Dengan APY 6% pada BTC dan 8.6% pada stablecoin, Akaun Minat BlockFi sepertinya sinar cahaya matahari bagi pemegang aset digital yang telah terbiasa dengan pegangan mereka yang tidak stabil dengan turun naik pasaran.

Mari terokai dalam tinjauan BlockFi kami. 

Ringkasan Pantas Akaun Minat BlockFi

BlockFi adalah platform pinjaman berasaskan NYC milik swasta yang ditubuhkan pada tahun 2017. The Akaun Minat BlockFi adalah satu-satunya pilihan penyimpanan cryptocurrency yang membayar kadar tawaran yang kompetitif dengan kebanyakan kadar faedah akaun bukan cryptocurrency.

 1. BlockFi membolehkan pengguna memperoleh kadar faedah kompaun yang kompetitif pada cryptocurrency mereka, seperti BTC, ETH, LTC, USDC, USDT, GUSD, dan PAXG. 
 2. Menjaga deposit cryptocurrency dengan selamat. Deposit cryptocurrency BlockFi dipegang oleh Syarikat Amanah Gemini, yang dikawal selia oleh Jabatan Perkhidmatan Kewangan New York.
 3. Ia terdapat di seluruh dunia, di luar negara yang disenaraikan atau ditonton. 
 4. Membolehkan pengeluaran pada bila-bila masa. Pengguna mendapat satu pengeluaran percuma setiap bulan. 
 5. Ia menawarkan pendaftaran yang mudah dan senang.

Dengan minat 8.6% pada stablecoin seperti USDC dan 6% pada BTC, BlockFi adalah pilihan yang cukup menarik bagi individu yang mempunyai tahap tahap pemula hingga sederhana dengan aset digital.

Tangkapan skrin dari kalkulator minat BlockFi. 100,000 USDC akan memperoleh 8600 dalam USDC dalam 1 tahun.

Secara perbandingan, BlockFi menawarkan 43x lebih banyak daripada akaun simpanan “faedah tinggi” dengan Ally Bank (0.2%) dan 4.7x daripada WealthFront (1.82%). Namun, perlu diperhatikan bahawa deposit BlockFi tidak diinsuranskan oleh FDIC, jadi akaun BlockFi tidak boleh dianggap sebagai akaun simpanan. Ini adalah akaun pelaburan, dan pengguna terdedah kepada sekumpulan risiko unik yang tidak dimiliki oleh akaun simpanan fiat tradisional. 

BlockFi juga menawarkan pinjaman yang disokong oleh cryptocurrency anda dengan nisbah 50% LTV.

Tinjauan dan wawancara BlockFi berikut khusus untuk Akaun Bunga BlockFi, dan bukan untuk produk pinjaman. 

Catatan editor mengenai kemas kini artikel # 1: Pada bulan November 2020, BlockFi mengumumkan pelancaran kad kredit Bitcoin Rewards mereka. Kad ini dalam senarai menunggu dan tersedia untuk pengguna BlockFi. Kami akan mengemas kini liputan kami setelah kad dilepaskan dan kami menggunakannya sendiri. 

Pasukan BlockFi

Pasukan kepemimpinan BlockFi memiliki pengalaman berpuluh-puluh tahun dalam dunia perkhidmatan kewangan dan perbankan tradisional, dan syarikat tersebut mengaku mengambil pendekatan konservatif terhadap peraturan yang akan menjadikannya untuk pertumbuhan dan pengembangan jangka panjang yang berkelanjutan. 

Pasukan Kepimpinan BlockFi

Pasukan Kepimpinan BlockFi

Pengasas & Ketua Pegawai Eksekutif, Putera Zac mempunyai pengalaman dalam peranan kepimpinan di beberapa syarikat teknologi yang berjaya. Sebelum memulakan BlockFi, dia memimpin pasukan pengembangan perniagaan di Orchard Platform, broker-dealer dan RIA di sektor pinjaman dalam talian, dan Zibby, pemberi pinjaman pengguna dalam talian. 

Pengasas Bersama & VP Operasi Flori Marquez mempunyai pengalaman menguruskan produk pinjaman alternatif. Dalam industri peminjaman pasaran, dia membantu membangun, meningkatkan, dan mengoptimumkan portfolio $ 125 juta untuk Bond Street (diperoleh oleh Goldman Sachs). Sebagai Ketua Pengurusan Portofolio, Flori menguruskan semua operasi dari awal hingga ke default dan litigasi.

