Luno, prilično prikladno ime za burzu koja nastoji zauzeti jednu od fraza o kojima se najviše govori, “Na mjesec!”. Razmjena je relativno nepoznata za ljubitelje kriptovaluta sa sjedištem u Americi i Europi. Međutim, u ovom Luno pregledu istražit ćemo neke regije u kojima posluju te prednosti i nedostatke trgovanja s ovom nadolazećom razmjenom kripto valuta.

Luno je osnovan 2013. u Južnoj Africi, a sada djeluje u više od 40 zemalja širom svijeta. Baza korisnika tvrtke dramatično je porasla u posljednjih nekoliko godina, uz strašan rast i usvajanje Bitcoina. Luno ima približno 2 milijuna kupaca i do danas je obradio preko 2 milijarde dolara plaćanja.

Luno ključne informacije

Kako radi

Luno recenzija. Postupak prijave za Luno

Postupak prijave za Luno

Otvori račun

Tijekom Luno pregleda otvorili smo račun i prošli uobičajene mjere registracije i sigurnosti. Postupak je bio prilično jednostavan. Luno će vas, kao i većina burzi ovih dana, obavijestiti o svakoj prijavi koju napravite u slučaju bilo kakve sumnjive aktivnosti

Nadzorna ploča

Nadzorna ploča prilično je dobro organizirana, iako ne najimpresivnija koju smo vidjeli u usporedbi s nekim drugim dobro uhodanim igračima. Dakle, ako planirate odmah trgovati, omogućite dvofaktorsku autentifikaciju (2FA) u postavke trebao biti vaša prva luka poziva.

U novčanike, možete pronaći pristup svojim fiat i kripto valutama. Deponiranje i podizanje sredstava na i sa bankovnih računa bio je kolač, a slanje i primanje sredstava između digitalnih novčanika bilo je još lakše, naravno zahvaljujući blockchain tehnologiji.

Luno razmjena

Platforma za trgovanje Luno prilično je osnovna u usporedbi s drugim platformama koje smo pregledali. Ipak, i dalje imate na raspolaganju uobičajene alate. Oni uključuju knjiga narudžbi, jednostavno crtanje, funkcija narudžbe mjesta i popis nedavnih trgovina.

Davanje narudžbe po određenoj cijeni kroz okvir za narudžbu je jednostavno. Međutim, postavljanje tržišnog naloga nije tako intuitivno. Najbolji način da to učinite je zapravo kliknuti najnoviju cijenu u knjizi narudžbi ili na popisu nedavnih trgovina kako biste dobili točnu cijenu. To bi mogao predstavljati potencijalni problem za aktivne trgovce koji žele redovito ulaziti i izlaziti s pozicija.

Jedna značajka koju bismo željeli dodati je mogućnost kupovine Ethereuma izravno u vašoj nacionalnoj valuti. Trenutno prvo morate kupiti Bitcoin prije nego što ga zamijenite za Ethereum.

Luno recenzija. Uvod u trgovinu na Luno kripto tržištima

Uvod u trgovinu na Luno kripto tržištima

Nažalost, paket grafikona ne pruža dugoročne podatke za većinu parova kriptovaluta. To je najvjerojatnije zbog ograničenog feeda podataka tvrtke Luno. Imajte na umu da se većina parova kriptovaluta mjeri u američkim dolarima ($) zbog statusa pričuve dolara. Slijedom toga, podaci za lokalne valutne parove trebali bi se poboljšavati s vremenom kako se na platformu dodaje sve više korisnika.

Iskusniji trgovac možda će htjeti koristiti naprednu platformu za trgovanje kao što je TradingView za praćenje međunarodnih cijena. Imamo izvrstan vodič za početnike o mapiranju u TradingViewu kada budete spremni podići svoje trgovanje na sljedeću razinu.

Arbitraža

Arbitraža je izraz koji se koristi za opisivanje različitih cijena iste imovine na različitim mjestima. Na primjer, ako globalno pratite cijenu Bitcoina u USD (USD) na različitim burzama, vjerojatno ćete otkriti da se one razlikuju, ponekad i znatno.

