Ethereum mempunyai salah satu cap pasaran tertinggi di dunia cryptocurrency, jadi tidak menghairankan bahawa terdapat banyak perhatian dari orang ramai.

Dengan peningkatan perhatian ini timbul keperluan untuk tempat yang selamat untuk menyimpan eter.

Oleh itu, kita akan bercakap mengenai dompet Ethereum. Fikirkan apa yang sebenarnya anda perlukan untuk menyimpan eter anda. Beberapa soalan untuk dipertimbangkan:

 • Adakah anda memerlukan dompet yang dapat menampung beberapa mata wang, atau hanya Ethereum? Terdapat banyak dompet yang membolehkan anda menyimpan kripto yang berbeza, dan juga beberapa dompet yang khusus untuk Ethereum.
 • Adakah anda merancang untuk kerap memperdagangkan Ethereum anda? Beberapa dompet menjadikannya lebih mudah bagi peniaga yang kerap, dan yang lain mengutamakan keselamatan dan sedikit sukar untuk kerap berdagang dengan.
 • Adakah anda mahukan akses ke dompet anda dari mana saja pada bila-bila masa, atau hanya dari satu lokasi? Selalunya terdapat hubungan terbalik antara kebolehcapaian dan keselamatan.

Pada akhir panduan ini, anda akan mengetahui dompet Ethereum yang paling popular dan yang mana sesuai untuk anda.

Dompet Ethereum Terbaik

Apa yang Perlu Diperhatikan dalam Ethereum Wallet

Mencari dompet Ethereum yang sempurna tidak semestinya sukar, tetapi memerlukan pemahaman umum tentang bagaimana penyimpanan cryptocurrency berfungsi.

Dalam pukulan luas, umumnya terdapat empat jenis dompet yang berbeza:

 1. Dompet perkakasan: Dompet ini adalah dompet fizikal yang mempunyai kunci peribadi anda yang disulitkan ke dalamnya. Ini adalah jenis yang paling selamat. Tahap Gringotts Wizarding Bank. Dompet perkakasan membolehkan anda menyimpan cryptocurrency dalam simpanan “sejuk” – di luar talian – jadi duit syiling anda tidak dapat diakses oleh penggodam Internet.
 2. Dompet dalam talian: Dompet ini ada dalam talian. Duh. Walaupun mereka masih dianggap sangat selamat, hakikat bahawa mereka tersambung ke Internet mendatangkan risiko kecil kepada anda. Anda boleh menggunakan dompet ini pada pelbagai peranti.
 3. Dompet desktop: Dompet ini dimuat turun dan dipasang di komputer anda (PC atau komputer riba). Setelah dipasang, hanya komputer tertentu yang dapat mengakses dompet.
 4. Dompet kertas: Dompet ini adalah kepingan kertas dengan kunci peribadi anda di atasnya. Ini sangat berisiko kerana jika anda kehilangan sehelai kertas ini, peluang untuk mendapatkan duit syiling anda di masa akan datang sangat kecil. Selamat tinggal mulah. Selain itu, kebanyakan laman web pembuatan dompet kertas sebenarnya merupakan laman phishing yang menjadi mangsa peniaga kripto baru. Dompet kertas untuk Ethereum sangat tidak disarankan kerana terdapat kekurangan banyak pilihan yang baik.

Semasa mencari dompet cryptocurrency yang selamat, perhatikan mengikuti empat ciri:

 1. Kunci peribadi: Anda mahu mempunyai kunci peribadi yang hanya anda miliki. Ini pada dasarnya adalah kunci untuk mengakses duit syiling anda, dan keselamatan di sini tidak boleh dirundingkan.
 2. Komuniti pembangunan: Oleh kerana dompet Ethereum agak baru, reputasi sangat besar. Cari komuniti pembangunan aktif yang mempunyai masa depan yang menjanjikan.
 3. Antara muka pengguna yang mudah: Cari sesuatu yang senang digunakan. Anda juga ingin memastikan bahawa dompet anda serasi dengan sistem operasi yang berbeza.
 4. Keselamatan dan sandaran: Kurangkan pendedahan anda terhadap kesalahan manusia. Jangan menjadi orang yang membuat berita kerana kehilangan satu juta dolar dalam kripto dengan menukar dompet perkakasan mereka dan lupa untuk membuat sandaran maklumat anda.