Ketua Pegawai Risiko, Rene Van Kesteren menghabiskan lebih dari 15 tahun di BAML sebagai Pengarah Urusan ML Professional Clearing / Prime Brokerage. Semasa berada di sana, dia membina platform pinjaman berstruktur ekuiti, termasuk kerangka risiko dan pematuhan peraturan. Sebelum BAML, Rene bekerja sebagai pedagang derivatif ekuiti di Bahagian Pelaburan Kuantitatif Strategik Caxton.

Pembiayaan BlockFi: Berapa banyak wang yang dikumpulkan oleh BlockFi?

BlockFi baru-baru ini dinaikkan $ 50 juta dalam pendanaan Siri C oleh Morgan Creek Digital, dengan pelabur yang mengambil bahagian seperti Valar Ventures, Winklevoss Capital, Kenetic Capital, CMT Digital, Castle Island Ventures, SCB 10X, HashKey, Avon Ventures, Purple Arch Ventures, Michael Antonov, pemain NBA Matthew Dellavedova , dan dua wakaf universiti.

Sebelum Seri C baru-baru ini, BlockFi menaikkan  $ 18.3 juta dalam pendanaan Siri A yang diketuai oleh Valar Ventures (disokong oleh Peter Thiel) dengan penyertaan dari Winklevoss Capital, Galaxy Digital, ConsenSys Ventures, Akuna Capital, Avon Ventures, Susquehanna, CMT Digital, Morgan Creek, dan PJC. 

Maklumat syarikat BlockFi pada 10/5/2020, milik Crunchbase.

Maklumat syarikat BlockFi pada 10/5/2020, milik Crunchbase.

BlockFi juga telah meningkatkan putaran sebelumnya oleh SoFi dan Purple Arch Ventures.  

Pasukan ini menyatakan bahawa mereka menjangka dapat mengumpulkan modal tambahan pada masa akan datang untuk memudahkan pengembangan produk yang berterusan dan pertumbuhan yang pesat.

Sebagai sebuah syarikat, pendapatan Blockfi telah meningkat 10 kali ganda sepanjang tahun lalu, menjadikannya tepat untuk mencapai pendapatan $ 100 juta pada tahun berikutnya. Dengan aset lebih dari $ 1.5B di platform, dan kadar kerugian 0% di seluruh portfolio pinjamannya, BlockFi telah membuat kes yang kuat untuk menjadikan dirinya sebagai entiti dominan di ruang FinTech yang baru muncul. 

Ulasan Akaun Minat BlockFi dan Kadar Faedah BlockFi

Kadar faedah BlockFi cukup kompetitif, terutama jika dibandingkan dengan hanya menyimpan cryptocurrency anda di bursa atau dompet tanpa faedah. 

 • Bitcoin: Pengguna boleh memperoleh faedah tahunan hingga 6% untuk deposit di bawah 2.5 BTC, dan 3% untuk jumlah BTC melebihi ambang 2,5 BTC. 
 • Ethereum: Pengguna dapat memperoleh faedah tahunan hingga 5.25% untuk setiap deposit ETH.
 • Litecoin: Pengguna dapat memperoleh faedah tahunan hingga 5% untuk semua deposit.
 • Dolar Gemini: Pengguna dapat memperoleh faedah 8.6% dari deposit GUSD mereka. 
 • Dolar USDC: Pengguna dapat memperoleh faedah 8.6% dari deposit USDC mereka. 
 • PAX: Pengguna dapat memperoleh faedah 8.6% dari deposit PAX mereka. 
 • PAXG: Pengguna boleh memperoleh faedah 5% dari deposit PAXG mereka. 
 • USDT: Pengguna boleh memperoleh faedah 9.3% dari deposit USDT mereka. 

 

Kadar faedah BlockFi

Kadar faedah BlockFi pada 1/24/2021

Kadar faedah dibayar dalam cryptocurrency nominalnya. Sebagai contoh, anda akan memperoleh 0.06 BTC pada 1 BTC dalam satu tahun penuh, dengan syarat kadar faedahnya tetap sama. Sekiranya anda berada di ruang cryptocurrency untuk sementara waktu, anda tidak asing dengan kebaikan dan keburukan memiliki aset tidak menentu – 0,06 BTC anda mungkin lebih atau kurang daripada yang setara dengan USD pada waktu deposit, jadi rancanglah dengan sewajarnya. 

Walau bagaimanapun, memperoleh 8.6% pada stablecoin seperti Gemini Dollar menghilangkan beberapa risiko turun naik. $ 10,000 dalam GUSD akan menghasilkan anda $ 860 dalam GUSD untuk setahun penuh, dan kerana ia disatukan ke Dolar AS, anda tidak perlu risau harganya berbeza secara drastik (dengan syarat sesuatu yang tidak menimpa Gemini atau GUSDnya .) 

