Bitit je Francuska platforma za razmjenu koji su 2015. godine osnovala trojica prijatelja i entuzijasta kriptovaluta. Iako su kripto burze poput Binance često usmjerene prema trgovcima, Bitit se vrlo jasno cilja prema kripto novacima. Usluga ima za cilj olakšati svima kupovinu kriptovaluta koristeći kreditnu karticu ili razne druge načine plaćanja.

U ovom Bitit pregledu pregledamo značajke i donosimo vam našu cjelokupnu presudu o Bitit platformi.

Ključne informacije

Pregled

Iako je “razmjena” jedina riječ koju moramo opisati Bitit, to nije tipična razmjena poput Coinbase ili Bitstamp. Bitit je samo fiat-to-crypto usluga koja vam omogućuje kupnju kripto i polog sredstava u vlastiti novčanik. Ne nudi kripto-kripto-uslugu i ne možete je koristiti za prodaju svoje kriptovalute.

U ovoj fazi većina sezonskih kripto entuzijasta vjerojatno se češe po glavi i pita se “Ali u čemu je onda svrha?” Ono što je važno shvatiti jest da Bitit ne plasira sebe prema sezonskom kripto entuzijastu. Čvrsto se pokušava uspostaviti kao platforma koja otvara svijet kripto-veze za nove sudionike, čak i onima koji mu inače ne bi mogli pristupiti.

U tu svrhu Bitit se želi učiniti što lakšim za upotrebu. Prema blogu tvrtke, cilja se na što više lokalnih valuta i jezika kako bi proširio mrežu za potencijalne nove usvojitelje kripto.

Tvrtka također radi na integracijama s različitim pružateljima usluga plaćanja kako bi omogućila lakše gotovinsko plaćanje za zemlje koje nemaju veliku bazu korisnika kreditnih kartica. Bitit nudi čak i poklon kartice, tako da biste svojoj baki mogli pružiti priliku da na Bititu kupi vlastite bitcoine kao božićni poklon ako želite.

Ljepljiva točka

Jednom kad se zaobiđete oko ideje da ciljate mainstream za ulaznu točku u kripto, logičnije je da Bitit ne nudi cjelovite usluge razmjene. No, naišli smo na jednu veliku prepreku u logici poslovnog modela Bitit.

Bitit ne pohranjuje kripto fondove na svojoj platformi. Korisnici moraju imati vlastite adrese novčanika da bi kupili kripto na Bitit. Njihova web stranica za sigurnost preporučuje Ledger Nano S, koji je doduše izvrstan novčanik koji mnogi koriste. Osim toga, svi znamo da je pohranjivanje kriptozapisa na burzi općenito loša ideja.

Međutim, nakon što ste Granny poklonili njezinu Bitit poklon karticu, možete li je zaista vidjeti kako provodi ostatak Božića pregledavajući Amazon za Ledger Nano S, a zatim ga sama postavlja? Ne, ni mi. Priznajmo, većina ljudi koji su novi u kriptovalutama na kraju ostavljaju svoje kovanice na razmjeni neko vrijeme dok ne pročitaju dovoljno da shvate da je to loša ideja.

Iako je naš primjer Granny možda pretjeran, Bitit navodi da radi na tome da otvori kriptovalutu korisnicima u zemljama u razvoju. Ovaj je cilj hvalevrijedan, međutim, korisnici trebaju postavke vanjskog novčanika bez obzira gdje se nalaze. Nudi Ledger Nano S kao jedinu preporuku za novčanik, što nije jeftin hardver i nije potreban piknik za potpuno novopridošlog, i dalje čini više prepreka nego što omogućuje.

Korištenje Bitit platforme

U svakom slučaju, maknimo sve ovo na trenutak i zamislimo da ste naš hipotetski kripto noob. Naravno, vi ste tehnološki pametniji od Granny. Prvo ste pogledali web stranicu Bitit i shvatili da vam treba novčanik. Zakucali ste jedan za sebe i sad ste tu, hvatate novu adresu novčanika, spremni da napravite svoj prvi nalet u kriptovalute pomoću Bitit platforme.

Izrada računa

Lako je, pogotovo za iskusne novčanike koji imaju gornju granicu poput vas. Idite na web mjesto Bitit, unesite osnovne podatke, uključujući ime, adresu, telefonski broj, datum rođenja, adresu e-pošte i lozinku. Zatim potvrdite svoj račun pomoću e-pošte koju vam Bitit šalje.