Selamatkan masalah anda dan cari dompet yang mempunyai empat kriteria di atas.

TREZOR

TREZOR adalah dompet perkakasan, yang bermaksud ia menyimpan kunci peribadi anda di luar talian (yang sudah anda ketahui kerana anda membaca teks sebelumnya dengan teliti, bukan ?!). Asalnya dicipta untuk Bitcoin, pengguna kini boleh menyimpan Ethereum di TREZOR menggunakan antara muka web MyEtherWallet.

kajian semula dompet trezor

Peranti bersaiz pemacu kilat ini menyimpan eter di luar talian dengan cip elektronik yang selamat. Pengguna hanya boleh mengaktifkan cip elektronik ini dengan log masuk dengan kata laluan mereka. TREZOR juga menggunakan sambungan USB terhad, yang bermaksud bahawa ia dapat berinteraksi dengan selamat dengan komputer yang mungkin terganggu atau dijangkiti.

Keseluruhan: TREZOR adalah pilihan yang sangat baik kerana sangat selamat, mempunyai komuniti pembangunan yang aktif, dan membolehkan pengguna menyimpan Bitcoin dan Ethereum. Harganya sekitar $ 99.

Lawati Trezor

Lejar Nano S

The Lejar Nano S adalah salah satu dompet perkakasan tertinggi kerana ia unggul dalam empat kriteria yang telah kami nyatakan sebelumnya. Antaramuka sangat mesra pengguna. Ia dilengkapi dengan skrin OLED kecil yang memudahkan pengendalian transaksi anda. Pengguna boleh memasang pin 4 digit pada dompet fizikal itu sendiri, yang merupakan elemen tambahan yang ditambahkan untuk mengelakkan penggunaan kata kunci.

dompet perkakasan lejar nano

The Ledger Nano S menyimpan ether di luar talian dan menghendaki pengguna menandatangani transaksi dengan kunci peribadinya untuk menghabiskan ether. Selain itu, Ledger Nano S mempunyai pilihan untuk membuat pilihan pemulihan untuk memulihkan kunci peribadi anda sekiranya peranti hilang atau rosak. Ciri tambahan ini meminimumkan risiko anda kehilangan semua duit syiling jika anda meletakkan peranti anda di tempat yang salah. The Ledge Nano S mengurangkan tekanan menggunakan dompet perkakasan, dan menyimpan Ethereum (ETH) dan Ethereum Classic (ETC).

Keseluruhan: The Ledger Nano S adalah leher dan leher dengan Trezor, tetapi harganya jauh lebih sederhana iaitu $ 65. Antara muka pengguna yang rapi dan elemen keselamatan tambahan menjadikannya pilihan yang sangat kompetitif bagi mana-mana pelabur cryptocurrency.

Lawati Ledger

Dompet Keluaran

Exodus adalah dompet desktop dan merupakan dompet desktop pertama di dunia yang dapat menyimpan banyak cryptocurrency. Walaupun kebanyakan dompet crypto hanya terhad kepada Bitcoin dan Ethereum, Exodus memungkinkan untuk memegang portfolio yang jauh lebih pelbagai.

Salah satu aspek Keluaran yang paling menarik adalah antara muka pengguna yang lancar dan bersih yang menampilkan portfolio pengguna sebagai carta pai. Keluaran selalu disambungkan ke Internet tetapi ia tidak mengambil kunci peribadi anda dari peranti anda. Selain itu, pemulihan e-mel satu-satu dan kekunci sandaran menjadikan pemulihan dompet anda mungkin.

portfolio tinjauan dompet eksodus

Ia juga mempunyai ShapeShift, jadi pertukaran cryptocurrency lebih mudah. Keuntungan dari Keluaran ialah anda dapat memperdagangkan cryptocurrency dengan mudah, sedangkan anda harus menjalani proses yang panjang dengan dompet perkakasan.