Harap maklum bahawa BlockFi mengenakan bayaran pengeluaran tetap. yang dikurangkan dari jumlah pengeluaran. Pengguna mendapat 1 pengeluaran percuma setiap bulan. 

Bagaimana BlockFi Menjana Wang?

BlockFi adalah perniagaan penyebaran yang menghasilkan wang dengan meminjam modal pada kadar tertentu (kadar faedah yang dibayarkan kepada pengguna) dan memberikannya kadar yang lebih tinggi (kadar faedah yang ditawarkannya untuk pinjaman BTC / ETH / GUSD). A Catatan blog BlockFi menyatakan bahawa syarikat itu terutama bekerjasama dengan pihak lawan institusi untuk menawarkan kecairan kepada mereka. Peminjam ini terdiri daripada: 

 • Pedagang dan dana pelaburan yang mencari peluang perdagangan arbitraj di pasaran yang berpecah-belah. Mereka meminjam cryptocurrency untuk menutup jurang harga antara bursa atau pasaran yang tersebar. Pedagang margin akan meminjam untuk meningkatkan strategi perdagangan mereka. 
 • Pembeli pasaran di luar kaunter (OTC) yang menghubungkan pembeli dan penjual yang lebih suka tidak melakukan urus niaga melalui pertukaran awam, sering kali meningkat tajam. Pihak-pihak ini perlu menyimpan inventori cryptocurrency untuk memenuhi permintaan. Oleh kerana memiliki cryptocurrency sangat berintensifkan modal dan menanggung risiko turun naik harga, pembuat pasaran OTC akan meminjam dari pemberi pinjaman seperti BlockFi untuk memudahkan keperluan mereka. 
 • Perniagaan lain yang memerlukan inventori cryptocurrency untuk menyediakan kecairan kepada pelanggan mereka. Kategori ini merangkumi perniagaan seperti ATM cryptocurrency yang menyimpan sebahagian besar aset cryptocurrency mereka dalam simpanan sejuk dan memerlukan tahap kecairan untuk berfungsi setiap hari. 

Adakah BlockFi Selamat? Adakah Wang Anda Selamat di BlockFi?

Berdasarkan kajian dan perbualan kami, BlockFi lulus ujian keselamatan. Baik, selamat seperti Gemini, penjaga utamanya. Gemini menyimpan 95% asetnya dalam simpanan sejuk dan 5% dalam dompet panas yang diinsuranskan oleh Aon. 

Gemini adalah penjaga berlesen dan dikawal selia oleh NYDFS, dan baru-baru ini ia menerima pematuhan SOC2 dari Deloitte untuk penyelesaian hak penjagaan mereka.

Walaupun kadar faedah BlockFi menarik, wajar bagi penggemar cryptocurrency bersikap skeptis – dan memang demikian, kita cenderung menjadi keturunan paranoid. Itulah tujuan kajian Blockfi ini!

Apa yang berlaku pada dana pengguna semasa setiap senario ini? Bagaimana mereka dilindungi? 

Walaupun kita mempercayai perniagaan, yang tidak banyak menunjukkan BlockFi tidak boleh dipercayai, hari kiamat “bagaimana jika” menyimpan harta tanah utama di otak kita. Kami bercakap hari kiamat dengan pasukan BlockFi: 

Apa yang berlaku sekiranya BlockFi diretas ?: “Gemini adalah penjaga utama BlockFi dan BlockFi tidak menyimpan kunci peribadi secara langsung. Gemini menyimpan sebahagian besar asetnya dalam simpanan sejuk dan ada diinsuranskan oleh Aon. Gemini adalah penjaga berlesen dan dikawal selia oleh NYDFS. Mereka baru-baru ini menerima Jenis SOC2 1 audit pematuhan dari Deloitte untuk penyelesaian hak penjagaan mereka. Kami menggalakkan pengguna untuk membaca lebih lanjut mengenai Keselamatan Gemini.

