Het uitrollen van een fonds van $ 100 miljoen in een bearmarkt is een gewaagd avontuur, maar zo te zien is het Algo Capital-team verheugd om te profiteren van het hoge potentieel van cryptocurrency- en blockchain-projecten.

Algo Capital, een blockchain-gefocuste durfkapitaalgroep, zal de komende tien jaar investeren in opkomende disruptors die willen voortbouwen op het gedecentraliseerde Algorand-platform. Opgericht door MIT-professor, cryptografiepionier en Turing Award-winnaar Silvio Micali, de Algorand protocol probeert grip te krijgen als een gedecentraliseerd platform in een tijd waarin veel platforms marktgerelateerde afranselingen ondergaan.

CoinCentral verbonden met Algo Capital Managing Partners Arul Murugan en David Garcia, en Algorand CEO Steve Kokinos.

Hoe ziet de ideale samenstelling van de portefeuille van Algo Capital eruit, gefinancierd met $ 100 miljoen? Is er druk om projecten vroegtijdig in te voeren, zodat het Algorand-netwerk sneller kan worden ontwikkeld?

We zijn van plan te beginnen met investeren zodra het Algorand-hoofdnet wordt gelanceerd. Dit staat gepland voor eind Q1. Ondertussen voeren we een due diligence proces uit bij verschillende bedrijven. Wij zijn van mening dat acceptatie en gebruikers de sleutel zijn tot het creëren en vastleggen van waarde, dus in de beginfase zullen we ons portfolio richten op startups met een bewezen product-markt-fit en met echte grip om gebruikers binnen te halen. Naast de toepassingen investeren we in hoogwaardige infrastructuurprojecten.

Als onderdeel van fase 2 willen we investeren in projecten in een eerder stadium en nauw samenwerken met incubators en venture labs over de hele wereld. Bovendien zullen we een enorme blootstelling hebben aan Algos, de inheemse munt van Algorand, die we strategisch zullen beheren. Van het kapitaal dat in startups is geïnvesteerd, willen we 10% ervan in Algos inzetten en de resterende (90% meer) in USD.

Bovendien willen we de resterende Algo-holdings gebruiken om actief deel te nemen aan het netwerk door een knooppunt te runnen in de initiële opstartfase en deze uit te zetten om verdere beloningen voor het fonds te genereren..

Hoe ziet het besluitvormingsproces eruit voor het financieren van voorgestelde projecten? Leid ons door van pitchdecks tot productlancering.

Het is van fundamenteel belang om in het huidige vroege stadium van de technologie een zeer kritisch due diligence-proces uit te voeren. Er is momenteel veel lawaai over alle verschillende toepassingen die door deze technologie worden beloofd.

Dat gezegd hebbende, zullen we ons besluitvormingsproces in het begin ook voornamelijk richten op use-cases waarin de huidige staat van blockchain-technologie bruikbaarheid heeft bewezen. We zullen extreem gefocust zijn op het product en niet alleen op technologie. Het team, de fit op de productmarkt en het vermogen om te schalen zijn drie belangrijke aspecten in ons evaluatie- en besluitvormingsproces. Naast de bedrijfsbeoordeling zullen we een diepgaande technische due diligence uitvoeren onder leiding van onze CTO.

Centralisatie versus decentralisatie in de applicatiestack, het economische model en het gebruik van blockchain zullen ook deel uitmaken van ons besluitvormingsproces. We zullen een investeringscomité hebben dat elke investering moet goedkeuren. Nadat de investering is gedaan, zal een van de partners in Algo Capital actief betrokken zijn bij de startup als bestuurslid of een rol die geschikt is om hen te helpen markttracering te krijgen en groei te realiseren..

Waarom is Algo Capital van plan om zich in eerste instantie te richten op fintech-toepassingen voor het Algorand Ecosysteem??

Onze aanvankelijke focus ligt op fintech-toepassingen om twee belangrijke redenen. Ten eerste is blockchain-technologie van nature klaar om financiële diensten aanzienlijk te verstoren en ten tweede is Algorand een natuurlijke fit voor het aanpakken van use-cases voor financiële diensten via de ingebedde financiële primitieven die in het protocol zijn ingebed. Dit maakt bijvoorbeeld de uitgifte van activa met veel specificaties mogelijk door het eenvoudige gebruik van opcodes zonder de noodzaak om complexe en inefficiënte slimme contracten te gebruiken. Wij geloven dat Algorand dankzij deze functies in de toekomst belangrijke kapitaalmarkten zal aandrijven.

Hoe scheidt Algo Capital het kaf van het koren bij het bekijken van voorgestelde projecten? Zijn er absolute ‘must-haves’ die een team of technologie in overweging moet nemen? Als alternatief, wat zijn de rode vlaggen die u het vaakst ziet om blockchain-projecten van financiering te weerhouden?

Zoals eerder vermeld, zijn de geschiktheid van de productmarkt en het vermogen om te schalen de belangrijkste aspecten waar we naar op zoek zijn in bedrijven. Het hebben van een sterk team dat kan presteren en presteren, wordt de absolute must-have.

Belangrijke rode vlaggen voor ons zijn onder meer het ontbreken van een minimale validatie van product-marktpassing, handhaving van blockchain-technologie om problemen op te lossen die beter kunnen worden aangepakt met andere oplossingen, en teams zonder een duidelijke visie of de mogelijkheid om deze uit te voeren.

In zo’n opkomende industrie lijkt het erop dat investeringsfondsen steeds vaker nodig zijn om deel te nemen en hun portefeuilleprojecten te begeleiden. Hoe betrokken zal Algo Capital zijn bij de projecten waarin ze investeren en ondersteunen?

