Apa Itu Tierion?

Tierion projek menggunakan blockchain Bitcoin untuk mengesahkan dokumen. Platform ini menyelesaikan tugas ini melalui proses yang dikenali sebagai penambat. Anchoring menghubungkan dokumen ke blok tepat di blockchain Bitcoin. Dokumen berlabuh kemudian dapat disahkan pada bila-bila masa tanpa memerlukan pihak ketiga yang dipercayai. Mari luangkan masa untuk meneliti platform unik ini dan bagaimana cara untuk menguasai sektor pengesahan data blockchain.

Tierion yang berpangkalan di Connecticut memasuki pasaran pada tahun 2015 dan diterajui oleh Wayne Vaughan dan Jason Bukowski. Pertumbuhan yang luar biasa disebabkan oleh strategi yang berbeza daripada persaingannya dan juga beberapa ciri platform utama.

Pembangun Tierion tidak memasuki pasaran yang cuba menukar perniagaan menjadi sistem berasaskan blockchain baru. Sebaliknya, pemaju memberi tumpuan untuk meningkatkan sistem yang ada dan menjadikannya semudah mungkin bagi syarikat untuk menggunakan perkhidmatan mereka.

Mahkamah Agung China mengakui ‘bukti blockchain’ sebagai undang-undang yang mengikat.

Setelah berusaha @Tierion dan @kainpnt selama tiga tahun, sangat memuaskan apabila pemerintah menyedari nilai teknologi yang sedang kita bangunkan.

Langkah lain di jalan panjang untuk menggantikan kepercayaan dengan @ tahan. https://t.co/OlLDRgsc1v

– Wayne Vaughan (@WayneVaughan) 7 September 2018

Platform Tierion menyediakan anda dengan pelbagai sistem pengesahan. Ia menawarkan perkhidmatan seperti Chainpoint, yang membolehkan siapa pun untuk mula mengikat dokumen penting ke blockchain. Waktu perkhidmatan ini mencetak semua dokumen. Versi protokol berasaskan perniagaan yang disebut Proof juga sedang dalam pengembangan. Pembangun berpendapat bahawa dokumen Bukti penanda tidak dapat dimanipulasi atau diubah. Cara menjalankan perniagaan sekarang tidak mempunyai kualiti yang sederhana tetapi penting ini.

ciri-ciri

Apabila anda menerima salinan dokumen secara digital, dokumen tersebut tidak akan memberitahu anda apakah bahan tersebut dalam keadaan asalnya, atau bahkan ketika tarikh pembuatan dokumen asal. Penggodam dan pentadbir rangkaian boleh mengubah atau mengundurkan data tanpa anda sedari. Platform ini menghapuskan risiko-risiko ini Titik Rantai perkhidmatan.

Dokumen yang dicap waktu dengan bukti digital mengenai keadaan asalnya lebih selamat daripada, katakanlah, PDF. Penggunaan blockchain Bitcoin oleh Tierion menjadikan prosedur perakaunan dan audit lebih selamat. Syarikat boleh membuat sejarah proses perniagaan mereka yang tidak berubah untuk disemak kemudian.

Platform Tierion juga membolehkan pengguna mengeluarkan bukti kelayakan blockchain yang dapat disahkan. Kredensial ini merangkumi lesen profesional, kredit pendidikan, dan juga anugerah. Data tersebut membantu mengurangkan aktiviti penipuan di sektor ini dengan menyediakan cara mudah dan berpatutan kepada perniagaan untuk mengesahkan kelayakan pekerja mereka.

Perkhidmatan Tierion melalui Laman Utama

Perkhidmatan Tierion melalui Laman Utama

Perkongsian

Pada bulan Februari, Tierion mengangkat alis di seluruh komuniti crypto ketika mereka diumumkan perkongsian dengan syarikat gergasi komputer Microsoft. Matlamat perkongsian berkisar untuk mendapatkan maklumat sensitif di blockchain awam. Pembangun utama projek rakan kongsi adalah Daniel Buchner. Buchner terkenal dengan peranannya memimpin Microsoft Azure Identity pasukan.

