Coinbase vs Kraken

Coinbase i Kraken dvije su najčešće preporučene opcije za kupnju kriptovaluta. U ovome Coinbase nasuprot Kraken za usporedbu, pokazat ćemo vam ključne razlike između obje opcije kako biste mogli odabrati pravu za vas.

Coinbase vs Kraken: Ključne informacije

Coinbase vs Kraken: Instant Buy ili Crypto Exchange?

Gledajući gornju tablicu s ključnim informacijama, vjerojatno ste primijetili da je Coinbase naveden kao početnik. Međutim, Kraken nije. Iako obje web stranice omogućuju korisnicima kupnju kriptovaluta, ovu uslugu pružaju na različite načine.

Kraken djeluje kao razmjena kriptovaluta. Da bismo to objasnili, možete trgovati valutnim parovima međusobno, slično forexu ili burzi. Ovaj dizajn ostavlja više prostora za ljudske pogreške nego što to čini Coinbase, pogotovo ako nemate prethodnog iskustva s trgovanjem. Pogledajte najbolje dnevne strategije trgovanja koji će vam pomoći da postanete stručnjak za trgovinu.

Pod pretpostavkom da želite trgovati s fiat valutom (USD, EUR, itd.), Najvjerojatnije će vam trebati više vremena za kupnju svoje kriptovalute na Krakenu. Da biste kupili kriptovalutu s fiatom na Krakenu, morate izvršiti sljedeće korake:

 1. Prvo potvrdite svoj račun.
 2. Nakon toga, položite fiat valutu putem bankovnog transfera.
 3. Zatim pričekajte da vaš depozit dođe na vaš račun, što obično traje 1-5 radnih dana.
 4. Napokon, zamijenite svoju fiat valutu za kriptovalutu.

Kao što ćete vidjeti u nastavku, Coinbase vam omogućuje brže zaključavanje cijene.

kraken kupiti & amp; nalozi za prodaju

Kraken koristi knjige narudžbi što postupak kupnje čini malo složenijim od Coinbasea.

Alternativno, Coinbase pojednostavljuje kupnju kriptovaluta uklanjanjem mnogih složenijih aspekata koji se mogu naći na burzama. Čak što više, omogućuje vam kupnju kriptovaluta s obje bankovne doznake (ACH) i debitne kartice. U nastavku ćemo vam pokazati kakav je postupak kupnje Coinbase za svaki način plaćanja.

Kupnja debitne kartice

 1. Prvo potvrdite svoj račun i debitnu karticu.
 2. Zatim odmah kupite Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin ili nekoliko drugih kovanica po zadanoj cijeni.

Bilješka: Ograničenja kupnje debitne kartice i bankovnog prijenosa Coinbase razlikuju se ovisno o korisniku. Primjerice, ograničenja debitne kartice određuju se prema dobi računa, povijesti kupnje i statusu potvrde. Ako se nadate kupnji većih iznosa, kupnja putem bankovnog prijenosa izvrsna je opcija, jer nakon potvrde možete odmah dobiti pristup višim ograničenjima.

Sučelje trenutne kupnje Coinbase

Sučelje trenutne kupnje Coinbase

Kupnje putem bankovnih transfera

 1. Prvo potvrdite svoj račun.
 2. Nakon toga kupite Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin ili nekoliko drugih kovanica po zadanoj cijeni.
 3. Tada ćete primiti dogovorenu količinu kriptovalute koju ste kupili nakon nekoliko dana vremena obrade.

Kada upotrebljavate debitnu karticu, lako ćete uvidjeti prednosti Coinbase. Ne samo da možete koristiti često preferirani način plaćanja, već i kriptovalutu primate odmah.

Ako želite što prije zaključati cijenu, možete profitirati i putem bankovnog prijenosa. Za razliku od Krakena, Coinbase vam omogućuje zaključavanje kupoprodajne cijene prije obrade vašeg bankovnog prijenosa. To može biti korisno ako očekujete brzi rast cijena. Imajte na umu da kriptovalutu ne možete prenositi sa svog računa dok se obrađuje vaš bankovni prijenos.

Bez obzira koji način plaćanja koristite, cijena i naknade bit će jasno prikazane u trenutku kupnje. Cijena se temelji na tečajevima, tako da možete biti sigurni da je to poštena cijena. Coinbase naplaćuje naknade za svoje usluge, što možete vidjeti u odjeljku Naknade u nastavku.

Coinbase vs Kraken: Korisnička podrška

Iako su se obje platforme u prošlosti borile s korisničkom podrškom, u proteklih su godinu napravile brojna poboljšanja. Dakle, ne biste trebali imati problema s podrškom ni na Coinbaseu ni na Krakenu.

Coinbase nudi korisničku podršku putem e-pošte i telefona. Iako nije besprijekoran, čini se da Coinbase na probleme korisničke podrške odgovara u razumnom vremenskom okviru. Prema našem osobnom iskustvu, Coinbase je u roku od 24-48 sati odgovorio na ulaznice za podršku. Ovo se iskustvo uglavnom odražava na internetskim forumima, iako bi 24-72 sata možda bila točnija ukupna ocjena.

