pelombong awan dan harga Doge jatuh di bawah kos perlombongan dan elektrik, maka, saya pasti anda dapat mengetahuinya, tetapi ROI anda mungkin akan berjaya.

  Sebenarnya, perlombongan awan Scrypt telah melanda baru-baru ini dan itu termasuk Dogecoin. Perkhidmatan perlombongan awan seperti Perlombongan Kejadian dan Eobot mempunyai kontrak yang lebih sedikit, jika ada, untuk perlombongan Scrypt.

  Terdapat juga pasar tenaga hashing, seperti Nicehash, di mana anda masih boleh mendapatkan kontrak perlombongan Scrypt. NiceHash sedikit berbeza daripada kolam penambangan awan yang lain kerana ia menggabungkan kekuatan hashing dengan pembeli. Kuasa hashing untuk penjualan bukan dari satu syarikat perlombongan tetapi dari banyak penjual ad hoc. Sistem yang sejuk tetapi agak sukar untuk menangani penawaran dan harga.

  Bolehkah Anda Mendapatkan Faedah pada Dogecoin Anda?

  Pada masa ini, tidak ada akaun faedah cryptocurrency yang menawarkan faedah deposit Dogecoin. Walau bagaimanapun, apabila ruang akaun minat cryptocurrency berkembang untuk merangkumi lebih banyak aset, tidak sepenuhnya dari sudut pemikiran logik bahawa syarikat seperti BlockFi atau Celsius dapat menambahkan Dogecoin. Walau bagaimanapun, turun naik aset mungkin tidak berfungsi dalam hal ini.

  Kesimpulan mengenai Perlombongan Dogecoin

  Pada akhirnya, penambangan Dogecoin dengan keuntungan akan menjadi sukar, mungkin, tetapi sukar. Dogecoin, bagaimanapun, tidak pernah mengenai wang atau keuntungan, walaupun bernilai berjuta-juta. Ini adalah komuniti peminat crypto yang terbuka dan ramah yang ingin belajar dan berkongsi.

  Oleh itu, dalam semangat masyarakat, perlombongan Dogecoin adalah cara yang mudah dicapai untuk masuk ke kripto. Dengan pilihan perlombongan baru yang lebih berpatutan, seperti penambang USB Scrypt ASIC yang dibuat, halangan untuk terlibat lebih rendah daripada sebelumnya.