Bitfinex pregled i Vodič za korisnike | CoinCentral

Bitfinex pregled

Bitfinex dosljedno ima najveći ili drugi najveći dnevni promet od bilo koje razmjene kriptovaluta, i postoji dobar razlog zašto. Platforma nudi širok izbor novčića s brojnim trgovačkim uparivanjima, niskim naknadama i robusnim sučeljem.

Nažalost, ako živite u SAD-u, možda nemate sreće. Bitfinex je nedavno odlučio prekinuti uslugu stanovnicima SAD-a i nije dao izjave o tome hoće li se ta odluka poništiti ili ne.

U ovome Bitfinex pregled, Pokrivat ću:

Bitfinex pregled: ključne informacije

Kako radi

The Bitfinex sučelje može biti malo porazno. Postoji nekoliko opcija i kartica na glavnoj nadzornoj ploči koje bi vas mogle zbuniti ako ste novi u ulaganju. Platforma je najprikladnija za trgovce koji imaju određeno iskustvo.

Da biste započeli, prvo morate financirati svoj račun. Pritiskom na gumb “Polog” u gornjem desnom kutu dolazi se do stranice pologa. Odavde možete birati s popisa kripto valuta za polog.

Stranica za polog Bitfinexa

S novčanim sredstvima na računu, sada možete započeti trgovanje. Zadržite pokazivač iznad gumba “Trgovanje” između kojeg uparivanja želite razmjenjivati.


Opcije trgovanja Bitfinexom

Trgovačko sučelje prikazuje nekoliko analitičkih podataka poput dijagrama svijeća, grafičke knjige narudžbi i najnovijih podataka o trgovanju. Sposobni ste za jednostavno postavljanje, stavljanje na tržište i zaustavljanje naloga, kao i za naprednije zaustavljanje, zaustavljanje i ispunjavanje ili ubijanje naloga. Također možete trgovati na marži, iako toplo preporučujem da to ne činite ako niste iskusni trgovac. Trgovanje maržama donosi dodatnu razinu rizika za ionako rizičnu prirodu ulaganja u kriptovalute.

Bitfinex nadzorna ploča

Naknade za trgovanje

Kao i većina burzi, naknade za trgovanje na Bitfinexu razlikuju se za svaku trgovinu i određuju se pomoću a raspored naknada. Dva čimbenika koja se koriste za izračun naknade su:

 1. Opseg trgovanja tijekom zadnjih 30 dana
 2. Status proizvođača / preuzimača

Da biste bili proizvođač, morate dodati likvidnost u knjigu naloga stavljanjem narudžbe iznad cijene oznake ako se prodaje ili ispod cijene oznake ako kupujete. Preuzimači rade suprotno – ispunjavaju narudžbu koja je već u knjizi narudžbi.

Bitfinex naknade proizvođača se kreću od 0,0% do 0,1% dok naknade za uzimatelje kreću se od 0,1% do 0,2%.

Svi depoziti kriptovaluta su besplatni, ali depoziti putem bankovne žire naplaćuje se naknada od 0,1%. Naknade za povlačenje (navedene ovdje) variraju od valute do valute.

Dostupne kriptovalute

Bitfinex ima na raspolaganju nekoliko kovanica s kojima je upareno Američki dolari, Bitcoin i Ethereum za trgovanje. Dostupni novčići su:

 • Bitcoin
 • Litecoin
 • Ethereum
 • Ethereum Classic
 • Zcash
 • Monero
 • Crtica
 • Mreškanje
 • IOTA (Bitfinex je jedna od samo dvije glavne burze koje omogućuju kupnju IOTA-e)
 • EOS
 • Santiment
 • OmiseGo
 • Novac
 • NEO
 • ETP
 • QTUM
 • Aventus
 • Eidoo
 • Bitcoin zlato

Da bi pomogao neiskusnim trgovcima, Bitfinex nudi pregled svakog novčića koji je dostupan na burzi. Tvrtka je stalno pregled i provjera kovanice koje ćete dodati na razmjenu, pa ako danas ne možete pronaći kovani novac, provjerite za nekoliko tjedana da li je dodan.

Ograničenja prijenosa

Na Bitfinexu nisu navedena ograničenja pologa ili isplate a nekoliko ulagača na različitim forumima izjavilo je da nisu imali problema s ograničenjima.

Kriptovaluta podizanje novca može trajati do 12 sati ali imajući određene sigurnosne značajke postavljanje na vašem računu može ubrzati ovaj postupak. Ako nemate omogućenu dvofaktorsku autentifikaciju, svako povlačenje ručno se pregledava i moglo bi potrajati i duže.

Povjerenje tvrtke

U vlasništvu i kojom upravlja iFinex, Inc., Bitfinex je jedan od najveće platforme za trgovanje kriptovalutama. Burza je osnovana 2012. godine, a trenutno joj je sjedište u Hong Kongu.

2016. godine a narušavanje sigurnosti uzrokovao je krađu Bitcoina u vrijednosti od 72 milijuna dolara s računa na burzi. Kako bi vratila sredstva, tvrtka je pogođenim kupcima izdala BFX tokene koji su vrijedili po 1 USD i predstavljali su iznos koji je svaki investitor izgubio. Vremenom su otkupili te žetone i završili s otkupom u travnju 2017. godine.

Sve u svemu, Bitfinex ima povjerenje zajednice, ali njihova je odluka to učinila prekinuti uslugu svojim američkim kupcima natjerao je mnoge trgovce da pogledaju alternative.

Osiguranje fonda

Bitfinex radi nevjerojatan posao objašnjavajući sigurnosne politike na mjestu kako biste zaštitili i svoj račun i sredstva.

Da biste dodatno zaštitili svoj račun, možete ga omogućiti dvofaktorska autentifikacija ojačana univerzalni 2. faktor otvoreni standard provjere autentičnosti. Burza također koristi alate za provjeru kao što su Otkrivanje IP adrese i upozorenja za zlonamjerne aktivnosti kako biste osigurali da ste “zapravo vi” kada se prijavite.

Samo 0,5% kripto imovine drži se na mreži za održavanje svakodnevnih operacija. Preostala većina drži se izvan mreže u hladnim novčanicima izvan dosega hakera. Još je bolje što hladni novčanici zahtijevaju ručnu provjeru autentičnosti od strane nekoliko članova upravnog tima kako bi novčanici bili dostupni.

Korisnička podrška

Područje korisničke podrške na Bitfinexu je impresivno. Tvrtka ima cjelinu centar za pomoć posvećen odgovoru na svako uobičajeno pitanje koje biste mogli imati. Odjeljci u centru za pomoć obuhvaćaju sve, od “Početak rada” i “Sigurnost” do “Pregled valuta” i “Vrste narudžbi”..

Ako imate problema s računom ili ne možete pronaći odgovor na svoje pitanje u centru za pomoć, kartu za podršku možete poslati e-poštom. Kao i mnoge druge burze, i Bitfinex se često kritizira zbog sporog vremena odziva na ove ulaznice.

Zaključak

Ako ste iskusni trgovac koji se osjeća ugodno u kartama svijećnjaka, naručuje knjige i trguje maržom, Bitfinex može biti izvrsna opcija za vas. Platforma nudi širok spektar kovanica (čak i nekih poput IOTA-e koje nisu navedene na mnogim drugim burzama) s niskim naknadama za trgovanje.

Nažalost, ova razmjena je ograničeno na stanovnike izvan SAD-a zasad.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map