CoinBene je razmjena kriptovaluta koja korisnicima nudi platformu jednostavnu za korištenje za kripto-kripto-trgovanje. U našem CoinBene pregledu proučavamo prednosti i nedostatke ove razmjene ispitujući razne kategorije koje su važne za bilo kojeg trgovca kriptovalutama. Je li razmjena CoinBene korisna opcija ili ne? Hajde da vidimo.

Ključne informacije o razmjeni CoinBene

Pregled razmjene CoinBene

Sjedište razmjene CoinBene sjedište je u Singapuru, a uredi su također u Hong Kongu, Maleziji, Indiji, Brazilu i mnogim drugim. Burza je pokrenuta 20. studenog 2017., što je njezin brzi uspon do dosljednih top 30 razmjena po 24-satnom obujmu impresivan podvig.

Samo jednostavnim Googleovim pretraživanjem CoinBene, vjerojatno ćete ustanoviti da je opis web mjesta napisan na kineskom mandarinskom jeziku. Međutim, kada kliknete na link na početnu stranicu web mjesta, vjerojatno ćete otkriti da je tekst web stranice zapravo na engleskom. Bez obzira na to, razmjena je dostupna na širokom spektru jezika koje možete promijeniti u gornjem desnom kutu početne stranice.

Za ljude koji su novi u kripto ili oni koji bi željeli izravno razmjenjivati ​​kripto i fiat, CoinBene nije najbolja opcija. To je samo kripto-kripto-razmjena. Međutim, ako već imate sredstva za kriptovalute, CoinBene bi sigurno mogao biti dobra opcija.

Također, važno je napomenuti da je CoinBene centralizirana razmjena.

Recenzije i korisnička podrška

Postoji nekoliko recenzija koje kažu da se web lokacija ponekad slučajno sruši i ima druga potencijalna sigurnosna pitanja. Kad god se dogode događaji poput padova web mjesta, korisnici ne mogu pristupiti web mjestu niti bilo kakvim sredstvima koja se čuvaju na burzi. Iako je ovo obično samo privremeni problem, za mnoge korisnike to predstavlja potencijalnu zabrinutost.

Mjenjačnica nema telefonsku liniju za korisničku podršku. Mnogi recenzije kupaca na mreži navode da korisnička podrška sporo reagira putem e-pošte, svakako moraju surađivati ​​s timom poput onog na Salesforce. Uz to, podrška na engleskom jeziku nije najbolja. Ipak, CoinBene nudi razne mogućnosti za kontakt s korisničkom podrškom. QR kodove za podršku Telegrama i WeChat možete pronaći na početnoj stranici razmjene. Opcije korisničke podrške možete pronaći i na Twitteru i Weibu.

fotografija web mjesta razmjene (cijene, trgovinski parovi, opcije kupnje / prodaje)

CoinBene ima lako razumljivo korisničko sučelje.

Struktura naknada za depozite, trgovine i isplate

Naknade za trgovanje kriptovalutama utvrđene su na razini od 0,1% kada koristite glavne trgovinske parove, koji uključuju USDT, BTC i ETH. Od listopada 2018. postoji 29 trgovačkih parova za USDT, 75 za ETH i 59 za BTC.

Kao i mnoge burze na tržištu, CoinBene ima izvorni token koji možete koristiti za smanjenje naknada za trgovanje. ConiBeneov Coni token (CONI) smanjuje provizije za trgovanje na pola, na samo 0,05%. Naknade su također jednake za marketere i one koji uzimaju tržište. U usporedbi s drugim centraliziranim burzama na tržištu, naknade CoinBene su konkurentne.

Ono što CoinBene razlikuje od mnogih konkurenata jest to što morate platiti naknade za rudarstvo samo kada povučete svoja sredstva. Ova minimalna naknada jasna je prednost razmjene CoinBene u odnosu na mnoge burze koje naplaćuju pozamašne naknade za podizanje novca, što vas de-stimulira da svoja sredstva s burze premjestite u osobne novčanike.

