Bitcoin Cash to Hard Fork: blokgrootte van 32 MB & Slimme contracten

Op 1 augustus 2017 is Bitcoin Cash (BCH) ontstaan ​​als een harde vork van Bitcoin (BTC), grotendeels omdat ontwikkelaars niet tevreden waren met de Segregated Witness-functie.

Sindsdien hebben Bitcoin Cash en zijn aanhangers behoorlijk wat opschudding veroorzaakt in de cryptocurrency-wereld, met name de pogingen om de titel van Bitcoin als de ‘echte bitcoin’ te kapen..

Tegenwoordig ontvangt Bitcoin Cash zijn eigen harde vork tot een blokgrootte van 32 MB met als doel de gebruikersacceptatie te vergroten en gebruikers snellere transacties en lagere kosten te bieden door de knelpunten op het gebied van schaalbaarheid weg te nemen..

Om hierop commentaar te geven, hebben we contact gelegd met de VP of Business Operations van BTC.com, Alejandro de la Torre. BTC.com bestaat uit een team van 60+ medewerkers in Amsterdam en Beijing, en bouwde een open-source miningpool en wallet, die helpen om het gedecentraliseerde ecosysteem van Bitcoin verder uit te bouwen.

BTC.com biedt een interessant perspectief op de vork, aangezien deze onlangs werd overgenomen door Bitmain, een in Beijing gevestigde bitcoin-mijnwerker, ontwerper van ASIC-chips en exploitant van een van de grootste Bitcoin-mijnpools..

De voorgestelde vork zou de blokgrootte van Bitcoin Cash vergroten van 8 MB naar 32 MB, en zal ontwikkelaars ook in staat stellen om slimme contracten op te bouwen bovenop het Bitcoin Cash-netwerk..

Alejandro de la Torre

Alejandro de la Torre

Alejandro merkte verschillen op tussen de harde vork van 2017 en die van vandaag.

Deze keer lijkt het meer op de harde vork van november, maar dan iets anders. De vork van vandaag creëert geen nieuwe munt en corrigeert ook geen bestaand probleem, maar innoveert eerder strikt op twee manieren. De eerste grote verandering is de verdrievoudiging van de blokgroottelimiet van 8 naar 32 MB, wat een toekomstgerichte aanpassing is om een ​​grotere transactiedoorvoer per blok mogelijk te maken. Ik voel me beter dat deze groei van de blokgrootte nu plaatsvindt, terwijl het gebruik van Bitcoin Cash nog steeds een manier heeft om te groeien, in plaats van later wanneer het netwerk op volle toeren draait.

Dit de grotere blokgrootte geeft Bitcoin Cash wat ruimte om te schalen, iets dat andere blockchains op andere manieren wilden aanpakken, bijv. Lightning Network en Proof of Stake. Dit maakt Bitcoin Cash enigszins uniek omdat het probeert het schaalprobleem op de consensusprotocollaag op te lossen met behoud van het Proof of Work-model.

Waarom Bitcoin Cash en niet nog een munt? Wat zal deze vork bereiken dat Bitcoin Cash niet kan?

BTC.com is muntonafhankelijk. We proberen niet te zeggen dat u Bitcoin Cash moet kopen voor een andere munt. We hebben een mening over enkele van de voordelen die de nieuwe productfuncties mogelijk maken.

De vergroting van de blokgroottelimiet geeft Bitcoin Cash bijvoorbeeld de grootste blokgroottelimiet van alle grote munten. Dit brengt enkele potentiële risico’s met zich mee waarvoor het Bitcoin Core-team waarschuwde in de dagen van de SegWit-hardfork, maar het feit blijft dat de eenvoudigste manier om het Bitcoin-netwerk te schalen met Proof of Work, is om de limiet voor de blokgrootte te verhogen om meer transacties per blok.

Het tweede hoofdkenmerk waarvan we zien dat het gunstig is voor de ontwikkelgemeenschap van Bitcoin Cash, is het mogelijk maken van nieuwe en enkele oude op-codes die gekleurde tokens, geautomatiseerde processen op de tweede laag en smart contract scripting mogelijk maken..

Wat zijn de nadelen van het constant vergroten van de blokgrootte?

De blokgrootte was oorspronkelijk beperkt om te voorkomen dat DDOS-aanvallen het netwerk verstoppen. Daarom kunnen grotere blokgroottes in theorie kwetsbaarder zijn voor spamaanvallen.

Hoe werken de slimme contracten??

Na de vergroting van de blokgrootte, is de volgende vooruitgang die Bitcoin Cash naar voren brengt het toevoegen van nieuwe en het opnieuw inschakelen van oude, eerder geïnactiveerde, machine-scripting-bewerkingscodes, of simpelweg ‘op-codes’, die ontwikkelaars tools geven om te creëren slimme contracten.

Deze machinecodes, door de Bitcoin Cash-gemeenschap “Satoshi Op-codes” genoemd, stellen ontwikkelaars in staat verschillende soorten metadata-implementaties te creëren. Door deze functies te kunnen oproepen, kunnen ontwikkelaars “gekleurde munten” of representatieve tokens maken. Dit zijn tokens die op een specifieke manier kunnen worden getagd om overeen te komen met obligaties, aandelen, edelmetalen, grondstoffen en elk fysiek of virtueel object.

Laatste gedachten

Bitcoin Cash (BCH) is momenteel het 4e grootste token met een marktkapitalisatie van ongeveer $ 23,3 miljard.

Het zal interessant zijn om te zien hoe de harde vork van Bitcoin Cash zich ontvouwt, en hopelijk meer schandaalvrij dan de eerste Bitcoin Cash-push.

De tijd zal leren of deze voorgestelde harde vork in staat is om hogere transactiesnelheden, lagere kosten en een slimme contractfunctie te bieden, en een hoge mate van bruikbaarheid te verdienen bij ontwikkelaars, mijnwerkers en gebruikers..

Alejandro reageert met een gegrond optimisme: “Het is moeilijk te zeggen wat er uit deze nieuwe functionaliteit zou kunnen komen, maar als we onze aannames baseren op wat Ethereum heeft kunnen bereiken met de implementaties van de tweede laag, dan denk ik dat het Bitcoin Cash zal opleveren. veel ruimte om creatieve en productieve ideeën tot bloei te laten komen. Daartoe zullen we moeten zien wat de ontwikkelaars van de Bitcoin Cash-gemeenschap doen met deze nieuwe functionaliteiten en of de markt besluit zich te vestigen in deze pas ontdekte blokgrootte die nog op schaal moet worden gebracht. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me