Eksekutif Microsoft berharap dapat menyusun sektor kewangan, insurans, dan penjagaan kesihatan dengan platform berasaskan blockchain baru mereka. Reka bentuk protokol sesuai dengan standard operasi yang kompleks dari jenis sistem perniagaan ini. Pasukan mencipta istilah non-penolakan, ketidakupayaan untuk menolak kesahihan sesuatu, untuk menerangkan bagaimana sistem mereka memberi manfaat kepada pelanggan. Dokumen yang menggunakan sistem ini memperoleh ciri penolakan kerana sifat sistem yang tidak boleh dipercayai.

Pada bulan Mac 2018, Tierion mengumumkan kerjasama dengan firma pengurusan data Perhubungan. Liaison mengendalikan rangkaian pengesahan data yang besar yang dikenali sebagai ALLOY. Sambungan itu membolehkan pengguna ALLOY untuk mula menggunakan perkhidmatan Tierion sebagai sebahagian daripada keahlian mereka.

Eksekutif penghubung mengumumkan rancangan integrasi untuk fungsi blockchain tambahan ke platform mereka dalam beberapa bulan akan datang. Ini adalah hasil daripada tindak balas positif yang diberikan oleh anggota mengenai perkhidmatan Tierion. Peningkatan tambahan boleh merangkumi kontrak pintar dan transaksi mata wang digital, menurut a Bloomberg laporan dilakukan ke atas syarikat.

Blockchain Bitcoin

Tierion menggunakan protokol dual blockchain yang membolehkan pengguna mengintegrasikan berjuta-juta titik data ke dalam blockchain Bitcoin dengan kecekapan. Pembangun memutuskan bahawa blockchain Bitcoin akan menjadi rangkaian terbaik untuk digunakan kerana merupakan blockchain terbesar dan paling selamat di dunia.

Pembangun meneliti pilihan lain, seperti Ethereum, tetapi pada akhirnya, mereka memutuskan bahawa keselamatan dan desentralisasi lebih penting daripada kelajuan transaksi. Tierion berjaya mengatasi masalah skalabiliti Bitcoin, seperti masa urus niaga yang tertunda, dengan menghubungkan secara kripto jutaan titik data ke satu transaksi. Strategi ini membolehkan pengguna Tierion menambat berjuta-juta dokumen sesaat tanpa kesesakan.

Sumber terbuka

Pembangunan Tierion merangkumi sumbangan daripada pemaju di seluruh dunia. Kod platform adalah sumber terbuka, dan pasukan pembangunan menjemput pengaturcara untuk membantu meningkatkan pengekodan. Projek sumber terbuka, seperti Bitcoin, memperoleh kelebihan keselamatan yang besar berbanding platform berkod peribadi. Keamanan tambahan ini adalah hasil daripada lebih banyak penyumbang memeriksa kod tersebut.

IoT

Salah satu konsep Tierion yang paling unik adalah kemampuannya untuk berintegrasi ke dalam sistem IoT (Internet of Things). Integrasi ini mengambil data yang dikumpulkan dari peranti IoT dan menyambungkannya ke blockchain. Maklumat peranti IoT akan menjadi penting pada masa depan yang tidak begitu jauh. Keupayaan untuk mengesahkan kesahihan data ini dapat membantu meningkatkan kadar penggunaan teknologi ini.

Token TNT

Duit syiling Tierion (TNT) diperdagangkan di pelbagai bursa termasuk Binance, HitBTC, Huobi, dan Liqui. Binance adalah salah satu pertukaran terbesar di dunia. Token TNT menjadi tajuk utama apabila mereka berjaya disenaraikan di Binance pada bulan November 2017. Berita itu datang melalui a tweet terus dari pembangun Tierion.

Anda memerlukan dompet yang serasi dengan ERC-20 untuk menyimpan token TNT. Laman web syarikat secara khusus menyenaraikan MyEtherWallet, Mist, Parity, dan imToken sebagai platform yang diluluskan.

Melihat Ke Masa Depan

Strategi unik Tierion membolehkan mereka membuat ceruk di sektor pengesahan data blockchain. Oleh kerana platform ini terus berkembang, anda boleh melihat lebih banyak perkongsian besar dalam pembuatannya. Buat masa ini, Tierion berada di puncak piramid pengesahan data blockchain.