Keseluruhan: Walaupun Keluaran mempunyai antara muka pengguna yang cantik dan sederhana, penting untuk diingat bahawa selalu terhubung ke Internet. Fakta ini sahaja menjadikannya kurang selamat daripada dompet perkakasan. Walaupun risikonya dapat diabaikan, ia masih perlu disebutkan.

Lawati Keluaran

Pangkalan Wang Syiling

Coinbase, dompet web, adalah yang paling mudah dan senang digunakan berbanding dengan pilihan lain dalam senarai ini. Ini adalah platform pertukaran dan dompet. Anda boleh membeli Ethereum, Bitcoin, dan Litecoin dengan mata wang fiat, dan memastikan cryptocurrency anda selamat.

kajian dompet coinbase

Oleh kerana kunci peribadi disimpan di pelayan yang dihoskan di Coinbase, anda akhirnya tidak mempunyai kawalan sepenuhnya terhadap kunci anda. Nasib baik, Coinbase adalah syarikat yang berpusat di San Francisco dengan penilaian lebih dari 1 bilion dan reputasi sebagai sangat selamat dan boleh dipercayai.

Keseluruhan: Kemudahan penggunaan menjadikan Coinbase sebagai pilihan utama bagi banyak pemula. Satu-satunya kelemahan adalah bahawa pengguna akhirnya tidak mempunyai kawalan yang sama terhadap kunci peribadi mereka seperti yang mereka lakukan dengan dompet perkakasan.

Lawati Coinbase

MyEtherWallet

MyEtherWallet adalah dompet web sumber terbuka yang berbeza dengan Coinbase dan dompet web tradisional lain kerana anda mempunyai kawalan penuh terhadap kunci peribadi anda di komputer anda. Ini bermakna anda boleh menjana dompet baru dan menyimpan eter anda tanpa perlu melakukannya di pelayan MyEtherWallet. Ini juga bermaksud anda bertanggungjawab sepenuhnya untuk menyandarkan dompet anda dengan selamat.

MyEtherWallet sangat bagus kerana ia membolehkan anda menulis dan mengakses kontrak pintar. Ia juga menghubungkan dengan Trezor dan Ledger Nano S untuk mengakses Ethereum anda dengan selamat dalam platform MyEther.

MyEtherWalletReview

Lawati MyEtherWallet

Jaxx

Jaxx adalah dompet perisian yang menyokong banyak koin cryptocurrency terkemuka termasuk Ethereum. Dompet boleh didapati di:

 • Android (mudah alih dan tablet)
 • iOS (mudah alih dan tablet)
 • OS X
 • Tingkap
 • Linux
 • Chrome (sambungan)

Terdapat juga dompet perkakasan tidak lama lagi.

Didesain dengan mempertimbangkan pengguna akhir, dompet ini mudah digunakan dan mempunyai antara muka intuitif yang bahkan pemegang pemula seharusnya tidak mempunyai masalah untuk mengetahui.

Dengan Jaxx, kuasa sepenuhnya ada di tangan anda. Semua kunci dibuat pada peranti tempatan anda dan tidak pernah dihantar ke pelayan mana pun. Oleh kerana itu, syarikat tidak dapat mengakses dana anda. Jaxx juga mengelakkan pengumpulan maklumat peribadi, dan anda tidak perlu memberikan pengesahan untuk menggunakan dompet. Bagi peminat kripto yang menghargai privasi, ini adalah perkara yang luar biasa.