Apa yang berlaku jika akaun pengguna terganggu ?: “Sejak awal, BlockFi tidak kehilangan dana pelanggan. Sekiranya akaun pengguna terganggu, yang mana protokol keselamatan kami tangkap pada masa lalu, kami membekukan akaun individu selama satu minggu. Kemudian, kami mengadakan Persidangan Video dengan individu yang terlibat untuk mengesahkan identiti mereka. Kami kemudian boleh mengubah alamat e-mel dan kata laluan mereka, sehingga mereka dapat mendapatkan kembali kawalan terhadap akaun mereka. ” 

Apa yang berlaku jika tiba-tiba semua orang ingkar pinjaman cryptocurrency mereka?:  “Apabila kami meminjamkan aset crypto untuk menghasilkan hasil, kami mempunyai proses pengurusan risiko dan analisis kredit yang sangat teliti. Kami hanya memberi pinjaman kepada peminjam institusi yang besar, bermodalkan baik, atau kepada rakan-rakan yang bersedia untuk membuat cagaran dan memberikan kemampuan untuk meminggirkan mereka secara 24/7. ”  

“Maksudnya, jika kita meminjamkan BTC bernilai $ 1M kepada Firma XYZ, Firma XYZ memberi jaminan pinjaman (biasanya ~ 120%) dengan memberi kita ~ $ 1.2 juta USD. Sekiranya pinjaman itu dilakukan untuk membuat panggilan margin dan peminjam tidak dapat memberikan cagaran tambahan (lalai), kami akan menggunakan jaminan USD mereka untuk membeli crypto. ” 

“Kami secara aktif meminjamkan sejak Januari 2018, termasuk dalam pelbagai tempoh turun naik yang tinggi, tanpa kerugian di seluruh portfolio pinjaman kami. BlockFi terikat oleh NDA untuk membincangkan syarat peminjam / kadar tertentu. “

Bagaimana saya memohon Akaun BlockFi?

Mendaftar untuk akaun BlockFi agak mudah dan boleh dilakukan dalam masa kurang dari dua minit. 

 1. Anda boleh bermula dari tinjauan BlockFi ini. Pergi ke Laman web BlockFiDengan menggunakan kod ini, anda dapat menerima hingga $ 500 deposit anda sebagai bonus pendaftaran, bermula dari bonus pendaftaran $ 25 apabila anda deposit minimum $ 500. 
 2. Pergi ke pilihan “Dapatkan Minat” di slaid beranda, atau “Bermula” di menu. 
 3. Masukkan e-mel anda dan buat kata laluan untuk membuat akaun anda. 
 4. Masukkan kod pengesahan yang dihantar ke e-mel itu. 
 5. Setelah log masuk, pilih “Deposit” untuk mengesahkan identiti anda dan buat deposit pertama anda. 
 6. Masukkan maklumat peribadi anda untuk pengesahan (bahagian 1)
 7. Muat naik borang pengenalan seperti pasport, lesen memandu, atau kad pengenalan dan tunggu untuk diluluskan. 

Bagaimana saya berhubung dengan Perkhidmatan Pelanggan BlockFi?

Sekiranya anda ingin menghubungi perkhidmatan pelanggan BlockFi, anda dapat menghubungi mereka di [e-mel dilindungi]

Setakat ini, sokongan BlockFi telah jauh di atas purata. Beritahu kami bagaimana pengalaman anda berbeza! 

Adakah BlockFi diinsuranskan?

Adakah BlockFi FDIC diinsuranskan? Oleh kerana insurans FDIC tidak berlaku untuk aset digital seperti cryptocurrency, deposit anda di BlockFi tidak dilindungi oleh insurans FDIC. Namun, BlockFi menggunakan syarikat rakan kongsi Gemini sebagai perkhidmatan kustodiannya, dan Gemini memang mempunyai insurans sendiri untuk simpanannya. 

Temu ramah BlockFi

Bagaimana menawarkan kadar faedah BTC 5.2% secara berkekalan? 

“Bunga yang dapat kita bayar didasarkan pada hasil yang dapat kita hasilkan dari pemberian pinjaman, yang secara langsung berhubungan dengan permintaan pasar di ruang tersebut (Yaitu, berapa kadar institusi yang bersedia membayar untuk meminjam aset kripto tertentu, kerana ia berbeza-beza dari aset ke aset). Kami terikat oleh NDA untuk membincangkan spesifik (institusi, kadar tertentu, dll). ” 

Bagaimana dengan kadar faedah 8.6% untuk Dolar Gemini? Bolehkah anda bercakap tentang mengapa Gemini?

“Kami dapat menggunakan deposit stablecoin untuk membiayai pinjaman pengguna kami (rata-rata APR adalah ~ 10-13%) sehingga kami mampu membayar bunga yang lebih tinggi kepada penyimpan GUSD / Stablecoin.”

Kadar faedah BlockFi dapat berubah setiap bulan, bolehkah anda menerangkan mengapa ini berlaku?

“Perubahan akan datang diumumkan biasanya 1-2 minggu sebelum bulan baru, memberi pelanggan banyak pemberitahuan dan masa untuk bersiap. Bunga yang dapat kita bayar adalah fungsi dari permintaan pinjaman. 

