Pengenalan kepada Vertcoin 1-click Miner

Adakah anda pernah mahu menambang mata wang kripto tetapi tidak tahu mahu bermula?

Biasanya, anda harus memuat turun perisian teras blockchain, mencari pelanggan perlombongan yang tepat, dan mencari kumpulan perlombongan untuk disambungkan. Setelah semua ini selesai, anda masih mempunyai beberapa gelung pengekodan untuk dilayari untuk memastikan pelombong diselaraskan dengan kolam pilihan anda dan dompet untuk hadiah perlombongan anda. Bukankah lebih baik sekiranya proses ini lebih mudah diakses?

Memperkenalkan pelombong Vertcoin 1-Click, program perlombongan yang begitu mudah, anda tidak akan mempunyai alasan lagi untuk tidak memulakannya. Dalam panduan ini, kami akan memandu anda selangkah demi selangkah melalui pemasangan dan operasi, kerana sementara pelombong 1-Klik melancarkan prosesnya, semua orang memerlukan bantuan sekarang dan lagi untuk memulakan.

Mari kita sampai, adakah kita?

Langkah 1: Pemasangan

Perkara pertama yang pertama, menuju ke Gertub Vertcoin untuk memuat turun perisian penambang 1-Klik – ini adalah pilihan pertama di bawah “Aset”, yang mengandungi nama fail “VertcoinOneClickMinerSetup.msi.”

Setelah anda mengkliknya, tunggu muat turun selesai dan kemudian klik pada sambungan penyediaan di bahagian bawah skrin komputer anda.

Sekiranya anda menggunakan Windows 10, anda mungkin mendapat mesej yang mengatakan “Windows melindungi PC anda.” Sekiranya ini berlaku, klik “Maklumat lanjut” di bahagian bawah mesej dan kemudian “Jalankan pula.” Jangan risau – program ini lebih selamat. Perkara lain yang perlu diperhatikan: kebanyakan perisian anti-virus akan menganggap pelombong 1-Klik sebagai program jahat. Untuk mengelakkan ini, anda boleh mematikan program anti-virus semasa penyediaan atau pergi ke tetapannya dan menambahkan “Vertcoin One-Click Miner.exe” (atau jika anda menukar nama fail, apa sahaja yang anda pilih) ke pengecualian atau program yang dipercayai.

Setelah membuka peluasan persediaan, anda akan mendapat tetingkap berikut.

1klik1

Setelah mengklik seterusnya, anda akan mendapat skrin yang meminta anda memilih folder untuk program anda. Anda boleh memilih untuk memilih destinasi folder lalai yang mereka berikan kepada anda atau membuatnya sendiri. Itu tidak memberi perbezaan, tetapi pastikan anda ingat di mana program disimpan di PC anda.

Apabila anda selesai dengan ini, klik seterusnya dan anda akan mendapat satu lagi tetingkap yang akan menyelesaikan pemasangan. Selesai, komputer anda akan mengarahkan anda ke skrin yang bertanya sama ada anda ingin menjalankan perisian penambang 1-Klik. Dengan andaian anda melakukannya (jika tidak mengapa anda berada di sini), klik ya, dan di sana anda memilikinya. Langkah satu selesai.

Langkah 2: Menyambung ke Kolam dan Menghubungkan Alamat Dompet

Buka program penambang 1-Klik dan anda akan melihat tetingkap berikut. Dari sini, klik “Cari P2Pool Nodes” untuk mencari kolam perlombongan.

1klik Dengan pengimbas ditarik ke atas, klik “Imbas” dan, setelah beberapa saat, pilihan simpul akan disegarkan ke halaman. Anda kemudian akan mempunyai pilihan untuk memilih antara node pada “Rangkaian 1” dan “Rangkaian 2.” Sekiranya anda menggunakan perkakasan sederhana, seperti CPU atau GPU PC anda, anda ingin menggunakan Rangkaian 2. Rangkaian ini adalah untuk peralatan yang menghasilkan kurang dari 100MH / saat, dan melainkan jika anda mempunyai perlombongan multi-GPU / CPU rig, anda mungkin tidak akan melebihi ambang ini.

Sekarang, pilih satu atau lebih nod untuk disambungkan di rangkaian kedua. Pastikan anda memilih kolam yang dekat dengan anda untuk mengoptimumkan usaha perlombongan anda. Juga, pastikan anda memeriksa yuran pendapatan setiap kumpulan. Sebilangan boleh serendah 0.25%, sementara yang lain setinggi 5%.

1klik3

Setelah memilih kumpulan anda, inilah masanya untuk memasukkan alamat dompet anda. Sekiranya anda belum mempunyai dompet, anda boleh memuat turun dompet teras Vertcoin dari laman web mata wang, dompet Vertcoin Electrum, atau dompet mudah alih Coinomi. Tidak mempunyai dompet di komputer yang anda gunakan untuk saya? Tanpa peluh – anda boleh memilih untuk menghantar hasil perlombongan anda ke dompet pada peranti lain sepenuhnya.

Setelah memasukkan alamat dompet, klik “Tambah Kolam Renang yang Dipilih”

1klik4

Langkah 3: Dapatkan Sucker Runnin ’

Setelah anda memilih pilihan kumpulan dan alamat dompet anda, inilah masanya untuk memulakan penambangan.

1klik5

Halaman utama pelombong 1 Klik anda akan kelihatan seperti ini:

Dari sini, anda ingin memilih perkakasan perlombongan anda dari menu lungsur di sudut kiri. Anda boleh menggunakan pemproses anda atau memilih pemproses PC (CPU) atau kad grafik (GPU) anda. Sekiranya anda menggunakan GPU, pastikan anda mengetahui yang mana komputer anda gunakan secara khusus.

Seterusnya, anda akan memilih kolam yang ingin anda sambungkan. Anda boleh memilih beberapa kumpulan sekaligus, tetapi pelombong akan sentiasa mengutamakan pilihan pertama dalam barisan anda. Menggunakan banyak kumpulan tidak bermaksud anda akan menyumbang kekuatan hashing kepada keduanya sekaligus; ini hanya bermaksud bahawa, jika kolam pertama anda turun dengan alasan apa pun, kolam kedua akan masuk untuk menggantikannya.

Akhirnya, klik mula dan anda akan menuju ke perlumbaan. Anda mungkin mendapat pop timbul dari pelombong 1 Klik untuk mendapatkan kemas kini jika tersedia. Muat turun kemas kini sahaja dan tidak akan lama lagi.

Setelah pelombong bermula, ia akan disenaraikan sebagai “Dalam Talian” atau “Menunggu perkongsian” di sudut kanan atas. Walau apa pun, yakinlah bahawa pelombong berfungsi sebagaimana mestinya. Sekiranya anda tidak melihat kenaikan Miner Hashrate anda di bahagian bawah skrin dengan segera, jangan risau. Sering kali, perkakasan daya hash rendah tidak akan mencatatkan banyak kadar hash sehingga program ini berjalan sebentar jika sama sekali.

Dan di sana anda memilikinya, orang-orang sekarang anda boleh menyumbang kepada revolusi kewangan yang terdesentralisasi. Sama seperti yang saya katakan dalam panduan pemula Vertcoin saya, begitu mudahnya ibu saudara anda Sally dapat melakukannya.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me