Selain itu, kod untuk dompet Jaxx dapat diaudit oleh sesiapa sahaja. Ini membawa tahap kepercayaan kepada masyarakat kerana mana-mana orang dapat mengaudit pangkalan kod mereka dan memunculkan sebarang masalah atau celah. Jaxx menekankan bahawa untuk mengelakkan penyalinan jahat, kod mereka bukan sumber terbuka. Walau bagaimanapun, tahap ketelusan yang mereka berikan harus cukup untuk memberi kepercayaan kepada syarikat anda.

Keseluruhan: Dengan antara muka yang bersih dan kawalan penuh terhadap kunci dompet anda, Jaxx adalah pilihan terbaik untuk menyimpan cryptocurrency anda. Dompet mempunyai lebih banyak keselamatan daripada pilihan dalam talian semata-mata tetapi mempunyai lebih banyak kelemahan daripada dompet perkakasan.

Lawati Jaxx

Kabus

Mist adalah dompet desktop hibrid dengan antara muka web dan merupakan dompet rasmi yang disenaraikan di Laman web Projek Ethereum. Produk ini masih dalam versi beta, jadi ada masalah yang mungkin timbul ketika menggunakannya. Untuk mengatasi masalah ini, pasukan pembangunan menyediakan senarai masalah umum dan cara memperbaikinya Wiki Github.

Dompet tersedia di Mac, Linux dan Windows, jadi jika anda membaca ini, kemungkinan besar anda dapat menggunakannya.

Mist melindungi dompet anda dengan kata laluan yang boleh tidak pernah berubah setelah ia ditetapkan. Saya sangat mengesyorkan agar anda memilih kata laluan yang kuat dan jangan lupa. Tuliskan, hafal, letakkan di peti besi, dan letakkan di bahagian bawah meja di tengah taman – apa sahaja yang perlu anda lakukan untuk memastikan anda akan mengingatnya. Sekiranya anda kehilangan kata laluan ini, anda tidak akan dapat mengakses dompet anda.

Dengan kabus, anda tidak mempunyai nama penuh. Anda boleh memuat turun dan menggunakan dompet tanpa perlu memberikan maklumat atau pengenalan peribadi. Anda juga mempunyai kawalan penuh terhadap kunci peribadi anda yang dipegang pada mana sahaja peranti yang anda gunakan untuk memuat turun dompet.

Keseluruhan: Sebagai dompet rasmi Ethereum, anda tidak salah memilih Mist. Walaupun dompet lain ada dengan antara muka yang lebih baik atau lebih banyak keselamatan (dompet perkakasan), sokongan ini menambahkan banyak kepercayaan kepada platform.

Lawati Mist

MetaMask

MetaMask adalah pelanjutan penyemak imbas yang membolehkan anda menjalankan Ethereum dApps secara langsung di penyemak imbas anda tanpa perlu menjalankan nod Ethereum penuh. Lebih daripada sekadar dompet, anda juga boleh berinteraksi dengan dApps dan kontrak pintar di MetaMask.

MetaMask pada masa ini hanya tersedia sebagai pelanjutan Chrome atau melalui penyemak imbas Brave, tetapi pasukan menyatakan bahawa mereka merancang untuk menyokong Firefox dan penyemak imbas yang lain tidak lama lagi.

Antara muka MetaMask

Maklumat akaun anda dienkripsi dan disimpan secara tempatan di penyemak imbas anda, jadi tidak ada maklumat yang menyentuh pelayan MetaMask. Anda juga mengawal sepenuhnya pengurusan kunci peribadi anda.

Sekiranya anda menghadapi masalah untuk memulakan MetaMask, mereka mempunyai video di laman utama mereka yang boleh anda tonton serta lengkap bahagian sokongan pelanggan di laman web mereka.

Sebagai dompet berasaskan web, MetaMask mempunyai risiko yang tidak terdapat pada dompet perkakasan. Dana anda masih terdedah kepada virus perisian, tetapi anda harus baik-baik saja sepanjang anda mengikuti panduan keselamatan yang betul.