Setakat ini, kadar faedah BTC peringkat teratas dan kadar faedah GUSD kami tidak berubah. Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai mengapa kadar harga kami berubah-ubah dan bagaimana pasaran pinjaman berfungsi di sini dan di sini.” 

Apa yang berlaku sekiranya garpu BTC / ETH? Adakah baki pengguna akan dikreditkan dengan duit syiling bercabang juga? 

“Gemini adalah penjaga kami dan memiliki semua maklumat mengenai apa yang berlaku dalam kes jaringan bercabang. Sila rujuk perjanjian pengguna mereka di sini di mana anda boleh membaca lebih lanjut mengenai perkara itu. ” 

Bagaimana rupa masa depan untuk BlockFi? Bagaimana Kajian BlockFi ini akan berbeza dalam setahun?

“Kami yakin bahawa kami akan menjadi syarikat yang sangat besar dan berjaya yang menyediakan perkhidmatan kewangan dalam skala global untuk keuntungan berjuta-juta pelanggan. Kami merancang untuk melalui tiga fasa pertumbuhan yang berbeza berdasarkan pasaran dan produk kami yang dapat dihubungi:

 • Fasa 1 
 • Produk untuk orang yang sudah memiliki Bitcoin atau aset crypto lain yang disokong di platform BlockFi
 • Keupayaan untuk memperoleh faedah meminjam USD yang dijamin oleh crypto anda
 • Fasa 2

  • Luaskan pasaran yang dapat dialamatkan untuk merangkumi orang yang belum memiliki cryptocurrency.
  • Lancarkan kemampuan membeli dan menjual di platform dan produk kategori pembayaran seperti kad kredit ganjaran Bitcoin
  • Fasa 3

   • Fokus pada pengembangan global dan kembangkan pasaran yang dapat dialamatkan untuk memasukkan pengguna yang mungkin tidak pernah mahu memiliki crypto
   • Banyak menggunakan stablecoin untuk menyediakan produk perbankan tradisional di rel blockchain
   • Pemikiran Akhir: Adakah BlockFi Sah? Adakah BlockFi Berbaloi?

    Semua petunjuk kami untuk tinjauan BlockFi ini (sejarah, pasukan, komunikasi dengan sokongan, dan penilaian model perniagaan) menunjukkan ya: BlockFi sah. Terdapat sedikit bukti yang menunjukkan sebaliknya. Terdapat segelintir ulasan negatif dalam talian dari pengguna yang tidak berpuas hati, tetapi kebanyakannya nampaknya berakar pada kesalahpahaman (iaitu dengan anggapan faedah dibayar dalam USD dan bukan dalam BTC / ETH / GUSD). 

    Sama ada BlockFi bernilai atau tidak, ia bergantung kepada profil risiko anda dan apa yang anda lakukan dengan cryptocurrency anda. Kadar faedah BlockFi cukup kompetitif untuk industri, dan untuk beberapa aset digital, yang terkemuka di industri. 

    Sekiranya hanya menggunakan bursa, anda juga boleh memperoleh faedah faedah gabungan. 10 BTC akan berubah menjadi 10.62 BTC dalam setahun, keuntungan yang tidak signifikan sekitar $ 5,000 untuk tahun ini. Anda juga akan mendapat faedah atau tragedi harga Bitcoin naik atau turun. 

    Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa bila-bila masa cryptocurrency anda meninggalkan dompet keras anda, risiko tersebut akan mengalami risiko yang lebih tinggi. Sekiranya BlockFi atau Gemini mengalami peretasan bencana (sangat tidak mungkin), cryptocurrency anda akan berisiko. 

    Ulasan BlockFi kami kembali positif. Setelah bercakap dengan perwakilan pasukan, dan dengan pasukan sokongan mereka di pihak pelanggan, kami berharap dapat melihat BlockFi mengukuhkan kedudukannya di tempat tersebut. Projek seperti BlockFi yang ada hanya menyediakan pelabur cryptocurrency kepelbagaian aliran pendapatan yang sangat diperlukan, sesuatu yang telah dilupakan oleh HODLers sejak beberapa tahun kebelakangan ini. 

    Skor CoinCentral

    Eksklusif! Terima Bonus $ 25 USDC Apabila Anda Mengklik Dan Membiayai Akaun BlockFi Baru Dengan Paling Tidak $ 500. Syarat Berlaku.

    Catatan / penafian Editor: Artikel di atas tidak boleh ditafsirkan sebagai nasihat pelaburan – bukan. Ulasan ini ditulis untuk tujuan pendidikan dan hiburan.