Primijetili smo da je razlika u cijenama Bitcoina tijekom dana bila prilično velika na Lunu u usporedbi s drugima. Stoga bi trgovci to trebali imati na umu kada koriste uslugu Luno. Također, imajte na umu da ne postoji središnje tijelo koje određuje međunarodne cijene kriptovaluta jer ih određuje ponuda i potražnja.

Podržane valute

Trenutno Luno podržava samo račune denominirane u sljedećim valutama:

 • Euro ()
 • Indonezijska rupija (IDR)
 • Malezijski ringgit (MYR)
 • Nigerijska Naira (NGN)
 • Južnoafrički rand (ZAR)

Mobilno trgovanje & Novčanik

Mobilni novčanik lijep je dodatak skupu alata Luno. Aplikacija je bila prilično jednostavna za navigaciju i prijenos sredstava. Aplikacija za crtanje, međutim, slična je verziji za stolno računalo po tome što je malo previše osnovna. Sučelje bi moglo biti od promjene u budućim ažuriranjima.

Luno recenzija. Čini se da je aplikacija Luno vrlo jednostavna za upotrebu

Čini se da je aplikacija Luno vrlo jednostavna za upotrebu

Imajte na umu da na novim tržištima mobilni telefoni daleko premašuju bilo koji drugi oblik pristupa internetu. Posao budućnosti vodit će se u pokretu sa pametnim telefonom. Razmjene koje svojim kupcima pružaju izvrsne mobilne aplikacije imat će veliku prednost.

Naknade za trgovanje

Naknade za trgovinu tvrtke Luno ovise o vašoj zemlji i podržanoj nacionalnoj valuti. Naknade za europske i indonezijske klijente prilično su konkurentne i dosežu 0,20%, odnosno 0,25%. Iako su naknade za druge lokacije skuplje.

Šteta je jer se to ne uspoređuje povoljno s drugim razmjenama. Te će se naknade gotovo sigurno smanjivati ​​kako industrija kriptovaluta sazrijeva i kada konkurenti dođu na scenu.

Luno recenzija. Analiza Lunovih naknada za trgovanje

Analiza Lunovih naknada za trgovanje

Depozit & Naknade za povlačenje

Naknade za polog i podizanje novca uglavnom su prilično konkurentne. Ali imajte na umu da ako prelazite s kripto na svoj kripto novčanik Luno, primjenjuju se naknade iz odgovarajućeg blockchaina. Evo primjera na Ethereum blockchainu. Na njima možete pronaći i detaljan opis strukture naknade za Luno web stranica.

Dostupne kriptovalute

Možda je najveći nedostatak korištenja Lunoa ograničen broj dostupnih kripto valuta. Do danas pružaju samo trgovanje s Bitcoinima i Ethereumom. To se, međutim, uklapa u model drugih dobro uhodanih tvrtki poput Coinbase i Gemini. Te tvrtke radije trguju uglednim kovanicama i grade povoljne odnose s regulatorima.

Unatoč ovim prednostima, vjerojatno bi bilo u najboljem interesu Luna da u svoju ponudu doda neke dodatne dobro poznate kovanice i posljedično privuče nove kupce.

Ograničenja prijenosa

Kao i obično, vaša dnevna ograničenja prijenosa ovise o vašoj razini potvrde računa. Razina 1 ima nisku maksimalnu granicu za sva podizanja i pologe. Vjerojatno će ovo biti za prvi put investitore koji žele namočiti noge na tržištima kriptovaluta.

Razina 2 pruža izdašan iznos za polog i povlačenje na mjesečnoj razini, a razina 3 namijenjena je investitorima koji redovito trguju / premještaju velike količine kriptovaluta:

Luno recenzija. Lunova ograničenja trgovanja

Lunova ograničenja trgovanja

Razina 1 zahtijeva osnovne osobne podatke, dok razina 2 i 3 zahtijeva strožu dokumentaciju u skladu s KYC (Upoznaj svog kupca) propisima. Ono što je najvažnije, Luno će trebati identifikacija koju izdaje država i dokaz o adresi za gornje razine.