Mobilna aplikacija

CoinBene ima mobilne aplikacije i za iOS i za Android. Iako bi neki ljudi mogli očekivati ​​da je ovo dato od razmjene kriptovaluta, stvarnost je takva da mnoge burze ne nude ovu funkcionalnost. Oni koji imaju dobre kritike još su rjeđi, a nažalost, CoinBene nije iznimka.

Recenzije koje su objavili korisnici mobilnih aplikacija pokazuju neka područja na kojima se CoinBene može poboljšati. Na primjer, na Google Playu, Android aplikacija ima u prosjeku 2,7 od 5 zvjezdica sa ukupno 103 recenzija. Neki recenzenti tvrde da aplikacija nije kompatibilna s Androidom 9 i / ili da 2FA ne radi kad god unose podatke za prijavu.

Uz to, aplikacija iPhone nije navedena u App Storeu. Umjesto toga, morate skenirati QR kôd na web mjestu razmjene CoinBene i proći kroz ručnu instalaciju. Iako je ovaj postupak dovoljno jednostavan, lako je postaviti pitanje zašto su ti dodatni koraci uopće potrebni. I, to može predstavljati mogući sigurnosni rizik.

fotografije mobilne aplikacije CoinBene za iOS i Android

CoinBene ima mobilnu aplikaciju za iOS i Android.

Geografska ograničenja

Burza CoinBene ima korisnike u preko 150 zemalja. Međutim, trenutno ne dopušta sudjelovanje američkih investitora. Prema web mjestu za razmjenu, druga mjesta s ograničenjima uključuju Kubu, Iran, Sjevernu Koreju, Siriju, Sudan, Bangladeš, Boliviju, Ekvador, Kirgistan i Kinu.

Imajte na umu da razmjena provodi KYC provjere prvog povlačenja sredstava kriptovaluta. Ako se odlučite koristiti ovu opciju, pobrinite se da se pridržavate uvjeta i odredbi razmjene. Morat ćete navesti i osnovne osobne podatke (tj. E-poštu i službenu identifikaciju). Ovaj bi postupak mogao potrajati nekoliko dana da bi se dobio odobrenje. Ako pokušavate povući kripto s burze i trebate brzo pretvoriti u fiat na drugoj burzi, to je faktor koji treba razmotriti.

Da, postoji mnogo kripto-kripto-razmjena koje nemaju tako stroge zahtjeve. Ipak, nakon što završi početna provjera KYC-a, trebali biste očekivati ​​da će se sva naknadna povlačenja obrađivati ​​puno brže.

Partnerstvo s Johnom McAfeeom

Dostupno je bilo puno informacija o partnerstvima s burzom do rujna 2018. Tada je CoinBene najavio partnerstvo s McAfee savez za „promicanje transparentnosti, korporativne odgovornosti i samoregulacije na tržištima kriptovaluta“. To se smatralo važnim strateškim partnerstvom za CoinBene kako bi se razlikovalo od ostalih na tržištu razmjene kriptovaluta. Blockchain / kripto tvrtke koje su također dio saveza McAfee uključuju Docademic, Apollo, Ethershift i nekoliko drugih.

fotografija s početne stranice McAfee Alliance

CoinBene je jedna od nekoliko blockchain / kripto tvrtki unutar McAfee Alliancea.

Sažetak

Da, CoinBene ima neke aspekte (tj. Korisničko iskustvo mobilne aplikacije i kvalitetu korisničke podrške) koje treba riješiti.

Sve u svemu, CoinBene je burza koja dobro obavlja svoj posao pružajući tržišno rješenje koje rješava najveću zamjerku trgovaca kriptovalutama: visoke naknade za razmjenu. Nudeći povlačenje nula-naknada (osim naknada za rudarstvo) i niske naknade za trgovanje, CoinBene nastavlja biti uspješan u stjecanju usvajanja korisnika i nadmetanju na burzovnom tržištu.