Kraken obično je poznat po dobroj korisničkoj usluzi, iako se čini da postoje neke pritužbe u vezi s vremenom potvrde računa. Oko internetskih foruma korisnici su rekli da se trude provjeriti nove račune, kao i da ne mogu dobiti korisničku podršku u razumnom vremenskom okviru.

Zajednica vjeruje objema tvrtkama

Promatrajući povjerenje zajednice Coinbase vs Kraken, nećete pronaći veliku razliku. Oboje su bili pioniri u uslugama kupnje i prodaje kriptovaluta, počevši od 2012., odnosno 2011. godine.

Obje tvrtke nalaze se u San Franciscu u Kaliforniji. Kao američke tvrtke, obje web stranice u potpunosti su predane poštivanju svih američkih zakona i propisa.

Sigurno i osigurano

S obzirom na to da se milijuni dolara drže na tim web mjestima, sigurnost sredstava trebala bi biti jedna od njihovih glavnih briga. I Kraken i Coinbase pridržavaju se najboljih industrijskih praksi za pohranu sredstava kriptovaluta i fiat valuta.

 • Oni drže sredstva tvrtke i korisnika odvojenim, što znači da vaša sredstva ne koriste u operativne svrhe tvrtke.
 • Što je najvažnije, velika većina sredstava kriptovaluta pohranjena je u sigurnim izvanmrežnim novčanicima za hladnu pohranu. Ova vrsta pohrane štiti ta sredstva od potencijalnog hakiranja ili drugih sigurnosnih kršenja.
 • Također, obje web stranice nude razne metode za zaštitu vaših osobnih računa, uključujući dvostepenu autentifikaciju.

Uz to, Coinbase pruža nekoliko dodatnih mjera opreza. Sredstva kriptovaluta koja se drže putem interneta osigurava sindikat Lloyd’s iz Londona. Povrh toga, saldo novčanika u američkim kupcima u USD pokriven je do 250 000 USD FDIC osiguranjem.

Međutim, ako je vaš osobni račun izravno ugrožen zbog nepravilnog osiguranja, niti jedna web lokacija neće biti odgovorna za izgubljena sredstva.

Coinbase vs Kraken: Naknade

Ako vam je primarna briga za uštedu na naknadama, Kraken izlazi naprijed u ovoj usporedbi. Kad se to kaže, trebao bi imajte na umu da ove dvije tvrtke nude različite usluge i načine plaćanja.

Kraken’s naknade za trgovanje uglavnom su ispod 0,36%, ovisno o valutnom paru. Za više informacija možete pogledati raspored naknada ovdje.

Coinbase razumljivo je da ima veće naknade ako uzmete u obzir:

 1. Pružaju dodatne usluge koje Kraken ne pruža.
 2. I oni prihvaćaju debitne kartice, koje prirodno nose veće naknade. Te su naknade nastale zbog naknada koje naplaćuju kartice i zbog rizika od prijevare.

Na Coinbaseu kupnja putem bankovnog prijenosa obično donosi naknadu od 1,49%, dok kupnja debitnom karticom iznosi 3,99%.

Coinbase vs Kraken: Dostupne kriptovalute

Ako se nadate kupnji raznih altcoina, Kraken je vjerojatno najbolja opcija za vas.

Coinbase korisnicima nudi samo mogućnost kupnje i prodaje Bitcoina, Bitcoin Casha, Ethereuma, Ethereuma Classic, Litecoina, 0x, USD kovanica, Basic Token Token i Zcash. Iako su počeli dodavati još kriptovaluta prilično brzim tempom.

S druge strane, Kraken vam omogućuje trgovanje sljedećim kriptovalutama:

 • Bitcoin
 • Cardano
 • Bitcoin Cash
 • Bitcoin Satoshi’s Vision
 • Crtica
 • EOS
 • Ethereum Classic
 • Ethereum
 • Gnoza
 • Litecoin
 • Dinja
 • QTUM
 • Augur
 • Lanac
 • Zvjezdani lumeni
 • Monero
 • XRP
 • Zcash

Coinbase vs Kraken: Konačne misli

U bitci Coinbase protiv Krakena nema jasnog pobjednika. U konačnici, to se svodi na osobne preferencije. Zapravo su obje web stranice dobra opcija za kupnju kriptovaluta.

Ako su vaša briga jednostavnost i vrijeme, Coinbase je bolja opcija za vas. Od njih dvoje, to je ujedno i jedina opcija koja prihvaća debitne kartice.

Ako su vam važne niske naknade i velik broj dostupnih kripto valuta Kraken je bolja opcija.

Napomena urednika: Ovaj je članak ažuriran 5.12.2020 kako bi odražavao promjene razmjena.

Više usporedbi Coinbasea

 • Blizanci vs Coinbase
 • GDAX vs Coinbase
 • Bittrex vs Coinbase
 • XAPO vs Coinbase
 • CEX.IO vs Coinbase
 • Changelly vs Coinbase

Još Krakenovih usporedbi

 • GDAX vs Kraken
 • Blizanci vs Kraken
 • Bittrex vs Kraken
 • Poloniex vs Kraken