Čini se da nema ograničenja za kriptovalute samo isplate i depoziti.

Povjerenje tvrtke

Kroz malo kopanja otkrili smo da je tvrtka primila mješovite kritike od kripto zajednice zbog često blokiranih računa. Sigurnost je posljednjih godina problem centralizirane razmjene, pa bi to mogao biti razlog što Luno igra vrlo sigurno. Općenito, tim za podršku brzo je reagirao na zabrinute korisnike na nekoliko web mjesta za pregled Luno.

Osiguranje fonda

Lunova sigurnost je sasvim solidna i poduzimaju se koraci na raznim razinama:

 1. Skladištenje
 1. Većina sredstava kupaca zadržava se u hladnjača ili hladni novčanik računi. Ti računi nisu stalno povezani s internetom i imaju više potpisa, tako da jedna osoba nikada nema puni pristup računima
 2. Vrući novčanik (uvijek povezani s internetom) računi također koriste višestruki potpis kako bi korisnici imali trenutni pristup Bitcoin fondovima ako i kada ih trebaju. Nadalje, jedan od ključeva drži BitGo, neovisni skrbnik računa kriptovaluta.
 • Ovjera

  1. Lozinke se pohranjuju u hash obliku
  2. Dvofaktorska autentifikacija (2FA) dostupna je za dodatni sloj zaštite. Preporučujemo da omogućite ovu opciju za sve svoje račune kriptovaluta.
  3. Načela tvrtke

   1. Sve web usluge i komunikacija koriste protokole i enkripciju sigurnog sloja. Također, zaposlenici nemaju pristup sredstvima kupaca. Napokon, redovito se provodi revizija radi obračuna sredstava kupaca.
   2. Privatnost – pristup osobnim podacima temelji se na potrebi i strogo se kontrolira.
   3. Također, imajte na umu da je Luno centralizirana razmjena i stoga je meta hakiranja i prijevara. Centralizirane razmjene pohranjuju velike količine kriptografije na nekoliko mjesta. Ako ste veliki kupac i / ili dugoročni imatelj kriptovaluta, preporučujemo da virtualne valute pohranite u hardverski novčanik gdje imate potpunu kontrolu nad ključevima i sredstvima!

    Korisnička podrška

    Iz onoga što bismo mogli prikupiti, tim za korisničku podršku prilično brzo reagira na web lokacijama s pregledima i na društvenim mrežama. Međutim, broj blokiranih računa predstavlja značajnu zabrinutost. Ogroman interes za kriptovalutom tijekom posljednjih nekoliko godina najvjerojatnije je izvršio određeni pritisak na Lunove sustave potpore. Kao rezultat toga, s dodatnim resursima i iskustvom, ovo bi se pitanje trebalo izravnati.

    Zaključak: Luno Review

    Luno dodaje lijep dodir njihovoj usluzi redovitim aktivnostima na kanalima društvenih mreža i njihovom blogu. Budući da njihov marketing također ostavlja dojam profesionalnosti, to bi im trebalo omogućiti da nastave povećavati svoj broj korisnika tijekom sljedećih nekoliko godina.

    Prijenos sredstava između fiat-a i crypto-a na Luno bio je jednostavan. Klijenti koji imaju problema s međunarodnim prijenosom sredstava smatrat će da je lokalna razmjena stvarna korist. Sve u svemu, platforma je dobar izbor za one koji imaju malo drugih mogućnosti u svojoj zemlji.

    Međutim, visoke naknade za trgovanje na nekim lokacijama i frustracija korisnika s blokiranim računima i dalje su zabrinjavajući za Luno. Ako se brzo mogu nositi s tim problemima, ostat će solidna razmjena za korisnike na tržištima u razvoju.

    Za dodatna ažuriranja i informacije možete ostati u kontaktu s Luno na sljedećim kanalima:

    Mike Owergreen Administrator
    Sorry! The Author has not filled his profile.
    follow me