Pregled MyEtherWallet

MyEtherWallet prvenstveno je Ethereum i generator novčanika.

Web stranica nudi Ethereum novčanik otvorenog koda koji omogućuje korisnicima interakciju s Ethereum blockchainom izravno iz web preglednika.

Novčanik možete omogućiti izravno putem tvrdog diska računala ili hardverskog novčanika radi dodatne sigurnosti.

myetherwallet

U ovom pregledu MyEthereumWallet saznat ćete o tome što novčanik nudi i je li prikladan za ono što tražite.

Javno mišljenje

Općenito postoje dva vrlo oprečna stajališta kada je MyEtherWallet u pitanju.

S jedne strane, hardcore korisnici kriptovaluta uglavnom nude MyEtherWallet svoje velike pohvale. Neki čvrsti obožavatelji Ethereuma kažu da ne bi mogli živjeti bez aplikacije jer je to neophodno za usvajanje Ethereuma. Budući da se radi o besplatnom i otvorenom novčaniku koji podržava Trezor i Nano hardver, pokrivena je većina baza. Dubinska funkcionalnost u kombinaciji sa sigurnošću velika je opasnost.

Čini se da se prvi kupci Ethereuma bore s novčanikom. Nije tako uglađen i prijateljski raspoložen kao neke ponude velikih tvrtki poput Coinbasea. I dalje se žale da sučelje često zbunjuje s malo intuitivnog protoka koji je potreban novopridošlima.

myetherwallet

Korisničko sučelje

Jednostavno možete učitati MyEtherWallet iz odabranog web preglednika i neće vam trebati puno da započnete raditi sa sučeljem.

Vaši privatni ključevi nisu pohranjeni na MyEtherWallet, pa je to u stvari web aplikacija koja vam omogućuje praćenje i interakciju s Ethereumom.

Prilično je osnovnog dizajna i usredotočen je na temeljne komponente koje korisnicima omogućuju slanje i primanje Ethereuma.

Postoji lijep veliki okvir za slanje transakcija u koji se unosi iznos etera. Ekvivalentna vrijednost prikazana je u donjem lijevom kutu, tako da trenutno možete vidjeti trenutni tečaj.

pošalji myetherwallet

Adresa računa spremna je i lako je pronaći u gornjem lijevom dijelu zaslona. Jednostavno kopirajte i zalijepite ovo da biste dobili eter iz drugog novčanika.

Postoje složenija područja na sučelju na kojima ćete morati znati što radite. Dostupne su pametne interakcije ugovora i opcije razmjene etera s bitcoinom, što možda nećete vidjeti na ostalim općenitim novčanicima za kriptovalute.

Šteta je što istraživač blokova nije uključen, morat ćete kliknuti vezu etherscan na lijevoj strani novčanika da biste provjerili transakcije.

Sigurnost

Prava ljepota MyEtherWallet-a je sposobnost postavljanja sigurnosti prema vašim individualnim potrebama. To je novčanik na strani kupca što znači da samo vi imate pristup svojim privatnim ključevima. Nitko u MyEtherWalletu nikada neće imati pristup tipkama.

Zbog toga je važno biti izuzetno oprezan za phishing prevare svaki put kad se prijavite. Usluga je u prošlosti napadnuta nekoliko puta. Najbolje je učiniti oznaku https://www.myetherwallet.com/ i uđite samo putem te veze. Nikada se ne prijavljujte putem Googlea ili e-pošte.

Tijekom postupka postavljanja morate odabrati mjesto na kojem želite pohraniti svoj privatni ključ. To je presudno za vašu sigurnost, a postoje tri glavne mogućnosti:

  • Hardverski novčanik – (najsigurniji) Pohranite ključeve u hardveru poput Trezora ili Nano-a, sredstvima se ne može pristupiti bez uređaja.
  • Tvrdi disk – (manje siguran) Spremljeno na računalu, ali i dalje ste podložni napadima zlonamjernog softvera.
  • Kopiraj privatni ključ – (Najmanje sigurno) Kopirajte svoj ključ ili ga negdje zapišite, morat ćete ga unijeti svaki put.

Još uvijek postoje vrata za hakere da uđu na vaš račun ako niste oprezni. Nije mi se svidio način na kojem web stranica prikazuje vaš privatni ključ na generacijskom zaslonu. Može se zgrabiti ako netko promatra što radite.

Također imate mogućnost ispisa papirnatog novčanika s ove tipke. Preporučuje se osigurati sigurnosnu kopiju novčanika.

Pristupačnost

Generiranje i korištenje novčanika složenije je od ostalih opcija na tržištu, ali s tim dolazi i mnogo fleksibilnija Ethereum platforma.

Novi korisnici mogu imati poteškoća s postupkom registracije, jer se čini da je malo dizajniran za tehničku publiku.

Mogućnost upotrebe novčanika razlikuje se ovisno o tome gdje imate pohranjene privatne ključeve. Ako ih držite na tvrdom disku, sredstvima se može pristupiti samo s tog računala. Korisnici Trezora i Ledgera imaju slobodu priključiti se i pokrenuti aplikaciju novčanika iz bilo kojeg preglednika.

U cijelom novčaniku nema mnoštva zvona i zvižduka. To je više vrsta platforme “prijeđi na stvar i odradi posao”. Zapravo je vrlo jednostavno upravljati ako razumijete različite dijelove koji čine pristojan novčanik za kriptovalute.

myetherwallet

Novčanik nema funkcije poput skočnih prozora QR koda ili brzog skenera koji prate područje slanja i primanja. Zapravo ne postoji čak ni kartica primanja koja neke zbunjuje, već samo vaša javna adresa.

U novčaniku postoji velik izbor tokena koji su toliko važni za Ethereum novčanike. Mnoge eterske transakcije koriste se za ulaganje u ICO-ove i razne tokene. Mnogi se korisnici oslanjaju na pristup raznim tokenima na mreži Ethereum.

Zaključak

MyEtherWallet je fleksibilni novčanik koji pruža sve značajke potrebne za interakciju s Ethereum mrežom.

Korisnik postavlja vlastite sigurnosne metode, od kojih niti jedan ne ostavlja privatne ključeve na mreži. Sposobnost integracije s hardverskim novčanicima koji mogu pohraniti druge valute idealna je za svakoga s velikim portfeljem. Uz to, ICO investitori mogu se prilagoditi svojim posebnim zahtjevima.

Sve u svemu, nema super čist dizajn prilagođen korisniku, ali ima ugrađene mogućnosti za ozbiljne korisnike etera.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me