Kako stvari stoje, nije dostupna aplikacija Bitit, pa se sve radi putem web stranice.

Verifikacija

Da biste zapravo kupili bilo koju kripto, morat ćete proći postupak potvrde. Ovaj postupak uključuje predaju skena putovnice, zajedno s selfiejem u kojem držite lozinku i papir na kojem je napisana riječ “Bitit”.

Može proći nekoliko dana dok se postupak provjere ne završi.

Načini plačanja

Barem našim računom registriranim u Velikoj Britaniji, mogli smo odabrati plaćanje samo kreditnom karticom, bonovima za plaćanje Neosurf ili Cashlib ili poklon karticom Bitit.

Dostupni novčići

Raspon kovanica dostupnih za kupnju na Bititu prikazan je u nastavku:

Dostupnost bitit kovanica

Raspon kovanica koje možete kupiti na Bititu

Naknade

Kao noob, vjerojatno ne znate puno o naknadama. Što je jednako dobro, jer ćete platiti cijenu za udobnu vožnju u kojoj ste do sada uživali (bez obzira na vještinu postavljanja novčanika).

Bitit naplaćuje pozamašnu naknadu od 6,9% pri svim kupnjama kreditnim karticama. Ako koristite uslugu bona za plaćanje, ona može doseći 11,9%. Čini se da se ova naknada primjenjuje bez obzira na vrijednost transakcije. Ova vrsta paušalne naknade razlikuje se od ostalih razmjena prilagođenih novopridošlima, kao što je Coinbase, koja naplaćuje velike naknade kao postotak transakcija male vrijednosti, ali naknade postaju sve niže za kupnje veće vrijednosti.

Bitit naknade

Ne plačem ja, ti plačeš Zapravo, plačem.

Ograničenja

Kreditnom karticom Bitit ograničava razmjenu na maksimalnu vrijednost od 1500 EUR (oko 1700 USD) tjedno. Korištenjem opcija vouchera za plaćanje ili darovnih kartica to doseže do 2500 USD tjedno.

Vjerojatno ste već shvatili da je vaša najbolja opcija korištenje kreditne kartice za kupnju Bitit poklon žetona. Tada to možete koristiti za kupnju kriptovaluta, iskorištavajući niže naknade i veća ograničenja kupnje.

Sigurnost

Bitit je u skladu s Standardom zaštite podataka industrije platnih kartica, što znači da su podaci o vašoj kreditnoj kartici sigurni na web mjestu Bitit.

Dok svoje kripto kupnje pohranjujete u vlastiti novčanik, sigurnost vaših kovanica ovisi o sigurnosti vašeg novčanika, a ne Bitit-ove razmjene.

Povjerenje

Općenito, recenzije korisnika Bitita imaju tendenciju da budu prilično pozitivne. Većina se žalbi uglavnom odnosi na zamrznute transakcije, no čini se da nisu zabilježeni veći problemi.

Korisnička podrška

Web stranica Bitit ima sveobuhvatan sadržaj Pomozite odjeljak koji pokriva širok spektar pitanja koja bi trebala odgovoriti na većinu zabrinutosti korisnika. U slučaju bilo kojeg problema koji ne možete riješiti pomoću odjeljka za pomoć, na web mjestu postoji obrazac za kontakt.

Sažetak

Bitit je sigurno postigao svoj cilj da bude jednostavan za upotrebu. Sučelje je čisto i intuitivno. Za početnike bi to mogla biti jedna od najboljih opcija, ali samo ako spomenuti početnik rado ode i kreće se postupkom postavljanja vlastitog novčanika.

S obzirom na visoke naknade, malo je vjerojatno da će se Bitit svidjeti sezonskim kripto trgovcima ili investitorima. Napokon, niske naknade jedna su od atrakcija bavljenja kriptovalutama.

Prema našem mišljenju, ako Bitit doista želi zaokružiti tržište za početnike u kripto tehnologiji, a da ne nudi vlastiti novčanik, postoji jedna stvar koju bi mogao učiniti. Iako se u potpunosti zalažemo za sigurnost hardverskog novčanika kako biste zaštitili svoje novčiće, preporučivanje početnicima da hardverski novčanik kupuju odmah izravno nije ohrabrujuće, pogotovo ako na kraju košta više od vrijednosti njihove prve investicije.

Stoga bi jednostavno pružanje preporuka za neke alternativne novčanike za pohranu koji su prikladniji za početnike, poput Jaxxa ili MyEtherWallet-a, bio jednostavan način da se Bitit učini prijatnijim za početnike..