Alle vier de partners van Algo Capital zijn voormalige technologieondernemers en onze CTO heeft al jaren een enorme en bewezen expertise in blockchain-technologie. We willen onze handen uit de mouwen steken en onze portefeuillebedrijven actief helpen bij het binnenhalen van klanten / gebruikers en het stimuleren van acceptatie. We kijken naar onze rol als partners met toegevoegde waarde voor onze portefeuillebedrijven. Bovendien plaatst de ecosysteemstatus van Algo Capital ons in een bevoorrechte positie om onze investeringen te verdedigen door gebruik te maken van onze nauwe relatie met Algorand en de rest van de grote spelers van het toekomstige ecosysteem..

Kun je uitleggen wat het Algo Capital blockchain-laboratorium zal bieden aan ontwikkelaars en ondernemers? Welke voordelen hoopt het blockchain-laboratorium zijn gebruikers buiten datgene te geven wat ze zelf kunnen bereiken??

Onze partner en CTO Pablo Yabo is ook de oprichter en directeur van Coinfabrik, een van de grootste Blockchain-labs in Latijns-Amerika en de rest van de wereld. Ze werken sinds 2013 met verschillende blockchains en deep tech. Hij leidt nu een spin-off van Coinfabrik die zich exclusief zal richten op Algorand-technologie.

Het lab zal nauw samenwerken met het Algorand-team en met externe bedrijven. Dit Lab gaat AlgoFabrik heten; Pablo en zijn team kunnen binnenkort meer informatie over dit project delen. AlgoFabrik zal een nauwe partner zijn van Algo Capital en onze bedrijven helpen bij het navigeren door de technologische uitdagingen en het fonds technisch advies geven bij zijn investeringsbeslissingen.

AlgoFabrik’s diepgaande inzichten in de roadmap en de technologische ontwikkeling van Algorand zullen Algo Capital in staat stellen om tijdig belangrijke ontwikkelingen en trends te identificeren bij het zoeken naar investeringsmogelijkheden.

Als Algo Capital in de toekomst met succes het Algorand-ecosysteem kan opstarten, zal het fonds op zoek gaan naar mogelijkheden om de blockchain-gemeenschap buiten Algorand te ondersteunen?

Op basis van onze onderliggende overtuiging dat Algorand de juiste technologie is voor bedrijven en de reguliere acceptatie van blockchain, willen we kapitaal inzetten en beheren voor de komende 10 jaar, gericht op bedrijven die gebruikmaken van de gedecentraliseerde economie aangedreven door Algorand..

Dit betekent niet dat de bedrijven in onze portefeuille worden beperkt tot het gebruik van andere blockchain-technologieën als dat zinvol is voor hun zakelijke belangen en doelen.

Laten we aannemen dat ik een beginnende blockchain-ontwikkelaar ben … Waarom ben ik het meest opgewonden om in het Algorand-ecosysteem te bouwen in tegenstelling tot andere interoperabiliteitsoplossingen zoals Cosmos of Tezos?

Ten eerste richt Algorand zich niet alleen op het mogelijk maken en ondersteunen van de gemeenschap van ontwikkelaars die zich richten op blockchain, maar ook op de bredere gemeenschap van ontwikkelaars over de hele wereld die werken aan verschillende platforms, talen en programma’s. Bij Algorand hebben we een visie voor de toekomst die heel anders is dan andere interoperabiliteitsoplossingen.

Ten tweede ligt onze focus in termen van onze ontwikkelaarsgemeenschap op eenvoud. Ontwikkelaars, zowel degenen die ervaring hebben met blockchain als degenen die nieuw zijn bij blockchain, zullen merken dat we robuuste ontwikkelaar-API’s, inhoud en tools hebben om ervoor te zorgen dat het bouwen op Algorand zo duidelijk, snel en gemakkelijk mogelijk is. Deze programma’s maken het voor ontwikkelaars eenvoudig om zowel te helpen bij de overgang van verouderde bedrijfsprocessen naar blockchain als bij het bouwen van nieuwe laag twee producten bovenop Algorand..

(Voor Steve Kokinos) Voortkomend uit een langdurig succes met Fuze, welke les van uw ervaring daar kan het beste worden overgebracht naar uw werk met Algorand?

Succesvolle bedrijven moeten een balans vinden tussen technische en zakelijke uitmuntendheid. Bij Algorand hebben we de revolutionaire technologie ontwikkeld door onze oprichter Silvio Micali en een team van vooraanstaande experts op het gebied van cryptografie, theorie, wiskunde, gedistribueerde systemen en engineering gebruikt, en die technologie gecombineerd met uitzonderlijke uitvoering en go-to-market-mogelijkheden in ons bedrijf. team.

Elk bedrijf zal lijden als de technologie toonaangevend is en de bedrijfsuitvoering slechts gemiddeld is. Dat hebben we bij Fuze opgelost, en ik denk graag dat we het ook bij Algorand hebben opgelost.

(Voor Steve Kokinos) Als alternatief, wat is een unieke uitdaging waarmee een blockchain-gebaseerd project als Algorand wordt geconfronteerd in vergelijking met andere, meer traditionele cloudgebaseerde infrastructuur.

Blockchain vertegenwoordigt een fundamentele verschuiving in de manier waarop mensen transacties uitvoeren en waarde uitwisselen. Net als de cloud verwachten we zeker dat bedrijven verschillende standaardprocessen willen verplaatsen naar blockchain-protocollen vanwege de efficiëntie die het biedt..

Bij Algorand bouwen we echter fundamentele technologie die het aantal individuen dat toegang heeft tot zinvolle economische kansen aanzienlijk zal vergroten, en economische kansen zal creëren in een werkelijk grenzeloze en gedecentraliseerde economie..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me