Keseluruhan: MetaMask adalah satu lagi pilihan terbaik untuk menyimpan Ethereum anda. Sebagai jambatan ke web yang diedarkan, platform ini sangat sesuai untuk orang yang mencari dompet dengan beberapa ciri tambahan.

Lawati MetaMask

Guarda

Guarda adalah dompet tandatangan yang mudah, ringan, dan selamat yang menyokong Bitcoin, Ethereum, Tether, EOS, TRON dan beratus-ratus aset lain.

Pengguna boleh menggunakan Gaurda untuk membeli, menjual, dan menukar cryptocurrency. Guarda sangat terkenal kerana membolehkan pengguna melakukannya mempertaruhkan aset mereka dalam antara muka yang agak mesra pengguna.

Gaurda dilancarkan terutamanya untuk Ethereum pada tahun 2017 tetapi sejak itu berkembang menjadi pelbagai produk berasaskan blockchain, menyokong lebih dari 10,000 token, cryptocurrency, dan stablecoin yang berbeza. Syarikat ini juga mempunyai lesen FIU (reg. FVR000109) untuk mata wang maya pada pertukaran mata wang fiat.

Laman web Gaurda menyatakan bahawa syarikat menghargai privasi dan anonim pengguna dan platform tersebut tidak menyimpan fail sandaran, kunci peribadi, atau data lain pada pelayan Guarda. Ketua Pegawai Eksekutif Gaurda, Paul Sokolov, telah menghabiskan lebih dari 5 tahun dalam industri blockchain, dengan minat dalam pengurusan cryptocurrency dan penyelesaian privasi tanpa hak penjagaan. CMO Maria Carola bermula di Guarda sebagai penyalin dan sejak itu berkembang untuk mengawasi seluruh usaha pemasaran Guarda.

Pasukan ini menawarkan sokongan 24/7 untuk penggunanya.

Keseluruhan: Gaurda nampaknya merupakan penyelesaian bukan hak penjagaan ringan yang hebat untuk pelbagai token. Aspek pertaruhannya sangat kemas, dan kami menasihatkan pembaca kami untuk mendidik diri mereka lebih jauh mengenai konsep tersebut sebelum mengambil tindakan.

Pemikiran Akhir

Sebelum membebaskan anda dalam dunia dompet Ethereum, mari kita baca beberapa kata nasihat terakhir. Pastikan anda memberi perhatian kerana petua ini akhirnya dapat menjimatkan banyak masa (dan duit syiling) di masa depan.

 1. SELALU menyandarkan dompet anda. Sebilangan besar dompet di atas memberikan pilihan untuk menggunakan frasa pneumatik atau benih sekiranya berlaku sesuatu pada dompet anda. Ini cukup standard, tetapi pastikan untuk memeriksa jika tidak dinyatakan secara eksplisit. Adalah bodoh untuk kehilangan semua duit syiling anda kerana anda kehilangan telefon atau menggoreng cakera keras anda.
 2. Tambahkan keselamatan tambahan. Langkah keselamatan tambahan yang sederhana seperti Autentikasi 2 Faktor melalui Pengesahan Google dapat menyelamatkan anda daripada diretas pada masa akan datang. Perlu diingat bahawa kaedah pengesahan pesanan teks tidak begitu selamat kerana telefon boleh diklon.
 3. Pastikan perisian anda dikemas kini. Inilah sebabnya mengapa penting untuk mencari komuniti pembangunan yang aktif untuk apa sahaja dompet yang anda pilih. Komuniti ini berdedikasi untuk tidak hanya membuat dompet lebih mantap dan mesra pengguna, tetapi mereka juga mengutamakan keselamatan. Manfaatkan ini. Pastikan perisian anda terkini.

Pastikan anda mengikuti keselamatan Ethereum terkini. Semakin banyak yang anda ketahui, semakin baik anda melabur dan melindungi cryptocurrency anda.